Gaara89 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 καλησπεριζω το community του insomnia! μολις σημερα αγορασαμε σπιτι μου μια τηλεοραση LCD LG 42" Scarlet και θα ηθελα μερικες διευκρινησεις...θα σας δωσω μια γενικη εικονα με το τι παιζει με τις υπολοιπες συσκευες στο σαλονι για να καταλαβετε τι παιζει...εχω ενα DVD recorder Thomson, μια συσκευη Nova και μια συσκευη VHS(αναπαραγωγης κασετων)...αν γινετε να μου πειτε τι συνδεση να κανω για να εχω οσο το δυνατον καλυτερη εικονα (γιατι με την προηγουμενη TV φενοντουσαν ειδωλα απο αλλα καναλια) αυτη τη στιγμη εχω συνδεσει πανω στην TV το καλωδιο της κεραιας, το scart του nova και το scart του DVD recorder(το DVD εχει και θυρα για HDMI, ειναι καλυτερο να το συνδεσω με HDMI?) αυτο που θελω να γινετε ειναι: να μπορω να βλεπω τα καναλια που πιανω με την κεραια (UHF, VHF) στο AV1 να βλεπω Nova και ταυτοχρονα να μπορω να γραφω και μεσω του DVD recorder οποιοδηποτε απο τα δυο σηματα θελω (κεραια και nova)...αν γινετε πληροφορηστε με για το πως να φτιαξω μια σωστη καλωδιωση στο σαλονι μου...ααα και για να μην ξεχασω, αν θελω να βαλω επιπροσθετα ηχεια για dolby surround σε ποια θυρα θα τα συνδεσω στην TV? ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη αν σας κουρασα
Tuko Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Τα είδωλα στα κανάλια έχουν να κάνουν με την λήψη απ όσο ξέρω και όχι με την εκάστοτε τηλεόραση. Οπότε, μάλλον στην κεραία ήταν το πρόβλημα σου /σημείο που βρίσκεσαι. Το dvd recorder σου πρέπει να έχει εισόδους και για την κεραία σου και για τη Νοva λογικά.
dali13gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Από το AV1 δεν γίνεται να δεις TV γιατί είναι για εξωτερική συσκευή(DVD, video κλπ). Από το AV1 θα μπορείς να δεις τη Nova. Για να γράψεις και τα 2 σήματα(δορυφόρο-αναλογική), πρέπει να συνδέσεις και τα 2 πάνω στο recorder. Λογικά έχει scart in για τη Nova και είσοδο για την κεραία. Μετά συνδέεις το recorder στην TV και είσαι έτοιμος.
Gaara89 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 χμμμμ...αυτο με το να συνδεσω την κεραια στο dvd και μετα την τηλεοραση στο DVD το εκανα με την παλια τηλεοραση, απλα δεν ιξερα αν ειναι σωστη συνδεσμολογια...thnx για τισ απαντησεις παιδες και αν γινετε να μου πειτε και για το HDMI...δηλαδη αν συνδεσω την κεραια στο dvd και μετα το dvd με την tv μεσω hdmi θα εχω διαφορα στην εικονα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.