Προς το περιεχόμενο

Best Fonts For Ubuntu Gnome+Compiz?


blashyrkh+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενταξει οποιος πει οτι το περιβαλλον του ubuntu δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο το gui του macOsx θα λεει ψεματα.Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι δεν ειναι τοσο τα εικονιδια και τα window borders που κανουν μια διανομη Linux να φαινεται υποδυεστερη απο το osx αλλα τα fonts .Ta fonts εχω την εντυπωση καθοριζουν σε μεγαλο βαθμο το ποσο clean και ευχρηστο φαινεται ενα περιβαλλον εργασιας.Εδω και καιρο εχω κατεβασει αρκετα fonts της apple (luicida grande,helvetica,times κλπ )και τις εχω εγκαταστησει στην ubuntu σε μια προσπαθεια να την κανω λιγο πιο φιλικη στο ματι διανομη αλλα δεν εχω ακομα το αποτελεσμα που θελω.Ισως επειδη δουλευω παρα πολυ σε mac εχω καλομαθει αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι κανει κατι το mac osx καλυτερα απο οτι μπορει να το κανει to linux..Αν εχει ασχοληθει κανενας με το θεμα ,τι γραμματοσειρες προτεινει να βαλει καποιος για να φαινεται οσο το δυνατον eye candy γινεται?

Εγω χρησιμοποιω

Νimbus Sans L 10 :Applications Font

 

Nimbus Sans L 10:Documents Font

 

Times LT Semibold 11 : Desktop Font

 

Luicida Grande 10: Window Title Font

 

Lohit Gujarati 10 : Fixed Width Font

 

 

Aλλα οπως ειπα και πριν δεν ειμαι 100% ευχαριστημενος .Τι εχετε να προτεινετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε OS/X υπάρχει ένα ιδιόμορφο στυλ με το οποίο εμφανίζονται τα γράμματα στις γραμματοσειρές. Είναι φανερό όταν σε Windows βάλεις το Safari, και κάνεις σύγκριση.

 

Σε Ubuntu, η βασική γραμματοσειρά συστήματος είναι η DejaVu (Sans, Serif και Mono), που για μένα είναι αρκετά καλή.

 

Μια εναλλακτική γραμματοσειρά είναι η Droid (ψάξε Droid font), που παρέχεται με το Android της Google,

http://en.wikipedia.org/wiki/Droid_(font)

Η γραμματοσειρά αυτή είναι πιο στενή με αποτέλεσμα να χωράει περισσότερο κείμενο.

 

Όταν μια γραμματοσειρά δεν έχει τους χαρακτήρες που γράφεις, τότε το σύστημα χρησιμοποιεί glyphs από άλλη γραμματοσειρά, βάσει κανόνων κατά το /etc/fonts/*. Έτσι, με την Lohit Gujarati ουσιαστικά πρέπει να έχεις DejaVu Sans Mono για τα αγγλικά και ελληνικά (η γραμματοσειρά Lohit Gujarati δεν περιλαμβάνει λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες, παρά μόνο κάποιους λατινικούς χαρακτήρες στίξης όπως ?).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη για fixed width τι να βαλω?

 

Βάζεις Monospace που είναι το ίδιο με DejaVu Sans Mono. Διαφορετικά δοκιμάζεις τις εκδοχές Monospace από άλλες γραμματοσειρές όπως Liberation, Droid, κτλ. Είναι σημαντικό να βάλεις μια γραμματοσειρά που να είναι Mono διότι θέλεις χαρακτήρες σταθερού πλάτους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...