paschalis.m Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 χαιρετε, αλλαξα σημερα την ψηκτρα της cpu μου (p4) και οταν ανοιγω το pc κανει ενα περιεργο θορυβο (μαλλον χτυπαει το bios). αυτο παρατηρησα οτι σταματα οταν βαζω στη θεση της μητρικης που λεει "cpu fan" την παλια ψηκτρα. η καινουργια δεν συνδεεται εκει αλλα σε ενα αλλο σημειο (με τρια καρφια). μαλλον θα νομιζει οτι δεν ψηχεται ο επεξεργαστης. μπορει κανεις πιο εμπειρος απο μενα (εντελος αρχαρειος με hardware) να μου πει πως θα τον κανω να βγαλει τον σκασμο επιτελους? ευχαριστω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Απλα μπαινεις στο BIOS πατωντας το Delete και απενεργοποιεις να τσεκαρει το CPU Fan. Οπως σωστα υπεθεσες νομιζει οτι χαλασε το ανεμιστηρι του επεξεργαστη
paschalis.m Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 θα το δω και θα σου πω.αν και νομιζω οτι το εκανα και δεν σκαει το ριμαδι. εχω και διαβασμα γμτ και το χρειαζομαι το ξεπατομενο.
paschalis.m Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 το βουλωσε το ριμαδι. να σαι καλα ρε φιλαρακι. και μια τελευταια ερωτηση. το cooler που εβαλα εχει ενα κουμπακι που ελεγχω τις στροφες. εμενα με ενδιαφερει να εχει ησυχια. αμα το εχω στο τερμα χαμηλο (1700 rpm) λες να εχω προβλημα?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Βαλε το προγραμμα Prime95 και τεσταρε το συστημα σου εχοντας παραλληλα ανοιχτο ενα προγραμμα ελεγχου θερμοκρασιας. Πες μας μετα απο αρκετη ωρα τι θερμοκρασια επιασε και τι cpu εχεις
paschalis.m Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 εχω ενα αλλο που λεγεται everest. κανει αυτο? συγγνωμη αλλα δεν ξερω και πολλα απο προγραμματα στα windows. cpu: pentium 4 3.00Ghz
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ναι κανει για να βλεπεις τη θερμοκρασια. Βαλε το Prime95, επελεξε Just Stress Testing. Μετα επελεξε Blend Test και αφησε το να τρεχει. Πηγαινε στο Everest ενω τρεχει το αλλο και δες τις θερμοκρασιες. Αφησε το λιγη ωρα και μετα πες μας τη μεγιστη που εφτασε το COre.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ενα 20λεπτο εως μισαωρο ειναι αρκετο να για να δεις τις θερμοκρασιες.
paschalis.m Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 μετα απο 45 λεπτα μου ανεβασε 59 βαθμους κελσιου. καλα ειναι?
blashyrkh+ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 κοντα αλλα πανω απο το φυσιολογικο.Και ειδικα αν λαβεις υποψη οτι δεν το πιεσες
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Οχι δεν ειναι πανω απο το φυσιολογικο και ΝΑΙ το πιεσε, ΦΟΥΛ STRESS TEST εκανε με το Prime95 ρεεε! Διαβαζε τι λεει το thread αλλη φορα! Ικανοποιητικοτατα ειναι, ειδικα για P4 και ειδικα αυτο τον καιρο
paschalis.m Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 το εκλεισα το prime95 και εχω κοντα στους 47 βαθμους μετα απο 5 λεπτα. γενικα στο ρελαντι ποση θερμοκρασια ειναι η φυσιολογικη?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ναι, δεν εμπνεει ανησυχια το 47ρι.
paschalis.m Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 40 βαθμους μετα απο 10 λεπτα (αρα καλα παμε). χιλια ευχαριστω για την βοηθεια. εισαι πρωτος! αν αποφασισεις ποτε να πας σε κανα λειτουργικο της προκοπης (βλ. Linux) pm me
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.