butters9013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι όσοι λένε ότι το FIFA και το EURO 2008 σε 360/PS3 είναι γτπ, δεν έχουν αγγίξει καν αυτά τα παιχνίδια. Είναι πολύ μπροστά από το pro σε όλους τους τομείς. Εγώ ας πούμε σε 3 φίλους μου έδειξα το EURO, κι έχουν αφήσει το pro να πιάνει σκόνη. Δεν θα προδώσετε την μεγάλη σας αγάπη αν δοκιμάσετε και κανα άλλο παιχνίδι...
xavier Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 αποκλειεται ενας παικτης που εχει συνηθισει να παιζει προ, να κανει μετάβαση στο φιφα. ειναι σαν να παιζεις το προηγουμενο προ σε νταμπλ σπιντ για κανα 2ωρο και μετα να το βάλεις σε κανονικη ταχυτητα. βλεπεις τους παιχτες να πηγαίνουν πιο αργα και απο ρεπλει...
Arioch79 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Εγώ έπαιζα FIFA μέχρι και το 2001 ώσπου βγήκε το PES3 στο PC που ήταν έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ξαναξεκίνησα να δοκιμάζω το FIFA από το 2007 που έλεγαν ότι παρουσίαζε κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά και πάλι ήταν πολύ πίσω από το αντίστοιχο PES. Παράλληλα η ΚΟΝΑΜΙ είχε αρχίσει να χάνει το παιχνίδι με περίεργες επιλογές στο gameplay (το οποίο όμως εξακολουθούσε να είναι πιο πορωτικό από του FIFA) και με το άθλιο online της. Χθες έπαιξα για πρώτη φορά δύο παιχνίδια Euro 2008, και ομολογώ ότι πρέπει να συμφωνήσω με αυτά που διαβάζω στην πλειονότητα των game review sites και fora, ότι δηλαδή η ΕΑ έφτασε και ξεπέρασε για πρώτη φορά την ΚΟΝΑΜΙ. Βέβαια δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη, γιατί το PES2008 το έχω λιώσει ενώ στο Euro08 έχω παίξει μόνο δυο παιχνίδια, μου άφησε όμως ένα feeling που δεν μου έχει αφήσει το PES2008. Πιστεύω, λοιπόν, ότι όλοι εμείς που μέχρι πριν 1-2 χρόνια δεν αξιωνόμασταν καν να δοκιμάσουμε κάποιο παιχνίδι της σειράς FIFA, αξίζει -αν μη τι άλλο- να του ρίξουμε μια ματιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι die hard PES fans (στους οποίους συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου) αντιδρούν τόσο αρνητικά στο να έχουμε ένα παιχνιδάκι το οποίο θα έχει το πορωτικό gameplay του PES με όλα τα "παράπλευρα" καλούδια που εξασφαλίζει κάθε χρόνο η ΕΑ. On topic, πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν θα είναι καλύτερο το PES2009 ή το FIFA2009. Οι πληροφορίες που έχουμε και από τα δύο στρατόπεδα είναι πολύ λίγες. Είμαι, όμως, περίεργος να δω την αντίδραση της ΚΟΝΑΜΙ στην -κατά γενική ομολογία- περυσινή της ήττα (έστω ισοπαλία) από την ΕΑ. Αλλά φοβάμαι ότι δύσκολα αλλάζει ο Ιάπωνας το τομάρι του. Δεν ξέρω αν θέλουν ή αν μπορούν να αντιδράσουν στην αντεπίθεση της ΕΑ.
nzeppos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Για πρώτη φορά στην ζωή μου έχει φτάσει Ιούνιος και δεν έχω δει ούτε ένα νέο για το επερχόμενο Pro 2009... Τί κάνουν στην Κονάμι? Χάζεψαν από το περσινό ξεφτιλικι και το παράτησαν ή δουλεύουν πυρετωδώς για να μας προσφέρουν κάτι μαγικό, όπβς έκαναν πριν περίπου 10 χρόνια? Ελπίζω το 2ο, σαν γνήσιος φαν του pes/we... Είδωμεν... Αν έχετε νέα, ας ξεκινήσουμε να ποστάρουμε εδώ... Μάιστα, σωστός. Εγώ πάλι για πρώτη φορά δεν περιμένω καν το νεό PES, δεν ελπίζω σε τίποτα από τα λαμόγια της Konami, τους απατεώνες, τους αλήτες που μου έφαγαν 40 ευρώ για να αγοράσω το παιχνίδι μπας και παίξω online. Τέρμα οι γελοιότητες, φέτος έχει F.I.F.A. ! Oh yes, μετά από πολλά πολλά χρόνια θα ξαναγυρίσουμε στα παλιά. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά. Τότε ήταν το μοναδικό ποδοσφαιράκι για PC, τώρα θα είναι το καλύτερο ποδοσφαιράκι (είναι ήδη) ανεξαρτήτως format. Ας εξαγοράσει κάποιος την ομάδα του Τσακατσούκα, να τους απολύσει όλους και να κρεμάσει τον ίδιο. Κανένα έλεος, καμία δικαιολογία για τον απόλυτο άρχοντα της ξεφτίλας που ακούει στο ηλιθιώδες όνομα "Τσακατσούκας". Κάθαρμα, χτήνος, απολύσου μόνος σου πριν φας τις ναπάλμ στο κεφάλι, που κατάφερες να γράψεις το χειρότερο netcode ever. Τέλος, θάψτε τον να τελειώνουμε, ποτέ πια PES.
G_Zisis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Κι εσύ ρε nzeppos το ξεφτυλίζεις το πράμα.Πες ότι μετά από κανά 2-3 χρόνια το PES ξαναγίνεται καλύτερο ειδικά στο gameplay,εσύ θα συνεχίσεις να κάθεσαι να παίζεις FIFA από πείσμα; Η μόνη τιμωρία που μπορείς να κάνεις στην Konami είναι απλώς,όπως λες,να μην αγοράσεις φέτος το PES.Όχι να φανατίζεσαι και να προσπαθείς να τους βγάλεις άχριστους.Μην ξεχνάμε ότι τόσα χρόνια έφτιαχναν το καλύτερο ποδοσφαιράκι.Μόνο φέτος το πέρασε το FIFA και αν (αφήνω μία πισινή μέχρι να το δοκιμάσω κι εγώ)...
xavier Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 απορώ πραγματικά...λες και οι διαφορες του φετινού προ είναι τόσο πολλες σε σχέση με τα προηγούμενα...το προ εξακολουθει να ειναι ο καλύτερος εξομοιωτης ποδοσφαίρου...το ουεφα προσπαθει να το μιμηθει πολύ καλυτερα σε σχεση με τις προηγουμενες προσπαθειες, αλλα τουλάχιστον για τα γουστα μου δεν το καταφερνει...1ον για το αργο γκειμπλει, και 2ον για το αθλιο συστημα σου που εχει... Στο προ επίσης εχει σημασια ο παιχτης που ελέγχεις, π.χ. αλλιως θα σουτάρεις με τον ροναλντο ή τον ανρι που τα σουτ με φάλτσο(με το R2) έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και αλλιώς με το σεφτσενκο που θέλει ευθυβολα σουτ...αλλιώς θα μαρκάρεις τον ντρογκμπα που με τζατζαρισμα δεν κόβεται με τιποτα, αλλιώς τον ετο... στο 2vs2 που παίζω εγώ το μονο πραγμα που με χαλαει στο προ ειναι μερικες ζειμπεκιες που κανουν οι γκολκιπερ, αλλα και αυτες ειναι στα πλαίσια του ρεαλισμού, ιδιαιτερα αν ο παιχτης που σουτάρει εχει υψηλο σκιλ στο σουτ... το μονο πράγμα για το οποιο μπορει να υπερηφανευεται το φιφα σε σχεση με το προ, ειναι το τέλεια σταθερο online του...σε σχέση με το online κοματι του προ, που θυμίζει σταρ τρεκ με τους διακτινισμους των παιχτών... που προσωπικα δεν με πολυνοιαζει οπως ειπα, γιατι παιζω σχεδον αποκλειστικα 2vs2...Ας πουμε ποτέ δεν έχω κάτσει να κανω πρωτάθλημα μονος μου στο προ...με τον ηλεκτρονικο να παίζω το πολύ καμια 10αρια παιχνιδια όταν το παίρνω ίσα ισα να μάθω τα νεα features...
butters9013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Εγώ το αργό gameplay δεν το θεωρώ μειονέκτημα, ίσα ίσα που πιστεύω κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον. Όσο για τα μαρκαρίσματα, ούτε που ξέρω πόσες φορές έχει περάσει ο επιθετικός μέσα από τον αμυντικό μου και μου το χει καρφώσει (στο pro). Σε εμένα προσωπικά, το pro έχει σταματήσει να μου προσφέρει αυτές τις συγκινήσεις που πρόσφεραν τα παιχνίδια στο ps2. Ενώ στο EURO ειδικά, αν παίζεις με κάποιον που το ξέρει καλά, ή με το μηχάνημα στην μεγαλύτερη δυσκολία, πρέπει να κοπιάσεις για να βάλεις γκολ. Δεν γίνονται τα ψέματα του pro, παίρνω έναν παίχτη με dribbling και shooting άνω του 80, περνάω 4-5 παίχτες και σουτάρω από τα 30 μέτρα και βάζω γκολ. Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά. Πραγματικά όμως, όσους ξέρω που έκατσαν και έπαιξαν και έδωσαν σημασία στο EURO, δεν ξανακοίταξαν πίσω.
anamenos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 απορώ πραγματικά...λες και οι διαφορες του φετινού προ είναι τόσο πολλες σε σχέση με τα προηγούμενα...το προ εξακολουθει να ειναι ο καλύτερος εξομοιωτης ποδοσφαίρου...το ουεφα προσπαθει να το μιμηθει πολύ καλυτερα σε σχεση με τις προηγουμενες προσπαθειες, αλλα τουλάχιστον για τα γουστα μου δεν το καταφερνει...1ον για το αργο γκειμπλει, και 2ον για το αθλιο συστημα σου που εχει... Στο προ επίσης εχει σημασια ο παιχτης που ελέγχεις, π.χ. αλλιως θα σουτάρεις με τον ροναλντο ή τον ανρι που τα σουτ με φάλτσο(με το R2) έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και αλλιώς με το σεφτσενκο που θέλει ευθυβολα σουτ...αλλιώς θα μαρκάρεις τον ντρογκμπα που με τζατζαρισμα δεν κόβεται με τιποτα, αλλιώς τον ετο... στο 2vs2 που παίζω εγώ το μονο πραγμα που με χαλαει στο προ ειναι μερικες ζειμπεκιες που κανουν οι γκολκιπερ, αλλα και αυτες ειναι στα πλαίσια του ρεαλισμού, ιδιαιτερα αν ο παιχτης που σουτάρει εχει υψηλο σκιλ στο σουτ... το μονο πράγμα για το οποιο μπορει να υπερηφανευεται το φιφα σε σχεση με το προ, ειναι το τέλεια σταθερο online του...σε σχέση με το online κοματι του προ, που θυμίζει σταρ τρεκ με τους διακτινισμους των παιχτών... που προσωπικα δεν με πολυνοιαζει οπως ειπα, γιατι παιζω σχεδον αποκλειστικα 2vs2...Ας πουμε ποτέ δεν έχω κάτσει να κανω πρωτάθλημα μονος μου στο προ...με τον ηλεκτρονικο να παίζω το πολύ καμια 10αρια παιχνιδια όταν το παίρνω ίσα ισα να μάθω τα νεα features... πολύ απλά σε ΑΙ και σε animations έχει (έχεις?) μείνει στην εποχή του Ν64 και PS1. πολύ απλά φέτος δεν θα υπάρχει ο παραμικρός τομέας που θα είναι καλύτερο το PES
alexzzz Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 πολύ απλά σε ΑΙ και σε animations έχει (έχεις?) μείνει στην εποχή του Ν64 και PS1. πολύ απλά φέτος δεν θα υπάρχει ο παραμικρός τομέας που θα είναι καλύτερο το PES Και το λέει ο αντικειμενικός με avatar και υπογραφή fifa... Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά για μένα το gameplay του pro είναι πάρα πολύ καλύτερο του fifa.
anamenos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Και το λέει ο αντικειμενικός με avatar και υπογραφή fifa... Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά για μένα το gameplay του pro είναι πάρα πολύ καλύτερο του fifa. θα το δεις αυτό φίλε...
Arioch79 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα με ξένισε αρχικά το θέμα της ντρίπλας όταν πρωτοέπαιξα το euro08. Οφείλω, όμως, να παραδεχτώ ότι μάλλον είναι πιο ρεαλιστικό να πρέπει να περάσεις δεξιά ή αριστερά από τον αμυντικό, παρά να πέφτεις πάνω του γνωρίζοντας ότι έχεις μια πολύ καλή πιθανότητα να τον "παραμερίσεις" αυτόματα και να συνεχίσεις ακάθεκτος προς το τέρμα. Κι αυτό μπορείς να το κάνεις με πολλούς παίκτες, όχι μόνο με 2-3 "αστέρια". Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να πει ως αντεπιχείρημα ότι καλώς αυτοματοποιήθηκε αυτή η διαδικασία στο PES και ότι στο Euro είναι υπερβολικά δύσκολο να ντριπλάρεις αμυντικό. Ίσως και να ισχύει αυτό, απλά έχω την εντύπωση ότι στο PES γίνεται κατάχρηση αυτού του "αυτοματισμού". Τέλος πάντων, ας πούμε ότι και τα δύο παιχνίδια χρήζουν βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα. Πέρα από αυτό (και μιας και το thread αφορά στο PES2009 και όχι στη διαμάχη PES Vs FIFA, αν και είναι δύσκολο να αποφευχθεί η σύγκριση), τα δύο πράγματα που θα ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε να βελτιωθούν στο νέο PES είναι το τεχνητό offside και το positioning των center backs. Όσον αφορά στο τεχνητό offside, μάλλον οι devs του PES δεν έχουν καταλάβει καλά το concept του. Πιστεύω ότι σε όλους μας έχει τύχει να βρίσκεται ξαφνικά ένας αντίπαλος επιθετικός στην πλάτη της άμυνάς μας, επειδή ένας αμυντικός μας μαρκάρει έναν άλλον αντίπαλο επιθετικό που έχει ξεχαστεί στην άλλη άκρη του γηπέδου, ανεξαρτήτως αν έχουμε θέσει το offside trap στο Α. Γενικά, έχω παρατηρήσει ότι η πρακτική εφαρμογή του offside trap στο PES είναι η εξής: Ο αμυντικός που μαρκάρει τον επιθετικό που δέχεται την πάσα (και μόνο αυτός), τραβιέται μπροστά λίγο πριν γίνει η πάσα. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σημασία αν ένας άλλον αμυντικός βρίσκεται πιο πίσω. Όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται το τεχνητό offside, αλλά αχρηστεύεται και ο αμυντικός που μαρκάρει τον επιθετικό που παίρνει την πάσα. Εν ολίγοις, δεν έχει ρυθμιστεί σωστά η ΑΙ ώστε το τεχνητό offside να εφαρμόζεται από όλη την αμυντική γραμμή. Όσον αφορά στους κεντρικούς αμυντικούς, αυτοί σπάνια θα καλύψουν σωστά το κέντρο της άμυνας. Αν δε ο πλάγιος κυνηγός βρεθεί κοντά τους, και ακόμα και αν μαρκάρεται από έναν πλάγιο μπακ, θα παρατήσουν τη θέση τους και θα τρέξουν καταπάνω του αφήνοντας εκτεθειμένο το κέντρο της άμυνας. Όλα αυτά, χωρίς να πατάω -εννοείται- το κουμπί του double team. Οφείλω να ομολογήσω, βέβαια, ότι αυτό το δεύτερο σημείο έχει προσεχθεί κάπως περισσότερο στο τελευταίο PES. Σημειώνω ότι δεν ξέρω αν αυτά τα δύο σημεία έχουν προσεχθεί περισσότερο στο Euro, αφού όπως είπα και σε προηγούμενο post έχω παίξει μόλις δύο παιχνίδια. Όπως και να 'χει, για έναν παίχτη σαν κι εμένα που προτιμά να παίζει αμυντικά και να αντεπιτίθεται από τα άκρα, αυτά τα κενά της ΑΙ είναι πολύ περιοριστικά. Και γενικά, περιορίζουν και τον τρόπο παιχνιδιού του εκάστοτε παίχτη PES, αφού τον αναγκάζουν να εκμεταλλεύεται -και να αποφεύγει- συγκεκριμένες αδυναμίες για να κερδίσει. Αυτό κάνει το παιχνίδι κάπως μονοδιάστατο και περιορίζει τον "open ended" (!) χαρακτήρα του. Δυστυχώς, όμως, είμαι από τους λίγους που γκρινιάζουν για αυτά τα ζητήματα, αφού οι περισσότεροι προτιμούν να παίζουν επιθετικά (κάτι που ευνοεί το παιχνίδι) αγνοώντας τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού ως εξομοιωτή ποδοσφαίρου, οπότε δεν νομίζω να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτά οι devs της ΚΟΝΑΜΙ.
MiltoZ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Στο προ επίσης εχει σημασια ο παιχτης που ελέγχεις, π.χ. αλλιως θα σουτάρεις με τον ροναλντο ή τον ανρι που τα σουτ με φάλτσο(με το R2) έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και αλλιώς με το σεφτσενκο που θέλει ευθυβολα σουτ...αλλιώς θα μαρκάρεις τον ντρογκμπα που με τζατζαρισμα δεν κόβεται με τιποτα, αλλιώς τον ετο... Έχεις παίξει το Euro? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι παίκτες δεν έχουν stats? Έχεις δοκιμάσει να παίξεις ποτέ με έναν παίκτη μόνο υπό τον έλεγχό σου? Έχεις παίξει με άλλα 9 άτομα online? Δοκίμασέ το δεν χάνες τίποτα. Αρκετοί εδώ μέσα δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για fifa αλλά ειδικά με το euro έχουν αλλάξει γνώμη.
polakis21 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Παιδιά εμένα μια χαρά μου φάνηκε το νέο βιντεάκι pro2009! Αν είναι έτσι τα γραφικά δεν με χαλάνε καθόλου. Απότι κατάλαβα είναι από replay τα περισσότερα πλάνα, και είναι μια χαρά...Είδα και 2 νέες ντρίμπλες, που σημαίνει ότι επιτέλους η Κονάμι το εμπλουτίζει με νέες κινήσεις. Είδα κίνηση μαλλιών...Ελπίζω μόνο να έχουν φτιάξει το διαγώνιο τρέξιμο των παικτών που έτρεχαν σαν παπάκια-ρομποτάκια και να το έκαναν πιο αργό, έτσι ώστε να μην έχουμε ιλιγγιώδη σκορ. Αν φτιαχτούν αυτά κυρίως, το pro θα επιστρέψει πάλι στην κορυφή...Άνετα...Ακούστε που σας το λέω, ξέρω πολύ καλά...
nzeppos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Εγώ πάλι είμαι βέβαιος ότι με το online του PES2009 θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Εκεί που πέρσι παίζαμε 1vs1 και... εξαφανίζονταν καναδυο παίχτες, φέτος με το 7vs7 προβλέπω να εξαφανίζονται και οι δεκατέσσερεις και η μπάλα να μπαίνει γκολ μόνη της. Για το gameplay δεν το συζητάω, καθώς με εξαίρεση τους τερματοφύλακες (έξοδοι και αιλουρο-αποκρούσεις) το τελευταίο FIFA/EURO είναι πολύ ανώτερο από το Pro σε κάθε τομέα (άρα δεν γκρινιάζω μόνο για το θέμα του online). Αυτό που παίζω (και αγοράζω) δεν είναι το ποδοσφαιράκι με το οποιο είμαι κολλημένος αλλά αυτό που είναι το καλύτερο. Έτσι αγόρασα τα τελευταία τρία PES, έτσι αγόρασα το Euro08, έτσι θα αγοράσω το FIFA09. Για να λυθεί το πρόβλημα αφ' εαυτού, θα έπρεπε ο καραγκιοζάκος Τσακατσούκας να εξαφανίσει τον εαυτό του αντί για τους παίχτες στο online.
G_Zisis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Αφού λες ότι αγοράζεις το ποδοσφαιράκι που είναι καλύτερο σημαίνει ότι είσαι αντικειμενικός.Αλλά αν είναι έτσι πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι το FIFA09 θα είναι καλύτερο του PES09;Αυτό δεν δείχνει αντικειμενικότητα αλλά αγάπη για το FIFA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.