dp@pa Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 αν αυτο ήταν σοβαρές απαντήσεις, ΛΟΛ!...και δευτερο...και παλι ΔΕΝ ΙΣΧΗ αυτο που λες..τελος, πως τα πιστευεις και εσυ ρε παιδι μου , δεν μπορω να καταλαβω. Μονο που αναφερεις αυτο!Το Fifa έχει τα ίδια και χειρότερα animations! Είναι ψιλοαδύνατο για οποιαδήποτε engine παιχνιδιού να συγχρονήσει 22 ποδοσφαιριστές να κοιτούν την μπάλα κατάματα. Αν γίνει αυτό το frame rate θα πέσει κατακόρυφα. Για να βελτιωθούν τα animations στον βαθμό που τα φαντάζεσαι θα πρέπει να περάσουν αρκετά ακόμη χρόνια. Προς το παρόν προτιμώ να χαίρομαι καθαρά γραφικά κι όχι να χρησιμοποιώ κυάλια για να δω τους παίκτες μου με μακρινές κάμερες που χρησιμοποιεί η EA Sports για να "μπαλώσει" τα λάθη της. Απλα με τρελλανε! εισαι μπορει και ο μοναδικος που το θεωρει ετσι. Αυτο ειταν το.ΚΕΡΑΣΑΚΙ στην τουρτα!.. ΘΑΝΚΣ!
Rubin074 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Ρε παιδιά σοβαρευτείτε. Ποιος θα πάρει στα σοβαρά κάποιον που λέει ότι το φετινό PES δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ότι όλα είναι ρόδινα και ότι σε κάθε κατηγορία είναι ανώτερο του FIFA; Το παλικάρι κάνει κρα από μακριά ότι είναι PES-fanboy και το ότι έχει ένα (ο Θεός να το κάνει...) site δεν τον καθιστά τίποτα. Χωρίς να υποστηρίζω ότι το FIFA είναι καλύτερο του PES στο PC (γιατί στις κονσόλες κατ' εμέ ο τίτλος της Konami χάνει με κάτω τα χέρια απ' τον αντίστοιχο της EA Sports), αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το (επίσης ο Θεός να το κάνει) review του θα εντοπίσει τουλάχιστον 4-5 σημεία που να αποδεικνύουν ότι είτε δεν έχει παίξει επαρκώς το FIFA (όπου "επαρκώς" = τουλάχιστον καμιά ώρα έτσι για το θεαθήναι), είτε δεν έχει την παραμικρή σχέση με ποδόσφαιρο (γιατί αν μεγάλε οι κινήσεις των goalkeepers στο PES σου φαίνονται ρεαλιστικές, τότε για 'σένα ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα ήταν ο Moretto της ΑΕΚ). Αυτά
GameWorld Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Ρε παιδιά σοβαρευτείτε. Ποιος θα πάρει στα σοβαρά κάποιον που λέει ότι το φετινό PES δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ότι όλα είναι ρόδινα και ότι σε κάθε κατηγορία είναι ανώτερο του FIFA; Το παλικάρι κάνει κρα από μακριά ότι είναι PES-fanboy και το ότι έχει ένα (ο Θεός να το κάνει...) site δεν τον καθιστά τίποτα. Χωρίς να υποστηρίζω ότι το FIFA είναι καλύτερο του PES στο PC (γιατί στις κονσόλες κατ' εμέ ο τίτλος της Konami χάνει με κάτω τα χέρια απ' τον αντίστοιχο της EA Sports), αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το (επίσης ο Θεός να το κάνει) review του θα εντοπίσει τουλάχιστον 4-5 σημεία που να αποδεικνύουν ότι είτε δεν έχει παίξει επαρκώς το FIFA (όπου "επαρκώς" = τουλάχιστον καμιά ώρα έτσι για το θεαθήναι), είτε δεν έχει την παραμικρή σχέση με ποδόσφαιρο (γιατί αν μεγάλε οι κινήσεις των goalkeepers στο PES σου φαίνονται ρεαλιστικές, τότε για 'σένα ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα ήταν ο Moretto της ΑΕΚ). Προφανώς όσοι έχουν πάρει στα σοβαρά το review προτιμούν το PES από το Fifa. Μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας. Όλοι οι Fifάκηδες το κράξατε μέχρι το κόκκαλο. Για το αν έχω αίσθηση με το ποδόσφαιρο θα πω για άλλη μια φορά ότι ασχολούμαι με ποδοσφαιράκια από τότε που ξεκίνησα να παίζω games (απ' το 88 δηλαδή). Reviews γράφω επαγγελματικά απ' το 2003. Τα δύο games τα έπαιξα μία μέρα ολόκληρη το καθένα, χρόνος επαρκής για να γράψει κάποιος review. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους βέβαια που παίζουν το Fifa Online και δεν έχουν δει ποτέ τους το Pro ούτε σε βίντεο (ξέρει αυτός ). Τέλος, περί...επαφής με το άθλημα, έχω εργαστεί στον αθλητικό χώρο 2 χρόνια (Champions 89,2 και Sportime Radio) ενώ παράλληλα είμαι προπονητής σε ακαδημίες ομάδας περιφερειακού πρωταθλήματος. Κανένα άλλο αυθαίρετο συμπέρασμα έχουμε? Θα συνεχίσουμε να ξεφεύγουμε off-topic? Επί του θέματος τώρα, τα physics των τελευταίων PES είναι τα καλύτερα που έχουμε δει και σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι αντιδράσεις των GKs έχουν αυξηθεί (ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος). Και κυρίως, μην ξεχνάς ότι οι παίκτες δεν απεικονίζονται "θωλά" όπως στο Fifa. Η φετινή αλλαγή του Fifa στα γραφικά ήταν μικρή κι έχει ακόμη πολύ δρόμο αν θέλει να πετύχει κάτι σοβαρό.
Martin_05 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Τα review μην ξεχναμε οτι δεν γινονται σε βαθος χρονου αλλα σε συντομη σχετικα χρηση του παιχνιδιου. Το φιφα εχει το προσον οτι ειναι σαφως πιο εντυπωσιακο σε σχεση με το ξυλινο προ. Δυστυχως αν και εχω βαρεθει το δευτερο, οσο και να ασχολουμαι με το ΦΙΦΑ, ειδικα στο διπλο, δεν προσφερει τις συγκινησεις που θα περιμενα. Εχει μονοδιαστατο gameplay, με ευκολες μπαλιες τρυπες και ψευδαισθηση αναπτυξης με αποτελεσμα τα ματς να κρινονται στο ποιος θα εχει την καλυτερη αναλογια σε αναχαιτισεις/λαθη στις καθετες μπαλιες. Οι σεντρες ειναι αργες και αναποτελεσματικες, οι επιθετικοι δεν παιρνουν θεση και δεν "πεταγονται" σε ευκολες πασες μεσα στην περιοχη απο τα πλαγια, οι τεχνιτες παιχτες χανονται και καθιστανται περιττοι οταν ο καθε τυχαιος αμπαλος δημιουργει απιστευτης ακριβειας παρτες-βαλτες through ball. Γενικα τα περισσοτερα γκολ δεν σε αφηνουν με την ικανοποιηση οτι δημιουργησες κατι αλλα ειναι συνηθως ευκολα τετ α τετ, η αποτελεσμα καποιας τρελης καραμπολας απο τα ωραιοτατα κατα τα αλλα physics του παιχνιδιου. Βαλτε και τα bugs, τα ανελεητα δοκαρια κλπ και το αποτελεσμα δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο οσο την πρωτη φορα.
Rubin074 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Το ότι κάποιος ασχολείται με κάτι 10-20-30 χρόνια δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι και μάστορας σε αυτό. Αν έπαιξες λοιπόν το FIFA μία μέρα τότε για πες μου σε παρακαλώ πού βρήκες τα "rock" κομμάτια στο soundtrack του; Γιατί εμένα η πλειοψηφία των κομματιών του μου φέρνει κάτι ανάμεσα σε καρναβάλι του Ρίο και Bob Marley. Σοβαρά, οι αντιδράσεις των keeper σου φαίνονται ρεαλιστικές; Αδιαφορώ για το πλήθος τους. Σου φαίνονται ρεαλιστικές; Το να κάνεις σουτ στην αγκαλιά του τερ/λακα κι αυτός να τη χάνει στις 7/10 περιπτώσεις είναι ρεαλιστικό (ειδικά όταν μιλάμε για GK της κλάσης των Van Der Sar, Dida, Buffon κλπ); Αν η απάντηση είναι ναι, τότε συγνώμη αλλά έχεις δει τόση μπάλα όση και η Britney Spears. Για το review ασ' το μεγάλε, δεν το σώζεις με τίποτα -μα με τίποτα όμως. Ο fanboyσμός σε όλο του το μεγαλείο. Ή μήπως δεν είναι "αθώος fanboyσμός" και έχει να κάνει με το banner του παιχνιδιού στην επάνω δεξιά γωνία του site σου...; Α! Ξέχασα: το ότι στις 7-8 μέρες κυκλοφορίας του PES κυκλοφόρησε patch λόγω των crashes που παρατηρήθηκαν, τουμπεκί; Και για να μη βιαστείς να με χαρακτηρίσεις "FIFAκια", PES παίζω...
GameWorld Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Το ότι κάποιος ασχολείται με κάτι 10-20-30 χρόνια δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι και μάστορας σε αυτό. Αν έπαιξες λοιπόν το FIFA μία μέρα τότε για πες μου σε παρακαλώ πού βρήκες τα "rock" κομμάτια στο soundtrack του; Γιατί εμένα η πλειοψηφία των κομματιών του μου φέρνει κάτι ανάμεσα σε καρναβάλι του Ρίο και Bob Marley. Η πλειοψηφία των κομματιών που άκουσα είχαν μέσα τους rockιές (όχι κλασικό, αλλά σε σύγχρονο ύφος). Δεν είμαι ειδικός στη μουσική για να ξέρω συγκεκριμένα συγκροτήματα. Εκφέρω μία άποψη με βάση τα όσα άκουσα. Σοβαρά, οι αντιδράσεις των keeper σου φαίνονται ρεαλιστικές; Αδιαφορώ για το πλήθος τους. Σου φαίνονται ρεαλιστικές; Το να κάνεις σουτ στην αγκαλιά του τερ/λακα κι αυτός να τη χάνει στις 7/10 περιπτώσεις είναι ρεαλιστικό (ειδικά όταν μιλάμε για GK της κλάσης των Van Der Sar, Dida, Buffon κλπ); Αν η απάντηση είναι ναι, τότε συγνώμη αλλά έχεις δει τόση μπάλα όση και η Britney Spears. Για την επαφή μου με το άθλημα έκανα edit το παραπάνω μήνυμα. Δεν έχω δει απλώς μπάλα, αλλά έχω κάτσει δεκάδες φορές στον πάγκο του προπονητή. Αν παίξεις το περυσινό Pro και το φετινό, θα διαπιστώσεις ότι οι τερματοφύλακες έχουν περισσότερες αντιδράσεις όταν μπλοκάρουν την μπάλα. Ένα αυτό. Δεύτερον, πολύ σωστά το έθεσες, δεν την μπλοκάρουν πάντα την μπάλα γιατί δεν είναι υπεράνθρωποι! Τις περισσότερες φορές την αποκρούουν. Αυτό γίνεται και στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Είχες παίξει Pro πέρυσι, ακόμα περισσότερο με φίλους σου, να δεις τους γίγαντες GKs τύπου Van Der Sar που μπλοκάρανε την μπάλα από σουτ 10 μέτρων? Αν εσύ πιστεύεις ότι γίνεται αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τότε μίλα με κανένα γνωστό σου στο Manchester να σου πει αν κάνει τα ίδια ο Van Der Sar κάθε ΣΚ στην Premiership. Αυτό απλά ως παράδειγμα. Και πολύ εύστοχα βλέπουμε τους GKs να μην μπλοκάρουν την μπάλα πάντοτε όταν ένας επιθετικός πάει να τους περάσει με τετ-α-τετ. Δεν αντιδρουν ως ρομπότ! Την μπλοκάρουν όμως με 2η προσπάθεια. Ή μήπως δεν είναι "αθώος fanboyσμός" και έχει να κάνει με το banner του παιχνιδιού στην επάνω δεξιά γωνία του site σου...; Απαντάω ξανά για 3η φορά στο συγκεκριμένο θέμα. Εσύ διάβασες το review του Pure (racing) της εταιρείας που διαφημίζεται στο GameWorld.gr? Αυτά περί "πληρωμένων" reviews. ΔΗλαδή σε όσα games έχουμε βάλει πάνω από 9 ενώ για κάποιους αξίζουν 8, σημαίνει ότι τα πήραμε? Κάνε μια βόλτα απ' το Section των reviews και δες όλη τη σειρά C&C (της EA Games) να παίρνει πάνω από 9. Και μετά πάρε τηλ. την αντιπροσωπεία να σου πω αν έχει πληρώσει έστω μισή διαφήμιση στο site. Επίσης, έβαλα την ίδια βαθμολογία και στο περιοδικό Games για το οποίο απλά πληρώνομαι για να γράφω reviews.
Rubin074 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Κι ο Αλέφαντος είναι 50 χρόνια προπονητής. Ξέρει την ίδια ή περισσότερη μπάλα δηλαδή απ' τον Μουρίνιο; Τεσπά, επειδή βλέπω ότι σε ένα τόσο πασιφανές θέμα όπως αυτό των keepers δε μπορώ να σε πείσω (τσέκαρε στο YouTube αντιδράσεις τερματοφυλάκων σε σουτ εκτός περιοχής ή χλιαρά πλασέ από το ύψος του πέναλτυ, τι να σου πω...), δεν κάνω καν τον κόπο να επεκταθώ και σε άλλα. Ναι το PES 2009 είναι καταπληκτικό, κορυφαίο, το καλύτερο sports sim, action, adventure και RPG που έχει βγει ποτέ. Για τα crashes και το patch όμως, κουβέντα... Ας είναι
Rebel21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 άμα έκανες 9 σελίδες review στο face lift του pes τότε αν αξιωθεί ποτε η konami να κάνει καμια ριζική αλλαγή βλέπω να βγάζεις βιβλίο .στο review σου διάβασα μερικά από τα ποιο άκυρα πράγματα που έχω ακούσει, φοβερα psyshics και τερματοφύλακες το pes?και ασχολείσαι και με το άθλημα,που διδάσκεις σε ακαδημίες Badminton? μήπως το review σου διαφημίζει το πες?λέω εγώ τώρα. μήπως είναι προκατειλημμένο...χωρίς παρεξήγηση φιλε μου αλλα νομίζω ότι έχεις λάθος σε κάποια σημεία.σίγουρα το πες δεν είναι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζουν αλλα όχι και έτσι.
ChrisAce Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Το review μεταφέρθηκε εδώ. Παρακαλώ πολύ να σταματήσουν οι προσωπικές επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί ΕΔΩ πρίν να είναι αργά..
geomos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Για να ξεφυγουμε και λιγο απο τις κοντρες αυριο κυκλοφορει το κορυφαιο για μενα option file http://www.winningelevenblog.com/ Το παλικαρι που το βγαζει ειναι designer και η δουλεια του ειναι κορυφαια. Οσοι παιζουν το νεο pro και δεν αλληλοβριζονται δεν πρεπει να το χασουν!!!
shinigami Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 μαλιστα..το option file αυτο ειναι μονο για ps3??? για μας(pc) δεν θα φτιαξει τπτ?? ξερεις τπτ σχετικο με pc??
geomos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 μαλιστα..το option file αυτο ειναι μονο για ps3??? για μας(pc) δεν θα φτιαξει τπτ?? ξερεις τπτ σχετικο με pc?? Δεν γνωριζω κατι για pc. Ριξε καμια ματια στο http://www.wehellas.gr/ .Eιμαι σιγουρος οτι κατι καλο θα βγαλουν
Speed Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Υπάρχει το Von option file που είναι το καλύτερο για Ps3...
dreambox8000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Ελληνικη γλωσσα μπορουμε να βαλουμε στο pes2009 για ps2 ???
ACMILANGR Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 ρε GameWorld αμαν επιτέλους, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν πείθεις πλέον; μας ζάλησες τον έρωτα με τους αμερικανούς που δεν ξέρουν μπάλα και προωθουν το FIFA μπλα μπλα μπλα τα μισα απο τα reviews Που σου έδειξα ειναι αγγλικα, γιατο IGN που ειναι σπονσορας του pro δεν είπες τίποτα... "Η Konami έλαβε το feedback των χρηστών της, πήρε το μάθημά της και δημιούργησε ένα soccer game που αγγίζει το τέλειο." πωπωπωπωπω, το τελειο!, δεν υπάρχει άλλο λέμε! (ανέκδοτο του μήνα θα έλεγα...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.