Προς το περιεχόμενο

The official *PES 2009* topic || Next-gen version ( X360/PS3/Wii )

polakis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To Pro εχει πολυ δυνατο gameplay παρα τις αδυναμιες της 08 εκδοσης. Τουλαχιστον σε HD mode το παιχνιδι εχει ιδανικο ρυθμο, ισορροπια μεταξυ δυνατων/ευελικτων παιχτων και γενικα το εχω ευχαριστηθει πολυ περισσοτερο απο τα προηγουμενα σε PS 2. Απλα σε HD ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με αναλογικο σημα. Σε απλη τηλεοραση ειναι απλα ενα παιχνιδακι με ρυθμο φλιπερ...

Και που να το δείς σε true HD. Δεν λαγκάρει καθόλου.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kαλα ρε παιδια μην τσακωνεστε :lol: . Παντως τα περισσοτερα σχολια εδω ειναι τυπου FIFA vs PRO οποτε τσιμπησα σορρυ.dp@pa ξερω τι εννοεις, και γω γουσταρω λεπτομερειες, αληθοφανεια και simulation αισθηση (αλλωστε χρονια τωρα 80% των games μου ηταν kati hardocre War Simulators, turn based strategy klp klp). Ουτε εμενα μου αρεσουν οι φλιπερ πασες, το ρομποτικο τρεξιμο κλπ αλλα συνηθως αυτα ειναι εμφανη σε ομαδες τυπου Μαντσεστερ, Μπαρτσα κλπ οποτε δεν απεχει και πολυ απο την πραγματικοτητα ;) Παιζω μπαλα, μ' αρεσει υπερβολικα το ποδοσφαιρο, αλλα καλο ειναι σε ενα ποδοσφαιρακι να ψαχνουμε την χρυση τομη μεταξυ εξομοιωσης και διασκεδασης.

Το προ κατα την ταπεινη μου αποψη το εχει πετυχει. Το προ 5 που ηταν πιο "σφιχτο" ηταν εντελει η αποθεωση του αμυντικου και physical game με ομαδες στυλ Bayern να σβηνουν τεχνικες και γρηγορες αντιπαλους. Μετα ειναι αληθεια οτι ευνοηθηκαν αρκετα οι ντιμπλαδοροι αλλα πιστευω φετος να εχουν βρει την ισορροπια. Περυσι ηταν καπως πρωιμο να πουμε οτι το ΦΙΦΑ πηρε τα σκηπτρα κλπ. Φετος θα φανει πιστευω προς τα που παει ο καθε τιτλος. Το κυριοτερο ειναι οτι υπαρχει πλεον αναταγωνισμος οποτε κερδισμενοι βγαινουμε ολοι.

Δημοσ.

Martin_05 μιλάς για το fifa08, το euro ή το fifa09?

Tα ίδια έλεγα κι εγώ παλιότερα αλλά ασχολήθηκα λίγο με το fifa/ euro και άλλαξα γνώμη. Και όταν λέω ασχολήθηκα δεν εννοώ να παίξω 10-20 παιχνίδια και να το παρατήσω επειδή μου φαινόταν κάπως βαρετό όπως λες κι εσύ και με αργή απόκριση, γιατί έτσι μου φαινόταν στην αρχή, ειδικά το fifa08, και δυσκολευόμουν να πάρω θέση για το ποιό είναι καλύτερο. Αυτό μέχρι να ασχοληθώ λίγο περισσότερο και κυρίως μέχρι βγει τo euro που διόρθωσε αρκετά από αυτά που δεν μου άρεσαν. Και έχει σημασία αυτό γιατί και τώρα στο ντέμο του fifa09 πάλι βλέπω να έχουν διορθώσει πράγματα που δεν μου άρεσαν στο euro, που σημαίνει ότι ασχολούνται για να μας δώσουν αυτό που ζητάμε.

Αφού σου αρέσει η εξoμoίωση και το ποδόσφαιρο (που αυτά τα δύο μου αρέσουν κι εμένα) πιστεύω είναι θέμα χρόνου να μην σου φαίνεται βαρετό το παιχνίδι του fifa (ειδικά το 09 που έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το 08) το οποίο πιστεύω μοιάζει αρκετά με αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα που σε κάποιες φάσεις γίνεται απίστευτα ρεαλιστικό. Εγώ τουλάχιστον προτιμάω να δυσκολεύομαι να φτιάξω φάση και να χρειάζεται να έχω μάθει αρκετά καλά το παιχνίδι για να το κανω, παρά να κάνω σουτ στην εστια σε κάθε επίθεση επειδή οι αντίπαλες άμυνες είναι χωνιά ή επειδή μπορώ να αλλάζω την μπάλα με αστρονομική ταχύτητα ή επειδή έχω παίκτες σούπερ ήρωες.

Για να καταλάβεις πως ξεχωρίζουν οι παίκτες στο fifa κάτσε παίξε be a pro mode. Μπορεί όντως να ξεχωρίζουν περισσότερο στο pro και να είναι αυτό ένα πλεονέκτημα (που δεν είμαι τόσο σίγουρος) αλλά είναι τόσα πολλά τα πλεονεκτήματα που βλέπω από την άλλη πλευρά που αυτο είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Επίσης αυτό που λες για τις κινήσεις εκτός φάσης των συμπαικτών σου έχουν βελτιωθεί στο euro και ακόμα περισσότερο στο fifa09 που είναι άψογοι, όπως επίσης έχουν βελτιωθεί και αρκετά άλλα πράγματα.

Δημοσ.

Μιλτοζ, μιλαω για το 08, τα αλλα δεν τα εχω παιξει. Για το 09 μονο το ντεμο για PC εχω προς το παρον. Δεν μου αρεσε να πω την αληθεια, αλλα ξερω οτι δεν εχει καμια σχεση με την εκδοση για κονσολες. Σιγουρα και εγω προτιμω τα δυσκολα, γιατι ετσι εχει αξια η φαση που θα φτιαξεις, αλλωστε δεν μου αρεσει να παιρνω υπερομαδες γι αυτον ακριβως τον λογο. Το προ γινεται πολυ πιο ανθρωπινο αν παιξεις με μικρομεσαιες παντως. Επισης απεχθανομαι το κουβαλημα της μπαλας απο τα πλαγια που γινεται συχνα στο προ με τα σλαλομ κλπ, ελπιζω να το χουν ελλατωσει στο καινουριο. Το FIFA 09 θα το τσεκαρω οπωσδηποτε καθως μ'αρεσει η κατευθυνση που εχει παρει.

Δημοσ.

Ακου Μαρτιν εχουμε πει 100000000000 φορες πως το φιφα στο πσ δεν βλεπετε!!!!!!!!Αντιθετως στο 360 χαιρεσαι να παιζεις κοιτα τα προηγουμενα ποστ πριν αναφερεσαι σε κατι

Δημοσ.

Από ότι λένε, καλώς ή κακώς, είναι το περσινό με ελάχιστες βελτιώσεις, το CL αλλά με λιγότερες (!) ομάδες καθώς δεν υπάρχει πια το Ισπανικό πρωτάθλημα και κάποιες άλλες, το Be a Pro sorry Become a legend εννοώ που είναι ίσως προβληματικό, πολύ μπερδεμένο online (δεν ξέρουν βέβαια για lag τι θα γίνει). Υπάρχει όμως και το Player Control που μου φαίνεται κάπως ενδιαφέρον, όλα βέβαια εξαρτώνται από το πως υλοποιούνται στο παιχνίδι.

Intro:

We have been playing PES 2009 for over 10 hours and will tell you everyting we have learned

On last years PES-get-together for the press I talked to some really excited european Konami employees. They expressed frustration about Konami Japan not understood what was important for Europe and that they tried to get more influence on that.

In 2008 they started to get some ideas realized. Like licenced menu music. In 2009 there is a detail that says a lot about the PES series. There now is much more licensed music, but instead of displaying the song and the artist as we would find natural, they continue by displaying song title and genre like rock, techno etc. Like that would be interesting to know. This way of thinking we see in many other aspects in the PES 2009. Improvements, but without any thought of how we would like to see it.

Repairs: backline:

Among the worst with PES 2008 was that the defenders all too often were completely absent and ran around in cirkles which could lead to the

opponents got free passage to a goal chance. It is much better this year. This is despite the fact that Seabass refused to recognize the problem. Co-players are also significantly better at finding good spots this year and if you press L1 before passing the reciever rush into position so you can pass it to him. It is also a bit more unusual for goalkeepers making big mistakes. But above all the frame rate is much better than last years version wich was almost unplayable.

Improvements: Ball physics

The biggest improvement is that the ball feels more alive. As the players stretching more after the ball there will be more ”wild” balls. Some strech out and just get a toe on the ball, and the ball change course. An attemt to stand and block a pass becomes a real tunnel. Players tries but fails completely to reach a ball. Shots only touches a player and change course and in overcrowded areas anything can happen. Because of thi sit can more caotic in the penalty area in stressed situations. Its probably gonna be a while until you learn that it can be dangerous to have to many players in a small spot.

There are many more lose balls.

In PES 2008 for PS3/360 the ball where often locked to the player. Its a

sensitive balance. We donʼt want the ball to be a totally unique object like in Sensible Soccer, but Konami did a good job in PES 2008 for PS2 on that. Unfortunately it is not as good in PES 2009 but it is better that last for PS3/360

NEW: Player control

An interresting new feature is that you can chose only to switch player by pressing L1. With this setting you donʼt get switched automaticly when a player gets the ball. This means that you can let the CPU players pass the ball around until you switch to one of them and pass the ball to a player you ran in poistion with. Not that simpelt to get used to but definitely a nice touch. Another new feature is that you now can decide wich players you want to control on the field. Mark an attacker, a left or right midfielder and a defensive midfielder. Then when you switch players in the game you only swich between those three players. That way you and up to six buddies (on the PS3) split up the team between you if you like. When it comes to tricks the technical players does those automatically just by controlling these players normaly. Ronaldo for instance can do a step-over trick when you change direction.

Better but not enough?

This is the impression I get: This is better than last version but not as

good as PES 2008 for PS2. In that game Konami made a game where the balance between the free ball and the passing on field where totally depending on the player. In Ps3 and 360 versions it happens to often that there are stupid players and goalkeepers that causes goals to scored. The weird passes is still there and at times it seems as they have increased. Either the the direction of passing over-sensitive or else Konami did increase the fail margin when passing, as the ball still tend to be passed random directions. Not everytime at all, but still to often.

Become a Legend: the basics

Konami tries this year to copy Eas ”Be a Pro”. Play as a midfielder or an

attacker. Then choose a league or create your own woth the teams you want in it. Now you are that player the whole time and you get to first play a test match. You watch everyting from a somewhat zoomed in chase view in its then about doing the best you can. To get more involved in the game you can call for passes with two rapidly pressed R2. But unlike ”Be a Pro” they donʼt pass to you immediately. Instead they wait until they feel like they want to pass wich means that the chance you saw is gone when you get the ball. Again Konami shows they donʼt give a shit about it should be easy and playable.

Become a Legend: in a bigger club

After the test match you get offers from different teams and you will choose one of them. The bad thing is that you end up in a big club and you start out being worse than every other player in the club. I choose to play for Everton and get to play an intern test match agains the other team players. Its not going to well even if I make great responsibility. I fail two important passes and misses two goal chances I made. But still I get a 7.5 rating witch was the best on the team. To make a long story short I played around 20 matches (aprox. 1800 minutes) got to play like in 10 matches and almost never more than 15 minutes. The rest of that time I had to watch the game from the bench. You can speed up the time in the match to 4x but it is still like 5 minutes per match.

Become a Legend: A failed joke?

The sad thing is that when I get to play I almost every time get better

rating than my team mates and I make both goals and assists. After some matches the other players in the team are totally out of energy and their form arrows point downwards. I still donøt get to start in. It had been ok if my player was developing but after 20 matches he has not advanced in any attribute. The fact is that he didnʼt even advance a half point in any. Hopefully Konami forgot to tell that Become a Legend is not done yet and i twill be fixed before release. Otherwise its a nothing but a failed joke.

Master League: as usual

Us Master League-fantasts is getting used to being ignored by Konami year after year. The career mode has almost not developed the last 5 years and its the same this year.. The only thing that has changed is negotiations wich now happens over two steps. First with the club then with the player. So first a transfer negotioation and then a salary and contract negotiation.. Other than that nothing has happened and it is still as frustrating as always.

Graphics and sound: better

Graphics has improved some. Players look better. The spectators as a bit more alive. Framerate is much better. A lot of new animations. The menus at least has a design this year. And facial expressions are more life like. Even the sound, besides many songs that are ok at least, is improved. There are also more fan songs from the arenas even if they get old after a while.

Online: Confusion

Choose name, favorite team, favorite player and a signature before going on server hunt. Its divided up in British, German and some other variants. You see where there is people and how many. Then you go to the lobby and find players. I spend an hour getting started, but hopefully its not completely ready yet and Konami forgot to say so.

In the menus I choose I want to play 2 vs 2 online. (in 2003 Seabass said in an interview they could do 11 vs 11 online on the PS2) ans then there is this Legend mode where each player can take hes own player and play on the same team with 3 friends. Exactly how it works we have not been able to test during the day.

Edit: the same

Its exactly the same as always. You can change team name and adjust players in every aspect from looks to attributes. There is for instance 16 different shoes (no custom made). About the same amount of settings as last year when it comes to facial hair, hair, face models and other.. The face you can do a whole lot to but hair and beards its still not good enough. To setup dribbles and free kicks feels extremely pointless but the 71 goal celebrations is just as fun as last year. You can import a picture from Playsation Eye, but it doesnt seem to be improved from last year, and us who has a beard can forget to get i ton the player.

Licences: fewer

The big news is that Konami seem to have lost the whole spanish league. They have fake team names and false clothing. In England Liverpool and Man U. Is confirmed but they are still named wrong in this version. Bayern München is traded for Zenit St. Petersburg and in Scandinavia Helsingborg is out and Brøndby is in. (Hammerby, AIJ, Rosenborg, Helsinki, IFK Göteborg og FCK is

still in. They have in other words not gained one licence without losing at least one for it.

Edit: To παραπάνω δημοσιεύτηκε τέλος Αυγούστου, οπότε ίσως το έχετε ξαναδεί.

Γενικά, από όλες τις επίσημες φετινές και παλιότερες ανακοινώσεις της Κονάμι (αλλά και γνώμες των gamer), τείνουν να συμφωνήσουν πως το PES5 είχε το καλύτερο gameplay ever και κατευθύνουν το 2009 προς τα εκεί, ενώ λένε ότι τελικά του χρόνου θα βγεί το PES που περιμένατε... (εντάξει και πέρσι το ίδιο λέγαν, όλες οι εταιρίες το κάνουν απλά εδω έχει πέσει λίγο χοντρότερο δούλεμα).

Γιατί τόσο καιρό λοιπόν δεν έπαιρναν το gameplay του PES5, να βελτιώσουν physics, γραφικά, animation προσθέτοντας ένα καλό online, να τα χώσουν και για κάποια licenses ομάδων επιτέλους και να βγάλουν το τέλειο παιχνίδι?

-Δεν ξέρουν τί θέλει ο κόσμος, τους έκατσε ένα ISS πριν 10 χρόνια ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ και από τότε απλά το ξεζουμίζουν

-Η υπάρχουσα μηχανή δεν γίνεται να υποστηρίξει κάτι με τις σημερινές απαιτήσεις και δεδομένα (μοντέλα, textures, online κλπ) και φοβούνται να παρατήσουν το χρυσορυχείο και να ξαναρχίσουν να σκάβουν αλλού

-Τους νοιάζει κυρίως το PS2 γιατί ακόμα έχει μια τεράστια βάση που το υποστηρίζουν

Όπως και νάχει, το πρόβλημα είναι παραπάνω από φανερό. Το παιχνίδι για next gen ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ από την Κονάμι είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί δεν θέλουν. Το αντίθετο βέβαια συμβαίνει με την ΕΑ, που δεν υποστηρίζει PC και παλιότερες κονσόλες.

Δημοσ.

Ποιό PS2 βρε χωριανοί, ήμαρτον, ήμαρτον.

Διάβασα με προσοχή το παραπάνω άρθρο και πολλά πράγματα μου άρεσαν (πχ. η φυσική της μπάλας και το πόσο "alive" μπορεί να γίνει), κάποια με έκαναν να γελάσω (όπως το είδος της μουσικής που ανεφέρεται στα τραγούδια) ενώ με κάποια απλώς απηύδησα. Όπως με το PS2. Ποιό PS2 βρε χωριανοί! Κοντεύουμε στο 2010 και συζητάμε για μηχάνημα του 2000. Η Konami συνεχίζει να κάνει τα δικά της και να δίνει βάρος σε αυτό το απαρχαιωμένο πράγμα.

Γι' αυτό το λόγο αλλά και για την περσινή κοροϊδία οι τύποι πρέπει να φουντάρουν. Fifa και πάλι Fifa.

Δημοσ.

Ρε polaki ακομα προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι ισως δεις ενα καλο PRO! Με τιποτα στο λεω εγω απο τωρα....Λοιπον παιζε demo fifa, σε θελω δυνατο και να παλευεις στα πρωταθληματα για την κουπα...Αφου ρε μαν ξερω την τρελα σου για την μπαλα, τη βρισκεις σε αυτο το pro? σκετη arcadila ειναι...ελεος!

Δημοσ.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν εαυτό μου. Απλά περιμένω να δω το pro2009 και να το κρίνω. Σήμερα έλιωσα με έναν φίλο μου το ντέμο φιφα09 και πάλι. 5ώρες σερί! Είναι πορωτικό κι αυτό, τέλος...

Δημοσ.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν εαυτό μου. Απλά περιμένω να δω το pro2009 και να το κρίνω. Σήμερα έλιωσα με έναν φίλο μου το ντέμο φιφα09 και πάλι. 5ώρες σερί! Είναι πορωτικό κι αυτό, τέλος...

αλλά σε κουράζουν πολύ τα δίλεπτα γμτ, ελπίζω η ΚΟΝΑΜΙ να δώσει 4λεπτα τα ημίχρονα...

Δημοσ.

Η Κονάμι θα δώσει, όπως πάντα, 5λεπτο αγώνα (2,5 και 2,5 λεπτά δηλαδή). Αυτό που με χαλάει λίγο από τα τελευταία βίντεο του pro (εκτός από το σπαστικό τρέξιμο και τις απότομες στροφές προσποίηση) είναι ότι η μπάλα φαίνεται να πηγαίνει σαν γιο-γιο στα πόδια του παίκτη που έχει την μπάλα. Κάνει σε όλους την ίδια κίνηση όταν τρέχει ο παίκτης και την προωθεί μπροστά και επιστρέφει πολύ απότομα πάλι στο πόδι του όπως τρέχει. Προσέξτε το...

Δημοσ.
Η Κονάμι θα δώσει, όπως πάντα, 5λεπτο αγώνα (2,5 και 2,5 λεπτά δηλαδή). Αυτό που με χαλάει λίγο από τα τελευταία βίντεο του pro (εκτός από το σπαστικό τρέξιμο και τις απότομες στροφές προσποίηση) είναι ότι η μπάλα φαίνεται να πηγαίνει σαν γιο-γιο στα πόδια του παίκτη που έχει την μπάλα. Κάνει σε όλους την ίδια κίνηση όταν τρέχει ο παίκτης και την προωθεί μπροστά και επιστρέφει πολύ απότομα πάλι στο πόδι του όπως τρέχει. Προσέξτε το...

το εχουμε προσεξει απειρες φορες..και αυτο λεμε τοσο καιρο. Φενεται πως συνελθες πλεον, και βλεπεις την αληθεια. Επιτελους.

Δημοσ.

Μα ακόμα δεν έχεις καταλάβει μου φαίνεται. Ποιός σου είπε ότι δεν το έχω προσέξει ή δεν το έχω κράξει όπως πέρσυ. Το τρέξιμο όμως δεν σημαίνει ότι είναι και μούφα όλο το παιχνίδι ή ότι δεν θα το παίξω. Απλά τονίζουμε τις αδυναμίες. Έχει τεράστια διαφορά αυτό...Αδυναμίες έχει και το φιφα09 (το οποίο και έλιωσα χθες μέχρι τις 4 το πρωί για να το ξεζουμίσω). Ελπίζω να συνήλθες κι εσύ και να έχεις καταλάβει επιτέλους...

Δημοσ.
Μα ακόμα δεν έχεις καταλάβει μου φαίνεται. Ποιός σου είπε ότι δεν το έχω προσέξει ή δεν το έχω κράξει όπως πέρσυ. Το τρέξιμο όμως δεν σημαίνει ότι είναι και μούφα όλο το παιχνίδι ή ότι δεν θα το παίξω. Απλά τονίζουμε τις αδυναμίες. Έχει τεράστια διαφορά αυτό...Αδυναμίες έχει και το φιφα09 (το οποίο και έλιωσα χθες μέχρι τις 4 το πρωί για να το ξεζουμίσω). Ελπίζω να συνήλθες κι εσύ και να έχεις καταλάβει επιτέλους...

οχι απλα λεω. Εγω ακομη να συνελθω, θα συνελθω οταν καταλαβεις εσυ τι προσπαθω να σου εξηγησω τοσο καιρο. Επειδη , οτι και να πω, εσυ το θεωρεις κατι αλλο, και προσπαθησα απειρες φορες να σου πω, οτι δεν με νοιαζει τι θα κανεις, με το παιχνιδι, αλλα τι νεα μας φερνεις χωρις τις παρατηρησης, οπως , Θα παω να το βαλω εδω, θα δω αν παιζει αυτο καλα εδω, και μετα θα το παρω εκει, να δω αν ειναι διαφορετικο εκει, και μετα θα δοκιμασω να το βαλω στο αταρι, αν δεν παιζει εκει, τοτε μαλλον θα σκεφτο να παρω το φιφα..αλλα ολα αυτα μπορει! Αυτο θελω να σου πω να σταματησης να κανεις, μπερδευεις τους αλλους. Το ξερω οτι εισαι λατρης παιχνιδιου, αλλα περισσοτερο εχεις αγαπη για το ΠΡΟ ..ελα, ελα..το ξερεις, καταβαθος εισαι προ φαν..και εγω καταβαθος ειμαι φιφα φαν...Αλλα προσεχε πως τα πουλας τα πραγματα. , δηλαδη στον εαυτο σου...μας λες τις σκεψεις σου και μετα αναρωτιεσε γιατι σε κραζουν και καποιοι αλλοι, οπως με κραζουν εμενα που μιλαμε αυτην την στιγμη.

Δωσε νεα...και για τα 2...και μετα παιξε και τα 2...χερομαι οτι θα μπορεσεις να το κανεις αυτο...αλλα come on...Μια εισαι με το ενα στρατοπεδο και μετα με το αλλο..και μονο οταν βλεπεις τι συμφερει εκεινη την μερα. με καποιο review, καποια φωτο...τρεχεις, κρινεις, και μετα μας λες τι σκεφτεσε να κανεις. Αυτα παντα ΦΙΛΙΚΑ! η να πω ΠΛΕΟΝ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...