isspro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 εχω 4χ1gb. αρα θα επιστρεψω την μια πισω. το φορματ θα το εκανα για να εβαζα 64bit λειτουργικο μπας και αναγνωριζε μετα 4gb αλλα μπα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 δεν θα έχεις dual channel όμως
isspro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 δηλαδη? στο 1ο,2ο και 3ο slot θα εχω τις μνημες. παιζει ρολο? ολες ειναι ακριβως ιδιες και τι κανει το dual channel?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Διπλασιαζει τη ευρος του διαυλου της μνημης απο 64bit σε 128bit με αποτελεσμα να εχεις καλυτερη αποκριση στα Windows και μερικα frames στα παιχνιδια παραπανω. Αλλιως βαλε 64bit, σιγα
isspro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 με 64bit ειναι σιγουρο οτι θα βλεπω 4gb? απο την αλλη εχει τοση πολυ σημασια στην πραξη αν ισχυει αυτο που λες με τα 3gb?
vasilis1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Οι αλχημείες της Micro$oft κανουν τα Vista sp1 32 bit να βλέπουν τα 4γιγα ράμ ΑΛΛΑ δεν μπορουν να τα εκμεταλλευτούν (δεν μπορει να διευθυνσιοδοτήσει ενα 32μπιτο λειτουργικό 4 γιγα ραμ που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα). Η λύση για τους φίλους:βάλτε 64μπιτο λειτουργικο αλλά πάλι εφαρμογες-οδηγοι πιθανόν να μην τρεχουν.Βρείτε πρώτα οδηγους για 64 μπιτ για όλο το υλικό σας και μετα προχωράτε. Ναι θα δουν και τα 4 γιγα και θα τα εκμεταλλευτεί το λειτουργικό
oneofthem Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 σίγουρα όπως λέει o bill, πριν βάλετε 64 πρέπει πρώτα να βρείτε όλους τους drivers τουλάχιστον στα περιφερειακά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους 64 drivers το λειτουργικό (x64) είναι καλό και έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των windows xp 32-bit αλλά αν μιλάμε κυρίως για χρήση 32-bit εφαρμογών τότε δεν αξίζει να πας σε 64 μόνο για να αναγνωρίσουν λίγη παραπάνω μνήμη αν δεν κάνω λάθος θα τρέχουν και πιο αργά
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Πιο αργα ΔΕΝ τρεχουν. Τρεχουν ιδιο γρηγορα. Drivers υπαρχουν για τα βασικα, τωρα εαν εχει κανεις κανενα εξαιδικευμενο περιφερειακο οκ... Και φυσικα και αξιζει να πας στα 64bit τα οποια θα δουν 750ολοκληρα ΜΒ παραπανω ραμ. Δεν ειναι και λιγα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 βασικά κάποια προγράμματα έχουν χαμηλότερες επιδόσεις σε 64bit...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 συγκεκριμένα θυμάμαι κάποιον στο forum που είχε αναφέρει μεγαλύτερους χρόνους συμπίεσης ταινίας με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα...όταν γύρισε σε 32bit Vista (από 64) o χρόνος βελτιώθηκε αρκετά... αν δεις κάποια συγκριτικά που είχαν γίνει θα βρεις και άλλες εφαρμογές που δεν παίζουν τόσο καλά σε 64bit όσο σε 32bit
isspro Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 τελικα αποφασισα να μεινω στα 3gb και να επιστρεψω στο ενα, με 32bit λειτουργικο και αναλαμβανω ολη την ευθυνη. στη θεση της μνημης θα παρω 3 ανεμιστηρακια για το κουτι μου...
oneofthem Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Πιο αργα ΔΕΝ τρεχουν. Τρεχουν ιδιο γρηγορα. αν δεν κάνω λάθος, οι 32-bit εφαρμογές τρέχουν στα x64 (υπάρχουν 2 εκδόσεις 64-bit windows xp, αλλά τώρα όπως και να το γράφουμε συνήθως εννοούμε την x64) με 32-bit emulation που σημαίνει ότι γίνεται μετάφραση (δεν είναι όσο απλό όσο ακούγεται) και δεδομένης της γενικότερης δομής των x64 (μην αναλύω) αυτό συνεπάγεται γενικότερα πιο αργή εκτέλεση, χωρίς να ορκίζομαι κιόλας και χωρίς να γνωρίζω αν εξαιτίας άλλου παράγοντα που δρα αντίθετα αντισταθμίζεται το αποτέλεσμα, αλλά ως εδώ έχει κάποια λογική αυτό που γράφουν εγώ έχω βάλει τα x64 αλλά δεν έχω κάνει σύγκριση στο ίδιο μηχάνημα με τα απλά για να ξέρω σίγουρα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 To μονο αρνητικο στα Vista x64 που ειδα εγω ηταν καποιες διαφορες στη ταξινομηση της registry. Καμια διαφορα αποδοσης...
oneofthem Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 τελικά η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν γράφω γιατί είναι τόσο χύμα που ούτε που τα σημείωσα εξαρτάται από την εφαρμογή για άλλη μια φορά δοκιμάσαμε με το ίδιο ακριβώς hardware, 4πύρηνο επεξεργαστή και 4 gb μνήμη, 32-bit εφαρμογές όλων των ειδών σε xp x64 και xp 32 άλλες εφαρμογές παίξανε ακριβώς το ίδιο με διαφορά στο δευτερόλεπτο, άλλες παίξανε πιο αργά και το τελειωτικό... άλλες παίξανε ακόμη και πιο γρήγορα μέσα από το 32-bit emulation των x64... για άλλη μια φορά η θεωρία απέχει πάρα πολύ από την πράξη, εάν δεν το ξέραμε στα σίγουρα δε θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι κάποιες 32-bit εφαρμογές μπορούν να παίξουν πιο γρήγορα στα x64 αφού καταβάλεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να τρέξουν σε ένα διαφορετικό λειτουργικό... οπότε εν μέρει έχει δίκιο ο georgeman και ακόμη περισσότερο που δεν δέχτηκε εν λευκώ τα θεωρηητικά που έγραψα πιο πριν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.