isspro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 εχω το μηχανημα της υπογραφης μου βαζοντας σημρα τα αλλα 2gb μνημης. το pc απο τα 4gb συνολικα βλεπει 3gb. στο cpu-z φαινονται ολες κανονικα. επεισης ειναι ολες ακριβως το ιδιο μοντελο. ξερετε τι φταιει? ειναι θεμα vista η γενικα παιζει αυτο? και αντε βλεπει το 75% ο υπολογιστης. στην πραξη αξιοποιει το 100% ή μπα? αν δεν τις αξιοποιει ολες τις μνημες να την παω τη μια πισω για αλλαγη και να παρω μερικα ανεμιστηρακια που χρειαζομαι
angmar Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Να φανταστώ οτι έχεις 32bit λειτουργικό; Αν φαντάστηκα καλά τότε να το πρόβλημά σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να δεί και να χρησιμοποιήσει το σύστημά σου 4gb ram είναι να βάλεις 64bit λειτουργικό. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ θα βρείς πάμπολες παρόμιες περιπτώσεις με τη δική σου.
ibiza_fr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Να φανταστώ οτι έχεις 32bit λειτουργικό; Αν φαντάστηκα καλά τότε να το πρόβλημά σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να δεί και να χρησιμοποιήσει το σύστημά σου 4gb ram είναι να βάλεις 64bit λειτουργικό. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ θα βρείς πάμπολες παρόμιες περιπτώσεις με τη δική σου. σορρυ κιολας αλλα με vista sp1 kai xp sp3 ο κυριος θα βλεπει κανονικα 4 γιγα...δεν χρειαζετε 64 μπιτ λειτουργικο....
trikkk Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 εχω το μηχανημα της υπογραφης μου βαζοντας σημρα τα αλλα 2gb μνημης. το pc απο τα 4gb συνολικα βλεπει 3gb. στο cpu-z φαινονται ολες κανονικα. επεισης ειναι ολες ακριβως το ιδιο μοντελο. ξερετε τι φταιει? ειναι θεμα vista η γενικα παιζει αυτο? και αντε βλεπει το 75% ο υπολογιστης. στην πραξη αξιοποιει το 100% ή μπα? αν δεν τις αξιοποιει ολες τις μνημες να την παω τη μια πισω για αλλαγη και να παρω μερικα ανεμιστηρακια που χρειαζομαι Ως προ; το θεμα μνημης, μη μασας.Τωρα με το SP1 των Vista θα δεις οτι θα σου αναγνωριζει μεχρι 8Gb
panospc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Σε εμένα από τα BIOS της μητρικής τα 4gb τα αναγνωρίζει ως 3.25. Υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσουν τα BIOS και τα 4gb;
angmar Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Αφού δε με πιστεύετε δείτε ένα πόστ κάποιου, όσο να 'ναι πιο αξιόπιστου από μένα. Ορίστε.
Voodooman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 σορρυ κιολας αλλα με vista sp1 kai xp sp3 ο κυριος θα βλεπει κανονικα 4 γιγα...δεν χρειαζετε 64 μπιτ λειτουργικο.... Το έχεις δοκιμάσει σε XP SP3; Και ρωτάω, γιατί έχω XP SP3 και 4GB και εξακολουθώ να βλέπω μόνο τα 3,25...
dhmak Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Γειά χαρά παίδες, κ' εγώ έχω κάπως παρόμοιο πρόβλημα, δηλαδή: εξηγούμε: Απο τα 3GB που έχω εγκατεστημένα (πιο αναλυτικά, έχω 2 dimmάκια, ένα kingston 667mhz του 1GB και ακόμη ένα supertalent 800mhz των 2GB), αναφέρει τα 2,93GB (το αστείο είναι οτι, όταν βγάλω απ' το σύστημα, το ένα απ' τα δύο dimmάκια, το 'πρόβλημα' πάυει να υπάρχει, δηλαδή η ποσότητα μνήμης, είναι ή 1GB ή 2GB διαθέσιμη μνήμη) γιατί ;; Παίδες, για μένα έχετε κάποια εξήγηση ;;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Παιδια μπορειτε να κατανοησετε οτι ΔΕΝ ειναι δυνατον 32bit λειτουργικο να χειριστει 4GB μνημης ραμ? Ή μαλλον χειριζονται ΕΩΣ 4GB μνημης, αλλα για να δειτε 4GB πρεπει η καρτα γραφικων σας να ειναι 0ΜΒ, το BIOS να ειναι 0ΚΒ και το swapfile (νομιζω) να μην υπαρχει. Τα υπολοιπα κολπα ειναι για να βλεπει εως 4GB αλλα δε μπορει να τα ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ. Οσο για το ΡΑΕ, νομιζω οτι κανεις δεν ειδε βελτιωση, και ισα ισα μερικοι ειδαν και χειροτερεψη της αποκρισης του υπολογιστη.
antonl Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 GeorgeMan σε παρακαλώ. Είναι παράδοση να υπάρχουν 1-2 posts/μέρα για 4GB RAM σε 32bit λειτουργικό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 ωχ Θέε μου πόσα άλλα τέτοια topics θα δούμε?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ειναι σαν παλιοτερα που προσπαθουσαμε να τους πεισουμε οτι η Χ1950Pro ηταν απεριοριστα καλυτερη απο μια 8400/8500/HD2400/2600 παρολο που ηταν πιο παλια. Μεχρι 4 ιδια threads την ιδια μερα ειχα μετρησει
isspro Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 οποτε εγω svista και sp1 και λειτουργικο 32bit δεν προκειται να δω ποτε 4gb να αναγνωριζει το συστημα μου. δεκτο. χρησιμοποιει ομως και τα 4 ή οχι? αν ειναι να την επιστρεψω πισω τη μια. γιατι δεν εχω ορεξη για φορματ και τετοια. τι λετε και εσεις?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 όχι δεν τα αξιοποιεί...αλλά για Vista καλύτερα να έχεις 3 από τα 4gb παρά 2...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Σωστος! Αξιοποιει οσο βλεπει. Γυρω στα 3,3GB. Αλλα ειναι πολυ καλυτερα να εχεις 3,3Gb παρα 2 στα Vista. Τωρα το φορματ που κολλαει δε ξερω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.