Venisk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 ...και είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν οι ram που δεν καθόταν καλά ; Απολύτως..δεν θυμάμαι πολλούς υπολογιστές να κάνουν format χωρίς μνήμες ...Για τον δε driver του wi-fi, από τη στιγμή που είχε ήδη πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού, ήταν μάλλον άκυρη σαν πρόταση... Ξαναδιάβασε το αρχικό ποστ..εσύ να έβγαζες άλλα συμπεράσματα..
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Απολύτως..δεν θυμάμαι πολλούς υπολογιστές να κάνουν format χωρίς μνήμες ...Eγώ όμως ξέρω διάφορους υπολογιστές στους οποίους ΜΕ τις μνήμες επάνω κάποια στιγμή να γίνεται μπλε το σύμπαν, και με το βασο-βγάλσιμο τους ή και την αλλαγή slots να πατάνε ΚΑΛΑ οι ρημάδες εν τέλει, και να μην χάνουν την επαφή κατά την πορεία... Ξαναδιάβασε το αρχικό ποστ..εσύ να έβγαζες άλλα συμπεράσματα.. ...Προφανώς εννοείς ΑΥΤΟ να υποθέσω ; Με τα χίλια ζόρια και μετά από πολλές επανεκκινήσεις, ξαναμπήκα στο menu και προσπαθησα να κάνω καθαρή εγκατάσταση στο C. Εις μάτην , δεν με άφησε καν να κάνω εγκατάσταση ( ...παρ' όλο που ήμουν σίγουρος για το τί διάβασα, έκανα τον κόπο και ξαναπήγα...Θα πληρωθεί ο κόπος μου; )
Venisk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 αλλά αφού εγκατέστησα τους drivers της wi fi κάρτας μου και μου ζητήθηκε επανεκκίνηση, ξανά τα ίδια. Τελικά δεν κερδίζεις τίποτα αφού δεν βρήκες γιατί του είπα για το wi-fi.. Τόσος κόπος..με μπλε γραμματάκια πολλές όμορφες τελίτσες..απλά για να μου πεις κάτι.. Το παιδί το έλυσε το ζήτημά του με τον τρόπο μου..τώρα αν δεν σ αρέσει μπορείς να βάλεις κ άλλα χρώματα..
livewire Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Επειδή δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που λες ότι λύθηκε το πρόβλημα, να πούμε κάτι για την -worst case scenario- περίπτωση που ξαναρχίσουν τα κολλήματα. Δοκίμασε με άλλες μνήμες. Είχα παρόμοια προβλήματα, δοκίμασα μερικά φορμάτ με διαφορετικές εκδόσεις των XP(δοκιμασμένες) και το memtest μου έβγαζε λάθη, μόνο στις Ballistix 1066MB. Οι συγκεκριμένες μνήμες χρειάζονται ρυθμίσεις στο Bios, άλλα ακόμα κι έτσι έβγαζαν προβλήματα. Οπότε τις πήγα Πλαίσιο και μου τις άλλαξαν πανεύκολα και πήρα τις αντίστοιχες Trancend aXeram 1066, και εδώ και 2 μήνες, είμαι ο livewire και είμαι καλά.
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Venisk , ξέρω και 'γω από ξεροκεφαλιά, αλλά στο συγκεκριμένο thread (...γιατί γενικώς καλά τα λες) έχεις σπάσει ταμεία... whatever livewire, +1 , ήθελα και 'γω να τονίσω από πιο πριν "να μην ανοίγουμε σαμπάνιες από τόσο νωρίς", αλλά παρασύρθηκα εις άλλα
Erwdios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Επειδή δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που λες ότι λύθηκε το πρόβλημα, να πούμε κάτι για την -worst case scenario- περίπτωση που ξαναρχίσουν τα κολλήματα. Δοκίμασε με άλλες μνήμες. Είχα παρόμοια προβλήματα, δοκίμασα μερικά φορμάτ με διαφορετικές εκδόσεις των XP(δοκιμασμένες) και το memtest μου έβγαζε λάθη, μόνο στις Ballistix 1066MB. Οι συγκεκριμένες μνήμες χρειάζονται ρυθμίσεις στο Bios, άλλα ακόμα κι έτσι έβγαζαν προβλήματα. Οπότε τις πήγα Πλαίσιο και μου τις άλλαξαν πανεύκολα και πήρα τις αντίστοιχες Trancend aXeram 1066, και εδώ και 2 μήνες, είμαι ο livewire και είμαι καλά. Βασικά τι εννοείς, ρυθμίσεις στο BIOS για τις crucial? Υπάρχει κάποιο tutorial? Από χθες με πετάει έξω από το Pro evolution 2008 και αποφάσισα να το απεγκαταστήσω και να το επανεγκαταστήσω. Αμ δε. Μου πετάει κατά την προετοιμασία εγκατάστασης, μήνυμα: "DLL load error". Υπάρχει περίπτωση και γι' αυτό να φταίνε οι crucial? Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα ή θα αναγκαστώ πάλι για ένα παιχνίδι να του τραβήξω format?
Erwdios Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Επειδή δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που λες ότι λύθηκε το πρόβλημα, να πούμε κάτι για την -worst case scenario- περίπτωση που ξαναρχίσουν τα κολλήματα. Δοκίμασε με άλλες μνήμες. Είχα παρόμοια προβλήματα, δοκίμασα μερικά φορμάτ με διαφορετικές εκδόσεις των XP(δοκιμασμένες) και το memtest μου έβγαζε λάθη, μόνο στις Ballistix 1066MB. Οι συγκεκριμένες μνήμες χρειάζονται ρυθμίσεις στο Bios, άλλα ακόμα κι έτσι έβγαζαν προβλήματα. Οπότε τις πήγα Πλαίσιο και μου τις άλλαξαν πανεύκολα και πήρα τις αντίστοιχες Trancend aXeram 1066, και εδώ και 2 μήνες, είμαι ο livewire και είμαι καλά. Συνεχίζονται τα προβλήματα. Χρόνισα τις μνήμες στα 1066, έκανα memtest και βγήκε αλφάδι. Δυστυχώς μετά από λίγες μέρες τα ίδια. Έχοντας στο μυαλό μου ότι ενδεχομένως να ευθύνεται ο σκληρός και μιάς και είχα ανάγκη από χώρο, πήγα και αγόρασα έναν WD 640 και έκανα ένα καθαρό install των Xp. Φευ, μετά από λίγες μέρες τα ίδια. Μπλέ οθόνη και επανεκκινήσεις ώσπου να του κάνω forced shutdown για να ξαναδουλέψει. Μόλις επαναλειτουργήσει, εμφανίζει το κλασικό μήνυμα: "Windows has recovered from a serious problem" κλπ. Δεν την παλεύω πλέον, καθόλου. Αυτή τη στιγμή έχω βγάλει τη μία μνήμη και τον έχω αφήσει να δουλεύει με την μία, για να διαπιστώσω μήπως τελικά είναι ελλατωματική μόνο μία από τις 2. Τις μνήμες θα τις είχα πάει ήδη πίσω, έλα μου όμως που τις έχω πάρει από το e-shop και θα πρέπει να μείνω κάποιες μέρες χωρίς μνήμες, μέχρι να εξεταστούν από τον τεχνικό και να γίνει RMA (αν βέβαια γίνει, καθώς μπορούν να μου αντιτείνουν ότι στα δικά τους PC λειτουργούν κανονικά.) Σκέφτομαι να αγοράσω νέο σέτ μνήμες κι αν μου κάτσει το RMA από e-shop, να το βάλω πιστωτικό. Υπάρχει καμία καλύτερη ιδέα?
washcloud Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 ...δεν ρωτάς τον Venisk ; (... livewire , θα με πεις 6 αριθμούς απ΄το 1 έως το 49 ; Και τί καιρό θα κάνει το άλλο σαββατοκύριακο που θέλω να πάω εκδρομή ; )
liopyr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μπες Bios και δες τι ρεύμα έχει δώσει στις μνήμες σου. Αν είναι μικρότερο από 2.2V δώσε εσύ τόσο. Βάλε επίσης όλους του χρονισμούς-CAS-Subtimings στο auto (σε περιπτωση που δεν είναι). Brief us αν λύθηκε το πρόβλημα.
Erwdios Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μπες Bios και δες τι ρεύμα έχει δώσει στις μνήμες σου.Αν είναι μικρότερο από 2.2V δώσε εσύ τόσο. Βάλε επίσης όλους του χρονισμούς-CAS-Subtimings στο auto (σε περιπτωση που δεν είναι). Brief us αν λύθηκε το πρόβλημα. Βασικά η mobo μου μετράει το ρέυμα επί τοις %, οπότε αυτό για εμένα που είμαι noobas είναι λίγο μπλέξιμο. Δεν θυμάμαι τι ρεύμα έχω δώσει παραπάνω, αλλά θα το δώ το απόγευμα και θα σου πω. Αν βάλω όλους τους χρονισμούς στο auto, θα ξαναπέσουμε στα 800 Mhz και το πιθανότερο είναι να έχω τα ίδια προβλήματα, μιάς και τις μνήμες τις χρόνισα στα 1066 για να λύσω αυτό το πρόβλημα και όχι για overclocking. Θα το δοκιμάσω όμως και αυτό και θα ενημερώσω. PS Τελικά και με την μία μνήμη κράσαρε, αφού τον είχα 4 μέρες ανοιχτό για να την τεστάρω και στην μπλέ οθόνη που εμφανίζεται, μόλις προσπαθεί να μπεί στα XP, ακριβώς μετά την μπάρα του load, ίσα που προλαβαίνω να δω τη λέξη memory με κάποιο κωδικό σφάλματος. Thanx liopyr.
liopyr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά η mobo μου μετράει το ρέυμα επί τοις %, οπότε αυτό για εμένα που είμαι noobas είναι λίγο μπλέξιμο. Δεν θυμάμαι τι ρεύμα έχω δώσει παραπάνω, αλλά θα το δώ το απόγευμα και θα σου πω. Αν βάλω όλους τους χρονισμούς στο auto, θα ξαναπέσουμε στα 800 Mhz και το πιθανότερο είναι να έχω τα ίδια προβλήματα, μιάς και τις μνήμες τις χρόνισα στα 1066 για να λύσω αυτό το πρόβλημα και όχι για overclocking. A, ναι έτσι είναι στα bios της gigabyte. Λογικά θα σου τις έχει αναγνωρίσει με 1.8 ή 1.9 V Oπότε δώσε +0.3 για αρχή, άσε τον χρονισμό ως έχει (1066), και τα timings στο auto. Aν έχει πάλι πρόβλημα δώσε 0.4V
Erwdios Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 A, ναι έτσι είναι στα bios της gigabyte. Λογικά θα σου τις έχει αναγνωρίσει με 1.8 ή 1.9 V Oπότε δώσε +0.3 για αρχή, άσε τον χρονισμό ως έχει (1066), και τα timings στο auto. Aν έχει πάλι πρόβλημα δώσε 0.4V Τσίμπησα + 0,3 και μετά από μια μέρα, τα ίδια. Τον είχα αφήσει ανοιχτό και γύρισα και τον βρήκα κρασαρισμένο να κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις. Τσίμπησα το ρεύμα στα 0,4 τώρα, αλλά το περίεργο είναι ότι με reset συνέχιζε να κρασάρει και χρειάστηκε forced shut down για να δουλέψει. Περιμένω να δω και τι θα κάνει με + 0,4 και βλέπουμε.
Erwdios Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μία από τα ίδια και στο +0,4. Μου την βάρεσε άσχημα, έκανα από το bios reset to optimized defaults, έβαλα το ρεύμα στο normal, τα timings στο auto (5-5-7-24 μου δίνει) και παρέμεινε σταθερό για μισή μέρα. Μόλις είχα αρχίσει να πιστεύω ότι έγινε το θαύμα, τσακ, επανεκκίνηση και άντε γειά. Πάω για RMA? Σκέφτομαι να πάρω 2 Χ 2 gb. Ποιές να επιλέξω, εφόσον εγκριθεί το rma και μου κοπεί πιστωτικό? (προτάσεις από e-shop) Ευχαριστώ. PS Απορία απελπισίας: Αν είχα vista θα αντιμετώπιζα τα ίδια προβλήματα?
antreasM77 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 PS Απορία απελπισίας: Αν είχα vista θα αντιμετώπιζα τα ίδια προβλήματα? οχι please!!!μην το κανεις....
Erwdios Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 οχι please!!!μην το κανεις.... Ok!!! Ούτως ή άλλως είχα στο μυαλό μου να τα εγκαταστήσω παράλληλα με τα Xp σε διαφορετικό δίσκο, από περιέργεια και μόνο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.