chill Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Παίζοντας grid με τα γραφικά στο τέρμα παρατήρησα ότι η θερμοκρασία της gtx άγγιζε τους 100 βαθμούς και πανικοβλήθηκα . Έχω ρυθμίσει το fan στο 100% από το riva tuner και η κάρτα είναι με stock χρονισμούς. Η κάρτα αγοράσθηκε τον Νοέμβρη του 2006 (asus). Σε idle κατάσταση από το everest παίρνω GPU Ambient 52c GPU Diode 70c Gpu 59c Εν ώρα gaming GPU Diode 98c (ambient και gpu δεν συγκάρησα γιατί έπαθα ένα μικρό σοκ ) Εντάξει γνωρίζω ότι οι κάρτες "καίγονται" εν ώρα gaming αλλά η 100άρα με ανησύχησε :/. Θερμοκρασία δωματίου 30c την ώρα που έγιναν οι μετρήσεις. To κουτί είναι το stacker 830 με έναν 12άρι fan μπροστά και 2 12άρια στο πλάι που εισάγουν αέρα και ένα 12άρι πίσω που εξάγει. Σωστός - σύμφωνα με τα όσα διαβάζω τουλάχιστον - τρόπος ψύξης. Δεδομένου ότι ακόμα δεν μπήκε καλά καλά ο Ιούνης τι γίνεται? Να την περιμένω μέσα στο καλοκαίρι να αποδημήσει εις τόπο χλοερό? Έχω κοιτάξει εδώ και καιρό για after sales ψήκτρα αλλά δεν το έχω επιχειρήσει μιας και προβλέπω να κάνω την κατάσταση χειρότερη - αφού δεν έχω γνώσεις για κάτι τέτοιο - και να χάνω την εγγύηση. Όσοι διαθέτετε την gtx σε τι θερμοκρασίες κινήστε με stock ψύξη? Να σημειώσω ότι ακόμη και μετά από πολύωρο gaming δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα απλά φυλάω τα ρούχα μου μιας και η παλιά μου 6800gt τα τίναξε στα ξαφνικά και έτρεχα και δεν έφτανα. Τέλος αυτό το gpu (όχι diode ή ambient δηλαδή) που εμφανίζεται στο everest σε ποια θερμοκρασία αναφέρεται? Και εγώ σε ποια θερμοκρασία πρέπει να δίνω την προσοχή μου? Στην gpu ή στην gpu diode?
liopyr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Gpu diode δίνεις βάση. Η θερμοκρασία δεν είναι απαγορευτική για την συγκεκριμένη κάρτα, (αντέχει και μέχρι τους 120c), αλλά είναι υψηλή. Μην το ψάχνεις και πολύ για after market ψύκτρα. Πήγαινέ την να στην αλλάξουν. Παλιά η πρώτη Gts 320 που είχα ανέβαζε 100άρες, και επειδή ψάχνοντας σε forums κλπ., δεν βρήκα σαφή απάντηση αν είναι ασφαλές να δουλεύει με τέτοιες θερμοκρασίες και έστειλα mail στην Nvidia. Η απάντηση, (δεύτερη, όχι το bot που απαντάει αυτόματα), ήταν πως η κάρτα παρ'όλο που οι φυσιολογικές θερμοκρασίες της κάρτας κυμαίνονται από ~75-85c, η κάρτα δεν έχει πρόβλημα να δουλεύει τόσο ψηλά. Κανένας όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο υπόλοιπο σύστημα, οπότε καλό είναι να επικοινωνήσω με το μαγαζί που την αγόρασα και να αντικατασταθεί.
chill Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Τις τελευταίες ημέρες πειραματιζόμουν με το riva tuner και είπα μπας και έχω κάνει καμιά χαζομάρα με τις ρυθμίσεις. Το απεγκατέστησα και ρύθμισα τα πάντα από την αρχή. Πλέον παίζει γύρω στους 90 σε full load που και πάλι είναι αρκετά υψηλά αλλά τουλάχιστον δεν είναι 3ψήφιοι . Και τους δυο χειμώνες που έχω περάσει με την κάρτα πάντως σε full load χτύπαγε 85άρια για πλάκα. Παρατηρώντας δε και την αύξηση της θερμοκρασίας στα υπόλοιπα υποσυστήματα - λόγω του καλοκαιριού - παρατηρώ ότι η αύξηση είναι ισόποση άρα σίγουρα δεν τρέχει κάτι τουλάχιστον με την ψύξη. Σε idle κατάσταση : Δεκέμβρης (κρατάω αρχείο lol) Σήμερα Μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιώ aircondition τις μεσημεριανές ώρες εν ώρα gaming (μέχρι τουλάχιστον να έρθει ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ ). Αν πάντως την πάω στο πλαίσιο από που και την αγόρασα και μιας και δεν διαθέτουν το ίδιο ακριβώς μοντέλο τι γίνεται? Υπάρχει περίπτωση να μου κόψουν πιστωτικό 599ευρώ που ήταν και η τιμή της αγοράς? Δεν θα με χάλαγε να πήγαινα τζάμπα σε ένα νεότερο μοντέλο εδώ που τα λέμε !!!!
liopyr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Αν πάντως την πάω στο πλαίσιο από που και την αγόρασα και μιας και δεν διαθέτουν το ίδιο ακριβώς μοντέλο τι γίνεται? Υπάρχει περίπτωση να μου κόψουν πιστωτικό 599ευρώ που ήταν και η τιμή της αγοράς? Να σου κόψουν τόσο μεγάλο πιστωτικό λίγο χλωμό το κόβω... Μάλλον θα στην αντικαταστήσουν με καμμία 9800GTX... Tα screens είναι με το 100% το fan?
liopyr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 E, νταξ. Επιμένουν να είναι ψηλά πάντως... Αν με default στροφές 100ρίζει σε full load, είναι στην υποκεινική σου κρίση να την αλλάξεις. Βέβαια, πηγαίνοντας σε 9800GTX δεν θα έχεις και πολλά να κερδίσεις σε επιδόσεις. Να μην σου πω πως θα χάσεις κιόλας υπό προυποθέσεις...
chill Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Το ξέρω, γι'αυτό λέω να συνεχίσω με αυτήν και αν είναι να πάθει κάτι ας το πάθει καλύτερα τον άλλο μήνα που θα έχουν έρθει τα νέα τερατάκια της nvidia .
liopyr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Wise choice. (αν και πιθανότατα δεν θα πάθει τίποτα)..
mihalakis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 λογικά θα έχουν στοκ από 8800γτξ φίλε μου.συγνώμη αν σε απογοητέυω....
Vatos_locos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 μπας και έχει μαζέψει κανένα τόνο σκόνη και στην κάνει ψησταριά ?
chill Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μπα γενικά είμαι πολύ ψείρας με αυτά και το καθαρίζω συχνά πυκνά. Το άνοιξα πάντως καλού κακού και του έριξα ένα καθαρισματάκι αλλά δεν ήταν και πολύ βρώμικο. Η θερμοκρασία από του 90+ με το που κάνω exit πέφτει αστραπιαία στους 70 ενώ πριν χρειαζόταν κάμποση ωρίτσα . Εσύ Πάνο το ξέρω ότι είσαι του νερού, αλλά για τους ανεμιστήρες τι λες? Έχω δυο στο κάτω μέρος του πλαϊνού οι οποίες φυσάνε πάνω στην κάρτα. Πιστεύεις ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο airflow - ένας μπροστά βάζει, ένας πίσω βγάζει -? Πάντως φτου φτου μην το ματιάσω, παρόλη τη θερμή συμπεριφορά της κάρτας τα games τρέχουν αέρα .
Vatos_locos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 οι 8800 θέλουν αέρα από το πλάι λίγο πιο χαμηλά από το ύψος τους εκεί είναι το καλύτερο σημείο να βάλεις ανεμιστήρα τώρα εσύ δεν κατάλαβα που τους έβαλες το σίγουρο είναι οτι έιναι λάθος αν είναι δίπλα δίπλα δεν πρέπει ο ένας να βάζει και ο άλλος να βγάζει
chill Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Όχι βρε δεν με έπιασες. 1 είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος του case ο οποίος και βάζει αέρα. 1 είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος - ακριβώς πίσω από την zalman της cpu - όπου και βγάζει. Και 2 στο πλάι του case - από τις 4 που παίρνει συνολικά - στο ύψος της gpu και της κάρτας ήχου όπου επίσης βάζουν αέρα. Θέλω να βάλω ακόμα 2 στις θέσεις που είναι κενές αλλά επειδή η zalman 9700 είναι τέρας και θα ψιλο εφάπτονται φοβάμαι μην γίνει καμιά μλκία....Όταν βρω χρόνο να το καθαρίσω εξονυχιστικά - λύσιμο και χτίσιμο από το 0 /cry - θα βάλω σίγουρα και έναν στο πάνω μέρος να βγάζει αέρα. Τα fans τα έχω ήδη, ψάχνω ένα εξολοκλήρου ελεύθερο απόγευμα μόνο για να το κάνω (και δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν υπάρχει). Από την άλλη βλέπω τον 8500 σου στα 4,56 και ψήνομαι και για νεράκι αν και είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος με το νερό .Υποτίθεται κιόλας ότι πήρα την maximus formula με το waterblock τον Νοέμβρη για να πάω σε νερό μια και καλή αλλά ακόμα δεν το έχω τολμήσει.
Vatos_locos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 α τώρα κατάλαβα σωστά ακούγονται τότε δοκίμασε να αλλάξεις πάστα στην κάρτα μπας και στρώσει λίγο όσο για το νερό προσπαθώ να πείσω και τον liopyr αλλά με δυσκολεύει πίστεψέ με αν πας σε νερό δεν γυρνάς σε αέρα πάλι
chill Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ε μερικοί δεν μπορούμε να γίνουμε γοργόνες πως να το κάνουμε xaxaxa . Λοιπόν από το μέτωπο της θερμοκρασίας έχω νεότερα. Με aircondition σε normal temp 25c το πολύ να πάει σε 85c η καρτούλα μετά από πολύωρο gaming. Μάλλον η θερμοκρασία δωματίου ήταν το πρόβλημα - το σπίτι μονοκατοικία το βαράει ο ήλιος από παντού , λιώνεις στην κυριολεξία εδώ μέσα. Τέλος για να τελειώνουμε μην σας ζαλίζω άλλο, υπάρχει κανένας οδηγός με φωτογραφίες που να εξηγεί πως αφαιρώ το κάλυμμα την stock ψύχτρας έτσι ώστε να την καθαρίσω εξονυχιστικά? Εννοώ να μην αφαιρεθεί η ψύχτρα από την κάρτα παρά μόνο το κάλυμμα της ψύχτρας (αυτό που είναι σαν πλαστικό). Έψαξα στο net αλλά οι περισσότεροι είτε αφαιρούν εξ ολοκλήρου την ψύκτρα (αυτό ξέρω να το κάνω lol) είτε δεν δίνουν οδηγίες παρά μόνο photos ξερές (μην σκοτώσω και καμιά κάρτα ο n00bάς ). Πάντως πως τα φέρνει η τύχη καμιά φορά ε? Να έχω nick name chill και η gpu να ψήνεται!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.