Προς το περιεχόμενο

lan direct????

povaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια εχω να ενα προβληματακι.εχω πανω στο pc 2 καρτες δικτυου η μια συνδεμενη με ρουτερ και την αλλη 8ελω να την συνδεσω με εναν αλλο υπολογιστη μονο με ενα καλωδιο.το προβλημα μου ειναι στους στα 2pc μεταξυ τους.ενω ειναι συνδεμενα δεν μου λειτουργουν τα shared folders

Αν παω να βαλω manually ta tcp/ip kai βαλω τιμη στο default gateway μου κοβεται το internet.

(Πιο συγκεκριμενα αν ξερει κανενας θελω να χρησιμοποιησω το backburner μου αναγνωριζει και τα 2 pc αλλα οταν θελω να κανω save την εικονα μου ζηταει path,αρα πρεπει να λειτουργουν τα shared folders.)

Δημοσ.

πριν ασχοληθώ με το θέμα σου...

απλά να σου πω...ότι για να δουλέψει με static ip...πρέπει να βάλεις και dns...είτε την ip του router σου...είτε του isp σου.

Δημοσ.

Τα έχεις στο ίδιο range IP , workgroup και στο 2ο PC σαν gateway έχεις την IP του 1ου , ομάδα εργασίας την ίδια και όνομα μηχανήματος διαφορετικό !!

Επίσης δοκίμασε απο τις θέσεις δικτύου , να επιλέξεις τις 2ο διαφορετικές συνδέσεις σου και να κάνεις μια γέφυρα δικτύου !!!

υ.γ.

Γιατί χρειάζεται το static IP και το DNS ???? :confused::confused:

Ενα τοπικό δίκτυο είναι και αμα ήθελες να έχουν standard ΙΡ και να μην της παίρνουν απο το router πας στις ρυθμίσεις του δικτύου και ρυθμίζεις χειροκίνητα τις ΙΡ !!

Μήπως έχεις και κανα firewall επάνω ????

Δημοσ.

δεν εχει το ιδιο range ip.workgroup ειναι το ιδιο,gateway δεν εχει του 1ου pc την ip.xειροκινητα τα εχω αλλα δεν ηξερα οτι θελει dns για home lan.firewall το εχω εντελως κλειστο.

το προβλημα μου δεν ειναι οτι δεν συνδεονται και απο cmd ping εκανα και δουλευαι.το workgroup δεν δουλευει.

thanks

Δημοσ.

όχι φιλε νόμιζα ότι μου έλεγε με σχέση την άλλη σύνδεση που έχω εννοείται ότι τα έχω ίδια αυτά.Το workgroup πρέπει να είναι διαφορετικό στα 2 lan που έχω στο ίδιο pc?

Δημοσ.

λοιπον ενα τελευταιο ,αν εχω την μια συνδεση σe manual ρυθμισεις και την αλλη σε auto παντα στο ιδιο pc μιλαω υπαρχει προβλημα?και αλλη μια φορα που ειχα αντιστοιχο προβλημα μετα απο καποιους τερματισμους δουλεψε.

Δημοσ.

Σας εχω πριξει αλλα εχω πελαγωσει.Αλλαξα λιγο τα καλωδια και εχω τα εξης:

1 pc με xp lan συνδεση

2pc με vista το ενα wireless και το αλλο lan

ενα router που συνδεονται ολα τα pc

ολα τα εχω βαλει σε automatic και εχουν ολα ιντερνετ και βρισκονται μεταξυ τους.Το προβλημα ειναι οτι το pc που εχει xp δεν βλεπει στο workgroup τα αλλα 2 που εχουν vista.

αν τωρα τα βαλω με direct ip δεν δουλευει το ιντερνετ,βεβαια δεν ξερω αν πρεπει να αλλαξω μια ρυθμιση που εχει το ρουτερ που διαλεγεις αναμεσα σε Dynamic IP Address ,Static IP Address,PPPoE.προς το παρον ειναι στο Dynamic IP Address μιας και εχω βαλει automatic ip.

Δημοσ.

Μη πειραζεις τπτ απο το ρουτερ....επισης τις ΙΡ αστες στο αυτοματο αφου παιζουν κανονικα...τα XP ειναι λιγο περιεργα με τα workgroups. Αν τα εχεις ολα στο ιδιο workgroup τοτε στα ΧΡ απενεργοποιησε το simple file sharing, βαλε account me username kai password σε ολα τα PC και κανε ρεσταρτ και ξαναδοκιμασε.

Δημοσ.

Ετσι οπως ειναι auto.... start>run>type cmd και πληκτρολογησε ipconfig /all, τις ips που θα δεις που εχει παρει απο το auto configuration (DHCP) πηγαινε και καντες static. Ετσι θα καταλαβεις που εχεις κανει το λαθος. Οσων αφορα το sharing επειδη ειδα οτι εχεις και vista, βαλε pass στα PCs

Δημοσ.

το εχω δοκιμασει ηδη αν και δεν μπαινει στο ιντερνετ αν δεν βαλω και τo dns του.τιποτα και παλι.

τωρα που το εκανα static να αλλαξω και μεσα στο ρουτερ την ρυθμιση σε static apo dynamic?

ακυρο παντως μου φαινεται να μην λειτουργει με manual ip to file sharing.Μηπως υπαρχει ασυμβατοτητα στις version των xp με τα vista??

Δημοσ.

Εννοειτε οτι αν δε βαλεις το dns του δε μπαινει internet. Σου ειπα βαλε το auto σαν static . Κανε αυτο....

ipconfig/all > c:\ipconfig.txt

πηγαινε στο c:\ σου, βρες το ipconfig.txt αρχειο και ποσταρε το

Υ.Γ. τα στοιχεια της MAC (physical address) καθως και το ονομα του PC σου (host name), μην τα ποσταρεις για λογους ασφαλειας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...