paul986 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μπορειτε μηπως να μου πειτε πως μπορω να καλεσω μια εφαρμογη (η και dll) απο μια φορμα html δινοντας της και τα καταλληλα οριζματα..? Ας υποθεσουμε οτι κανουμε μια φορμα με το dreamweaver (μονο φορμα. visual) εκει εχουμε ενα DropDownMenu με 3 επιλογες "choice 1", "choice 2","choice 3", TextBox οπου ο χρηστης γραφει ενα ονομα, ενα button "Submit" και ενα TextBox οπου επιστρεφει ενα αποτελεσμα.. Θελω δηλαδη μολις πατησω το Submit να εκτελεσει το "myprogram.exe -choice -string" το προγρμμα μου να κανει την επικοινωνια με μια DB και οτι αλλα χρειαζεται και να επιστρεφει το αποτελεσμα πισω στη φορμα..
paul986 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Να ξεκαθαρισω κατι.. ΔΕΝ θελω να τρεξω το exe στον υπολογιστη του χρηστη(client)! Δεν τειθετε δηλαδη θεμα ασφαλειας..! απλα επειδη δεν γνωριζω HTML η/και καποια Scripting language θελω οταν ο χρηστης πατησει το submit να εκτεκεστει στον server το exe μου (που μιλαει με μια βαση SQL) και απλα να στειλει τα αποτελεσματα πισω στον χρηστη.. γινεται, ειναι ευκολο..?
alex2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Να εκτελέσεις κατευθείαν το exe ή dll δεν νομίζω ότι γίνεται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καλέσεις το dll/exe από ένα script σε asp ή σε Java (αν χρησιμοποιήσεις JNI). Είναι περιττό να πω πως η λύση σου είναι παράδοξη. Ίσως θα έκανες την ζωή σου πιο εύκολη αν το έκανες με μία γλώσσα που είναι φτιαγμένη για να επικοινωνεί με web φόρμες (php,java,asp.net)
paul986 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 ναι ειδα μερικα script se php kai perl οπου εκαναν ακριβως αυτο που θελω και δειχνει πραγματικα ευκολο.. αλλα το θεμα ειναι οτι οκ τωρα θα κανω τη δουλεια μου αλλα οταν θα το ξαναχρειαστω τι γινετε..? κανω διαφορες εφαρμογες που μιλανε με LPT, RS-232, usb κτλ. οπου θα ηθελα να μπορω να επικοινωνησω μεσω web form. ο πιο ευκολος τροπος (απ' το να μαθω μια νεα γλωσσα) ειναι να καλεσω ενα exe που θα κανει ακριβως την δουλεια που θελω και θα μου επιστρεψει το αποτελεσμα πισω στην φορμα.. καπου ειδα μια εντολη για php αλλα τι πρεπει να προσθεσω στον κωδικα για να τη χρησημοπιησω..? $result = shell_exec("program.exe");
paul986 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 λοιπον κατι καταφερα τελικα.. τωρα το προβλημα ειναι το εξης.. σε συστημα με win2000, apache 1.3.27 , php 4.3.0 (ηταν ηδη εγταστεστημενα απο παλια..) τρεχει κανονικα.. σε συστημα winXP, apache 2.2.8, php 5.2.6 (συμφωνα με τον αψογο οδηγο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=182815 ) δεν τρεχει.. μου εμφανιζει σωστα τα δεδομενα, αλλα δεν καλει το exe.. καποια ρυθμιση ασφαλειας φανταζομαι.. αλλα ποια..? ο κωδικας.. runexe.zip
lexam Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα, μήπως έχεις ρυθμίσει την PHP να τρέχει σε safe mode? Υπάρχει και η εντολή exec() η οποία κάνει περίπου την ίδια δουλειά... Μπορείς να δοκιμάσεις και με αυτήν.
paul986 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 δοκιμασα exec() kai system() επισεις αλλα.. στο php.ini εκανα μονο οτι λεει στο tutorial.. το safe_mode νομιζω ειναι off.. υπαρχει και αλλου ρυθμιση..? θελει και ο apache..? δεν εχω ξαναασχοληθει με κατι παρομοιο.. ο κωδικας που δινω "παιζει" σε εσας..? αν δωσετε πχ program: explorer.exe switch: c: εμφανιζει τον καταλογο..?
MarioSal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Γιατί δεν χρησιμοποιείς ένα sendmail.php; Έπειτα να βάλεις να κάνει redirect σε μία σελίδα που να του λέει να αποτελέσματα, αν και δεν έχω καταλάβει τα αποτελέσματα. Απ' ότι έχω καταλάβει θες η φόρμα να στέλνει αυτά που έβαλε κάπου. Πάρε το sendmail.php <?php if(isset($_POST['submit'])) { $to = ""; //βάλε το e-mail σου $subject = "Φόρμα επικοινωνίας"; $name_field = $_POST['name']; $DropDownMenu = $_POST['DropDownMenu']; $body = "\n Από: $name_field\n Επιλογή $menu"; echo "Η φόρμα στάλθηκε με επιτυχεία!"; mail($to, $subject, $body); } else { echo "Έγινε ένα λάθος και δεν στάληθε η φόρμα."; } ?>
paul986 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 MarioSal δε θελω να κανω μια φορμα mail, θελω να μπορω να εκτελεσω ενα exe στον υπολογιστη μου(στον server), απομακρυσμενα.. σε win2000 παιζει αλλα τα xp δειχνουν να ειναι ασφαλη.!!
lexam Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 ΤΟ script που έχεις γράψει τρέχει κανονικά σε εμένα. Υποψιάζομαι ότι έχεις την php σε safe mode. Άνοιξε το php.ini και ψάξε για safe_mode και επιβεβαίωσε ότι είναι στο off. Στον apache δεν χρειάζεται από όσο ξέρω να κάνεις κάτι. Επίσης λάβε υπόψη ότι το executable που θέλεις να τρέξεις πρέπει να βρίσκεται στο folder που είναι και το php σου ή στο path.
StavrosD Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Για αυτό που θες πρέπει να μάθεις ASP.NET, PHP ή JSP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.