Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με θύρες USB.

manos04

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...ειλικρινά δεν ξέρω αν χρειάζεται ή όχι, και ουτ' εγώ έχω δει είτε USB ποντίκι, είτε πληκτρολόγιο να αναφέρονται στη λίστα ασφαλούς κατάργησης, μόνο που ΚΑΙ για τα 2 αυτά, είπα ότι απ' ότι "ξέρω" , "δεν συνίσταται η αποσύνδεσή τους κατά τη λειτουργία του υπολογιστή", και ΔΕΝ εννοούσα ΜΟΝΟ USB, αλλά και σειριακά (...τα οποία τί διάλο..ΔΙΝΟΥΝ ρεύμα ; ! ). Στη δικιά μου περίπτωση, με USB ποντίκι που πήγα να το βγάλω όπως είχα κάνει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές μέχρι τότε, με το που το έκανα μύρισα καπνό, έκλεισα αμέσως το pc, και είδα στην μητρική, ακριβώς μετά τις θύρες, κάτι διόδους ( ; ) καμμένες, και οι USB πάπαλα έκτοτε...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ άλλη μια φορά για την ανταπόκρισή σας.

Ήθελα να σας πω ότι το ''μπέρδεμα'' απ'ότι θυμάμαι, έγινε εκείνη την στιγμή που εγαθιστούσε το mp3 player τους drivers την στιγμή που το συνδέεις στη θύρα.

Εγώ βιάστικα και πήγα κατευθείαν να το δω σαν συσκευή.

Λειτουργησε κανονικά για λίγη ώρα, αλλά μετά κατα την μεταφορά αρχείων κόλλησε.

Δεν είδα ούτε καπνούς ούτε μυρωδιές άν έτσι καίγονται οι θύρες, απλά μετά από λίγο κατάλαβα ότι δεν λειτουργούσαν οι θύρες.

Με τον τεχνικό δεν είχα και ιδιαίτερη επαφή παρά μόνο τηλεφωνικά,γιατί είχα και πολλή δουλειά τότε.

Αλλά μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν του έχει ξανατύχει. Δεν μου είπε τίποτα για καμμένες

θύρες, εγώ το υπέθεσα-που μπορεί και να μην είναι καμμένες.

Και ετσι μου πρότεινε την παραπάνω λύση.

Απλά επειδή ανοίγω το κουτί του Υπολογ. συχνα και πιάνουν λίγο τα χέρια μου, σκέφτηκα γιατί να μην ενεργοποιήσω όλες τις θύρες που έχω και κάποιες μπροστινές; Και ετσι έγραψα στο Forum.

Ίσως η λύση να είναι ένα απλό re-install, αν και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό.

Ίσως κάποια συμβουλή γύρω από αυτό το θέμα.Σας Ευχαριστώ....

Δημοσ.

Είχες αναφέρει ένα φορμάτ.

Αν ΜΕΤΑ το φορμάτ πήγε το pc στον τεχνικό, δεν έχει κάτι να πούμε... (εκτός κι αν όπως είπα ήταν τόσο κάφρος, που ούτε στο device manager κοίταξε να δει μήπως δεν έχει περαστεί ο driver των θυρών, κι απλά σ' έβαλε ν' αγοράσεις μία κάρτα). Τσέκαρέ το μόνος σου : my computer, right click, manage,device manager, κι αν βλέπεις κίτρινα θαυμαστικά έλα πες τί λένε.

Δημοσ.

Το μόνο κίτρινο θαυμαστικό είναι για τον ελεγκτή ethernet.

Οι ελεγκτές (USB) φαίνονται κανονικά.

Το τελευταίο format το έκανα πρόσφατα και η κατάσταση των usb παραμένει ίδια.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Το φλασάκι θα έχει το πρόβλημα αν το βγάλεις χωρίς να έχεις κάνει "ασφαλή απεγκατάσταση" γιατί εκείνη την ώρα, αν γράφει το λειτουργικό στο φλασάκι θα καταστραφεί η flash του.

Δεν καταστρέφεται. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να υπάρξει αλλοίωση στα δεδομένα τα οποία γράφονται στη μνήμη flash. Ο λόγος που γίνεται η ασφαλής κατάργηση είναι για να γραφτεί όλη η ποσότητα δεδομένων που έχει μείνει στο buffer και δεν έχει μεταφερθεί ακόμα στο stick για λόγους ταχύτητας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...