Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με θύρες USB.

manos04

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Πριν λίγο καιρό, είχε φέρει ένας φίλος ένα mp3 player ''ανωνύμου μάρκας'', να του περάσω κάποια αρχεία.

Στην προσπάθεια αναγνώρισης του από τον Υπολογιστή,επειδή έβλεπα ότι αργουσε η διαδικασία, έγινε λάθος χειρισμός από μένα γιατι βιάστικα, και το mp3 player δεν ανταποκρινόταν κανονικά. Από εκείνη τη στιγμή οι θύρες usb δεν λειτουργούσαν πια.

Το pc το πήγα σε έναν ειδικό, μου είπε ότι δεν γίνεται τίποτα και μου έβαλε μια κάρτα με θύρες usb, η οποία λειτουργεί κανονικά μέχρι και τώρα.

Κάνοντας εγγραφή στο insomnia, είδα ότι οι πιο πολλοί έχουν πολλές γνώσεις και σε θέματα hardware, και είπα να θέσω το θέμα, μήπως και υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιηθούν πάλι όλες οι θύρες usb.

Υ.Γ.Πάντως και μετά από format που έγινε δεν λειτουργούσαν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

1ον.. Συνήθως όταν βάζεις ένα mp3 player κάποιο ipod πρώτα κάνεις εγκατάσταση το πρόγραμμα που συνοδεύεται μαζί με αυτό μέσα σε ένα cd και μετά συνδέεις το οποιοδήποτε στον υπολογιστή...για να έχεις μια ομαλή λειτουργία και την επιτυχή αναγνώριση του προϊόντος...

2ον.. Εαν το αφαίρεσες έτσι δίχως να κάνεις ασφαλή κατάργηση τότε ίσως να φταίει αυτό..

Έχω παραδείγματα απο flash τα οποία έχουν αφαιρεθεί έτσι δίχως ασφαλής κατάργηση και λόγω της κακής γείωσης του κουτιού να έχει καεί το flash .. οπότε μήπως κάτι αντίστοιχο συνέβει στις θύρες σου..:confused:

Δημοσ.

Το ανωνύμου mp3 δεν είχε cd. Εκτός αυτού έχω καταλάβει τι και πως έγινε, το θέμα είναι αν υπάρχει κάποια εύκολη λύση για τις καμμένες θύρες.

Π.Χ κάποια διόρθωση στο motherboard.

Δηλαδή θα ήθελα να μάθω, αν καούν οι θύρες αυτές για τον οποιοδήποτε λόγo διορθώνονται μόνο με ένα καινούριο motherboard;

Τότε καλά έκανε ο τεχνικός και μου έδωσε την κάρτα.

Σ'ευχαριστώ που απάντησες.

Δημοσ.

Πλέον τα mp3 players δεν χρειάζονται drivers και αναγνωρίζονται σαν φλασάκια. Τώρα να καούν οι USB από "ανώμαλη" αφαίρεση του mp3 μου φαίνεται κάπως. Συνήθως οι συσκευές καίγονται και ουχί οι θύρες.

Να φτιάξεις τις θύρες είναι σχεδόν απίθανο αν έχουν καεί, οπότε πήγαινε την motherboard για αλλαγή.

Δημοσ.
Τώρα να καούν οι USB από "ανώμαλη" αφαίρεση του mp3 μου φαίνεται κάπως. Συνήθως οι συσκευές καίγονται και ουχί οι θύρες.

....μάλλον ανάποδα τα λες...

Να φτιάξεις τις θύρες είναι σχεδόν απίθανο αν έχουν καεί, οπότε πήγαινε την motherboard για αλλαγή.

...αν είναι οι θύρες που είναι κολλημένες στη μητρική, όντως είναι μανίκι η αντικατάσταση. Υπάρχει μια περίπτωση βέβαια να είναι από τις "εξτρά" θύρες, που "καρφώνονται" πάνω της, οπότε μπορούν ν' αντικατασταθούν.

Αλλά, "να πάει τη μητρική γι' αλλαγή" ; ...Δεν ξέρω αν τον καλύπτει η εγγύηση για κάτι τέτοιο, κι από την άλλη, όντως η δουλειά του γίνεται με την pci USB κάρτα που πήρε...

Δημοσ.
....μάλλον ανάποδα τα λες...

...αν είναι οι θύρες που είναι κολλημένες στη μητρική, όντως είναι μανίκι η αντικατάσταση. Υπάρχει μια περίπτωση βέβαια να είναι από τις "εξτρά" θύρες, που "καρφώνονται" πάνω της, οπότε μπορούν ν' αντικατασταθούν.

Αλλά, "να πάει τη μητρική γι' αλλαγή" ; ...Δεν ξέρω αν τον καλύπτει η εγγύηση για κάτι τέτοιο, κι από την άλλη, όντως η δουλειά του γίνεται με την pci USB κάρτα που πήρε...

Γιατί τα λέω ανάποδα; Το φλασάκι θα έχει το πρόβλημα αν το βγάλεις χωρίς να έχεις κάνει "ασφαλή απεγκατάσταση" γιατί εκείνη την ώρα, αν γράφει το λειτουργικό στο φλασάκι θα καταστραφεί η flash του.

Για αλλαγή θα πάει η μητρική με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναφερθεί το συμβάν, λέγοντας απλά ότι σταμάτησαν να λειτουργούν οι USB. Που επιμένω ότι δεν φταίει το συμβάν, αλλά κάτι άλλο.

Δημοσ.

Θεωρώ καλύτερη λύση αύτη που επέλεξε και ο τεχνικός σου με το να σου βάλει extra usb διότι το να αντικαταστήσεις τα καμένα κυκλώματα usb είναι λίγο μανίκι αν δεν ξέρεις ..και εκτός αυτού μπορεί να κάνεις καμία περαιτέρω ζημιά στο motherboard...

Δημοσ.

εαν η καρτα καλυπτεται απο εγγυηση να πας να την αλλαξουν απο το mp3 αποκληεται

να καηκαν μαλλον ηταν ελατωματικη και εψαχνε ευκαιρια να χαλασει

Δημοσ.
Γιατί δεν re-install τους drivers από το cd της μητρικής;;

,,,γιατί ΑΝ ήταν ΤΟΣΟ κάφρος ο "ειδικός" που το πήγε, κι απλά "έσπρωξε" μια κάρτα των 10,12,15,ΕΙΚΟΣΙ ?,

ε, πρέπει τότε ν' αρχίσουμε μου φαίνεται να χρεώνουμε εδώ μέσα τις συμβουλές...

Γιατί τα λέω ανάποδα;
...γιατί η εμπειρία μου λέει πως α)ΣΥΝΗΘΩΣ αυτά που καίγονται και είναι β)ο "φόβος" πολλών (τεχνικών μάλιστα),

είναι οι θύρες, και όχι η όποια συσκευή. Προσωπικά, μου έχει τύχει με USB mouse.

Nομίζω επίσης πως αντί να μπει στη διαδικασία της αλλαγής, που μπορεί να καταλήξει ψυχοφθόρα, καλύτερα να κάτσει στα ηλεκτρονικά αυγά του, μιας και ήδη πήρε την κάρτα...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την ανταπόκριση που δείξατε.

Μάλλον θα κάτσω στα ηλεκτρονικά αυγά μου που λέει και ο φίλος .

Αλλά θα την ψάξω και για re-install των drivers αργότερα.

Σας ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.
]' date=',,γιατί ΑΝ ήταν ΤΟΣΟ κάφρος ο "ειδικός" που το πήγε, κι απλά "έσπρωξε" μια κάρτα των 10,12,15,ΕΙΚΟΣΙ ?,

ε, πρέπει τότε ν' αρχίσουμε μου φαίνεται να χρεώνουμε εδώ μέσα τις συμβουλές...[/b']

Αν ο φίλος μας δεν του πήγε το cd της μητρικής, είναι υποχρεωμένος να βρει και να κατεβάσει μόνος του τους drivers (υπηρεσία που χρεώνεται)..

φιλικά κ ενημερωτηκά !

Δημοσ.

washcloud, οι θύρες μπορούν να καούν από συσκευή αν πάρουν ρεύμα. Κι επειδή συνήθως δεν παίρνουν, αλλά δίνουν, είναι σχεδόν απίθανο να καούν, ειδικά από USB ποντίκι που δεν έχει δική του τροφοδοσία. Οπότε κάτι άλλο έφταιγε και σου έκαψε τον controller όπως και του φίλου που ξεκίνησε το θέμα.

Και συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί να μην πάει η μητρική για αλλαγή αν είναι στην εγγύηση.

Δημοσ.
washcloud, οι θύρες μπορούν να καούν από συσκευή αν πάρουν ρεύμα. Κι επειδή συνήθως δεν παίρνουν, αλλά δίνουν, είναι σχεδόν απίθανο να καούν, ειδικά από USB ποντίκι που δεν έχει δική του τροφοδοσία. Οπότε κάτι άλλο έφταιγε και σου έκαψε τον controller όπως και του φίλου που ξεκίνησε το θέμα.

Και συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί να μην πάει η μητρική για αλλαγή αν είναι στην εγγύηση.

...το τί έκαψε τις δικές μου, φαντάζομαι πως δεν ήταν παρά ένα βραχυκύκλωμα. Κι όπως είπα, μέχρι στιγμής έχω ακούσει (και από τεχνικούς), κι έχει πάρει τυχαία δεξιά κι αριστερά το μάτι μου, για κάθε αποσύνδεση hardware από το pc (πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ), ΔΕΝ συνίσταται κατά τη λειτουργία του, χωρίς "ασφαλή κατάργηση". Τώρα αν εσύ λες ότι πρόκειται για αστικό μύθο, μπορεί (μιας και ποτέ δεν σταμάτησα να τις αποσυνδέω έτσι), όμως παραμένει να υπάρχει το γεγονός των καμμένων δικών μου, που αν μπορείς να το αποδώσεις σε κάτι άλλο από βραχυκύκλωμα (αποσύνδεση χωρίς ασφαλή κατάργηση), περιμένω να τ' ακούσω...

Όσο για την μητρική, ΔΕΝ είπα να ΜΗΝ την πάει : Απλά είπα, αν συνυπολογίσει κανείς την πιθανότητα να μείνει ΚΑΙΡΟ χωρίς pc (μπορεί να του την αλλάξουν στη στιγμή- μπορεί σε βδομάδες, τα ΞΕΡΕΙΣ πως ΜΠΟΡΕΙ να πάει με αλλαγές φαντάζομαι, και ΔΕΝ είναι ένας δεύτερος δίσκος, δεν είναι μια άσχετη κάρτα, είναι η motherboard του, και μάλλον του μοναδικού υπολογιστή του - υπάρχει και 1 περίπτωση να αρνηθούν ( ; ) αποδίδοντας του υπαιτιότητα ( ; ) , ΤΟΤΕ, και από τη στιγμή που έχει ΗΔΗ αγοράσει την USB κάρτα, ΙΣΩΣ να πρέπει να το σκεφτεί, εφ' όσον ΥΠΑΡΧΕΙ η περίπτωση μιας "ψυχοφθόρας διαδικασίας" όπως την χαρακτήρισα...

Καθαρά θέμα δικό του είναι, κι εγώ απλά τόνισα κάποια σημεία προς σκέψη. Σε καμμία περίπτωση δεν είπα "μην ακούς κανένα, μην την πας πουθενά την μητρική".

@ we_will_rise : Δυστυχώς ο φίλος μας δεν μας ξεκαθάρισε ΤΙ ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του και του τεχνικού.. Μας είπε μόνο ένα "μου είπε δε γίνεται τίποτα". Το "Δε γίνεται τίποτα", ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ πως ΔΕΝ περιλαμβάνει το "ναι αλλά ρε φιλαράκο δεν μου έφερες cd με driver". Λογικά μιλώντας, είναι από τα πρώτα πράγματα που θα του ζήτησε : "φέρε και τα cd της μητρικής, και το κοιτάμε μετά" (κάτι που δεν ξέρεις αν το έκανε ούτως η άλλος εξ' αρχής ο φίλος μας). Και δεν μου φαίνεται ΠΙΟ λογικό αυτό που εμμέσως προτείνεις, να του πει επειδή δεν έχει φέρει το cd, κι επειδή πρέπει να μπει σε διαδικάσία κατεβάσματος, διαδικασία που χρεώνεται, να του κοτσάρει με τη μία, μια κάρτα USB επάνω. ΒΕΒΑΙΩΣ και υπάρχουν κάφροι που θέλουν να πουλήσουν (μου έχει τύχει με...υποτιθέμενο φίλο μάλιστα, που χωρίς να ελέγξει κάτι, μου έβγαλε μια κάρτα τηλεόρασης πριν χρόνια, και μου είπε "30?". Η δε δική μου κάρτα ήταν μια χαρά), αλλά ΟΧΙ με την εξήγηση που δίνεις. Κι αν ΗΤΑΝ τόσο κάφρος, συνεχίζει να ισχύει αυτό που είπα ν' αρχίσουμε τις χρεώσεις εδώ μέσα....

Τεσπά, παίζουν και άλλα, στο χέρι του είναι πχ να του χρεώσει το "ψάξιμο" driver ή όχι, αλλά για να καταλήξουμε, θέλω να πιστεύω ότι στην περίπτωσή του και driver να ξαναπεράσει δοκίμασε, αλλά τίποτα. Αυτά, μπορεί ΜΟΝΟ ο αρχικός poster να μας τα ξεκαθαρίσει βέβαια....

Δημοσ.

Ασφαλής κατάργηση σε ποντίκι και πληκτρολόγιο δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει για κάποιο λόγο: Γιατί δεν χρειάζεται :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...