Carthago Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Παιδια το θεμα ειναι απλο. Υπαρχει ενα συμβολαιο που υποχρεωνει τον περιπτερα παππου μου να συνεργαζεται αποκλειστικα με μια μονο εταιρεια διανομης παγωτων. Επειδη ομως ειναι μπαγλαμαδες θελει να αλλαξει εταιρεια. Το ζητημα ειναι πως στο συμβολαιο εχει μπει ρητρα η οποια λεει ξεκαθαρα σε περιπτωση συνεργασιας με καποια αλλη εταιρεια θα πρεπει να τους αποζημιωσουμε με καποιο ποσο. Το θεμα ειναι πως το συμβολαιο αναγραφει τα στοιχεια του παππου μου αλλα στις 6/3/08 που επεσαν οι υπογραφες ετυχε να μονογραψει ο γαμπρος του δλδ ο πατερας μου. Βλεπετε ο τυπας που ειχε ερθει δεν μπηκε καν στον κοπο να ρωτησει αν συνομιλει με τον παππου μου (Δλδ τον νομιμο κατοχο του περιπτερου). Και ερωτω Εχει καποια νομικη ισχυ τουτο το συμβολαιο ή ειναι δυνατον να προσβληθεί???
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Παιδια το θεμα ειναι απλο. Υπαρχει ενα συμβολαιο που υποχρεωνει τον περιπτερα παππου μου να συνεργαζεται αποκλειστικα με μια μονο εταιρεια διανομης παγωτων.Επειδη ομως ειναι μπαγλαμαδες θελει να αλλαξει εταιρεια. Το ζητημα ειναι πως στο συμβολαιο εχει μπει ρητρα η οποια λεει ξεκαθαρα σε περιπτωση συνεργασιας με καποια αλλη εταιρεια θα πρεπει να τους αποζημιωσουμε με καποιο ποσο. Το θεμα ειναι πως το συμβολαιο αναγραφει τα στοιχεια του παππου μου αλλα στις 6/3/08 που επεσαν οι υπογραφες ετυχε να μονογραψει ο γαμπρος του δλδ ο πατερας μου. Βλεπετε ο τυπας που ειχε ερθει δεν μπηκε καν στον κοπο να ρωτησει αν συνομιλει με τον παππου μου (Δλδ τον νομιμο κατοχο του περιπτερου). Και ερωτω Εχει καποια νομικη ισχυ τουτο το συμβολαιο ή ειναι δυνατον να προσβληθεί??? Στην ουσία εξαπατήσατε την εταιρεία , έτσι δεν είναι; Κανονικά ο πατέρας σου, κατά την μονογραφή της σύμβασης, έπρεπε να πει "Παιδιά, εγώ που υπογράφω δεν είμαι ο Μήτσος Παπακωστόπουλος, στον οποίο ανήκει το περίπτερο και τα στοιχεία του οποίου είναι στο συμβόλαιο, είμαι ο Κώστας Παπακωστόπουλος, ο γιος του". Αυτό είναι απάτη. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Το συμβόλαιο ισχύει κανονικότατα. Ο πατέρας σου ενήργησε κατ' ουσία ως εκπρόσωπος του παππού σου. Ακόμα κι αν ο παππούς σου δεν του είχε δώσει στην ουσία κάποια εξουσιοδότηση, ο πατέρας σου έτσι ενήργησε. Και με την υπογραφή του δέσμευσε τον παππού σου έναντι της εταιρείας. Προσωπικά θα σας συμβούλευα να πάτε σε κάποιον δικηγόρο, να του πείτε την ιστορία ως έχει και να διαπραγματευτείτε με την εταιρεία μία αμοιβαία υπαναχώρηση από το συμβόλαιο, έναν συμβιβασμό. Γιατί αλλιώς θα υποχρεωθείτε να πληρώσετε στην εταιρεία την ποινική ρήτρα που προβλέπεται, χωρίς να αποκλείεται να σας τρέξουν στα δικαστήρια για την απάτη που είπαμε πιο πάνω.
Carthago Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Στην ουσία εξαπατήσατε την εταιρεία , έτσι δεν είναι; Κανονικά ο πατέρας σου, κατά την μονογραφή της σύμβασης, έπρεπε να πει "Παιδιά, εγώ που υπογράφω δεν είμαι ο Μήτσος Παπακωστόπουλος, στον οποίο ανήκει το περίπτερο και τα στοιχεία του οποίου είναι στο συμβόλαιο, είμαι ο Κώστας Παπακωστόπουλος, ο γιος του". Αυτό είναι απάτη. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Το συμβόλαιο ισχύει κανονικότατα. Ο πατέρας σου ενήργησε κατ' ουσία ως εκπρόσωπος του παππού σου. Ακόμα κι αν ο παππούς σου δεν του είχε δώσει στην ουσία κάποια εξουσιοδότηση, ο πατέρας σου έτσι ενήργησε. Και με την υπογραφή του δέσμευσε τον παππού σου έναντι της εταιρείας. Προσωπικά θα σας συμβούλευα να πάτε σε κάποιον δικηγόρο, να του πείτε την ιστορία ως έχει και να διαπραγματευτείτε με την εταιρεία μία αμοιβαία υπαναχώρηση από το συμβόλαιο, έναν συμβιβασμό. Γιατί αλλιώς θα υποχρεωθείτε να πληρώσετε στην εταιρεία την ποινική ρήτρα που προβλέπεται, χωρίς να αποκλείεται να σας τρέξουν στα δικαστήρια για την απάτη που είπαμε πιο πάνω. Ωστε λοιπον θεωρειτε απατη απο μερια μας!!! Ενδιαφερον αυτο. Δεν νομιζω να συνεχισει το θεμα παντως με δικηγορους και τετοια παντως μιας και δεν αναφερομαστε σε καμμια συμφωνια εκατομμυριων. Ευχαριστω Παρεδωσε για την απαντηση.
Typhoon Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Εγώ ως μη δικηγόρος θα το θεωρούσα αυτονόητο ότι είναι απάτη από τη μεριά σας. Βέβαια η λέξη απάτη υποδηλώνει δόλο, ο οποίος δεν υπήρχε στην προκειμένη περίπτωση. Όπως και να έχει αυτό που λες αποκλείεται να γινόταν, μιας και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να το κάνει ο οποιοσδήποτε για να ξεφύγει από το οποιοδήποτε συμβόλαιο. Φαντάζομαι ότι θα μπορούσες να προσπαθήσεις να αποδείξεις ότι ο πατέρας σου λειτούργησε χωρίς την έγκριση του παπού σου και ενάντια στις επιθυμίες του αλλά ούτε αυτό θέλεις είμαι σίγουρος..
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι συμβολαιο ειναι αυτο χωρις τουλαχιστον θεωρηση του γνησιου της υπογραφης των συμβαλομενων....Ειδικα αφου εχει και ποινικες ρητρες....
Carthago Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι συμβολαιο ειναι αυτο χωρις τουλαχιστον θεωρηση του γνησιου της υπογραφης των συμβαλομενων....Ειδικα αφου εχει και ποινικες ρητρες.... Οπως ειπα μην φανταστεις κατι σπουδαιο. Απλα πεισμωσε ο παππους μου και θελει να τους την φερει.Μπηκα και γω στην μεση γιατι με το χαρτι που υπεγραψαν μαλλον μπελαδες ψαχνουν οποτε αναγκαστικα θα χρειαστει να προστατεψω το αιμα μου. Το ολο σκηνικο παντως ειναι αρκετα ενδιαφερον και κατα την γνωμη μου επιβεβαιωνει τον απαραβατο κανονα που καθε αρσενικο, το οποιο σεβεται την αντρικη του υποσταση, πρεπει να ακολουθει. Την υπογραφη και τον ταδε προσοχη που τον βαζουμε
Carthago Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Φαντάζομαι ότι θα μπορούσες να προσπαθήσεις να αποδείξεις ότι ο πατέρας σου λειτούργησε χωρίς την έγκριση του παπού σου και ενάντια στις επιθυμίες του αλλά ούτε αυτό θέλεις είμαι σίγουρος.. Θα χε γελιο αυτο. Απο την μια σπας το συμβολαιο και απο την αλλη στελνω τον φαδα στην ψυρου οπου και καταδικαζεται με θανατικη ποινη. Εγω τοτε κανω τατου με τα blueprints της φυλακης, κανω μουφα ληστεια στην τραπεζα, μπαινω μεσα, δραπετευω μαζι του μαζι με τον Παλαιοκωστα απο τον οποιο ζηταω σε ανταλλαγμα να εχει ετοιμο ελικοπτερο για να μας μεταφερει στην Κουβα. :οΡ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.