Typhoon Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Οι περισσότερες εφαρμογές είναι πια multithreaded. Και ο Nehalem βελτιώνει πολύ την πρόσβαση στη μνήμη όπως δείχνει το review στο anandtech. Μην ξεχνάμε ότι η DRAM είναι εγγενώς πιο αργή από την SRAM και ότι και να κάνει ο σχεδιαστής, αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει εύκολα.
red7genius Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Ακομα δεν εχουμε δει στα pc μας τους Penryn, δεν εχει καν ολοκληρωθει η διαθεση τους στα καταστηματα (νομιζω) και μιλαμε για νεα γενεια επεξεργαστων? Δηλαδη ενας ανθρωπος (οπως εγω ας πουμε) που θελει να κανει μια αναβαθμιση τωρα στις αρχες του καλοκαιριου και να τα "χωσει" ωστε να εχει ενα δυνατο συστημα θα ερθει η Ιντελ και θα του πει μετα απο 5 μηνες πως τα πραγματα που ειχε αγορασει ως "τελευταια τεχνολογια" πριν απο 5 μηνες ειναι πια ξεπερασμενα και πρεπει να τα ξαναχωσεις? Πραγματικα δεν το καταλαβαινω αυτο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 από την στιγμή που έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό (χρόνο και βάλε) ότι οι Nehalem θα βγουν τέλη 2008 δεν το βρίσκω τόσο παράλογο...
mits@kos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 -> O ανταγωνισμός της AMD είναι αδύναμος και ελλιπείς. Όταν θα δουν και αυτά τα αποτελέσματα δεν ξέρω που θα πρέπει να κρυφτούν. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος επεξεργαστής αφήνει πίσω του τα όποια δεκανίκια είχε η intel (και που τον τελευταίο καιρό ήταν εμφανή μόνον στα μεγάλα υπολογιστικά συστήματα). Νομίζω πως είσαι πολύ λάθος σε αυτό. Η AMD είναι μια εταιρεία που δεν έχει τα φόντα και τις εγκαταστάσεις να παράγει μαζικά. Δεν είναι "κατασκευαστική", παράγει τεχνολογία. Έχει παρουσιάσει native quad core cpu ενώ η intel ακόμα όχι. Έβγαλε 64μπιτους πριν την Intel. Γενικά, άμα το δείς διαχρονικά, η Intel διαρκώς απλά πατάει πάνω στις ευρεσιτεχνίες της AMD και εκμεταλλεύεται το μέγεθός της για μαζική παραγωγή. Πάντα όμως, η AMD είναι αυτή που παρουσιάζει κάτι καινούριο.. Η Intel είναι εργοστάσιο, η AMD είναι ερευνητικό κέντρο. Βέβαια, αυτά που εντυπωσιάζουν είναι τα frames και τα MHz, οπότε είναι δεδομένο ότι ο κόσμος θα παραβλέπει την τεχνολογική πρόοδο, είδικά όταν του προβάλλουν το φαύλο κυνήγι των επιδόσεων σαν πλεονέκτημα... Το μέλλον το δείχνει μόνιμα η AMD. Δεν είμαι fanboy, AMD δεν είχα ποτέ.
FarCry Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Το μέλλον το δείχνει μόνιμα η AMD. Δεν είμαι fanboy, AMD δεν είχα ποτέ. AMD never really caught up to the performance of Conroe, through some aggressive pricing we got competition in the low end but it could never touch the upper echelon of Core 2 performance. With Penryn, Intel widened the gap. And now with Nehalem it's going to be even tougher to envision a competitive high-end AMD CPU at the end of this year. 2009 should hold a new architecture for AMD, which is the only thing that could possibly come close to achieving competition here. It's months before Nehalem's launch and there's already no equal in sight, it will take far more than Phenom to make this thing sweat. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3326&p=9
mits@kos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Φίλε μου δε λες κάτι διαφορετικό.. Λες ότι η Intel πατάει την AMD σε επιδόσεις.. Αυτό πώς ακριβώς αντίκειται στα λεγόμενά μου? Δεν αναιρεί ότι όλες οι σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες των τελευταίων ετών έρχονται από την AMD. To μόνο που κατάφερε η Intel ήταν η μεταπήδηση σε λιθογραφική μέθοδο χαμηλότερης κλίμακας (45nm), πράγμα που το πετυχαίνει έχοντας την ευχέρεια να παράγει μαζικά και να περιορίζει έτσι το κόστος παραγωγής... Και native 4core να βγάλει η intel, πάλι δεύτερη θα το έχει κάνει...
FarCry Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Φίλε μου δε λες κάτι διαφορετικό.. Λες ότι η Intel πατάει την AMD σε επιδόσεις.. Αυτό πώς ακριβώς αντίκειται στα λεγόμενά μου? Δεν αναιρεί ότι όλες οι σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες των τελευταίων ετών έρχονται από την AMD. To μόνο που κατάφερε η Intel ήταν η μεταπήδηση σε λιθογραφική μέθοδο χαμηλότερης κλίμακας (45nm), πράγμα που το πετυχαίνει έχοντας την ευχέρεια να παράγει μαζικά και να περιορίζει έτσι το κόστος παραγωγής... Και native 4core να βγάλει η intel, πάλι δεύτερη θα το έχει κάνει... μα συγνωμη πως ειναι η AMD το μελλον αν οι αλλοι το κανουν καλυτερα απο αυτη? σημασια εχει ποιος το κανει καλυτερα. αλλιως εισαι οικονομικα off και θα κλεισεις στο μελλον. δε ξερω αν με καταλαβαινεις αλλα πολλες εταιρειες στο παρελθον εχουν κλεισει ετσι η εχουν εξαγοραστει. προσθεσε και την αργοπορια της AMD σε θεματα supply στην αγορα. με τη δικη σου λογικη θα εξαγορασει η intel την amd και τελος το παραμυθι
mits@kos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Σε καταλαβαίνω ρε μαν, εγώ απλά σου λέω ότι οι καινοτομίες είναι της AMD. Δε διαφώνησα ούτε με τα περί οικονμικής λογικής ούτε τπτ, αλλά όλα αυτά δε σχετίζονται με την ικανότητα μιας εταιρείας να παράγει τεχνογνωσία. Όπως και να το δεί κανείς, όσα προβλήματα προμήθειας στην αγροά να έχει η ΑΜD, όσο και να υπολείπεται σε ταχύτητα, δικιά της είναι και η 64bit πλατφόρμα, δικό της και το Cool n Quiet, δικό της και το native Quad Core. Δεν εξετάζω το αν βγάζει λεφτά από αυτό ή το αν ο ανταγωνισμός υπερέχει σε επιδόσεις. Την τεχνογνωσία εξετάζω. Η Intel χρησιμοποιεί υπάρχουσα τεχνογνωσία και παράγει ποιοτικότερες υλοποιήσεις λόγω κατασκευαστικής δυνατότητας.
John-lamia Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 καλημερα σας κιριοι.... μηπως,..λεω μηπως η intel θα επρεπε να βγαλει καμια καρτα γραφικων για να εχουμε πλιρες αρμονια στα μηχανιματα μας (cpu-chipset-vga ) κ να αφισει λιγο τις cpu΄ς ? ετσι κ αλλιως ειναι πρωτη στις πωλισεις κ στις επιδοσεις κερδιζοντας την εμπιστοσινη του κοσμου ολοενα κ περισοτερο!
bill81 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 πάντως είναι λίγο απογοητευτικό να υπερέχει τόσο πολύ η intel και ο ανταγωνισμός να μην ακολουθεί γιατί βλέπω στο μέλλον πάλι να την πληρώνει ο καταναλωτής όπως σε όλα τα μονοπόλια, δεν είμαι ούτε intel fan ούτε amd fan αλλά είμαι fan του ανταγωνισμού που τα κέρδη του τα εισπράτω ότι και αν επιλέξω.
John-lamia Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 πάντως είναι λίγο απογοητευτικό να υπερέχει τόσο πολύ η intel και ο ανταγωνισμός να μην ακολουθεί γιατί βλέπω στο μέλλον πάλι να την πληρώνει ο καταναλωτής όπως σε όλα τα μονοπόλια, δεν είμαι ούτε intel fan ούτε amd fan αλλά είμαι fan του ανταγωνισμού που τα κέρδη του τα εισπράτω ότι και αν επιλέξω. αυτο που μετραει ειναι η αποδοση/τιμη, σκεψου οτι με 170ευρω παρνεις ΑΜD τετραπιρινο, ενω για intel θες 220+ ευρω εκει που κερδιζει η INTEL στο o/c.
Vatos_locos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 E ρε χεσιμο που εχει να φαει τοτε η Ιντελ...Απ τους 1333FSB Core2 και μετα πισω παει... Es chips δεν τους ενδιαφέρει ακόμα το fsb αλλά το bios οπότε η Msi έκανε oc με τον πολλαπλασιαστή Mε προβληματίζει όμως και κάτι άλλο.Αυτός που θέλει να κάνει SLi στο μέλλον πως θα πάρει τέτοιον επεξεργαστή απ'τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα να αναπτύξει η Nvidia μητρική που να δέχεται Nehalem? αν δεν δώσει η Nvidia το SLi στην ιντέλα τότε μόνο με amd και έτσι όπως πάει η amd η Nvidia θα αναγκαστεί να το δώσει γιατί αλλιώς το SLi θα πεθάνει τελείως όχι οτι ζει από αυτό η NVidia αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία καλημερα σας κιριοι....μηπως,..λεω μηπως η intel θα επρεπε να βγαλει καμια καρτα γραφικων για να εχουμε πλιρες αρμονια στα μηχανιματα μας (cpu-chipset-vga ) κ να αφισει λιγο τις cpu΄ς ? ετσι κ αλλιως ειναι πρωτη στις πωλισεις κ στις επιδοσεις κερδιζοντας την εμπιστοσινη του κοσμου ολοενα κ περισοτερο! και έτσι για ένα intel rig θα θέλουμε τουλάχιστον τα διπλά από όσα δίνουμε για ένα high end σήμερα αυτο που μετραει ειναι η αποδοση/τιμη, σκεψου οτι με 170ευρω παρνεις ΑΜD τετραπιρινο, ενω για intel θες 220+ ευρω εκει που κερδιζει η INTEL στο o/c. και θες και 4-5 patch για να τρέχει το cpu σωστά στα λογισμικά και -2-4 Mb cache εγώ και default να τα έτρεχα amd δεν θα έπαιρνα
bill81 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 αυτο που μετραει ειναι η αποδοση/τιμη, σκεψου οτι με 170ευρω παρνεις ΑΜD τετραπιρινο, ενω για intel θες 220+ ευρω εκει που κερδιζει η INTEL στο o/c. δεν διαφωνω φίλε μου απλά αυτή τη στιγμη οι τετραπύρηνοι δεν είναι το ζητούμενο καθώς ελάχιστοι μπορουν να τους εκμεταλευτούν και πες ακόμα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ανταγωνισμός λόγω της τιμής, αν πάμε με αυτούς τους ρυθμούς δεν πιστεύεις και εσύ οτι η AMD θα χαθεί καθώς έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της mainstream αγοράς. μακάρι να κάνω λάθος, υποθετικά μιλάω ούτως ή άλλως, απλά δεν μαρέσει που η intel αρχίζει και γίνεται πάλι κυρίαρχος και μπορεί σύντομα να επιστρέψουμε στις εποχές που ήταν μόνη της και έβαζε ότι τιμές γούσταρε καθώς έπαιζε μόνη της!!!!
parsifal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 αυτο που μετραει ειναι η αποδοση/τιμη, σκεψου οτι με 170ευρω παρνεις ΑΜD τετραπιρινο... Και πολλά λες. Αν έφτιαχνα τώρα value συστηματάκι, AMD θα διάλεγα. Βοηθάνε και οι πολύ καλές τιμές στις αντίστοιχες μητρικές με τα νέα nVidia και AMD chipsets. Έχουν και αξιολογάτα onboard γραφικά, οπότε για τους μη παιχνιδάδες σαν κι εμένα, είναι «λουκούμι»...
John-lamia Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 παιζεις ανετα παιχνιδια κ με cpu των 100! καρτουλα θελουν.... για καλη cpu intel θες mobo 200 ευρω κ πανω!! για amd cpu των 200 ευρω κ μια mobo των 70-100 ευρω ειναι οκ.ασε που αμα εχει AM2 κανεις bios update κ γλιτονεις το mobo. δεν ασχολισε με το τι chipset θα βαλεις!! μονο αν θα κουμποσεις 2 καρτες γαφικων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.