Προς το περιεχόμενο

πωληση λογισμικου

paul986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξερω αν ειμαι στο σωστο topic, αλλα θελω να ρωτησω τα εξης..

καταρχην πως κοστολογητε ενα προγραμμα που αναπτυσεται για μια εταιρια..?

για παραδειγμα ενα προγραμμα που κανει επικοινωνια απο πολλα σημεια με εναν server και μια SQL database για τη διαχειρηση πληροφοριων..

αν και η ερωτηση ειναι και λιγο γενικα πως κοστολογητε..

και το σημαντικοτερο..

αν εγω ειμαι απλος ιδιωτης δεν εχω δηλαδη καποια εταιρια η καποιο μαγαζι τελος παντων, μπορω να κανω την πωληση..?

να κανω κατι σαν e-shop δηλαδη χωρις φυσικη παρουσια..

πρεπει αναγκαστικα να ειμαι εταιρια για να πουλησω software..?

Δημοσ.

το κοστολογεις βασει του

1) τι υπαρχει ηδη στην αγορα. αν υπαρχει ηδη προγραμμα που κανει παρομοια πραγματα με το δικο σου, ουτε ειανι καλο να ξεπερασεις πολυ την τιμη του, ουτε ομως και να πεσεις πολυ πιο κατω και αδικηθεις

2) ποσο κοστολογεις εσυ το χρονο/κοπο που δαπανησες στο να υλοποιησεις το λογισμικο

για να πουλησεις οτιδηποτε, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, απο λογισμικο για πυραυλους μεχρι καραμελες, πρεπει να δινεις στην εφορια το κατιτις της. Ειτε εισαι e-shop ειτε δε ξερω γω τι....

Αλλιως ειναι μαυρα.

Για το μπακαλικο του κυρ μητσου στη γωνια ή το βιβλιοπωλειο της θειας μαριας, μπορεις να φτιαξεις την ιστοσελιδα ή τη database για χαρισμα και αυτοι να σου κανουν δωρο (για τα γενεθλια σου φυσικα) καποια ευρω μετρητα ή μια εκπτωση στα φασολια.

Σε εταιριες αυτο δε παιζει γιατι πρεπει να δικαιολογησουν τα εξοδα και τα καταγραφουν, χρειαζονται αποδειξεις (που τους δινεις εσυ) κτλ

Αυτο σημαινει πως πρεπει να εχεις βιβλια και να κοβεις αποδειξεις. Δηλαδη εναρξη επαγγελματος.

Ρωτα στην εφορια πως και τι....

Και ειναι και το θεμα της ασφαλισης, αν πας για ελευθερος επαγγελματιας μαλλον πας στο ΤΕΒΕ.

Δεν τα ξερω πολυ καλα (εμενα σαν ιδιωτικο υπαλληλο με στειλανε στο ΙΚΑ), ισως καποιος πιο ενημερωμενος να στα εξηγησει καλυτερα....

Δημοσ.

Το θέμα τις κοστολόγησης είναι μεγάλο, πχ μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπ'όψιν σου είναι:

α) Η εμπειρία σου

β) Πόσες ώρες θα σε πάρει να το φτιάξεις

γ) Οι προοπτικές συνεργασίας με το πελάτη

δ) Αυτό που θα φτιάξεις αν θα μπορεί με μικρή τροποποίηση να μεταπωληθεί

ε) Πότε θα πληρωθείς για αυτό που θα φτιάξεις

Στο θέμα ιδιώτη:

Αν δεν εργάζεσαι κάπου μόνιμα και δεν είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ θα πρέπει να κάνεις έναρξη δραστηριότητας στην εφορία (και να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας). Είναι πολύ βολικό στο ξεκίνημά σου για να αποφύγεις το κόστος της εφορίας, ταλαιπορία κτλ να βρεις κάποιο γνωστό σου που να έχει πχ μαγαζί με υπολογιστές ή τίποτα άλλο και να 'πουλάς' μέσω αυτού.

Δημοσ.

ο πατερας μου ειναι ηλεκτρολογος εγκαταστασεων θα μπορουσε δηλαδη να το πουλησει "αυτος"..? (το λεω επειδη το εππαγελμα του δεν εχει αμεση σχεση με Η/Υ)

κανω πρακτικη αυτη στιγμη οποτε ειμαι ασφαλιζμενος στο ικα, αν και απ'αυτα που λετε μαλλον δεν εχει και πολυ σημασια γιατι δεν μπορω να κοψω αποδειξη.. :mad:

απ'την αλλη.. αν η εταιρια αγοραζε την εφαρμογη απο αμερικη (η και ευρωπη) πχ. θα πληρωνε φπα..? (εδω κολλαει αυτο με το e-shop που ανεφερα..)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...