tsakali_gr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Καλημέρα, Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Western Digital Essential Edition 500gb και ενώ τον είχα σε λειτουργία στο γραφείο έσπρωξα το καλώδιο USB και έπεσε πλάγια ενώ λειτουργούσε. Στιγμιαία τον σήκωσα και εξακολουθούσε να λειτουργεί κανονικά. Μετά από ένα 15' όμως μου έβγαλε device I/O error και αναγκαστηκά τον αποσύνδεσα. Τώρα με το που συνδέω το ρεύμα και τo καλώδιο USB , ακούγεται να κάνει εκκίνηση για να τον διαβάσει, φέρνει 2-3 στροφές όπως κάνει ένας σκληρός για να τον διαβάσει και μετά απλά σταματάει εντελώς, σαν να έχει κοπεί το ρεύμα... Ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει καθόλου τη συσκευή, φαντάζομαι γιατί στην ουσία δεν ξεκινάει καθόλου ο σκληρός... (δοκίμασα και σε 2ο μηχάνημα). Σημάδια δεν έχει, αφού όπως είπα δεν έπεσε από ύψος... Το σκέφτηκα να τον πάω πίσω στο Πλαίσιο από όπου και το πήρα καθώς είμαι ακόμα στη εγγύηση, ωστόσο τα δεδομένα που είχα μέσα ήταν ευαίσθητης φύσης (από πολύ προσωπικές φωτογραφίες, μέχρι backup e-mail, τσόντες και ταινίες -που είναι και παράνομο-) και σκεφτόμουν ότι δε θέλω να το πάω κάπου και όποιος το ανοίξει να μπορεί να ψάξει όλα τα αρχεία μου. Κάποιος μου πρότεινε να τον ανοίξω και να τον μεταφέρω μέσα σε desktop PC, αλλά έτσι ακυρώνω αυτόματα την εγγύηση. Επίσης διάβασα εδώ το κόλπο με την κατάψυξη, θα πιάσει για να σώσω τα αρχεία να το δοκιμάσω? Στοιχειώδεις γνώσεις έχω για να κάνω τη δουλειά, και πιο πολύ με νοιάζουν τα αρχεία από την εγγύηση, αλλά αν τον ανοίξω και μεταφέρω σε pc είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει? Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να έχει γίνει και τι μπορώ να κάνω για να σώσω τα δεδομένα, ή την έκατσα τη βάρκα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.