Προς το περιεχόμενο

Σωστη τοποθετηση ανεμιστηρων

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνα με την AMD http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/cooling_guide.pdf

η ποιο αποδοτικη λυση ειναι η τοποθετηση ενος ανεμιστηρα που να σπρωχνει τον ζεστο αερα εξω απο το κουτι τοποθετημενος στο πισω μερος του κουτιου και κατω απο το τροφοδοτικο

λενε επισης οτι η τοποθετηση ανεμιστηρα στο εμπρος μερος του κουτιου που σπρωχνει αερα μεσα σε αρκετες περιπτωσεις κανει κακο παρα καλο

επειδη ο χαμηλος θορυβος ειναι επισης ζητουμενο,

μηπως η ιδανικη διαταξη ειναι ενας πισω και κατω απο το τροφοδοτικο που σπρωχνει αερα εξω + ενας στο πλαι του κουτιου πανω απο το northbridge που φυσαει αερα μεσα?

τι γινεται επισης με αυτα τα χωνια ακριβως πανω απο τον επεξεργαστη, κανουν δουλεια η ειναι μοδα?

τι βλεπετε εσεις απο την εμπειρια σας?

• Moderators
Δημοσ.

Xμμμ να τος παλι :-D

Ενας ανεμιστηρας πισω να βγαζει και ο πλαϊνός να βαζει , αυτο ειναι το καλυτερο, μη το ψαχνεις.

Τωρα εαν το κουτι σου εχει περισσοτερες θεσεις για ανεμιστηρες, οπως π.χ. εμπρος ή για περισσοτερους στο πίσω, τοτε μπλεκουμε λιγο.

Τα χωνια χρησιμευουν στο να παρεχουν αερα εξω απο το κουτι στον επεξεργαστη, αλλα δεν κανουν και πολλη δουλεια αν θες τη γνωμη μου.

Δημοσ.

Ενας ανεμιστηρας πισω να βγαζει και ο πλαϊνός να βαζει , αυτο ειναι το καλυτερο, μη το ψαχνεις.

Τωρα εαν το κουτι σου εχει περισσοτερες θεσεις για ανεμιστηρες, οπως π.χ. εμπρος ή για περισσοτερους στο πίσω, τοτε μπλεκουμε λιγο.

Τα χωνια χρησιμευουν στο να παρεχουν αερα εξω απο το κουτι στον επεξεργαστη, αλλα δεν κανουν και πολλη δουλεια αν θες τη γνωμη μου.

Δεν σου ελειψα εστω και λιιιγο με τις αποριες μου?:o

μηπως τα χωνια κανουν και κακο παρεμποδιζοντας την ομαλη και απροσκοπτη ροη αερα?

• Moderators
Δημοσ.

Οχι μωρε το να τον παλι συνοδευοταν κι απο ενα :-D

Oχι νταξει δεν κανουν τοσο κακο, αλλα ουτε και επωφελουν σε κατι ιδιαιτερα.

Δημοσ.

Ναι αλλα ομως ετσι ο κρυος αερας που μπαινει απο τον πλαινο κατα μεγαλο ποσοστο βγαινει παλι εξω απο τον πισω ανεμιστ.εγω εχω βαλει πλαινο 8αρι και πισω 9αρι να βγαζουν εξω ζεστο αερα ενω μπροστα αν και εχει θεση 12αρι δεν εβαλα τιποτα.η αποδοση ψυξης ειναι πολυ καλη και μαλιστα λογω χειροκινητης ρυθμισης στροφων βλ.scythe ειναι χαμηλου θορυβου

Δημοσ.
Οχι μωρε το να τον παλι συνοδευοταν κι απο ενα :-D

Oχι νταξει δεν κανουν τοσο κακο, αλλα ουτε και επωφελουν σε κατι ιδιαιτερα.

Μην εισαι και τοσο σίγουρος οτι δεν κανουν κατι.. κανουν γιατι με αυτο το πλαστικό το fun της CPU τραβα αερα απ εξω φρεσκο και δεν τραβα απο το εσωτερικο του κουτιου που αν βαλουμε chip-set - καρτα γραφικων HD δημοιουργουν εσωτερικά αρκετα υψηλες θερμοκρασίες...

Στο νεο μου σύστημα εχω βαλει 2 12αρια μπρος-πισω με multι fun -controler (zalman) το εμπρός βαζει και το πισω βγαζει. το μπροστινό ειδικα που χτύπα και στους 2 500αριδες HD σε full στροφες απ οτι ειδα κατεβάζει ακομα και 10c κατω την θερμοκρασία..οσο για τον θόρυβο δεν υπάρχει λογο οτι ρυθμίζονται οι στροφές οπως ειπα.

Δημοσ.

Βασικα επειδη το εψαξα λιγο

αν καποιος θελει να βαλει ανεμιστηρακι μπροστα για εξτρα ροη αερα στο κουτι τοτε θα πρεπει να βαλει καποιον σχετικα αδυναμο ωστε να μην αναστατωνει την ροη αερα στην cpu, καρτες γραφικων κλπ και να μην προσκρουει στο κατω και πισω μερος του κουτιου και "ανακλαται"

παρα μονο να τροφοδοτει το κουτι με δροσερο αερα

αν συμπερανα σωστα απο οσα εχω διαβασει ψαχνοντας, η τοποθετηση ανεμιστηρα μπροστα περισσοτερο θορυβο προσφερει παρα καλο κανει

ετσι λεει και η AMD

Δημοσ.
Βασικα επειδη το εψαξα λιγο

αν καποιος θελει να βαλει ανεμιστηρακι μπροστα για εξτρα ροη αερα στο κουτι τοτε θα πρεπει να βαλει καποιον σχετικα αδυναμο ωστε να μην αναστατωνει την ροη αερα στην cpu, καρτες γραφικων κλπ και να μην προσκρουει στο κατω και πισω μερος του κουτιου και "ανακλαται"

παρα μονο να τροφοδοτει το κουτι με δροσερο αερα

αν συμπερανα σωστα απο οσα εχω διαβασει ψαχνοντας, η τοποθετηση ανεμιστηρα μπροστα περισσοτερο θορυβο προσφερει παρα καλο κανει

ετσι λεει και η AMD

Δεν αναστατώνει τίποτα..ισια ισια που τροφοδοτεί φρέσκο αέρα.αν δεν υπαρχει ροη αερα απ εξω τι θα τραβιξουν τα FUN? Φυσικά τον εσωτερικό ζεστό αέρα που περιβάλει ολο το σύστημα. (σκεψου το λιγο αυτο)άλλωστε η CPU ειναι αρκετά μακριά.εκτος απο αυτο ολα τα νεα και σύγχρονα κουτια έχουν αυτο το πλαστικό που αναφέρθηκε για να τραβούν απ εξω αερα.το μπροστινό την ποιο πολλυ δουλειά την κανει στους HD μια και ειναι ακριβώς μπροστά απο το FUN.οσο για τον θόρυβο στης full στροφες (1900) οντως ειναι λιγο ενοχλητικό αλλα στης 800-1000 που δουλεύω και τα 2 δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου και κάνουν και αρκετή δουλειά.επισεις υπάρχουν ειδικα πλαστικά σιλικόνης για στερέωμα τον FUN πανω στο σασι χωρεις διβες που και αυτα συμβάλουν στο να ελαττώνετε ο θόρυβος..στο κάτω κατω ειναι προτιμότερο να εχουμε λιγο θόρυβο παρα να εχουμε προβλημα με θερμοκρασίες.(γνωμη μου αυτη)

Δημοσ.

ένα μπροστά να βάζει ένα πίσω να βγάζει με μεγαλύτερη δύναμη από τον μπροστινό για να ραδιουργείτε υποπίεση μέσα στο κουτί και ένας από το πλάι να βάζει στο ύψος του chipset αυτό είναι το στάνταρ τώρα αν έχεις νερό πχ αλλάζει πολύ η σωστή διάταξη οπότε κράτα το στάνταρ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...