Προς το περιεχόμενο

προβλημα θερμοκρασιας με ΑΤΙ 3650...

sintalkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα αγορασα μια ΑΤΙ HD 3650 512 MB DDR2 silent pipe της ASUS(PCI-E).Εχω προβλημα γιατι η συγκεκριμενη καρτα βγαζει τρομερα υψηλες θερμοκρασιες.Παιζοντας Crysis η θερμοκρασια εκτινασεται στους 88-89 βαθμους κελσιου(σε κατασταση idle η θερμοκρασια ειναι περιπου 53-57 βαθμους κελσιου).Τρεχοντας το artifact scan του ΑΤΙ tool 0.27 για περιπου 36 λεπτα,η θερμοκρασια ειχε εκτιναχθει στους 90 βαθμους κελσιου(!!!) αλλα ευτυχως δεν ειχε εντοπισει artifacts.Το κουτι μου ειναι chieftec full tower και το τροφοδoτικο μου zalman silent 460 watt.Περα του οτι το συστημα ψυξης της καρτας ειναι για τα μπαζα(δεν εχει ανεμιστηρακι) τι αλλο μπορει να φταιει?Υπαρχει περιπτωση να μου καει η καρτα η καποιο αλλο εξαρτημα του υπολογιστη???

• Moderators
Δημοσ.

Eφοσον ειναι κατασκευασμενη ετσι σημαινει οτι μπορει να αντεχει ετσι.

Απο κει και περα εαν θες τοποθετεις καποιο ανεμιστηρακι να τη φυσαει ή καποιο αλλο συστημα ψυξης και θα δεις οτι τα πραγματα θα ειναι σημαντικα καλυτερα.

Δημοσ.

Καλύτερα να τοποθετήσεις ένα 12 αρι ανεμιστήρα στο πλάι του κουτιού σου, να τραβάει τον ζεστό αέρα που αναπτύσσεται γύρω από την κάρτα, κ όχι να το σπρώχνει προς τα μέσα..γιατί έτσι έχεις ως αποτέλεσμα να ζεσταίνει άλλα μέρη του υπολογιστή..

Μα γιατί silent κάρτες γραφικών ρε παιδιά..αυτές είναι μόνο για έξω στα windows..

Δημοσ.

Aπο την στιγμη που εχεις fanless καρτα λογικο ειναι να πιανεις τετοιες θερμοκρασιες και μπορεις να τις χαλησεις μονο με πολυ καλο airflow του κουτιου σου αλλα η πιο απλη λυση ειναι να βαλεις ανεμιστηρα πανω στην ψυκτρα της καρτας

Δημοσ.

Αυτου του ειδους οι καρτες προυποθετουν για χρηση gaming πολυ καλο airflow στο κουτι.εγω εχω μια κλοκαρισμενη gigabyte 2600pro 512 silent edition και με 2 ανεμιστηρες στο κουτι να βγαζουν αερα,ενα πισω και ενα πλαι,εχω 59 iddle και 66 full load!τοποθετησε κατι αναλογο και πιστευω οτι θα δεις διαφορα;)

Δημοσ.

είναι υψηλές αλλά όχι τραγικές...δε νομίζω να έχεις πρόβλημα....πέρα απο τις λύσεις που προτείνουν τα παιδιά μπορείς πάντα να αγοράσεις μία ψύκτρα(γύρω στα 30 ευρά).. και τέλος..να έχεις ανοιχτό το κουτί απο το πλάι και να βάλεις ένα...κανονικό ανεμιστήρα να χτυπάει το pc...δοκιμασμένη λύση και τσάμπα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...