Προς το περιεχόμενο

GA-P35-DS3 και μνημη

dimitris_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. εχω μια ερωτηση.

έχω την παραπάνω μητρική και είχα 2gb-ram kinston-huperx pc2-6400-800mhz και χτες προσθεσα αλλά 2 ακριβώς ιδια.Μέσα στο bios αλλά και όταν boutari στην αρχική οθόνη βλέπει κανονικά 4,1gb περίπου. Γιατί όμως τα XP αλλά και τα VISTA βλέπουν μόνο 3,5gb?τα αλλά 500 mb γιατί δεν τα βλέπουν???

Δημοσ.
Γιατί έχεις 32bit Vista/XP. Αν δε βάλεις 64bit δεν αλλάζει (ουσιαστικά) αυτό.

Εννοείς οτι τα xp32bit αλλά και τα vista 32bit δεν βλέπουν πανω από 3,5 gb ram???

Δημοσ.

Έχω την Gigabyte P35C-DS3R και τα 32bit XP βλέπουν επίσης 3,5 GB RAM. Θα έλεγα ότι είμαστε από τους τυχερούς, καθώς σε άλλους αναγνωρίζονται αρκετά λιγότερα GB...

Δημοσ.

Λεγεται οτι τα 32bit Vista με το SP1 βλεπουν 4GB ram κανονικα,ισχυει?

και αν ναι πως διαολο γινεται αυτο

κανουν κομματιασμα της μνημης σε 2 μερη των 2GB και την βλεπουν εναλλαξ οπως παλια στο Dos

• Super Moderators
Δημοσ.

με 64bit memory addressing...

αλλά μόνο βλέπουν...δεν αξιοποιούν/εκμεταλεύονται :-(

Δημοσ.

Μάλιστα κατάλαβα. αν το αφήσω έτσι υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν μπλε οθόνες και τέτοια?

και κάτι άλλο, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ 32bit και 64bit λειτουργικού? εκτός φυσικά αυτό που ανάφερα με της μνήμες.

Δημοσ.
[...]και κάτι άλλο, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ 32bit και 64bit λειτουργικού? εκτός φυσικά αυτό που ανάφερα με της μνήμες.
...βεβαίως και υπάρχουν, όταν τρέχεις 64μπιτες εφαρμογές...

Μεγάλες διαφορές; Απορία είναι όχι (ακόμα :P) διαφωνία :)

Δημοσ.

...σπόντα ήταν, για το ότι αν δεν τρέχεις 64μπιτα προγράμματα, μπορείς να βάλεις τα 32 παραπανίσια μπιτ του λειτουργικού στον μπιπ σου...:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...