Amadeus7 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 αυτή η εντολή τι ακριβώς κάνει? sudo aptitude update && sudo aptitude safe-upgrade τη βρίκα εδώ: http://gaming.gwos.org/doku.php/guides:32bit:wop#world_of_padman το έβαλα και από τότε παρατήρησα κάτι μικροcrasharίσματα και κάτι προβληματάκια, όπως το ότι δέ μπορώ να ρυθμίσω την ένταση του ήχου μετά από αυτό πάω να ρυθμίσω την ένταση του ήχου πατώντας στο σηματάκι πάνω στο panel αλλά μου βγαίνει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Για τους υπότιτλους να βάλετε και την σωστή κωδικοποιήση που για τα Ελληνικά είναι iso-8859-7 Για τον ήχο που σου βγαίνει το error γενικά έχεις ήχο στο συστημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Καλησπερα.Θελω να βαλω τα mandriva απο το live cd που εχει εναν οδηγο εγκαταστασης.Οταν παταω για να κανω partition απο τον οδηγο με ρωταει για ext3,xfs,swap.Eχω εναν σκληρο 320Gb.Ποσο πρεπει να διαθεσω για τα αρχεια αυτα?Ειναι σωστη εγκατασταση αυτη μεσα απο το live ή μηπως κανω βλακεια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Για τους υπότιτλους να βάλετε και την σωστή κωδικοποιήση που για τα Ελληνικά είναι iso-8859-7Για τον ήχο που σου βγαίνει το error γενικά έχεις ήχο στο συστημα? 'όχι, ενώ έχω συνδέσει το headset. στο synaptic μου δείχνει ότι τα έχω εγκαταστήσει αυτά τα GStresmer plugins. να τα ξαναεγκαταστήσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Για δες στις ρυθμίσεις ήχου αν είναι σωστά σεταρισμένες. Αρχικά βάλε τα πάντα σε pulseaudio κάνε ένα restart τον xserver και αν δεν δουλέψει βάλε τις ρυθμίσεις σε alsa και κάνε το ιδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αναγνωρίζει τη συσκευή (headset microsoft life chat LX-3000). πώς μπορώ να το κάνω να την αναγνωρίσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Σε τι θήρα τα έχεις συνδέσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 σε usb. την ίδια που το είχα πρίν την αναβάθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myle Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Καλησπερα.Θελω να βαλω τα mandriva απο το live cd που εχει εναν οδηγο εγκαταστασης.Οταν παταω για να κανω partition απο τον οδηγο με ρωταει για ext3,xfs,swap.Eχω εναν σκληρο 320Gb.Ποσο πρεπει να διαθεσω για τα αρχεια αυτα?Ειναι σωστη εγκατασταση αυτη μεσα απο το live ή μηπως κανω βλακεια? Περίμενε τον dimitrisg να σου απαντήσει. Αν και δεν έχω βάλει madriva, θα σου πρότεινα να βάλει γύρω στα 50 gb ext3 ως /, τα υπόλοιπα εκτός από 2 gb περίπου βάλτα ως /home, και ότι μένει ως swap. Στο /home αποθηκεύονται όλες σου οι ρυθμίσεις, καθώς και τα αρχεία συνήθως που χρησιμοποιείς οπότε είναι ο κατάλογος που χρειάζεται τον περισσότερο χώρο συνήθως. swap είναι ο χώρος στον δίσκο που χρησιμοποιείται όταν δεν φθάνει η ram. ext3 είναι ένα filesystem. xfs είναι ένα άλλο που όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει. Το πιο δημοφιλές είναι το πρώτο (και reliable). Τώρα αν σου έχει επιλογή εγκατάστασης από το live cd, τότε δεν νομίζω να είναι λάθος, αλλιώς δεν θα την βάζαν εκεί. Αυτά με πάσα επιφύλαξη γιατί Madriva δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ (μόνο Mandrake πριν χρόνια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Περίμενε τον dimitrisg να σου απαντήσει. Αν και δεν έχω βάλει madriva, θα σου πρότεινα να βάλει γύρω στα 50 gb ext3 ως /, τα υπόλοιπα εκτός από 2 gb περίπου βάλτα ως /home, και ότι μένει ως swap. Στο /home αποθηκεύονται όλες σου οι ρυθμίσεις, καθώς και τα αρχεία συνήθως που χρησιμοποιείς οπότε είναι ο κατάλογος που χρειάζεται τον περισσότερο χώρο συνήθως. swap είναι ο χώρος στον δίσκο που χρησιμοποιείται όταν δεν φθάνει η ram. ext3 είναι ένα filesystem. xfs είναι ένα άλλο που όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει. Το πιο δημοφιλές είναι το πρώτο (και reliable). Τώρα αν σου έχει επιλογή εγκατάστασης από το live cd, τότε δεν νομίζω να είναι λάθος, αλλιώς δεν θα την βάζαν εκεί. Αυτά με πάσα επιφύλαξη γιατί Madriva δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ (μόνο Mandrake πριν χρόνια) Ευχαριστω myle.Εκανα χθες την εγκατασταση και εβαλα 30 στο / , 100 στο /home και 3 στο swap.Oλα δουλευουν ρολοι εκτος απο τον ηχο,γιατι?Εχω μια sound blaste audigy.Απ'οτι βλεπω αναγνωριζει και μια CM8738.Δεν ξερω μηπως ειναι η onboard.Ακομα στο hardware browser βλεπει μονο το dvd-rw,ενω στο storage media και τα δυο(και το cd-rw).Sorry για τις πολλες ερωτησεις.Τι να κανω το ερημο,θελω να μαθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 σε usb. την ίδια που το είχα πρίν την αναβάθμιση. Πήγαινε στις ρυθμίσειις ήχου και δες στην επιλογή που λέει λήψη ήχου και στην μπάρα δίπλα αν υπάρχει επιλογή για τα ακουστικά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Πήγαινε στις ρυθμίσειις ήχου και δες στην επιλογή που λέει λήψη ήχου και στην μπάρα δίπλα αν υπάρχει επιλογή για τα ακουστικά σου. πρίν κάνω αυτές τις ενημερώσεις υπήρχε σε όλες τις μπάρες η επιλογή usb audio με την όποία μόνο με αυτή άκουγα ήχο. αν έβαζα alsa,pulse κτλ δεν άκουγα τίποτα. τώρα δέν υπάρχει αυτή η επιλογή και επίσης ποιό κάτω που λέει device δε μου εμφανίζει καμία συσκευή, έτσι υπέθεσα πως δε μου αναγνωρίζει το headset. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Τώρα τι επιλογές έχεις στις μπάρες και τελικά ακους ήχο απο τα ηχεία η όχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 όπως είπα δεν ακούω ήχο. πρίν άκουγα μόνο βάζοντας την επιλογή usb audio η οποία τώρα δεν υπάρχει. υπάρχουν όλες οι άλλες επιλογές (ALSA κτλ.) με τις οποίες όμως ούτε τώρα ακού αλλά ούτε και πρίν. αυτό ωφειλόταν στον τύπο headset που έχω (microsoft lifechat lx-3000) . επίσης στην επιλογή device δεν μου εμφανίζει τη συσκευή μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Πες μου στις επιλογές που σου είπα πριν τι σου εμφανιζει αναλυτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.