Προς το περιεχόμενο

Αρχαρίου απορίες

Amadeus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

το πήρα χαμπάρι πως να εγκαταστήσω τους drivers γραφικών. μου βγαίνει όμως ένα εικονίδιο (αν και δε νομίζω να είναι πρόβλημα) το οποίο μου λέει:

screenshothardwaredriveww5.th.png

thnx for the help :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σου λέει ότι οι drivers της NVDIA είναι ¨κλειστό¨ λογισμικό, και το ubuntu δεν μπορεί να λύσει κάποιο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, ούτε μπορεί να τους αναπτύξει γιατί δεν είναι διαθέσιμος ο κώδικάς τους.

δεν ξέρω περισσότερα για το θέμα

ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα

ψάξε λίγο στο insomnia

.

οχι ολα καλα ειναι μαλλον. πηγαινε τωρα στο synaptic και εγκατεστησε το compiz config settings manager για να εχεις τα εφε.

επειτα δεξι κλικ στην επιφανεια εργασειας visual effects->extra

λοιπόν. ο synaptic package manager μου δείχνει όλα τα δυνατά προγράμματα που μπορώ να εκαταστήσω και αυτά που έχω ήδη εγκαταστήσει στον πυπήνα (αν το λέω καλα)? είναι καλό να τα εγκαταστήσω όλα ή όχι?

επίσης έχω ένα άλλο πρόβλημα, έχω ρυθμίσει να αλλάζει η γλώσσα με την οποία γράφω με το δεξί alt ή με το δεξί ctrl. το πρόβλημα είναι ότι μετά από ένα ρεστάρτ πρέπει να ξανακάνω τη ρύθμιση αυτή, αν και η αντιστοίχηση αυτή σε αυτά τα πλήκτρα είναι ήδη ενεργοποιημένη, αλλιώς όσο και να πατάω αυτά τα πλήκτρα δεν αλλάζει η γλώσσα. δηλαδή πρέπει να μπαίνω κάθε φορά στο keyboard preferences , να ΞΕτσεκάρω τις επιλογές αυτές και μετά να τις ξανατσεκάρω. μπορεί αυτό να συμβαίνει επειδή κάνοντας rr κμπαίνω στα windows (και μετά πάλι με rr γυρνώ στο ubuntu)?

μία από τις μεγαλύτερες απορίες μου.

ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΓΚΑΘΙΣΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ?

θέλω να εγκαταστήσω κάποια προγράμματα και κυρίως βρίσκω είτε κώδικες που πρέπει να κάνω compile (πώς κάνω εδώ compile? στα windows έκανα με ένα πρόγραμμα που είχα κατεβάσει) είτε κάποια αρχεία που πρέπει να βάλω σε ένα directory.

Όλα τα προγράμματα τα κάνεις εγκατάσταση απο το synaptic.

Αν βρείς κάπου στο ιντερνετ ένα πρόγραμμα και θές να το εγκαταστήσεις, πας και κάνεις search στο synaptic και το επιλέγεις για εγκατάσταση μαζί με προαπετούμενα που θα σου πει να βάλεις αν υπάρχουν.

Αν θες να κάνεις κάτι και δεν ξέρεις με ποιο πρόγραμμα ρωτάς.Στο φόρουμ υπάρχει πάνω πάνω και ένα θέμα που αφορά προγράμματα.

Για multimedia,codecs μπορείς να ακολουθήσεις τον οδηγό εδώ: link

Για να κάνεις ρυθμίσεις στην κάρτα γραφκών αν θές μπορείς να εγκαταστήσεις το nvidia-settings.

Θα το βρείς στο synaptic...

Για multimedia,codecs μπορείς να ακολουθήσεις τον οδηγό εδώ: link

έβαλα τους codecs όπως ακριβώς λέει το link, αλλά δέ μπορώ να ακούσω ήχο από τα video στο internet. όλα τα άλλα είναι οκ. πρέπει να βάλω και άλλους codecs ή να αντικαταστήσω κάποιους από τους εγκατεστημένους??

επίσης αν κάνω uninstall κάποιο πρόγραμμα μένουν αρκετά υπολοίματα στο pc (όπως μένουν στα windows)?

-μα καλά, είναι λογικό?, μήπως δε με πάει τo linux?, τι του έκανα?,δεν είπα τίποτα κακό γι'αυτό, γιατί μου φέρεται έτσι? :P:p:p

κι άλλοι μπελάδες, ξυπνάω κατά τις 7 σήμερα, μπαίνω λίγο στο ubuntu και όλα καλά όλα ωραία. μετά από λίγο κάνω rr και μπαίνω στα windows. αφήνω το pc ανοιχτο και πάω σχολείο, γράφω (κείμενα για την ακρίβεια, είναι σημαντική λεπτομέρεια :P) και γυρνάω κατά τις 9 σπίτι. κάνω πάλι rr και μπαίνω στα ubuntu. Τί το ήθελα? πρίν με βγάλει στο desktop μου πετά ένα παράθυρο και μου λέει πως δε μπορώ να χρησιμοποιήσω τα visual effects. πατάω οκ και μετά μου βγάζει ένα άλλο παράθυρο που μου λέει ότι η ανάλυση της οθόνης μου θα είναι 800χ600 :eek:. εκεί υπήρχε και μία επιλογή για να επιλέξω τους κατάλληλους drivers για την κάρτα γραφικών μου, επιλέγω τους drivers (nvidia 7series) και πατάω οκ. η επιφάνεια εργασίας όποως καταλαβαίνετε ήταν σε χάλια ανάλυση. είχα πόση ώρα και προσπαθούσα να επαναφέρω την σωστή ανάλυση αλλά τίποτα. οι μόνες επιλογές μου για ανάλυση ήταν 800χ600 και 600χ540. τι να κάνω κι εγω, πάω στο synaptic και απεγκαθιστώ ότι είχα εγκαταστήσει που αφορούσε την nVidia (εφήνοντας μόνο τα nvidia-galaxy-new kai nvidia-settings) και ρίχνω ένα rr και μου ξαναβγαίνουν τα πινακάκια, προσέχω όμως στο δεύτερο ότι μπορώ να επιλέξω και τον τύπο οθόνης μου το κάνω και μόνο τότε μου απελευθερώρηκε η επιλογή για μεγαλύτερη ανάλυση. τώρα η ανάλυσή μου είναι μία χαρά, μόνο που όταν πάω από windows σε ubuntu ή το αντίστροφο, η οθόνη μετακινείται και πρέπει να την κεντράρω από τις επιλογές της οθόνης, ένα πράγμα που με ανήσυχεί είναι ότι έχει εξαφανιστεί η επιλογή για drivers της κάρτας μου από το Hardware Drivers. Λέτε να μου ξαναεμφανιστεί κάνα παρόμοιο πρόβλημα?

-κάτι άλλο άσχετο τώρα, μπορώ να βάλω το daemon tools στο ubuntu, για να κάνω κάποια virtual dvd drives και να κάνω mound κάποια .iso που έχω?

-μπορώ να παίξω παιχνίδια που παίζω στα windows? πχ να βάλω κάνα pro street, lineage, warcraft κτλ.

-επίσης γιατί δε μπορώ να γράφω και να κουνάω το ποντίκι ταυτόχρονα?

-τί πρέπει να κάνω για να μπορώ να χρησιμοποιώ και τα δευτερεύοντα πλήκτρα του ποντικιού μου?

p.s. ο synaptic είναι ότι ποιό εγκυημένο έχω δει, ότι πρόγραμμα θέλω με ένα click το εγκαθιστώ. τι άλλο να ζητήσω ποιά? αυτό περίμενα μία ζωή (λέμε τώρα)

To be continued....(:P)

Για τους driver κατέβασε το πρόγραμμα envyng-gtk που θα το βρεις μέσω synaptic και εγκατέστησε ξανά τους driver από εκεί. Για να δούμε αν έχεις του nvidia driver δώσε σε terminal

glxinfo

και ανέβασε το αρχείο εδώ χωρίς τα μηδενικά. Αν λέει σε πολλά σημεία mesa τότε δεν έχουν περάσει οι driver.

-Για τα iso και την διαχείριση τους υπάρχει το acetoniso2. Θα το βρεις εδώ

http://sourceforge.net/project/downloading.php?groupname=acetoneiso2&filename=acetoneiso2_2.0-RC1.deb&use_mirror=osdn

κάνε διπλό κλικ στο αρχείο που θα κατέβει για εγκατάσταση.

-μερικά όχι όλα. Για να κάνεις εγκατάσταση με τις ποιό σωστές ρυθμίσεις κατέβασε το playonlinux. Το πρόγραμμα θα το βρεις εδώ

-παράξενο δλδ τι κολάει??

-και για την πιο πάνω ερώτηση δώσε σε κονσόλα

cat /etc/X11/xorg.conf

και ανέβασε ότι σου βγάλει εδώ

Για τους driver κατέβασε το πρόγραμμα envyng-gtk που θα το βρεις μέσω synaptic και εγκατέστησε ξανά τους driver από εκεί. Για να δούμε αν έχεις του nvidia driver δώσε σε terminal

glxinfo

και ανέβασε το αρχείο εδώ χωρίς τα μηδενικά. Αν λέει σε πολλά σημεία mesa τότε δεν έχουν περάσει οι driver.

-Για τα iso και την διαχείριση τους υπάρχει το acetoniso2. Θα το βρεις εδώ

http://sourceforge.net/project/downloading.php?groupname=acetoneiso2&filename=acetoneiso2_2.0-RC1.deb&use_mirror=osdn

κάνε διπλό κλικ στο αρχείο που θα κατέβει για εγκατάσταση.

-μερικά όχι όλα. Για να κάνεις εγκατάσταση με τις ποιό σωστές ρυθμίσεις κατέβασε το playonlinux. Το πρόγραμμα θα το βρεις εδώ

-παράξενο δλδ τι κολάει??

-και για την πιο πάνω ερώτηση δώσε σε κονσόλα

cat /etc/X11/xorg.conf

και ανέβασε ότι σου βγάλει εδώ

-glxinfo:

screenshottheotheodeskthb6.th.png

-το acetoniso2 το εγκατέστησα, θα το δοκιμάσω αργότερα. :-D

-πού ακριβώς θα το βρώ? στα αρχεία του insomnia δεν είναι

-δηλαδή αν πατήσω κάποιο πλήκτρο στο πληκτρολόγι δε μπορώ να κουνήσω το ποντίκι. πρέπει να σταματήσω να γράφω και μετά μπορώ να το κουνήσω. έχω ένα wireles logitech.

-έγραψα cat /etc/X11/xorg.conf αλλά επειδή μου έβγαλε πολλά πράγματα σου τα δίνω σε 3 screenshots.

screenshottheotheodesktlw2.th.png

screenshottheotheodesktpr5.th.png

screenshottheotheodesktfe7.th.png

Aνέβασε ξανά το αρχείο σαν σηνημένο να μπορώ να κάνω cut and copy γιατί θα πρέπει να το διορθώσουμε για να παίζουν τα πλήκτρα. Βλέπω δεν έχεις και ελληνικά στο πληκτρολόγια και εναλλαγή με alt+shift. Και τέλος τους driver τους πέρασες με τον τρόπο που σου είπα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...