Amadeus7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 ρε μήπως τα κατέβασα corrupted? γιατί μου γράφει κάτι για error? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 ο nautilus είναι (ή ήταν) ο file browser του ubundu ίσως να άλλαξε πάτα πάνω στο help> about να δείς το όνομα του file browser και να το χρησιμοποιήσεις αντι για το ονομα nautilus όλα τα ethernet δουλύουν με το καλημέρα αρκεί να μην είναι ασύρματα εκει υπάρχουν μερικά προβλήματα, όπως και στα usb . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 λοιπόν τα παρατάω με το crypto f200. το απογευμα θα κατέβω Λάρισα (είμαι από ένα χωριό δίπλα από Λάρισα) να πάρω ένα modem-router γιατι το τωρινό modem μόνο προβλήματα μου έχει δημιουργήσει (και στα windows).προτείνετέ μου ένα καλό modem-router για adsl over pstn στο οποίο να μπορώ να κάνω έυκολα ρυθμίσεις και να βρίσκω drivers και φυσικά να μην έχει κάποιο πρόβλημα με linux. διαθέτω γύρω στα 40-55 euro. Ρε είσαι πατριώτης μ? Πάρε ότι modem-router θες, αρκεί να συνδέεται με ethernet. Drivers δεν χρειάζονται σε linux, το συνδέεις και παίζει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 έχω την εντύπωση ότι το ethernet χρησιμοποιείται για lan και όχι για wan συνδέσεις. μπορώ να το συνδέσω κι έτσι το modem-router? με ένα γρήγορο googlάρισμα αλλά και μέσα από το help... που μου είπες βρήκα ότι ο file browser είναι το GNOME. αντικατέστησα εκεί που μου είπες το nautilus με το gnome, έβαλα τον κωδικό και μετά μου έγραψε "command not found". Γιατί ΟέΟ? μετά όσο και να ξαναέγραφα την εντολή μου έβγαζε κατευθύαν το "command not found" χωρίς να να ζητά πλέον κωδικό. αν κάνω άλλο τερματικό γίνονται όλα πάλι από την αρχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Το modem-router είναι ένας μικρός υπολογιστής (που πιθανόν τρέχει linux) και είναι υπεύθυνος για την σύνδεση και συγχρονισμό με τον πάροχο μας και για την δρομολόγηση των πακέτων. Συνδέοντάς το με την ethernet του pc , δημιουργούμε ένα lan δίκτυο στο οποίο το pc μας συνδέεται στον internet μέσω του router. Όπως θα γινόταν και με δυο pc που θα ήταν συνδεδεμένα σε lan.Το ένα θα συνδέονταν στο internet μέσω του άλλου που θα είχε πρόσβαση... Πιστεύω να κατάλαβες με τον λίγο μπακαλίστικο τρόπο που τα περιέγραψα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Το modem-router είναι ένας μικρός υπολογιστής (που πιθανόν τρέχει linux)και είναι υπεύθυνος για την σύνδεση και συγχρονισμό με τον πάροχο μας και για την δρομολόγηση των πακέτων. Συνδέοντάς το με την ethernet του pc , δημιουργούμε ένα lan δίκτυο στο οποίο το pc μας συνδέεται στον internet μέσω του router. Όπως θα γινόταν και με δυο pc που θα ήταν συνδεδεμένα σε lan.Το ένα θα συνδέονταν στο internet μέσω του άλλου που θα είχε πρόσβαση... Πιστεύω να κατάλαβες με τον λίγο μπακαλίστικο τρόπο που τα περιέγραψα... οκ, τώρα το έπιασα http://foss.ntua.gr/wiki/index.php/Linux_Basics άνοιξε ένα τερματικό γράψε sudo nautilus θα ζητήσει κωδικό, δώσε αυτόν που έχεις ως απλός χρήστης, και γίνεσαι "administrator" (root θα το συναντάς στο Linux) βρές το αρχείο και με δεξί κλικ ανοίγει menu πατάς permissions και αλλάζεις τα δικαιώματα γίνεται και απλά με εντολή αλλά δεν την ξέρω ακριβώς ρίξε μιά ματια στα links που σου έδωσα . ξέρεις γιατί δεν λειτουργεί σε μένα ακόμα και αν αλλάξω το nautilus με gnome? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μπερδεύεσαι κάπως... Σε κανένα κατάλογο δεν έχεις δικαίωμα να πειράξεις κάτι σαν απλός χρήστης.Μόνο στον /home/Amadeus7/ και ότι υπάρχει κάτω απο αυτόν. Οι υπόλοιποι προστατεύονται απο τον administrator και μόνο αυτός έχει δικαίωμα να παρέμβει εκέι. Για να αποκτήσεις δικαιώματα administrator πρέπει να δώσεις πριν απο μια εντολή την λέξη sudo όταν πρόκειται για εντολή τερματικού. Ο nautilus είναι ότι και ο explorer σε windows. Για να τον εκτελέσεις με δικαιώματα administator, επειδή πρόκειται για εφαρμογή με γραφικό την εκτελείς με την εντολή gtksudo μπροστά. Δηλαδή πας στο Run command και γράφεις gtksudo <όνομα προγράμματος> . Προσοχή! Μην κάνεις κάτι που δεν ξέρεις όταν έχεις δικαιώματα adminidtrator. Μην αντιγράφεις/διαγράφεις οτιδήποτε κάτω απο το /αν δεν πρόκειται να ρυθμίσεις/εγκαταστήσεις κάτι . Εργάζεσαι πάντα στο Desktop σου! Μην δουλεύεις το linux ως διαχειριστής , εκτός αν θές να κάνεις administration. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 το gnome είναι ευρύτερο πειβάλλον απο file browser δεν μπορείς να το καλέσεις με τέτοια εντολή είναι ήδη εγκατεστημένο άν έχεις ubuntu . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μπερδεύεσαι κάπως...Σε κανένα κατάλογο δεν έχεις δικαίωμα να πειράξεις κάτι σαν απλός χρήστης.Μόνο στον /home/Amadeus7/ και ότι υπάρχει κάτω απο αυτόν. Οι υπόλοιποι προστατεύονται απο τον administrator και μόνο αυτός έχει δικαίωμα να παρέμβει εκέι. Για να αποκτήσεις δικαιώματα administrator πρέπει να δώσεις πριν απο μια εντολή την λέξη sudo όταν πρόκειται για εντολή τερματικού. Ο nautilus είναι ότι και ο explorer σε windows. Για να τον εκτελέσεις με δικαιώματα administator, επειδή πρόκειται για εφαρμογή με γραφικό την εκτελείς με την εντολή gtksudo μπροστά. Δηλαδή πας στο Run command και γράφεις gtksudo <όνομα προγράμματος> . Προσοχή! Μην κάνεις κάτι που δεν ξέρεις όταν έχεις δικαιώματα adminidtrator. Μην αντιγράφεις/διαγράφεις οτιδήποτε κάτω απο το /αν δεν πρόκειται να ρυθμίσεις/εγκαταστήσεις κάτι . Εργάζεσαι πάντα στο Desktop σου! Μην δουλεύεις το linux ως διαχειριστής , εκτός αν θές να κάνεις administration. κοίταξε εδώ: http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=69941 όλες αυτές τις εντολές που μου λέει να δώαω θα τις δώσω βάζοντας μπροστά gtksudo? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 λοιπόν. επειδή θα σας πρήξω (αν δε το έχω ήδη κάνει) , και επειδή βαρέθηκα να κάνω συνέχεια restart για να μπορώ να βλέπω τις απαντήσεις σας στο internet, θα σταματήσω λίγο το linuxάρισμα και θα κατέβω Λάρισα να πάρω το modem-router για να συνδεθώ μέσω του linux και να μπορώ κατευθίαν να κάνω αυτά που μου λέτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Να τις εκτελέσεις με sudo.Είναι εντολές τερματικού. Μόνο αυτήν που έχει gedit θέλει gtksudo , αλλά και με sudo μια χαρά θα δουλέψει. Αλλά αφού είπες θα πάρεις modem/router τι ασχολείσαι? Θα τα μάθεις με τον καιρό αυτά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 ok, τέλος με τα ιντερνετικά (προς το παρόν) γιατί δε μπορώ να ενεργοποιήσω τα visual efects? πρέπει να κατεβάσω drivers για την κάρτα γραφικών μου? έχω μία geforce 7600gt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Για να μπορέσεις να εγκαταστήσεις προγράμματα και drivers για την κάρτα γραφικών χρειάζεσαι internet. Μετά η αναζήτηση προγραμμάτων,driver και η εγκατάσταση θα είναι θέμα 2 κλικ. Το να τα κατεβάσεις και να τα εγκαταστήσεις όπως κάνεις με τα windows είναι λίγο δύσκολο... Αν έχεις όμως internet είναι αφάνταστα εύκολο... Οπότε παίρνεις modem/router, συνδέεσαι και μετά ξαναρωτάς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 και ναί λοιπόν, είμαι στο ιντερνετ από το ubuntu. δέ μπορώ να δώ αν αναγνωρίζει το μοντέλο του modem-router μου (πήρα ένα USrobotics) ώστε να μπορώ να αλλάζω τις ρυθμίσεις (όπως στα windows). προσπάθησα να εγκαταστήσω τον EasyConfigurator (από τον οποίο κάνω τις ρυθμίσεις) , από το cd και συγκεκριμένα το \platforms\linux\install.bin αλλά αν και πατάω Run δε γίνεται τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 στο router για να το ρυθμισεις ανοιγεις το firefox και στη γραμμη διευθυνσεων δινεις την ip του router (192.168.1.1) και απο εκει το ρυθμιζεις. για τους drivers της καρτας γραφικων: system->administration->hardware drivers και εκει τσεκαρε το κουτακι διπλα απο την καρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.