Amadeus7 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 PulseAudio Sound Server, OSS Open Sound System, ALSA Advanced Linux Sound Architecture, Autodetect όταν πατάω test με οποιαδήποτε επιλογή μου βγαίνει αυτό: έκανα και κάτι άλλο. εγκατέστησα το usbview για να δώ αν το σύστημα αναγνωρίζει το headset που έχω σε usb θύρα. όταν πατάω να ανοίξει μου βγάζει το εξής μήνυμα: Επίσης κάτι άσχετο: να εγκαταστήσω το cedega (http://the-milkyway.blogspot.com/2008/01/transgaming-cedega-engine-605.html) ή μπορεί να έχω τίποτα προβλήματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 κανείς να βοηθίσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Για δώσε σε κονσόλα lsusb δώσε και asoundconf list κανονικά έπρεπε να παίζαν χωρίς να κάνεις τίποτα. Από τι έψαξα και στο ubuntu forum δεν αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα με αυτά τα ακουστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Για δώσε σε κονσόλα lsusb δώσε και asoundconf list κανονικά έπρεπε να παίζαν χωρίς να κάνεις τίποτα. Από τι έψαξα και στο ubuntu forum δεν αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα με αυτά τα ακουστικά. με lusb: > theo@theo-desktop:~$ lsusb Bus 002 Device 002: ID 0d49:3200 Maxtor Bus 002 Device 001: ID 0000:0000 Bus 001 Device 004: ID 045e:070f Microsoft Corp. Bus 001 Device 001: ID 0000:0000 με asoundconf list δε μου βγάζει τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Αν δεν σου βγάζει τίποτα η εντολή υπάρχει γενικό πρόβλημα ρύθμισεις της κάρτας ήχου στο σύστημα σου. Για δώσε και alsamixer για να το επιβεβαιώσουμε και πες μου τι γίνετε. Και δώσε και lspci να δούμε τι κάρτα έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Αν δεν σου βγάζει τίποτα η εντολή υπάρχει γενικό πρόβλημα ρύθμισεις της κάρτας ήχου στο σύστημα σου. Για δώσε και alsamixer για να το επιβεβαιώσουμε και πες μου τι γίνετε. Και δώσε και lspci να δούμε τι κάρτα έχεις. alsamixer: > theo@theo-desktop:~$ alsamixer ******************** WARNING ******************************* Warning! alsamixer uses ALSA emulation instead of the native OSS API **************************************************************** snd_mixer_set_callback() No mixer elems found lspci: > theo@theo-desktop:~$ lspci 00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP55 Memory Controller (rev a1) 00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP55 LPC Bridge (rev a2) 00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP55 SMBus (rev a2) 00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP55 Memory Controller (rev a2) 00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP55 USB Controller (rev a1) 00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP55 USB Controller (rev a2) 00:04.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 IDE (rev a1) 00:05.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 SATA Controller (rev a2) 00:05.1 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 SATA Controller (rev a2) 00:05.2 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 SATA Controller (rev a2) 00:06.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI bridge (rev a2) 00:06.1 Audio device: nVidia Corporation MCP55 High Definition Audio (rev a2) 00:08.0 Bridge: nVidia Corporation MCP55 Ethernet (rev a2) 00:0a.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2) 00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2) 00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2) 00:0d.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2) 00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2) 00:0f.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2) 00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTra nsport Technology Configuration 00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map 00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Con troller 00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscella neous Control 07:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G70 [GeForce 7600 GT] (rev a1) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Eδώ από τι λέει στο πρώτο μύνημα έχεις βάλει oss αντί για alsa. Πήγαινε στις ρυθμίσεις του ήχου και γύρνα τα όλα σε alsa και κάνε ένα restart και όταν μπεις δώσε ξανά alsamixer για δες και μέσω synaptic αν έχεις εγκαταστήσει το πακέτο alsa-base Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 τα βάζω όλα alsa αλλά μετά από restart μου βγαίνει πάλι το ίδιο ακριβώς. > theo@theo-desktop:~$ alsamixer ******************** WARNING ******************************* Warning! alsamixer uses ALSA emulation instead of the native OSS API **************************************************************** snd_mixer_set_callback() No mixer elems found το alsa-base το έχω εγκαταστήσει. λες αν βάλω το alsa-base-firmware να γίνει κάτι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 γινεται να αναγνωριζει το ubuntu 8.04 αυτοματα τον επιπλεον εσωτερικο σκληρο που εχω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Πως τον συνδέεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 τι ακριβως εννοεις? παντως εκανα δεξι κλικ πανω του και λεει connection type SCSI Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Θα πρέπει να τον αναγνωρίσει αυτόματα χωρίς πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 λοιπόν συνεχίζουμε με το πρόβλημά μου, έβγαλα το headset και σύνδεσα τα ηχεία μου με το pc αλλά είδα πως ούτε αυτά τα αναγνωρίζει. μπήκα και με τα windows όπου εκεί είναι όλα οκ. τι να κανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 To θέμα είναι ότι δεν τρέχει το alsa και δεν φένετε να έχεις εγκαταστήσει τίποτα. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει έκει πέρα και έχεις το πρόβλημα. Για δοκίμασε να μπείς με άλλον kernel. Δλδ στον grub εκεί που επιλέγεις λειτουργικό επέλεξε πιο παλιό αριθμό kernel για να κάνει login και πες μου αν έχεις και εκεί πρόβλημα. Κάνε και ένα reinstall το πακέτο alsa-base Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amadeus7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 ούτε με reinstall του alsa γίνεται τίποτα ούτε αν μπώ με παλιότερο kernel. μήπως θα έπρεπε να εγκαταστήσω και ένα άλλο που λέγεται alsa firmware ή δε χρειάζεται γιατί υπάρχει το firmware από τα windows ( δε ξέρω αν γίνεται αυτό)? αυτό το έπαθα μόλις έβαλα την εξής εντολή για ανανέωση: "sudo aptitude update && sudo aptitude safe-upgrade", ίσως θα έπρεπε να το πιάσουμε από εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.