Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή motherboard σε Turbox laptop?

xrisanthi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου πεί καταρχήν αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της motherboard στα laptops. Βασικά έχω ένα Turbo-x που για άγνωστο λόγο απλά δεν ανήγει, στο τεχνικό που το πήγα μου είπε ότι δεν φταίει ο δίσκος, οι μνήμη ή το CD-rom και μάλλον πρόκειτε για πρόβλημα στη μητρική ή στην τροφοδοσία. Δεν μου το άνοιξε όμως γιατί δεν θα μπορούσε να μου το φτιάξει και μου είπε να το πάω στο πλαίσιο να μου το δούν. Το θέμα τώρα είναι ότι μένω Ξάνθη και το κοντινότερο πλαίσιο είναι θεσ/νικη και στη γραμμή εξυπηρέτησης του καταστήματος η αναμονή είναι ατέρμονη! Πριν λοιπόν κάψω 40 ευρώ βενζίνες θα ήθελα να ξέρω αν και εφόσον αλλάζει η μητρική, πόσο θα μου στοιχίσει κατά προσέγγιση. Και αν είναι θέμα τροφοδοσίας αν θα πρέπει πάλι να αλλαχτεί η μητρική (γιατί από όσο ξέρω η τροφοδοσία βρίσκεται πάνω της). Το laptop είναι 2 ετών περίπου, sirus duo. (δεν ξέρω ποιά motherboard φοράει)

• Moderators
Δημοσ.

Nαι μπορεις να απομονωσεις τη μητρικη, αλλα δεν προκειται πουθενξα να βρεις αντελλακτικη.

Εαν εχει εγγυηση πηγαινε το πισω.! Δεν υπαρχει αλλη λυση.

Και οχι σιρους ντουο, Core Duo. ;)

Δημοσ.

Είναι δυστυχώς εκτός εγγύησης γι' αυτό ρωτάω πόσο περίπου θα στοιχίσει η αλλαγή. Αν αξίζει τον κόπο ή αν θα ήταν προτιμότερο απλά να αντικαταστήσω το laptop.

Δημοσ.
Είναι δυστυχώς εκτός εγγύησης γι' αυτό ρωτάω πόσο περίπου θα στοιχίσει η αλλαγή. Αν αξίζει τον κόπο ή αν θα ήταν προτιμότερο απλά να αντικαταστήσω το laptop.

Το συσκευάζεις όμορφα και το στέλνεις με courier στο Πλαίσιο.

Αυτοί το εξετάζουν και σε ενημερώνουν για τη βλάβη και το κόστος επισκευής.

Μετά αποφασίζεις τι σε συμφέρει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φιλαράκο μην δοκιμάσεις καν την κίνηση θα σου πουν τρελά λεφτά....την εχει πατήσει φιλαράκι μου....

Δημοσ.

Για την ιστορία -μιας και τώρα είδα το συγκεκριμένο thread- η αλλαγή μητρικής σε laptop επώνυμου συναρμολογητή στοιχίζει συνήθως >400Ε τελική τιμή με χρόνο παράδοσης 1 εβδομάδα εώς 1 μήνα τουλάχιστον από τις εκάστοτε αντιπροσωπείες. Σε turbo-X δεν γνωρίζω.

Παρ΄αυτά, τα προβλήματα τροφοδοσίας ρεύματος σε laptop επισκευάζονται -κατά κανόνα- από Level 4 freelancer techs με κοστολόγιο ~200Ε και χρόνο παράδοσης μερικών ημερών.

Σε σχετικά φτηνό laptop συμφέρει καλύτερα η αγορά καινούριου (βλέπε ξανά πλήρη εγγύηση) -όπως και έπραξες- εφόσον υπάρχει διαθέσιμο το οικονομικό βαλάντιο πάντα.

/sc

Δημοσ.
Για την ιστορία -μιας και τώρα είδα το συγκεκριμένο thread- η αλ....

εγγύηση) -όπως και έπραξες- εφόσον υπάρχει διαθέσιμο το οικονομικό βαλάντιο πάντα.

/sc

Thanks! Πολύ κατατοπιστική απάντηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...