Προς το περιεχόμενο

MAT στη μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γ) Τι, ακριβώς, δείχνουμε, γράφοντας με κεφαλαία ή αφαιρώντας το "α" από τις "μλκίτσες"

Σεβασμό στην επιβίωση της περιέργειας. :-)

Δημοσ.

Snoob, για το (Γ), υποθέτω ότι πρόκειται για αυτολογοκρισία του χρήστη για λόγους σεβασμού προς τους άλλους χρήστες. Γιατί πιστεύεις ότι επέλεξε να γράψει "μλκίτσες" και όχι "κθρότητες" πχ?

Εγώ θα το έγραφα μ@λ@κίτσες. Εσύ μπορεί να προτιμούσες το μαλακίτσες.

Για το (Α) και το (Β), είμαι ανάμεσα στο Καμία σχέση και Κανένα σχόλιο. Δεν μπορώ να αποφασίσω.

Δημοσ.

...συνέχεια οφτοπικιστική...

Γιαααααα ξεκολλήστε μερικοί που έχετε την εντύπωση ότι οι "μουσουλμάνοι της Θράκης", "είναι Έλληνες"...

...Τούρκοι και Πομάκοι και Τσιγγάνοι είναι (...3 ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους btw), γιατί έτσι νιώθουν, και καλώς το νιώθουν....γιατί ΑΥΤΟ είναι!

...ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.

Και μιλάνε ως βασική την Τούρκικη ή/και την Πομακική γλώσσα...Τί να κάνουμε δλδ, να "εξελληνίσουμε" τη συνείδησή τους, αναφορικά με το ποιοί είναι,από καταγωγής μεριά ;

Καλώς ή κακώς, ζούνε

(...καλώς, γιατί είναι ΛΥΣΗ το ξερρίζωμα ανθρώπων που ζουν στο συγκεκριμένο μέρος, από τότε που έφτασαν οι υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εδώ ; ! ...Κακώς, ΙΣΩΣ, γιατί -αποδεδειγμένα- η παρουσία ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ κυρίως μειονοτήτων, σε εκάστοτε περιοχές ανά τον κόσμο, ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ να χρησιμοποιηθεί από διάφορους...Με ολέθριες μάλιστα εξελίξεις...)

εντός των ορίων του ελληνικού κράτους, με "όρους" που θεσπίστηκαν/υπογράφτηκαν/αποδέχτηκαν ΚΑΙ οι 2 πλευρές, απ' το '23 κι εντεύθεν, και έτερον έκτοτε ΟΥΔΕΝ

(...διότι κάποιος σχολίασε το "παλαιόν" της υποθέσεως....=Σ ' όποιον αρέσει ή δεν αρέσει...η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ "διευκρίνηση" έλαβε χώρα στη Λωζάνη το '23...ΑΛΛΟΥ παπά ευαγγέλιο, το να βλέπει τα πράγματα με "σημερινά μυαλά", κι ΑΛΛΟΥ το τί ισχύει ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΕΘΝΩΣ...).

Όσον αφορά τα διαβατήρια και τα λοιπά "επίσημα" δικαιώματά τους, ΝΑΙ, είναι Έλληνες ΠΟΛΙΤΕΣ. Και είναι δικαίωμα του καθ' ένα να αυτοαποκαλείται Έλλην ΣΚΕΤΟ, ή να βάζει ΚΑΙ τη διευκρίνηση ΠΟΛΙΤΗΣ, αλλά Πομάκος στην καταγωγή, ή Τούρκος, ή Τσιγγάνος ή ο,τιδήποτε...

Όταν θα μιλήσω με κάποιον Τούρκο στην καταγωγή, ΤΟΥΡΚΟ θα τον αποκαλέσω, για να δηλώσω ότι τον ΣΕΒΟΜΑΙ γι' αυτό που είναι. Κι όχι για να τον "μειώσω". Κι αν αυτός μου πει "...μη με λες Τούρκο, γιατί μπερδευόμαστε...Έλληνας πολίτης είμαι, δεν έχω καμμιά διάθεση ούτε ν' αυτονομηθώ, ούτε να πάω να ζήσω στην Τουρκία, Έλληνα να με λες, ΕΔΩ είναι η πατρίδα μου", ε ΤΟΤΕ κι εγώ, Έλληνα θα τον πω...

...Κι όσον αφορά την ΕΠΙΣΗΜΗ Τουρκική θέση "που προσπαθεί να θέσει θέμα μειονότητας"...αλήθεια, ΞΕΡΕΤΕ τι προσπαθεί να θέσει ;;;;Να μην καταπατούνται τα διακιώματά των ομόφυλών της εν Ελλάδι, και να μην "ξεχαστεί" ότι υπάρχουν καμμιά κατοστή χιλιάδες ομογενείς στον ελλαδικό χώρο (...τώρα, το αν υπάρχουν ΑΛΛΑ "κίνητρα" από πίσω....ΑΥΤΟ, ΠΑΛΙ, είναι αλλουνού παπά...).

Το φυλετικό αίσθημα είναι πιο δυνατό κι απ' το θρησκευτικό, γι' αυτό μην το παίρνετε στο "χαλαρό" μερικοί.

Αυτά περί διευκρινήσεων....Συνεχίστε να καννιβαλίζετε τους παπάδες απρόσκοπτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...