Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία Ιστοσελίδας

dermitzos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά βοήθεια.

Θέλω να φτιάξω μία ιστοσελίδα για ένα ξενοδοχείο, όχι πολλά πολλά, αλλά είμαι αρχάριος σε αυτο το θέμα. Τι μου προτείνετε?:rolleyes:

ευχαριστώ εκ των προτέρων:-D

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να το αφήσεις σε κάποιον επαγγελματία του χώρου (είτε εταιρεία είτε ελεύθερο επαγγελματία) κι εσύ (εφόσον είσαι αρχάριος) να κάνεις μια προσωπική σελίδα που θα σε βοηθήσει να μάθεις. Μια αρκετά εύκολη λύση για αρχάριους είναι το joomla, αλλά για να το χρησιμοποιήσεις στην πλήρη δυναμική του θέλει γνώσεις, οπότε αν θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς με το "άθλημα"..καλό διάβασμα!

Δημοσ.

στο link που παραθέτει ο costas_k σίγουρα θα βρείς αρκετά πράγματα για να ξεκινήσεις, αλλά θα πρότεινα πριν βάλεις χέρι σε οτιδήποτε και μιας και πρόκειται όπως λές για ιστοσελίδα ξενοδοχείου να κάνεις μια έρευνα στο χώρο να δείς πως άλλα ξενοδοχεία με ωραίες παρουσίασεις στήνουν τη σελίδας τους. Το τεχνικό κομμάτι αν έχει μεράκι και όπως λές είσαι ερασιτέχνης θα το πιάσεις αργά η γρήγορα.

Δημοσ.

Παιδιά, θέλω να μάθω να φτιάχνω τηλεοράσεις TFT από παλιά πατίνια και κρεμάστρες ρούχων. Έχετε κάποια links να μου προτείνετε? :mad:

Χωρίς να θέλω να φανώ είρωνας, ορισμένοι έχετε εκμηδενίσει κάποια πράγματα και έχετε υπεραπλουστεύσει άλλα τόσα. Για να φτιάξει κανείς μια ιστοσελίδα χρειάζεται γνώσεις και σχετική εμπειρία και αυτά δεν τα αποκτά κανείς διαβάζοντας 2-3 σελίδες στο internet του τύπου "Πως να φτιάξετε ένα site σε 24ώρες". Πείτε μου ένα πραγματικό παράδειγμα οποιασδήποτε άλλης δουλειάς για την οποία μπορείτε, με τόση άνεση και ευκολία, να πείτε σε κάποιον "διάβασε αυτό και θα το φτιάξεις". Αν ήταν έτσι, όλοι θα ήμασταν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, πιλότοι, μηχανικοί αυτοκινήτων, φαρμακοποιοί και ότι άλλο προκύψει στην πορεία, αρκεί "να διαβάσουμε 2-3 links".

Προς τον φίλο που έθεσε το αρχικό ερώτημα, αν θέλεις η σελίδα σου να προσελκύσει κόσμο και να αποτελέσει εργαλείο για τη δουλειά σου και η εικόνα του να αντιπροσωπεύει επαρκώς το ξενοδοχείο και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεις, τότε απευθύνσου σε επαγγελματίες, ζήτησε να σου κάνουν τις προσφορές τους, σύγκρινέ τες με βάση τις τιμές και όσα προσφέρει η καθεμιά, ρώτα τους Ο,ΤΙ θέλεις ώστε να νιώθεις καλυμμένος από αυτό που θα σου παραδώσουν και κάνε την τελική σου επιλογή. Αν φτιάξεις κάτι μόνος σου, ΣΙΓΟΥΡΑ θα παρουσιάσεις μια κακή εικόνα την ίδια στιγμή που πάρα πολλοί ανταγωνιστές σου έχουν κάνει καλά και σωστά βήματα στον χώρο του internet. Η αρχική εντύπωση είναι αυτή που κερδίζει τον επισκέπτη και άρα και τον ενδεχόμενο πελάτη σου, κρίμα είναι να τη χαλάσεις από μόνος σου.

Δημοσ.
Παιδιά, θέλω να μάθω να φτιάχνω τηλεοράσεις TFT από παλιά πατίνια και κρεμάστρες ρούχων. Έχετε κάποια links να μου προτείνετε? :mad:

LOL:-D

Χωρίς να θέλω να φανώ είρωνας, ορισμένοι έχετε εκμηδενίσει κάποια πράγματα και έχετε υπεραπλουστεύσει άλλα τόσα. Για να φτιάξει κανείς μια ιστοσελίδα χρειάζεται γνώσεις και σχετική εμπειρία και αυτά δεν τα αποκτά κανείς διαβάζοντας 2-3 σελίδες στο internet του τύπου "Πως να φτιάξετε ένα site σε 24ώρες". Πείτε μου ένα πραγματικό παράδειγμα οποιασδήποτε άλλης δουλειάς για την οποία μπορείτε, με τόση άνεση και ευκολία, να πείτε σε κάποιον "διάβασε αυτό και θα το φτιάξεις". Αν ήταν έτσι, όλοι θα ήμασταν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, πιλότοι, μηχανικοί αυτοκινήτων, φαρμακοποιοί και ότι άλλο προκύψει στην πορεία, αρκεί "να διαβάσουμε 2-3 links".

Προς τον φίλο που έθεσε το αρχικό ερώτημα, αν θέλεις η σελίδα σου να προσελκύσει κόσμο και να αποτελέσει εργαλείο για τη δουλειά σου και η εικόνα του να αντιπροσωπεύει επαρκώς το ξενοδοχείο και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεις, τότε απευθύνσου σε επαγγελματίες, ζήτησε να σου κάνουν τις προσφορές τους, σύγκρινέ τες με βάση τις τιμές και όσα προσφέρει η καθεμιά, ρώτα τους Ο,ΤΙ θέλεις ώστε να νιώθεις καλυμμένος από αυτό που θα σου παραδώσουν και κάνε την τελική σου επιλογή. Αν φτιάξεις κάτι μόνος σου, ΣΙΓΟΥΡΑ θα παρουσιάσεις μια κακή εικόνα την ίδια στιγμή που πάρα πολλοί ανταγωνιστές σου έχουν κάνει καλά και σωστά βήματα στον χώρο του internet. Η αρχική εντύπωση είναι αυτή που κερδίζει τον επισκέπτη και άρα και τον ενδεχόμενο πελάτη σου, κρίμα είναι να τη χαλάσεις από μόνος σου.

Λοιπόν καλά αυτά που λες και πλήρως κατανοητά.

Συμφωνώ όμως εν μέρη.Αυτό που λες θα ήταν 100% σωστό αν ήμασταν στο 2000 αλλά τα πράγματα προχώρησαν αρκετά από τότε.Και πλέον υπάρχουν τόσα έτοιμα εργαλεία ( CMS ) που μπορείς να φτιάξεις μία απλή ιστοσελίδα με σχεδόν μηδενικές γνώσεις.

Παράδειγμα έχω τον αδερφό μου που έφτιαξε μία απλή αλλά ωραιότατη ιστοσελίδα για το αρχιτεκτονικό του γραφείο.Χρησιμοποιώντας dreamweaver και κάνοντας copy/paste scripts που βρήκε στο internet για απλά πράγματα.Και μπορεί να μην έχει γνώση προγραμματισμού αλλά το έκανε καλύτερο από ότι θα το έκανα εγώ γιατί πολύ απλά είναι καλύτερος designer και όχι programmer.

Αν πρόκειται να αναλάβεις ένα σοβαρό έργο τότε ναι πρέπει να έχεις και τις απαραίτητες γνώσεις.Αλλά πλέον με τα εργαλεία που υπάρχουν μπορεί κάποιος να φτιάξει κάποια πράγματα που ήταν στο παρελθόν πολύ δύσκολα στο λεπτό (forum,blogs ακόμα και e-shop).

Y.Γ. Και πάντα μιλάμε για ιστοσελίδες....γιατί όταν αρχίσουμε και μιλάμε για οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει σύνταξη κώδικα τότε συμφωνώ απόλυτα και είναι γελοιότητα η απλοποίηση που όλοι βλέπουμε μερικές φορές.

Δημοσ.

Όντως, υπάρχουν πολλά free cms με τα οποία μπορείς να στήσεις μια σελίδα αλλά ακόμα και γι' αυτό χρειάζεται να κατανοήσει κανείς τη συνολική φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας ενός cms/website. Δε λέω, μπορεί κάποιος να κάνει την αρχή αλλά απλά θα φθάσει έως ένα σημείο και θα κολλήσει εκεί, θα το αφήσει κάπως ημιτελές και παντού θα φαίνεται ότι δεν έβαλε το χέρι του κάποιος επαγγελματίας. Ακόμα και εικόνες να χρειαστεί να προσθέσει, τις περισσότερες φορές βλέπουμε site όπου η κάθε εικόνα είναι 2-3MB καθιστώντας τη σελίδα πολύ βαριά... έως ασήκωτη.

Τέλος πάντων, καλό είναι να έχουμε θέληση για μάθηση και δεν πάω να κόψω τα φτερά όσων θέλουν, μάλιστα όποιος θέλει συμβουλές εγώ και πολλοί άλλοι θα βοηθήσουμε, απλά μην απλουστεύουμε τόσο το επάγγελμα του web designer & web developer.

btw, ακόμα περιμένω links για τις tft!

Δημοσ.

btw, ακόμα περιμένω links για τις tft!

Άνοιξε άλλο θέμα και ρωτα εκεί, εδώ συζητάμε για ιστοσελίδες.

Και κάτι άλλο φιλικό και προσωπική μου άποψη,

με τον τρόπο που απαντάς δείχνεις ποσο πολύ απεγνωσμένος είσαι με την δουλειά σου :-)

Δημοσ.

Θα συμφωνίσω μαζί σου φίλε μου, αλλά εσύ ως επαγγελματίας, δε θα έπρεπε να προωθήσεις αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν και όχι να αρχίσεις να κάνεις διαφημίσεις για την εταιρία σου στην υπογραφή σου θέλοντας να αποκτήσεις κέρδος?

Τι νομίζεις?:X

Δημοσ.
...αλλά εσύ ως επαγγελματίας, δε θα έπρεπε να προωθήσεις αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν και όχι να αρχίσεις να κάνεις διαφημίσεις για την εταιρία σου στην υπογραφή σου θέλοντας να αποκτήσεις κέρδος?

Τι νομίζεις?:X

Και δεν είναι μονο αυτό.

Ένα μικρό παράδειγμα: Από το πορτοφόλιο της ht-webcreations.com επισκέφθηκα το aspropiato.gr και κάνοντας view source είδα ότι έχουν meta tags του στυλ <meta name="robots" content="index, follow" />

><!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" />
<meta name="title" content="Το εστιατόριο-μεζεδοπωλείο Ασπρο Πιάτο αποτελεί μια νέα πρόταση στο χώρο της γεύσης. Με το μοντέρνο και πρωτότυπο ύφος του, την ξεχωριστή κουζίνα που παντρεύει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, φιλοδοξεί να κερδίσει μία θέση ανάμεσα στα αγαπημένα σας εστιατόρια." />
<meta name="description" content="Εστιατόριο - Μεζεδοπωλείο 'Ασπρο πιάτο - ¶σπρο πάτο" />
<meta name="keywords" content="μεζεδοπωλείο, ταβέρνα, ζωντανή μουσική, ελληνική κουζίνα, Ζωγράφου, φοιτητές, γεύση, κουζίνα, μοντέρνο, άσπρο πιάτο" />
<meta name="robots" content="index, follow" />
<meta name="Author" content="ht-webcreations.com -- adding creativity to the web" />
<meta name="revisit-after" content="7 days" />
<meta name="distribution" content="Global" />
<meta name="robots" content="index, follow" />
<title>'Ασπρο πιάτο -  ¶σπρο πάτο!</title>
<style type="text/css">
<!--
body {
margin-left: 0px;
margin-top: 0px;
margin-right: 0px;
margin-bottom: 0px;
background-color: #000000;
}
-->
</style>
<link href="styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<style type="text/css">
<!--
.style1 {font-size: 10px}
-->
</style>
</head>

<body>
<table border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
 <tr>
   <td align="center" valign="top" style="padding-top:30px;"><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0" width="440" height="440">
     <param name="movie" value="media/intro.swf" />
     <param name="quality" value="high" />
     <embed src="media/intro.swf" quality="high" pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="440" height="440"></embed>
   </object><script type="text/javascript" src="ieupdate.js"></script></td>
 </tr>
 <tr>
   <td align="center" valign="top"> </td>
 </tr>
 <tr>
   <td align="center" valign="top" class="green style1">2008 © aspropiato.gr</td>
 </tr>
</table>
<script type="text/javascript" src="ieupdate.js"></script>
</body>
</html>

Είναι με την ιδέα δηλαδή ότι τα robots θα βρούν κάποιο text link και θα μπούν στο υπόλοιπο site που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου σε flash.

Αν αυτό ονομάζεται επαγγελματισμός ε τότε έλεος :fear:

Δημοσ.
Και δεν είναι μονο αυτό.

Ένα μικρό παράδειγμα: Από το πορτοφόλιο της ht-webcreations.com επισκέφθηκα το aspropiato.gr και κάνοντας view source είδα ότι έχουν meta tags του στυλ <meta name="robots" content="index, follow" />

Είναι με την ιδέα δηλαδή ότι τα robots θα βρούν κάποιο text link και θα μπούν στο υπόλοιπο site που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου σε flash.

Αν αυτό ονομάζεται επαγγελματισμός ε τότε έλεος :fear:

Μπορεί να γίνει λίγο πιο κατανοητό αυτο και για μας τους υπόλοιπους please?:o

Δημοσ.

Καλά ρε Κώστα τι κάνεις?

Μπαίνεις στο site του άλλου,βλέπεις τον κώδικα και τον δημοσιεύεις στο forum??

Πάτε καλά ρε παιδιά?

Το υλικό αυτού του site, αν δεις κάτω, είναι copywrited οπότε αν θεωρείσαι εσύ επαγγελματίας που δημοσιεύεις κάτι παρανόμως τότε ΕΛΕΟΣ!!

Δημοσ.
Καλά ρε Κώστα τι κάνεις?

Μπαίνεις στο site του άλλου,βλέπεις τον κώδικα και τον δημοσιεύεις στο forum??

Πάτε καλά ρε παιδιά?

Το υλικό αυτού του site, αν δεις κάτω, είναι copywrited οπότε αν θεωρείσαι εσύ επαγγελματίας που δημοσιεύεις κάτι παρανόμως τότε ΕΛΕΟΣ!!

Δεν είμαι επαγγελματίας, χομπίστας είμαι και φτιάχνω σελίδες μόνο για την πάρτι μου. :-)

Αν πιστεύει ο δημιουργός της σελίδας ότι του παραβίασα τα copyright, να μου το πει και θα αφαιρέσω άμεσος τον κώδικα.

P.S. αν δημιούργησα κάποια ένταση απολογούμαι και δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο τον διαξιφισμό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...