Προς το περιεχόμενο

Ψύξη σκληρού . . .

LiKBeAsT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello to all insomniacs! i am back from the Panellhnious-War :lol:

..και μαζι με την αγορα ενός σκληρου θελω να παρω κ μια ψυχτρα (για αυτον ή για καποιον παλιο..ισως να παρω και δευτερη αν δω οτι αξιζει)

Δεν ψαχνω κατι σε τετοιο στυλ

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1661

:) πιθανοτατα θα βαλω κ ενα φαν να φυσαει αλλα ισα ισα για ροη αερα..

Θελω την ησυχια μ βλεπετε :-)

Μια αρχικη σκεψη ειναι αυτη :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806158

ή μηπως να προτιμησω κατι απο αυτα :

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=62504

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=7134

πειτε αν εχετε δοκιμασει κατι απο αυτα ή αν εχετε κατι αλλο να προτείνετε..

Κατα προτιμηση απο Ελλαδα (να παω να το παρω :D)..(εκτος αν εχετε κατι τρομερο απο εξωτερικο που αξιζει να το δω :-) )

Thx for you time!

Περιμενω γνωμες και ιδεες!

PS: θα μ αρεσε το γεγονος να απομονωνει το δισκο για λιγη περισσοτερη ησυχια αλλα σκοπευω να φτιαξω μια θηκουλα για 3-4 δισκους απο plex μαλλον, που θα την απομονώσω κατάλληλα.Οποτε να μν αποτελει και πολυ βασικο κριτηριο!

PS 2 : μια απορια σχετικα με την ψυχτρα της zalman me ta heatpipes..Τα heat pipes δν αποσκοπουν συνηθως στην μεταφορα θερμοτητας απο το θερμο στελεχος στην ψυχτρα απ'οπου και θα μεταφερθει στον αερα(με καποιο φαν συνήθως? Γιατι στη zalman πατεντα τα heat pipes πηγαινουν απο την μια μερια στην αλλη..ποιο το νοημα? φανταζομαι πως στην ουσια απαγεται η θερμοτητα απο το ιδια τα heatpiepes..αλλα συνηθως άλλος δν ειναι ο σκοπος? τεσπα..ειναι off topic απλως το ειχα απορια :-)

Δημοσ.

Πες μου έναν σοβαρό λόγο να αγοράσεις κάτι τέτοιο.

Όχι δεν αξίζει τέτοια αγορά..εκτός αν είσαι σε extreme συνθήκες ζέστης..

Δεν χρειάζεται ψύξη..εκτός αν έχεις τον ένα πάνω από τον άλλο..τότε ναι, ζεσταίνονται..άλλα κ πάλι αυτό το σύστημα δεν θα έκανε τίποτα..σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαζόσουν ένα 12αρη fan στην μπροστινή πλευρά του κουτιού σου..ώστε τραβάει την ζέστη από τους σκληρούς σου..

Δημοσ.

κοίτα η κλειστή θήκη προτείνεται για μείωση θορύοβυ αλλά μόνο για αυτό

στην ελλάδα τουλάχιστον το καλοκαίρι δεν κάνει να τον έχεις σε κλειστή θήκη όσα ανεμιστηράκια και αν έχει πάνω, εμένα έχει τελειώσει ένας δίσκος με αυτόν τον τρόπο

τώρα τα υπόλοιπα που έβαλες δεν νομίζω να κάνουν καθόλου δουλειά

οπότε για ψύξη καλύτερα να βάλεις ένα 12άρι ή 14άρι ανεμιστηράκι να του ρίχνει και να δεις τι αποτέλεσμα έχει, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείς να το βάλεις

Δημοσ.
σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαζόσουν ένα 12αρη fan στην μπροστινή πλευρά του κουτιού σου..ώστε τραβάει την ζέστη από τους σκληρούς σου..

Για να έχεις σωστό air flow οι μπροστινοί ανεμιστήρες εισάγουν φρέσκο κρύο αέρα και οι πίσω εξάγουν από το κουτί το ζεστό αέρα.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650504

Αυτή τη στιγμή ο ράπρορας μου, όπως και ένας Seagate 500άρης είναι στους 22C (με 19C θερμοκρασία δωματίου) και οι 2.

Το έχουν και 2 φίλοι μου και είναι εξίσου ευχαριστημένοι...

οπότε για ψύξη καλύτερα να βάλεις ένα 12άρι ή 14άρι ανεμιστηράκι να του ρίχνει και να δεις τι αποτέλεσμα έχει, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείς να το βάλεις

Στην τελική αν δε θες να αγοράσεις κάτι, κάνεις αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω και βλέπεις...

Σίγουρα θα δεις κάποια διαφορά (με την προυπόθεση οτι έχεις καλό air flow στο κουτί σου...)

Δημοσ.
Πες μου έναν σοβαρό λόγο να αγοράσεις κάτι τέτοιο.

Όχι δεν αξίζει τέτοια αγορά..εκτός αν είσαι σε extreme συνθήκες ζέστης..

Δεν χρειάζεται ψύξη..εκτός αν έχεις τον ένα πάνω από τον άλλο..τότε ναι, ζεσταίνονται..άλλα κ πάλι αυτό το σύστημα δεν θα έκανε τίποτα..σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαζόσουν ένα 12αρη fan στην μπροστινή πλευρά του κουτιού σου..ώστε τραβάει την ζέστη από τους σκληρούς σου..

Ναι θα εχω τον εναν πανω απο τον αλλο.

κοίτα η κλειστή θήκη προτείνεται για μείωση θορύοβυ αλλά μόνο για αυτό

στην ελλάδα τουλάχιστον το καλοκαίρι δεν κάνει να τον έχεις σε κλειστή θήκη όσα ανεμιστηράκια και αν έχει πάνω, εμένα έχει τελειώσει ένας δίσκος με αυτόν τον τρόπο

τώρα τα υπόλοιπα που έβαλες δεν νομίζω να κάνουν καθόλου δουλειά

Οπως ανεφερα δν ψαχνω για κλειστη θηκη..:-)

Για να έχεις σωστό air flow οι μπροστινοί ανεμιστήρες εισάγουν φρέσκο κρύο αέρα και οι πίσω εξάγουν από το κουτί το ζεστό αέρα.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650504

Αυτή τη στιγμή ο ράπρορας μου, όπως και ένας Seagate 500άρης είναι στους 22C (με 19C θερμοκρασία δωματίου) και οι 2.

Το έχουν και 2 φίλοι μου και είναι εξίσου ευχαριστημένοι...

Στην τελική αν δε θες να αγοράσεις κάτι, κάνεις αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω και βλέπεις...

Σίγουρα θα δεις κάποια διαφορά (με την προυπόθεση οτι έχεις καλό air flow στο κουτί σου...)

Δν ψαχνω κατι τετοιο..Πιθανοτατα θα γινει μια αυτοσχεδια κατασκευη για 3-4 δισκους και ενα 12αρη φαν να προσαρμοζεται μπροστα.

Προφανως ο λογος δημιουργιας του thread ειναι η αγορα ενος απο τα παραπανω..

Τελικα κανεις δν εχει δοκιμασει κατι απο αυτα π ανεφερω....:rolleyes:

ΤΗΧ! :-)

Δημοσ.

μα τα χουμε δοκιμάσει και πιστεύουμε ότι δεν κάνουν δουλειά

για τη θήκη έχεις δίκιο, νόμιζα πως το τελευταίο που έγραψες ήταν κλειστή θήκη

όπως είπα, σκέτο ανεμιστηράκι προτείνω εγώ, τα υπόλοιπα δεν κάνουν τπτ

Δημοσ.

εχω αγορασει καιεγω ψυξη για σκληρο ελπιζοντας να κανει δουλεια αλλα δεν κανει τπτ τελικα!ειναι πεταμενα λεφτα πιστεψε με!επαθα και εμαθα!δεν αξιζει!

Δημοσ.

Έχεις βάλει κανα ανεμιστήρι να φυσάει πάνω στην ψύκτρα; Αν όχι, μόνο με παθητική ψύξη μην απορείς που δεν κάνει τίποτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...