Προς το περιεχόμενο

Γραφειοκρατία στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ώπα φίλε.

Αυτά που σου ζητάνε δεν είναι απλά, που ζητάνε από τον καθένα μας αν θες να αλλάξεις διαβατήριο. Μόνο τις φώτο σου ζητάνε κανονικά και υπόλοιπα θα διεκπαιρεώνουν αυτοί (πιστοποιητικό γεννήσεως).

Αυτά που σου ζητάνε (πιστοποιητικά γάμων, φορολογικές δηλώσεις κλπ) ζητούνται όταν είναι να σου δωθεί η Ελληνική ιθαγένεια από ομογενείς γονείς ή ενός εξ αυτών που δεν είναι Έλληνας ενώ όλες οι ληξιαρχικές πράξεις της οικογένειας δεν έχουν εγγραφεί σε Έλληνικό Ληξιαρχείο.

Πριν 5 χρόνια καθάρισαν τα δημοτολόγια σε όλους τους Δήμους, διέγραψαν όσους δεν τηρούσαν τα κριτήρια (πεθαμένοι, αγνώστου διαμονής, λοιπών στοιχείων), και μετέφεραν τους λοιπούς στον Δήμο που μένουν. Έστειλαν σε όλους σχεδον χαρτιά ταυτοποίησης και ανάρτησαν της λίστες για ενστάσεις.

Βέβαια μπορεί να είσαι ακόμα στα Μητρώα Αρρένων που χρησιμοποιεί ο Στρατός, αλλά όχι στα Ληξιαρχικά βιβλία. Χονδρικά κάπου εκεί είναι το μπλέξιμο.

Πάρε αμερικάνικο διαβατήριο τώρα, καθάρισε με τις σχολές σου κλπ. και όταν αποφασίσεις να πάρεις Ελληνικό, έλα ως ομογενής, κάνε ένα τριμηνο και πάρε Ελληνική ιθαγένεια και διαβατήριο. Αν και δεν βλέπω το λόγο να το κάνεις.

Για να είμαι ειλικρηνής πήρα Βρετανικό διαβατήριο γιατί δεν μπορούσαν να βγάλω φωτογραφίες. Αλλά αν ο άλλος έχει κόλημα θα σε διαχωρίσει ακόμα και αν είσαι από άλλο διπλανό χωριό.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Hellaslover, το μόνο που με ενοχλεί ειναι οτι δεν σκέφτεσαι λίγο πριν γράψεις. Πολύ παρορμητικός. Ο τίτλος που έβαλες στο τοπικ ειναι θρασύς και άστοχος.

κατα τα άλλα, εχεις ενα πρόβλημα με την γραφειοκρατία, το καταλαβαίνω, ελπίζω να βρεις λύση γρήγορα.

Γραφειοκρατεία και δυσκοίλιους δημόσιους υπαλλήλους έχουν και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Θα μεγαλώσεις και τα ξανασυναντήσεις παντού αυτά.

Να γλυτώσει δε λέω εγώ να μη γλυτώσει, αλλά αν τον έβλεπα μετά να λέει ότι είναι Ελληνας, θα του έσπαγα τα παϊδια εγώ προσωπικά...

πέρνα απο τη Βουλή, ή τα Εξάρχεια, να σπάσεις εκεί όσα πόδια θέλεις, που δεν φόρεσαν και δεν θα φορέσουν ποτέ άρβυλα, και μετά ελα να κάνεις τον e-παλικαρά.

:lol:

Hellaslover, όταν λες ΔΕΝ θέλεις να βγάλεις αμερικάνικη υπηκοότητα, πως το αιτιολογείς ;;

Δεν θέλεις να αποσχιστείς συναισθηματικά (Μάρθα, φέρε τον δακρυοσυλλέκτη μου) από την όμορφη Ελλάδα ΜΑΣ ;;; Και τότε γιατί έφυγες από τα 16; Τι σε χαλούσε θα τέλειωνες το Λύκειο/ΤΕΕ, θα παιρνούσες σε μια γαϊδουροσχολή (καλή ώρα σαν την AFHAODUFGASOGANSDN College που είσαι τώρα) θα έπαιρνες την αναβολή και στα τσακίδια...

Τώρα κάτσε εκεί που είσαι και την Ελλάδα βλέπε την από καρποστάλ...

κάνει πολύ ζέστη στα μέρη σου; σε πείραξε κάτι που έφαγες; :mad:

μηπως θέλεις να φέρει και Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων;

Δημοσ.

Δηλαδή δεν θα σε έπιανε ούτε η υποχρεωτική θητεία στα 18 ε; Οπότε πρέπει να το ξανακοιτάξουμε το μέτρο.Να την κάνουμε υποχρεωτική στα 15 για να μη μας φεύγουν οι φαντάροι στα 16 στο Αμέρικα :lol::-D:-):lol::-D:-) .

Πέραν τούτου, από τη στιγμή που λέει ο φίλος μας ότι δεν έχει σκοπό να τη γλυτώσει, μάλλον δίκαια διαμαρτύρεται. Ο καθένας μας μάλλον έτσι θα αντιδρούσε...Υποθέτω.

ΥΓ: Όσο για το "μπουρ...ο η Ελλάς", νταξ' μην το παρατραβάμε.

Δημοσ.

είναι αυτό που έλεγα ότι υπάρχει κόλλημα με τους έλληνες έξω. για κοίτα λίγο πως άρχισε το όλο θέμα με το που είπα σπουδάζω αμερική τους ανάψανε τα λαμπάκια επειδή δηλαδή έκανα κάτι καλύτερο για μένα και έφυγα(που αν μπορούσα να ζήσω σαν άνθρωπος στην ελλάδα θα καθόμουν) βγαίνουν όλοι εναντίων. και η λογική να κάτσω να βρω μια δουλίτσα με 800euro δεν είναι λογική..δηλαδή κάποιος που είναι από χωριο και αποφασίζει να φύγει Αθηνα του είπε κανεις να κάτσει να αρμέγει κατσίκες όπως και οι υπόλοιποι? ο καθένας κάνει ότι είναι καλύτερο για τον εαυτό του και δεν έχει να κάνει με το ποσο έλληνας είμαι, η ανάγκη με κάνει και έχει κάνει και άλλη 1 ελλάδα που ζει έξω.

φιλε ντέκερ το ότι είναι μπουρδέλο είναι. καταρχήν δε το λέω μονο εγώ ούτε χρειάζεται να το αποδείξω είναι κάτι standard. καταρχήν αν δεν ήταν μπουρδέλο θα έβγαζα κανονικά το διαβατήριο όπως δικαιούμαι. αλλα όλοι οι έλληνες είμαστε ρατσιστές ζηλεύουμε τους ευρωπαίους του αμερικανους και όσοι είναι από επαρχια τους αθηναίους.

μου βγαίνει τώρα ο κάθε online μάγκας να με κρίνει που έφυγα για σπουδές. και με το ζόρι να με βγάλουν στρατοφυγο και αμερικανάκι...

Δημοσ.

Το ότι είσαι φυγόστρατος είναι αυταπόδεικτο (για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση 8 σελίδες τώρα) και δε σε "βγάζει" κανείς.

Κολακεύεις τον εαυτό σου αν πιστεύεις ότι υπάρχει άνθρωπος (πέραν των γονιών σου) που δίνει δεκάρα για το αν πήγες εσύ να σπουδάσεις Αμερική ή έκατσες εδώ. Δεν έχεις μόνο εσύ το "προνόμιο" και ότι έκανες εσύ μπορεί να το κάνει ο καθένας αν το θέλει.

Για να έχεις το πρόβλημα που έχεις κάπου κάτι στραβό έκανες και κάποια υποχρέωσή σου απέναντι στο κράτος (στο οποίο με περιφάνεια ανακοινώνεις ότι ανήκεις και θα γυρίσεις) δεν τήρισες.

Οπότε κόψε την κλάψα και τις κατάρες τύπου "μπουρδέλλο" επειδή την κοπάνησα και τώρα δε μου κάνουν το χατήρι να μου βγάλουν διαβατήριο, γιατί γίνεσαι γραφικός. Το ότι λές και διαφημίζεις ότι το "δικαιούσαι" εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα γιατί κάλιστα θα μπορούσες να μη λές άλλα πράγματα που θα φανέρωναν πως δε το δικαιούσαι.

Αλήθεια τις "χαριστικές αναβολές" τις δικαιούσουν?

Σε πληροφορώ κανένα κόλλημα δεν υπάρχει με τους Έλληνες του εξωτερικού, τουλάχιστον εγώ εδώ δεν έχω αντιληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Έχουμε όμως ένα ρητό εδώ στην Ελλάδα.... "Της στραβής ψ...λής της φταίν οι τρίχες"

Δημοσ.
το κολέγιο που πήγαινα όταν πήρα τι χαριστική αναβολή ίσως να μη μετράει. αλλα το πανεπιστήμιο που είμαι τώρα είναι state university, δηλαδή το top..αναγνωρίζεται και είμαι σίγουρος. και που μου φέρανε προβλήματα μετά για τι δεύτερη αναβολή δείχνει ότι δε φταίει το σχολειό απλά δε θέλουν να χάνουν φαντάρους. απλά μιλάω ρε παιδιά

...απ' τις...ταινίες που 'χω δει, έχω την εντύπωση πως τα "state university", είναι "δευτέρας διαλογής" (έτσι τουλάχιστον νομίζω). Τώρα, αν το ελληνικό κράτος, κάποιες σχολές τις αναγνωρίζει, και κάποιες όχι, δεν ξέρω κατά πόσο το κάνει καλώς - το ΚΑΝΕΙ πάντως. Και βάσει αυτού του "ξεσκαρταρίσματος", φτιάχνει νόμους. Τους οποίους, έχεις υποχρέωση να "σεβαστείς". Να το θέσω κάπως αλλιώς : Και 'μενα μπορεί να μη μ' αρέσουν κάποιοι νόμοι, και να την κάνω γυριστή, αλλά όχι επειδή δεν με βολεύει εμένα, αυτό που επέλεξα να κάνω, να μην αναγνωρίζεται (πχ), και μετά να τα χώνω στο "μπουρδέλο"...Με άλλα λόγια, ΠΡΩΤΑ έπρεπε να δεις τι δικαιώματα σου ΔΙΝΕΙ το κράτος, και ΜΕΤΑ να κάνεις τις επιλογές σου. Εσύ μάλλον ανάποδα το πήγες, κι επειδή σου κακοφαίνεται, τα χώνεις. Και δεν έχω και τόσο πρόβλημα να κάνεις ό,τι είναι καλύτερο για 'σένα (αν πχ το καλύτερο γαι 'σένα ήταν να κλέβεις γιαγιάδες, θα είχα...). Αλλού είναι το πρόβλημα : "Ηθικό" είναι, κι έχει να κάνει πως αντιμετωπίζεις την κατάσταση "ελληναράδικα", όπως ακριβώς "κατηγορείς" ό,τι κάνουν κάποιοι εδώ...

Να έλεγες πχ ό,τι φοιτείς σε κάτι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, και παρ' ολ' αυτά σου βάζουν εμπόδια - ΕΧΕΙ καλώς (...λες ένα "είμαι σίγουρος"....Meaning ; Το λέει η διαίσθησή σου ; ! ) ...Το να βγάζουμε θεωρίες συνομωσίας, του τύπου "μου τα κάνουν γιατί δε θέλουν να χάνουν φαντάρους", είναι το πιό εύκολο. ΑΝ εννοείς ότι ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ εις βάρος σου, βεβαίως...Αν όχι, τη στιγμή που έχουμε υποχρεωτική στράτευση, ΛΟΓΙΚΟ μου φαίνεται "να μη θέλουν να χάνουν φαντάρους" - οπότε ΠΟΥ είναι το πρόβλημα αυτής της λογικής ; Εκτός κι αν θεωρείς ότι "ε μαλάκας είμαι εγώ, να μου καθορίζει ο στρατός τη ζωή μου, ή τις διακοπές μου, τη στιγμή που ΑΛΛΟΙ την κάνουν γυριστή ; ". ΑΝ είναι έτσι, οκ, αλλά ΤΟΤΕ είσαι απλά και ΣΥ μέρος του "μπουρδέλου" - οπότε τί το κράζεις ; Προσπάθα να κάνεις τη "δουλειά" σου...αλλά μη χτυπιέσαι κι από πάνω...

καλά μπορεί να έπεσα σε μαλακα στρατολόγο. αλλα μου έκανε εντύπωση που και ο πρόξενος το είπε ότι οι περισσότεροι είναι κομπλεξικοί και λένε αφού πάει ο γιος μου γιατί να μη πάει ο καθένας..τελοσπάντων θα έρθω για ένα μηνα και θα κάνω τι θητεία όταν έρθω μόνιμα
...εμένα πάλι ο πρόξενος μου κάνει κομπλεξικός...(και όχι μόνο ίσως)

είναι αυτό που έλεγα ότι υπάρχει κόλλημα με τους έλληνες έξω. για κοίτα λίγο πως άρχισε το όλο θέμα με το που είπα σπουδάζω αμερική τους ανάψανε τα λαμπάκια επειδή δηλαδή έκανα κάτι καλύτερο για μένα και έφυγα(που αν μπορούσα να ζήσω σαν άνθρωπος στην ελλάδα θα καθόμουν) βγαίνουν όλοι εναντίων. και η λογική να κάτσω να βρω μια δουλίτσα με 800euro δεν είναι λογική..δηλαδή κάποιος που είναι από χωριο και αποφασίζει να φύγει Αθηνα του είπε κανεις να κάτσει να αρμέγει κατσίκες όπως και οι υπόλοιποι? ο καθένας κάνει ότι είναι καλύτερο για τον εαυτό του και δεν έχει να κάνει με το ποσο έλληνας είμαι, η ανάγκη με κάνει και έχει κάνει και άλλη 1 ελλάδα που ζει έξω.

φιλε ντέκερ το ότι είναι μπουρδέλο είναι. καταρχήν δε το λέω μονο εγώ ούτε χρειάζεται να το αποδείξω είναι κάτι standard. καταρχήν αν δεν ήταν μπουρδέλο θα έβγαζα κανονικά το διαβατήριο όπως δικαιούμαι. αλλα όλοι οι έλληνες είμαστε ρατσιστές ζηλεύουμε τους ευρωπαίους του αμερικανους και όσοι είναι από επαρχια τους αθηναίους.

μου βγαίνει τώρα ο κάθε online μάγκας να με κρίνει που έφυγα για σπουδές. και με το ζόρι να με βγάλουν στρατοφυγο και αμερικανάκι...

....ΝΑ γιατί "δικαιολογώ" ΕΓΩ το "αμερικανάκι" που ακούς. Δεν πάει να σε ΒΓΑΛΕΙ κανείς "στρατόφυγο". Αν όντως δεν παρανομούν εις βάρος σου κάποιοι στην Ελλάδα, τότε αντί να "συμμορφωθείς" με τους εδώ νόμους, θες να κάνεις τα πράγματα "με τον τρόπο σου". Να σπουδάσεις όπου, όπως, όποτε, και για όσο θες ΕΣΥ, και όταν ΕΣΥ θεωρήσεις ότι "είναι ώρα", να κάνεις και τη θητεία. ΑΚΟΜΑ κι αυτό, δικαίωμά σου, για 'μενα. ΑΛΛΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...

Κι αν το "ρίχνεις" στο ότι σε λένε αμερικανάκι, "επειδή είπες να πας για σπουδές αμερική", είσαι τόσο κομπλεξικός όσο αυτοί που κατηγορείς...ΜΑΛΛΟΝ για λόγους συμπεριφοράς στο προσάπτουν - και το 'χω ξαναπεί σε άλλο θέμα που είχες ανοίξει.

Θα σε "χαιρόμουν", μόνο αν έλεγες "παιδιά, επειδή τα 500,600,700,τόσα ? ΔΕΝ είναι χρήματα για να ζήσει κανείς στο κωλοκράτος μας, την έκανα Αμερική, και σπουδάζω κι όλας, αλλά οι επιλογές που έκανα έχουν το drawback ότι δεν μπορώ να έρθω Ελλάδα για διακοπές, αλλά τί να κάνουμε, ο νόμος είναι νόμος, κι αφού τόσοι άλλοι τον υφίστανται, ενώ εγώ αποφάσισα αλλιώς, θα υποστώ τις συνέπειές του...".

...Εκτός κι αν έχεις να μου τρίψεις στη μούρη κάποιο χαρτί που να λέει ότι το "state" university που σπουδάζεις, αναγνωρίζεται , κι ότι ΔΕΝ το άρχισες "στην παρανομία"...

*...και για να ΜΗ μείνεις με την απορία, και μου το προσάψεις : ΔΕΝ σε "ζηλεύω" (με την έννοια του "envy").

Καλά έκανες και ξενιτεύτηκες, καλά κάνεις και δουλεύεις, καλά κάνεις και σπουδάζεις, καλά κάνει που είναι ΑΜΕΡΙΚΗ - ή ό,που κι αν ήταν. ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

(...το ΠΟΥ είναι το πρόβλημα, νομίζω ότι το δήλωσα εκτενώς πριν)

Δημοσ.

παιδιά υπάρχουν 3 ειδών πανεπιστήμια. Είναι οι τεχνικές σχολες, τις οποιες δεν υπολογίζω σαν σχολειό ούτε περιμένω να αναγnoρίζονται και μετά από πανεπιστήμια είναι τα community college(εκεί που πήγα στην αρχή και πήρα τι χαριστική,συνήθως σπουδάζουν μηχανικοί, δάσκαλοι κτλ από κει), μετά είναι τα 4 year state university (μέσο ορο τελειώνεις σε 4 αν είσαι full time student=αλλα κανεις δε το κάνει) και μετά τα UC που είναι τα καλύτερα και βγαίνουν γιατροί και δικηγόροι (και ο γερος παπανδρέου πήγε εκεί).

εγώ πηγαίνω σε state και είναι ΣΊΓΟΥΡΟ ότι αναγνωρίζεται. Κάντε ένα search και θα δείτε. Το 99% σπουδάζει σε state και όσοι έλληνες πάνε δεν είχαν πρόβλημα με αναβολή από state. Ο λόγος που δε πήρα ΔΕΝ είναι το σχολειό ότι δεν αναγνωρίζεται, άλλο είναι το πρόβλημα που όπως έγραψα παραπάνω είναι αφορμές. Δε ξέρω το πρόβλημα τους ποιο είναι, πάντα μίλαγα ευγενικά και έκανα και το μαλακα όταν μου ζητούσανε μαλακίες (τι δουλειά έχω σκοπό να κάνω)

Τα δικαιώματα μου τα ξέρω και ένα από αυτά είναι να πάρω αναβολή λόγο σπουδών. Δεν είμαι 30 και να ζητάω αναβολή, είμαι σε ηλικία που λογικό είναι αναβολή που ζητάω και επίσης λογικό να μην έχω τελειώσει. Και ήμουν και 19 μισό τότε, τώρα είμαι 21 μισό, τι περιμένουν να έχω τελειώσει από τα 19?.

Όσο για τις "παρανομίες" μου, πείτε μου που έκανα παρανομία? Απαντήστε με ένα ναι η όχι για να καταλάβω κιόλας

1) Έφυγα πριν κλείσω τα 16, πριν καλά καλά με καλέσουν. Επίσης είχα δώσει τι διεύθυνση τις νονας μου να πηγαίνουν όλα τα γράμματα και εκεί

στείλανε το χαρτί κατάταξης. "Εξαφανίστηκα" για να γλυτώσω το στρατό?

2) Με το νομο (από το 2005) δε δικαιούμαι παραμονή στη χωρα για ένα μηνα?

3) Με το νομο δε δικαιούμαι διαβατήριο ανεξάρτητος στρατολογικής κατάστασης? Και αν εγώ είχα σκοπό να έρθω να κάνω φαντάρος πως θα ερχόμουν χωρίς διαβατήριο, κολυμπώντας?

Πείτε μου σε ποιο σημείο έκανα πουστιά και θα παραδεχτώ ότι έκανα

Όσο για τι χαριστική ήταν με τον ορο να φύγω και να στείλω τα χαρτιά από το community college. Τι πρώτη αναβολή από community τι δεχτήκανε=δικό τους λάθος, για δεύτερη μου είπανε πρέπει να πάω σε state, όπως και έκανα.

Δημοσ.

Washcloud δεν έφυγα για να ζήσω αμερική. Στην ηλικία που έφυγα σιγά μη σκεφτόμουν για μισθούς και τέτοια, για σπουδές έφυγα-να σπουδάσει ο αδερφός μου(ο οποιος υπηρέτησε κανονικά αφού πήρε 2 αναβολές από state...2+3χρονια) και εγώ να πάω λύκειο, και μετά να σπουδάσω και εγώ και να γυρίσω ελλάδα.

Δημοσ.

http://www.cso.auth.gr/greek/Stratos.gr.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/California_State_University

ορίστε και απόδειξη. στο πρώτο site λέει αναγνωρίζονται οι ανώτατες σχολες, και το δεύτερο link εξηγεί ότι το state university είναι ανωτατη σχολη..επίσης αν πατήσετε και στο community college link λέει ότι ΚΑΙ αυτό είναι ανωτατη σχολη

Δημοσ.

...ΔΕΝ είναι τόσο απλά όσο τα νομίζεις τα πράγματα με τις αναγνωρίσεις - ότι κάποια σχολή χαρακτηρίζεται "απλά" ως ανώτατη. Αν βγάζεις τα συμπεράσματά σου μόνο μέσω internet, τί να σου πω. Κάθε σχολής τα μαθήματα πρέπει ν' αναγνωρίζονται απ΄την αντίστοιχη της Ελλάδας . Αλλού πρέπει ν' απευθυνθείς, κι όχι στο Web.

Kαι τέλος πάντων, ΑΦΟΥ δεν με κατάλαβες, ΞΑΝΑΛΕΩ πως η "παρανομία" σου συνίσταται στο ότι ΕΣΥ "Χάραξες το δρόμο σου", ΧΩΡΙΣ να υπολογίζεις τον "ξενοδόχο" (εκτός κι αν έχεις την εντύπωση ότι σου την πέφτουνε προσωπικά....).

Το τί δικαιούσαι και τί όχι, σου το λένε εμπεριστατωμένα (και δεν μας το ξεκαθαρίζεις btw ΤΙ ακριβώς σου λένε ως "εξήγηση" για την άρνησή τους να δεχτούνε τα "δικαιολογητικά" σου....Λίγο από 'δω κι από 'κει μας τα λες... = "ελληναράδικα"....)

Δημοσ.

φιλε έχω βαρεθεί να το γράφω ότι δεν είναι ο λόγος το σχολειό. Το σχολειό το αναγνωρίζουνε, απλά ζητάνε αποδείξεις ότι θα συνεχίσω(το σχολειό δε μπορεί να το απόδειξη γιατί παίρνεις τάξεις κάθε τρίμηνο, μονο ότι είμαι γραμμένος μπορού να αποδείξουν και τις τάξεις που παίρνω αλλα αυτό δεν αρκεί), τι ακριβώς σπουδάζω (που τώρα παίρνω τάξεις business, οικονομικά και μαθηματικά) οι οποιες τάξεις δε τους λένε τίποτα-θέλω να σπουδάσω marketing αλλα πρέπει να πάρω τις γενικές από business πρώτα και όπως και παίρνω.Για να καταλάβεις, επειδή ο μέσος μαθητής αλλάζει κλάδο 2-3 φορες μέχρι να αποφασίσει το σχολειό δεν παίρνει ευθύνη ότι εγώ όντως θα σπουδάσω marketing. Μπορεί να ξυπνήσω αύριο και να πω ότι θέλω να σπουδάσω κάτι άλλο (πάνε χαμένες οι τάξεις που παίρνω τώρα μεν)και έχω το δικαίωμα απλά το σχολειό δεν εγγυάται τίποτα. Και είναι που είναι και οι αμερικανοι τυπικοί και δε βγάζω άκρη..Όσο για το τι δουλειά θα κάνω είναι λογικό να μη ξέρω. Μπορεί να θέλω να γίνω manager, να ανοίξω ένα δικό μου μαγαζί η να δουλεύω σε μια εταιρία ένας θεός το ξέρει...Όπως στην ελλάδα που σπουδάζεις κάτι και δε ξέρεις που θα βρείς δουλειά, και αν θα βρείς, έτσι και εδώ. Και όσο για τι "παρανομία" μου έκανα ότι μου ζητούσαν μέχρι που άρχισαν να ζητάνε πράγματα που δε μπορώ να τα αποδείξω.

Και όλα αυτά δε μου τα ζητήσανε στην αρχή θέλανε μονο απόδειξη ότι είμαι γραμμένος σε σχολειό και στο δεύτερο τηλεφώνημα είπανε και για τα υπόλοιπα. Τέλος πάντων έχω θείο διοικητή στην αστυνομία θα πάει να ρωτήσει από κοντά τι ακριβώς παίζει γιατί μου λέει ότι μπορεί και να υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τι χωρα(!). Με βλέπω να έρχομαι να κάνω τι θητεία μου να τελειώνω

Δημοσ.
οι οποιες τάξεις δε τους λένε τίποτα
...εμ ΒΛΕΠΕΙΣ ότι ΜΟΝΟΣ σου τα λες ; !

...Κάποιος σου είπε πιο πριν ότι είσαι ολίγον παρορμητικός, και μάλλον είχε δίκαιο... Κι όπως λέει το ρητό, η γυναίκα του Καίσαρα ΔΕΝ φτάνει να ΕΙΝΑΙ,,,αλλά πρέπει και να ΦΑΙΝΕΤΑΙ τίμια...Αλλιώς : Εσύ μπορεί να είσαι εκεί για να σπουδάζεις, αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για να το κάνεις "σωστά" αυτό, και να μην "παρανομείς" για τα ελληνικά δεδομένα, κι ούτε να μένουν "υπόννοιες" στους "υπεύθυνους" για τις προθέσεις σου...

Τέλος πάντων, το ότι θα ασχοληθεί άτομο εδώ, στην Ελλάδα, με την περίπτωσή σου, είναι και το καλύτερο, απ' το να παίρνεις εσύ σβάρνα τα site, να βγάζεις συμπεράσματα, και να λες διάφορα... ( <-ΕΣΕΝΑ αφορά αυτό, πίστεψέ με, κι ΟΧΙ εμένα...). Κι ΑΝ είναι ο μόνος τρόπος , το να έρθεις και να κάνεις την θητεία σου ΤΩΡΑ...καν' το. Δεν λέω ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ έλα, είπα ΑΝ είναι ο μόνος τρόπος, και ΑΝ το θέλεις κι όλας. Αλλά πρώτα ψαξ' το καλά...κι όχι επιφανειακά....

Δημοσ.

Δεν είπαν ότι δε τους κάνουν οι τάξεις...απλά δε τους λέει τίποτα ότι παίρνω, θέλουν να δουν ότι θα συνεχίσω κτλ κτλ

τέλος πάντων ότι έγινε έγινε, πουστιά πάντως δε πήγα να κάνω

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι υπάρχει απαγορευτικό εξόδου.Τι με περιμένει όταν γυρίσω? Θα φάω extra time στο στρατό? πρόστιμο? Και αν καθώς έρχομαι με πιάσουν πάω φαντάρος την επομενη μέρα η με την επομενη σειρά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...