Προς το περιεχόμενο

Τσεχία

a.n.d.i.e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χτες και παραπροχτες ειχε ηλιο χτες κωλοκαιρο και σημερα παλι ηλιο παντως.

και ειμαι και βορα

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
στο αεροδρομιο ηταν ακριβο το γιαπωνεζικο που ειχανε παντως

στο αεροδρομιο της Πραγας λες? Εκει ολα ειναι πανακριβα...οσο αφορα τα φαγητα, καφεδες κτλ..

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ηθελα να σας πληρoφορησω.. όσοι έρχεστε αυτες τις ημέρες στην Τσεχία, να μη ξεχνατε να πλενετε τα χέρια σας μετα τη χρήση της τουαλετας και πριν το φαγητο και καπνισμα! Εστω με υγρα αντιβακτηριακά μαντιλια χεριων. Υπαρχει αυξηση κρουσματων ηπατιτηδας Α!

Δημοσ.

Ευχαριστούμε a.n.d.i.e.! Όμως, καθηγητής μου στην Ιατρική θυμάμαι ότι έλεγε το εξής χαρακτηριστικό: «Ο μόνος τρόπος να κολλήσεις ηπατίτιδα από τουαλέτα είναι να πας και να κάτσεις πριν σηκωθεί ο άλλος»...

Δημοσ.
στο αεροδρομιο της Πραγας λες? Εκει ολα ειναι πανακριβα...οσο αφορα τα φαγητα, καφεδες κτλ..

Δεν είναι απλά ακριβο, κανονικοι κλεφτες είναι, μέχρι τουλάχιστον να υιοθετηθεί το ευρώ. Πανω που έλεγα πως μεγαλύτερα λαμογια απο τους Ελληνες δεν υπάρχουν, ανακάλυψα το αεροδρόμιο τις Πράγας. Πεταξα απο εκει 2 φορές το καλοκαιρι φετος.

Δημοσ.

γεια χαρα και απο εμενα.πριν κανα μηνα ειχα ερθει πραγα με την μηχανη μου.και εκατσα 4 ημερες στο χοτελ πραγα.στην ντετσβιτσγκα.βεβαια πηγα και καρλοβυ βαρη.και εκει οφειλω να ομολογησω ηταν πολυ ομορφα.ειδικα στον κεντρικο πιδακα νερου με το αγαλμα της υγειας.

η πραγα οντως ειναι πολυ τουριστικη και απροσωπη.

οι τσεχοι και οι τσεχες εμενα προσωπικα δεν μου φανηκαν αγενεις.

φανταστικο φαγητο στο αμπιεντε.

καλα να περνας.σιγουρα θα ξαναρθω τσεχια παντα με το μοτο μου.

ΑΠΟΡΙΑ????????

το κτιριο που ειναι πριν την καστροπολιτεια και ειχε πολλους αστυνομους τι ηταν τελικα???

P8220228.jpg

ομορφη!!!!!!!

P8220160.jpg

και το ξενοδοχειο πολυ καλο με θεα φανταστικη.

Δημοσ.

Γεια σας παιδια. Δεν ηξερα που να ποσταρω, εδω ή στο ταξιδια κτλ. αλλα αφου ειναι για Τσεχια ειπα να ποσταρω εδω. Σκεφτομαι να παω με την κοπελα μου για 4 μερες Πραγα τον Φεβρουαριο. Λογικα θα πεταξω απο Gatwick μιας και ειμαι στo UK. Κανενα καλο ξενοδοχειο στην Πραγα? Τι να προσεξω εκει? Ευχαριστω guys:-D

Δημοσ.
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κρυφό διαμάντι στην Πράγα. Ολόκληρη η πόλη είναι αξιοθέατο, πάρε μαζί μεγάλες flash cards ή πολλά φιλμ. Το καφέ Kaficka από τη μεριά της mala strana, αμέσως δεξιά μόλις περάσεις τη γέφυρα του καρόλου έχει πολύ ωραίες σοκολάτες και εξωτικούς καφέδες. Υπάρχει κοντά στο κανάλι και μια πολύ γραφική κάβα και προς το ποτάμι ένα ερημικό παγκάκι (προς τη γέφυρα μετά από του καρόλου, πηγαίνοντας δλδ από Nove προς stare mesto). Συνδύασέ τα. Όταν ανέβεις στο κάστρο, κατέβα μερικά σκαλιά μέχρι να φτάσεις στο κηπάκι όπου θα έχεις όλη την πράγα στα πόδια σου. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον μουσείο βασανιστηρίων μέσα στη γέφυρα. Δεν τρως στη namesti republiky και δεν τρως τα 4 μικρά λουκάνικα νυρεμβέργης σε ψωμάκι στα βρώμικα του museum. Έχε πάνω σου ψιλά για τα πρεζάκια -αλλά όχι, είσαι κοπέλα, δε θα εντυπωσιαστείς από το πως είναι οι τσέχες-πρεζάκια. Πάρε μαζί κανένα λεφτό παραπάνω για ψώνια γιατί βρίσκεις φθηνά πράγματα. Στο αεροδρόμιο χάλασε μόνο κανένα 10ευρω, η ταρίφα του λεωφορείου (109 νομίζω?) από το αεροδρόμιο στο μετρό είναι μόλις 50 κορώνες. υπάρχει μια raiffeisen bank κοντά στη στάση karlovo namesti και άλλη μια κοντά στη στάση Muzeum για συνάλλαγμα (διπλά σε ένα γαμάτο καπνοπωλείο και ένα γλυκούλι καφέ αν φτάνεις πριν την ώρα που ανοίγει η τράπεζα). αποφεύγεις σαν διάολος το λιβάνι (κλισέ, περισσότερα κλισέ) τα ανταλλακτήρια.

το 24ωρο εισιτήριο κοστίζει...μισό να το βρω, 80 κορώνες. Είτε είσαι σκατόφλωρος που δεν έχει σκοπό να περπατήσει και θα χάσει όλη την ομορφιά της πόλης, είτε ξέρεις από μπάλα και δε φοβάσαι να χαλάσεις τις σόλες σου, βγάλε ένα, σίγουρα θα μπεις στο τριπάκι να αλλάζεις τραμ στην τύχη. Πράγμα που προτείνω γιατί θα ξαφνιαστείς πόσο γραφικές γειτονιές θα ανακαλύψεις στη νέα πόλη, μακρυά από τους τουρίστες -κ μάλιστα τους Έλληνες τουρίστες αυτή την εποχή.

Δε μου 'ρχεται κάτι άλλο. Αν έχεις καμιά απορία, άσε μου το κινητό σου πμ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2069162

Σε γενικές γραμμές, πήγαινε Βιέννη με την κοπέλα σου.

Η Πράγα έχει Τσέχες, θα φύγεις αλλοίθωρος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...