Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα ελεγχου στροφων της καρτας γραφικων

peponis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και παλι!! Θα ηθελα ενα προγραμμα για να ελεγχω τις στροφες του ανεμιστηρα της καρτας γραφικων μου (εκτος rivatuner) ,διοτι θελω οι στροφες π.χ. να ειναι σε χαμηλο επιπεδο στην επιφανεια εργασιας αλλα στο 50% οταν παιζω counter και στο 70% οταν παιζω crysis. Υπαρχει τετοιο προγραμμα η εστω κατι αναλογο;

Δημοσ.

Η καρτα μου ειναι η 9800gtx φασαρια δεν κανει ιδιαιτερη απλως θελω στα παιχνιδια (που δεν ενοχλει ο θορυβος) θελω να δουλευει σε υψηλοτερες στροφες. Το ati tool το κανει αυτο διοτι δεν εχω βρει τετοια δυνατοτητα.Η διαδικασια της αλλαγης στροφων θελω να γινεται αυτοματα κατα την εκκινηση του προγραμματος και οχι χειροκινητα.

Δημοσ.

Εχω δει σε εναν φιλο μου , βεβαια αυτος εχει asus vga και το smart doctor το κανει ( το εχω κατεβασει απο την asus αλλα δουλευει μονο για τις καρτες της ) και αναροτιομουν μηπως υπαρχει κατι παρομοιο.

Δημοσ.

Ένας μπακάλικος τρόπος (που χρησιμοποιούσα στο παρελθόν για να κάνω auto o/c όταν έτρεχα 3D παιχνίδια) είναι να ελέγχεις μέσω Rivatuner την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιείται από την κάρτα γραφικών. Όταν είσαι στο desktop χρησιμοπιούνται λίγα MB. Έτσι μπορείς να θέσεις σαν όρο αν χρησιμοποιηθούν πχ >50MB => fan @ 100%.

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτές οι οδηγίες θα σε καλύψουν απόλυτα. Η μόνη διαφορά είναι αντί να ελέγχεις εσύ τη θερμοκρασία (στην τρίτη σελίδα του οδηγού είναι) θα ελέγχεις την χρησιμοποίηση της μνήμης της vga.

Βέβαια δεν ξέρω αν παίζει κανένα conflict με τον default έλεγχο των στροφών του fan της κάρτας. Δηλ. τι θα γίνει αν εσύ του πεις να τρέχει στο 70% στα παιχνίδια και εκείνη θέλει να τρέξει στο 80% λόγω υψηλής θερμοκρασίας.

edit: Επίσης το trick αυτό πιάνει μόνο στα παιχνίδια που χρησιμοποιούν D3D (οκ ελάχιστα χρησιμοπούν OpenGL). Τώρα που το σκέφτομαι αντί να ελέγχεις τη μνήμη μπορείς να ελέγχεις και το framerate. Το ίδιο είναι (φαντάζομαι) :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...