Προς το περιεχόμενο

Καιρός να μείνω μόνη...αλλά είναι εφικτό;

SpectralQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο ζήτημα του συμβιβασμού όλων μας με την υπάρχουσα κατάσταση, ο MiDi_MiLiZ έχει αναμφίβολα δίκιο.

Όσον αφορά, όμως την ποιότητα της επιβίωσης αυτού που παίρνει τον μισθό κάποιου άλλου, έ, το να κυκλοφορείς με BMW και D&G στα τρέντυ-κλάμπς, δεν μου φαίνεται για λιγότερο θλιβερό από οτιδήποτε άλλο.

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είμαστε λαός δυσκοίλιος και πρέπει να το καταλάβουμε.

Καλά κάνουν οι Γερμανοί και λοιποί ευρωπαίοι και παίρνουν διπλάσιο μισθό από μας…είναι πιο εξυπνοι πώς να το κάνουμε, πιο εξελιγμένοι διανοητικά, είναι ανώτεροί μας , όπως και μεις είμαστε ανώτεροι από τους Πακιστανούς πχ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μετρίας ποιότητας - μικρομεσαίας κατηγορίας λαός, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ο γερμανός πχ. είναι άνθρωπος πρακτικός, δουλεύει για να παράγει κάτι ωφέλιμο …. έμείς ασχολούμαστε με μ@λακίες … χαρτούρα πολύ χαρτούρα . Εχουμε 1 000 000 ΔΥ και παίζουν με τα κολοχαρτα κάντε μια αίτηση και αηδίες.

Δημοσ.
Βλεπω οι πολιτικοί, οι επιχιεριματίες και οι λοιποί που διαχειριζονται το κεφαλαιο, εχουν πετυχει στο απολυτο το σκοπο τους. Να είμαστε 20-30 χρονων παληκαρια και να λεμε "δεν χρειαζεται να βγαινουμε για καφε, δεν χρειαζεται να πηγαινουμε σε club". Κατσε ρε μεγαλε. Ο γερμανος νεος γτ παιρνει 2πλασιο μισθο απο μενα κ κυκλοφορει απτα 20 του με BMW και του περισευει κ χρημα για ταξιδια, διακοπες, διασκεδαση, ντυσιμο απο Dolce Gabana κ πανω κλπ κ εσεις εδω μου λετε οτι ο καφες και η διασκεδαση ειναι πολυτελεια? Δεν περιμενα να το ακουσω απο νεους, αλλα απο κανενα 50ρη+. Ειναι δικαιωμα μας η διασκεδαση και ο βασικος μας μισθος ΟΦΕΙΛΕΙ να καλυπτει τα εξοδα και για την αναψυχη μας. Αλλα τελικως αρχισαμε και εμεις οι ιδιοι να θεωρουμε οτι ειναι φυσιολογικο να εργαζεσαι σαν σκυλι 11,5 μηνες το χρονο και η ελπιδα για λιγη αναψυχη να ειναι πολυτελεια.

Στο θεμα μας.

Αν ο μισθος ειναι κατω των 1000 ευρω, καλυτερα μεινε σπιτι 1-2 χρονια ακομα κ αποταμιευσε χρηματα και αποφασισε να φυγεις αργοτερα, οταν ισως θα εχουν σταθεροποιηθει καποια πραγματα στη ζωη σου (μισθος, εργασια, οικονομικο background απο τις αποταμιευσεις 2 ετων κλπ). Διαφορετικα με μικροτερο μισθο απλα θα ζεις με αρκετες στερησεις, τις οποιες αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος στο σπιτι δε χρειαζεται να τις υποστεις αμεσα.

εγω αν εχω λογαριασμο καθε μηνα 1000 ευρω στην πιστωτικη επειδη ειμαι γραμμενος σε οτι τσοντοσελιδα υπαρχει, πρεπει να εχω την απαιτηση να μου τα καλυπτει ο μισθος? μιας και οπως τα λες, δεν ειναι πολυτελεια η αναψυχη μου.

επειδη εμαθες να πηγαινεις για καφε για να βαζεις το κινητο στο τραπεζι και να βλεπεις φετογκομενες, δεν ειναι απαραιτητο οτι ειναι σωστο. ουτε το να πληρωνεις 100 ευρω για να δεις την βανδη ειναι. αλλα ξεχασα, οι ξενοι πανε για υπνο απο τις 8 το βραδυ ε?

Δημοσ.

Φίλε Τούφα ο νεοέλληνας είναι και πιο έξυπνος και πιο πολιτισμένος από τους κρυόκωλους. Γι αυτό αντιπροσωπεύεται κατά 80% από δυο φάρες, γι αυτό διαδηλώνει για την ακρίβεια και τις χαμηλές συντάξεις, οι οποίες δεν φτάνουν για τα 100 ευρω/μπουκάλι στη Βανδή, γι αυτό αγοράζει τα Καγιέν σαν πατατάκια, γι αυτό ψάχνει την τρυπίτσα του στο δημόσιο να χωθεί, ένα δημόσιο που ΟΛΟΙ λένε ότι πάει κατά διαόλου, αλλά ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ βάζουν μέσο για να διοριστούν στην Γη της Επαγγελίας κλπ. Για να προλάβω αυτούς που θα πουν ότι δεν είναι όλοι έτσι, θα υπενθυμίσω ότι μιλάω για τον νεοέλληνα όπως τον βλέπω ΕΓΩ γύρω μου. Και αν θεωρεί κάποιος ότι κρίνω αφ' υψηλού, ναι αυτό κάνω. Και δεν είναι λιγότερο αλήθεια αν ανήκω κι εγώ στην παραπάνω ομάδα.

Και για να επανέλθουμε και λίγο στο θέμα, για τη φίλη που αναρωτιέται για να μείνει μόνη της, θα της απαντήσω και τα δυο:

Εφόσον το σκέφτεται σημαίνει ότι δεν πρέπει να μείνει μόνη της. Από την άλλη, κατά τη γνώμη μου ο άνθρωπος πρέπει να μένει μόνος του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθότι είναι αξιοπρέπεια να ζεις τον εαυτό σου χωρίς καμία απολύτως εξάρτηση.

Δημοσ.

Με πρόλαβες!

Ετοιμαζόμουνα να πω ότι λαϊκίζετε, αν και είστε σοβαρά άτομα.

Τέλος πάντων.

Το θέμα είναι άλλο.

Δημοσ.

Γιατί κολλήσατε στο κινητό και στον καφέ; Το θέμα είναι οτι με τέτοιος μισθούς το μόνο που μπορείς να κάνεις κουτσά-στραβά είναι να επιβιώσεις. Αυτός είναι ο στόχος του ανθρωπου τον 21ο αιώνα; Η επιβίωση; Ή ενα καλό βιοτικό επίπεδο;

Θεωρείστε ένα νέο του σήμερα ο οποίος δέν είναι ελληναράς/κάγκουρας/name it και θέλει να ζήσει τη ζωή με μία ποιότητα. Μπορεί να το κάνει? Του περισσεύουν νομίζετε λεφτά κάθε μήνα για να έχει ένα χόμπυ, να παει εναν κινηματογράφο, μια εκδρομή κάτι στην τελική να κάνει κάτι το οποίο θεωρεί ο ίδιος ποιοτικό;

p.s Καλά οκ Houston με τη λογική σου ο αμερικάνος θα πρέπει να τρώει με χρυσά πηρούνια και εμείς να τρώμε ποντίκια στους υπονόμους. Έυγε!

Δημοσ.
Πόσα είναι τα βασκά έξοδα ενός εργένικου σπιτιού;

π.χ για 30-40 τ.μ σε πολυκατοικία με πες ενοίκιο 300-350, ΔΕΗ, νερό DSL και ξερό ψωμί;

Θέλω να κάνω το μεγάλο βήμα (μένω ακόμα με γονείς) αλλά κολλάω εκεί. Θέλω να ξέρω στο περίπου ποιά είναι τα βασικά απαραίτητα έξοδα ώστε να δώ αν θα τα βγάλω πέρα.

Κάποιος που να μένει μόνος-η να μας πεί;

πες μερικές πληροφορίες ακόμα.

μισθός, αν έχεις οικοσκευές, κάποιο ποσό μαζεμένο για σκότωμα κτλ.

κάνε οικονομία τώρα που μένεις με γονείς για να μείνεις αργότερα μόνη ή με τον δικό σου κτλ. αν έχει κι αυτός άλλα τόσα οκ...

στην αρχή σου φαίνονται δύσκολα (και είναι). μετά συνηθίζεις.

Δημοσ.
p.s Καλά οκ Houston με τη λογική σου ο αμερικάνος θα πρέπει να τρώει με χρυσά πηρούνια και εμείς να τρώμε ποντίκια στους υπονόμους. Έυγε!

Ακριβώς … αν δεν ήμασταν τυχεροί να έχουμε Παρθενώνες, θάλασσες κτλ και την ΕΕ να μας δίνει πακέτα και βρισκόμασταν στην θέση που βρίσκεται η Νορβηγία πχ, με τα ποντίκια θα τρώγαμε.

Δεν είμαστε άξιοι για τίποτε.

Πότε δεν ήμασταν άξιοι να φτιάξουμε ένα ρυμοτομικό….από κει ξεκινούν όλα, παρκάρισμα, κυκλοφοριακό, καυσαέριο, συνθήκες κατοικίας, ποιότητα ζωής.Οι παππούδες μας λύναν το σχοινί απ ον γάιδαρο για να μετρήσουν ένα οικόπεδο, να χαράξουν έναν δρόμο … και τα κάναν σα τα μούτρα τους…γιατί, γιατί δεν είχαν μυαλό.

Δημοσ.

Δεν είπα να μην βγαίνετε για καφέ,είπα πως ο καφές δεν είναι είδος πολυτελείας.

Άλλα δυστυχώς ο καφές είναι και ευκαιρία να πουλήσεις μούρη.Πας στην καφετέρια φορώντας το καλό τζινάκι σου και τα ray ban σου,βγάζεις από την τσέπη σου το ακριβό κινητό,το ακουμπάς στο τραπεζάκι,αράζεις χαλαρά και απολαμβάνεις τον καφέ των 4 ευρώ και τον θεσπέσιο ποπό της μπροστινής.Επειδή εσύ και άλλοι τόσοι,πληρώνουν 4 ευρώ για καφέ,οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν και γιατί άλλωστε να πέσουν ? Οπότε μια ζωή θα πληρώνεις και όσο περνάει ο καιρός,θα σκας κι άλλα γιατί θα ανεβάζουν σιγά σιγά την τιμή,10-10 λεπτά κι εσύ δεν θα το παίρνεις χαμπάρι.Στο τέλος θα πληρώνουμε τον καφέ πιο πολύ κι απ το πετρέλαιο(όχι ότι δεν το κάνουμε ήδη).

Α,και μιας και μίλησα για κινητά,ας αναφερθώ και σε αυτό.Φυσικά πρέπει να έχεις σύνδεση και το κινητό σκουλαρίκι,όλη μέρα κολλημένο στο αυτί.Πώς αλλιώς θα γίνει άλλωστε ? Πρέπει να μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τον γκόμενο και να τον ενημερώσεις ότι βρίσκεσαι στο Μοναστηράκι και ότι έρχεσαι(ενώ πραγματικά είσαι στο Θησείο,απλά λέγοντας πως είσαι μια στάση παρακάτω γλιτώνεις απίστευτα τρομερό χρόνο) για να μην περιμένει φοβούμενος ότι θα πάθεις τίποτα μέσα στο βαγόνι και γενικά να μιλάς 24 ώρες το 24ωρο λες και μιλάς με τον χρηματιστή για το ποιες μετοχές θα πουλήσεις.Ε και μετά έρχεται ο λογαριασμός φουσκωμένος.Το κινητό δεν θα το χαρακτήριζα είδος ανάγκης αν και για μερικές συνήθως,είναι.Όπως και να χει,πρέπει να θέτουμε και κάποια όρια,ειδικά αν έχουμε σύνδεση,απλά για να μην κλαιγόμαστε μετά.

Ε μετά από μια κουραστική εβδομάδα πρέπει να ξεσκάσουμε βρε αδερφέ.Να μην πάμε μπουζούκια ? Να μην δείξουμε ότι τα λεφτά τρέχουν απ' τα μπατζάκια,έστω για μια νύχτα ? Θα πάμε έχοντας κλείσει ωραιότατο τραπέζι(αφού πρώτα λαδώσαμε με κόπο τον υπεύθυνο),θα καθίσουμε και θα απολαύσουμε το πρόγραμμα,γιατί μη ξεχνάμε ότι είναι πραγματικά ποιοτικό(ποιότητα που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού,όπως και τα βυζιά της εκάστοτε τραγουδιάρας) θα αγοράσουμε τη φιάλη ουίσκι μας(στην λογικότατη τιμή των 99,99 ευρώ για τους πρώτους 100 που θα τηλεφωνήσουν),θα ανεβούμε και πάνω στο τραπέζι να χορέψουμε άμα λάχει,δείχνοντας και στους υπόλοιπους την κυτταρίτιδα μας και θα περάσουμε ωραία.Την ώρα που εμείς θα έχουμε ξοδέψει το μηνιάτικο μας εκεί,οι αοιδοί θα έχουν εξασφαλίσει τη δόση τους και θα τους μένουν μπόλικα ακόμα.

Δύσκολα τα πράματα...700 ευρώ δε φτάνουν.Πρέπει να κάνω την επανάσταση μου,θα ψηφίσω ότι και ο πατέρας μου.Για την Ελλάδα ρε γαμώτο !

Δημοσ.

700 ευρώ φτάνουν ίσα ίσα για να τα βγάζει πέρα κάποιος. Τι να λέμε τώρα... τα μισά σχεδόν χρήματα μόνο χρειάζονται για το ενοίκιο :rolleyes:

Σε λίγο θα μας πούνε οτι κυκλοφορούν στα μπουζούκια με Καγιεν οι υπάλληλοι των 700?!

Μιλάμε πάντα για αυτόνομη ζωή. Αν κάποιος μένει στο σπίτι των δικών του ζει πολύ άνετα και με 500?.

Δημοσ.
Τωρα εσυ τι πιστευεις μαυτα που εγραψες? Οτι 700 φτανουν?

Όπως λέω,για πράματα ανούσια και αχρείαστα,ΟΧΙ.

Δημοσ.

Εσυ σχολιαζεις ομως τον τροπο: πως θα πας για καφε και που θα βγεις και οχι αν ειναι ανουσιο ή αχρηστο αυτο που κανεις.

Σε αυτο που εγραψες λες αυτα που δεν σου αρεσουν και δεν κανεις εσυ και προτιμας να ξοδεψεις αλλου τα λεφτα σου ας πουμε, ε?

Δημοσ.
Εσυ σχολιαζεις ομως τον τροπο: πως θα πας για καφε και που θα βγεις και οχι αν ειναι ανουσιο ή αχρηστο αυτο που κανεις.

Σε αυτο που εγραψες λες αυτα που δεν σου αρεσουν και δεν κανεις εσυ και προτιμας να ξοδεψεις αλλου τα λεφτα σου ας πουμε, ε?

Όχι,λάθος κατάλαβες.Ούτε είπα αν τα κάνω ή δεν τα κάνω,ούτε τι ακριβώς κάνω.Προφανώς και με αυτά που έγραψα,εννοώ ότι είναι ανούσια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...