we_will_rise Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Πόσα είναι τα βασκά έξοδα ενός εργένικου σπιτιού;π.χ για 30-40 τ.μ σε πολυκατοικία με πες ενοίκιο 300-350, ΔΕΗ, νερό DSL και ξερό ψωμί; Θέλω να κάνω το μεγάλο βήμα (μένω ακόμα με γονείς) αλλά κολλάω εκεί. Θέλω να ξέρω στο περίπου ποιά είναι τα βασικά απαραίτητα έξοδα ώστε να δώ αν θα τα βγάλω πέρα. Κάποιος που να μένει μόνος-η να μας πεί; Θα σου τα πω αναλυτικά, μένω από τον Σεπτέμβριο μόνος (φοιτητής στα Σέρρας). Ενοίκιο: 200 (εσύ βάλε 300 γιατί είσαι Αθήνα) Κοινόχρηστα: Νοέμβριο/Δεκέμβριο/Ιανουάριο: 80 ευρώ Άλλοι μήνες: 30-50 ευρώ ΔΕΗ: 24 ο κανονικός 160 ο έναντι (προσοχή στα ηλ. καλοριφέρ, ακόμα ξεπληρώνω τα 600 ευρώ) Νερό: Άντε κάνα 30άρι, αλλά δεν θα επιπλέεις σαν το νούφαρο στην μπανιέρα... ΟΤΕ: 30ευρώ (δεν θα βάλεις συσκευή, το θέλεις μόνο για dsl, γλιτώνεις λεφτά από τηλ, και έλεγχο αν είσαι σπίτι από γονείς) DSL: Φοιτητικό πακέτο της Οτενετ (πλέον Conn-X νομίζω). Δίνεις 260 ντούκου, και είσαι εντάξει για ένα χρόνο, μετά τον χρόνο, αν θέλεις να το συνεχίσεις, δίνεις 19/μήνα (νομίζω) Λοιπά έξοδα: 20 ευρώ, μια λάμπα θα καεί, ένα καλώδιο για την τηλεόραση κλπ... πάντα υπάρχουν αυτά. Προσωπικά έξοδα: Καφέδες: (2 επί 3,5ευρώ (εδώ βέβαια έχει 2,5) 7 ευρώ) Φαί: Λέσχη=τζάμπα Γύρος=2,5 ευρώ Club/μπουζούκια: θα πας 5-7 φορές τον μήνα: κάνα 50ευρω άρα κάπου 900ευρώ θέλεις... Και δεν έβαλα τα μεταφορικά...
thanocaster Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Το ενοίκιο είναι χοντρο, δυστυχώς θα πρέπει να το πληρώνεις, οχι απαραίτητα έγκαιρα (αν και το να σε φιλοξενούν διάφοροι είναι μια έσχατη λύση). Εγώ θα σου πώ πως θα καταργήσεις το super-market. Φαγητό: Θα τρώς στις λέσχες των πανεπιστημίων (κάθε μέρα θα σκάς σε διαφορετική λέσχη θα λές οτι ξέχασες την κάρτα σου και θα την τυλώνεις, 1 πλήρες γεύμα τη μέρα, 1ο+κύριο πιάτο, σαλάτα, επιδόρπιο, φρούτο, ψωμι όσο θές...τι να λέμε...ούτε βασιλιάδες δεν τρώνε έτσι) Χαρτί υγείας: Θα βουτάς απέξω. Καθαριστικά: Θα ψυρίζεις επίσης από τις τουαλέτες των πανεπιστημίων (έχουν τα πάντα και είναι αφύλαχτα, από καθαριστικά για το πάτωμα μέχρι σαπούνια και ROL για τα ρούχα) Καφέδες: Δε θέλω να σου προτείνω τελειωμένες τζάνκικες λύσεις, να γυρνάς τα καφέ και να πίνεις τα κατακάθια άλλων. Αλλά σίγουρα θα έχεις γνωστούς που δουλεύουν μπουφέ και μπορούν να κερνάνε ένα καφεδάκι τη μέρα, ε; Τσιγάρα: Να το κόψεις. Εναλλακτικά, αν δεν την παλεύεις, μπορείς μαζεύοντας 5-6 γόπες μπορείς να φτιάξεις 1 στριφτό.Επίσης το tracking σε αγνώστους ποτέ δεν έβλαψε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άγνωστοι, εκμεταλλεύσου τους. Αλκοόλ: Κοπέλα είσαι, θα βρείς κανα δυο κάγκουρες να σε κερνάν τα πρώτα, μετά στείλτους, δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι που δε θές. Αυτά είναι τα βασικά είδη απο supermarket, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Τώρα αν εσύ θέλεις και άλλα είδη, να τα κόψεις, θεωρούνται πολυτέλεια και στις μέρες μας αν δε σφίξεις το ζωνάρι, σπίτι δεν ανοίγεις. Ξέχασες να αναφέρεις το αρχαιότερο φοιτητικό κόλπο για οικονομία: Όταν έρχεται η ώρα να αλλάξεις κάλτσες, φοράς το μέσα-εξώ.
Toufas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 καλα κανετε πλακα μερικοι? δηλαδη αν δεν πατε εξω 2-3 μηνες θα παθετε τιποτα? καλομαθαμε μερικοι και δεν μπορουμε να μην πιουμε καφε στην καφετερια η να μην παμε να πιουμε ενα ποτο εξω στα ορθαδικα μου φαίνεται... αν δεν εχεις λεφτα η τα εχεις αναγκη ουτε 7 ευρω δεν χαλας την βδομαδα για καφεδες, ουτε γυρους παιρνεις ουτε πας για ποτα εξω λες και αμα κανεις οικονομια θα παθεις κατι και θα βγαλεις σπυρια....
Hamurabi Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Kριμα ομως ρε πουστη μου... οταν κανοντας μια ιδια δουλεια ενας ελληνας με ενα γερμανο ο ελληνας πρεπει να κανει οικονομιες για να επιβιωνει απλως ενω ο γερμανος κυκλοφορει με τη mercedes και καπνιζει την πουρακλα. Κριμα γαμω την καταντια μας γαμω.
leftermann Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 κρίμα είναι, όντως. Παρ'όλα αυτάη γερμανία έχει τα σύνορά της ανοιχτά. Όποιος έχει τα @@, μπορεί να πάει. Επί του θέματος, νομίζω πως όποιος έχει την διάθεση, μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί ακόμα και με τα 700 ευρώ. Για μένα όμως: 1. σε καμιά περίπτωση παζάρια με γονείς του στυλ "αν μπορείτε να τσοντάρετε στο νοίκι" ή "πληρώστε εσείς την δεη να πληρώσω εγώ τον οτε". Κάθε έκτακτη βοήθεια από γονείς καλή και δεκτή, αλλά ανεξαρτητοποίηση με καβατζωμένο σταθερό μηνιαίο πατρικό επίδομα δεν γίνεται... 2. πριν κάνεις το βήμα, να είσαι σίγουρος πως μπορείς και πως αντέχεις στους συμβιβασμούς και τις περικοπές της καλοπέρασής σου. Αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να μην αντέξεις, μην το κάνεις. Η επιστροφή στο πατρικό μετά από αποτυχημένη απόπειρα ανεξαρτητοποίησης είναι μεγάλη ήττα...
FilipposMD Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Επίσης, δεν είναι μόνο τα λεφτά. Αν μένεις μόνος σου, πλένεις, μαγειρεύεις, καθαρίζεις, σκουπίζεις κτλ. μόνος σου. Αναλόγως με το πώς έχεις συνηθίσει να ζεις με τους γονείς σου, πρέπει να το σκεφτείς και αυτό για να δεις αν θα τα βγάλεις πέρα.
insomniaK Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Kριμα ομως ρε πουστη μου... οταν κανοντας μια ιδια δουλεια ενας ελληνας με ενα γερμανο ο ελληνας πρεπει να κανει οικονομιες για να επιβιωνει απλως ενω ο γερμανος κυκλοφορει με τη mercedes και καπνιζει την πουρακλα. Κριμα γαμω την καταντια μας γαμω. Μην υπερβάλουμε, ένα σαράβαλο οδηγώ και έκανα ένα πούρο όταν έγινα 25. Επίσης, δεν είναι μόνο τα λεφτά. Αν μένεις μόνος σου, πλένεις, μαγειρεύεις, καθαρίζεις, σκουπίζεις κτλ. μόνος σου. Αναλόγως με το πώς έχεις συνηθίσει να ζεις με τους γονείς σου, πρέπει να το σκεφτείς και αυτό για να δεις αν θα τα βγάλεις πέρα Αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που ελάχιστοι έχουν σκεφθεί όταν φεύγουν από το σπίτι, αλλά το διαπιστώνουν τη δεύτερη εβδομάδα που δεν έχουν καθαρό σώβρακο...
liopyr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Επίσης μία λεπτομέρεια που πρέπει να μπει στο τραπέζι, είναι πως πριν φύγεις, πρέπει να είσαι ήδη καβατζωμένος με αρκετά λεφτα στην άκρη. α. Για να νοικιάσεις σπίτι, πρέπει να σκάσεις 2 ενοίκια μπροστά. β. Αντε και το ενοικίασες. Τι θα βάλες μέσα? Και δεν κάνω λόγο για κρεββάτι που έχουν όλοι, αλλά για άλλα απαραίτητα, από τα σημαντικά που τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας: Ψυγείο (απαραίτητα)-κουζίνα(προαιρετικά), πλυντήριο... κλπ., ως αυτά που δεν μας έρχονται αμέσως στο μυαλο, π.χ πιάτα-ποτήρια, καφετιέρα, καλάθι αχρήστων και απλύτων, σκούπες-σφουγγαρίστρες-λεκάνες-κουβάδες, κουρτινόξυλα-κουρτίνες, καπάκι τουαλέτας, και άλλες πολλές μικρομαλακίτσες, που δεν έχουν μεμονωμένα μεγάλη χρηματική αξία, αλλά μαζεμένα είναι άλλα 2 ενοίκια...
darksoho33 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 βασικα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μεινεις με φιλο ή αδερφη - αδερφο για να σπασουν τα εξοδα στα 2. επειτα να βρεις σπιτι οικονομικο ας ειναι και παλιο απλα να εχει καλα υδραυλικα κλπ. βρες κατι χωρις κοινοχρηστα και χωρις θερμανση. εγω σε αυτο που μενω ειναι 55τμ και δινω 250ευρω. ιντερνετ με τηλ= 25ευρω το μηνα. ΚΙΝΗΤΟ = 30. ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ 70 + 30ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. με 400ευρω εισαι φουλ. αλλα αυτα διαφερουν σε καθε σπιτι. σημασια εχει τι μισθο παιρνεις. αν ο μισθος σου ειναι 700ευρω. τα βγαζεις περα με σωστη διαχειριση. και ακομα καλυτερα αν ειστε 2 ατομα θα παει στα 200ευρω και θα εχεις τα 100 για τις βενζινες. α και κατι αλλο να βρεις σπιτι κοντα στους δικους σου για φαγητο και πλυσιμο ρουχων.
slipknot Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Ο καφές δεν είναι είδος ανάγκης.Και στην τελική,μην πηγαίνετε στις super duper καφετέριες που τον χρεώνουν σαν να είναι διαμάντι αλλά φτιάχτε τον σπίτι.Αλλά καλά λένε,έχουμε καλομάθει...
flo1 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Ενταξει slipknot δεν θα παμε και στο αλλο ακρο... Ουτε θα κλειστουμε και στο σπιτι. 800 Ευρω το λιγοτερο πιστευω για να ζεις αξιοπρεπως.
sodeli Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Το 2008 στην Ελλάδα ο νέος σκέφτεται πως θα επιβιώσει...η ποιότητα ζωής έχει καταντήσει αστείο πλεον δηλαδή? Αν οι πολιτικοί δεν δώσουν λύση σύντομα θα μας φάει η ξενυτιά μου φαίνεται
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Βλεπω οι πολιτικοί, οι επιχιεριματίες και οι λοιποί που διαχειριζονται το κεφαλαιο, εχουν πετυχει στο απολυτο το σκοπο τους. Να είμαστε 20-30 χρονων παληκαρια και να λεμε "δεν χρειαζεται να βγαινουμε για καφε, δεν χρειαζεται να πηγαινουμε σε club". Κατσε ρε μεγαλε. Ο γερμανος νεος γτ παιρνει 2πλασιο μισθο απο μενα κ κυκλοφορει απτα 20 του με BMW και του περισευει κ χρημα για ταξιδια, διακοπες, διασκεδαση, ντυσιμο απο Dolce Gabana κ πανω κλπ κ εσεις εδω μου λετε οτι ο καφες και η διασκεδαση ειναι πολυτελεια? Δεν περιμενα να το ακουσω απο νεους, αλλα απο κανενα 50ρη+. Ειναι δικαιωμα μας η διασκεδαση και ο βασικος μας μισθος ΟΦΕΙΛΕΙ να καλυπτει τα εξοδα και για την αναψυχη μας. Αλλα τελικως αρχισαμε και εμεις οι ιδιοι να θεωρουμε οτι ειναι φυσιολογικο να εργαζεσαι σαν σκυλι 11,5 μηνες το χρονο και η ελπιδα για λιγη αναψυχη να ειναι πολυτελεια. Στο θεμα μας. Αν ο μισθος ειναι κατω των 1000 ευρω, καλυτερα μεινε σπιτι 1-2 χρονια ακομα κ αποταμιευσε χρηματα και αποφασισε να φυγεις αργοτερα, οταν ισως θα εχουν σταθεροποιηθει καποια πραγματα στη ζωη σου (μισθος, εργασια, οικονομικο background απο τις αποταμιευσεις 2 ετων κλπ). Διαφορετικα με μικροτερο μισθο απλα θα ζεις με αρκετες στερησεις, τις οποιες αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος στο σπιτι δε χρειαζεται να τις υποστεις αμεσα.
thanocaster Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Βλεπω οι πολιτικοί, οι επιχιεριματίες και οι λοιποί που διαχειριζονται το κεφαλαιο, εχουν πετυχει στο απολυτο το σκοπο τους. Να είμαστε 20-30 χρονων παληκαρια και να λεμε "δεν χρειαζεται να βγαινουμε για καφε, δεν χρειαζεται να πηγαινουμε σε club". Κατσε ρε μεγαλε. Ο γερμανος νεος γτ παιρνει 2πλασιο μισθο απο μενα κ κυκλοφορει απτα 20 του με BMW και του περισευει κ χρημα για ταξιδια, διακοπες, διασκεδαση, ντυσιμο απο Dolce Gabana κ πανω κλπ κ εσεις εδω μου λετε οτι ο καφες και η διασκεδαση ειναι πολυτελεια? Δεν περιμενα να το ακουσω απο νεους, αλλα απο κανενα 50ρη+. Ειναι δικαιωμα μας η διασκεδαση και ο βασικος μας μισθος ΟΦΕΙΛΕΙ να καλυπτει τα εξοδα και για την αναψυχη μας. Αλλα τελικως αρχισαμε και εμεις οι ιδιοι να θεωρουμε οτι ειναι φυσιολογικο να εργαζεσαι σαν σκυλι 11,5 μηνες το χρονο και η ελπιδα για λιγη αναψυχη να ειναι πολυτελεια. Στο θεμα μας. Αν ο μισθος ειναι κατω των 1000 ευρω, καλυτερα μεινε σπιτι 1-2 χρονια ακομα κ αποταμιευσε χρηματα και αποφασισε να φυγεις αργοτερα, οταν ισως θα εχουν σταθεροποιηθει καποια πραγματα στη ζωη σου (μισθος, εργασια, οικονομικο background απο τις αποταμιευσεις 2 ετων κλπ). Διαφορετικα με μικροτερο μισθο απλα θα ζεις με αρκετες στερησεις, τις οποιες αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος στο σπιτι δε χρειαζεται να τις υποστεις αμεσα. Αυτό είναι σα να λες ότι ο Έλληνας είναι μουστακαλής, κάνει καμάκι όλη την ώρα και χωρεύει συρτάκι. Πολύ στερεοτυπική αντίληψη. Δεν πιστεύω ότι ο μέσος Γερμανός 20αρης κυκλοφορεί με BMW, έχει δουλειά, ντύνεται με G&G και πετάει τα λεφτά του στα μπαρ και τα ταξιδιωτικά.
flo1 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Thanocaster αυτο που λεει ο MiDiMiLiZ απεχει πολυ απο το να πετας τα λεφτα σου στα μπαρ... εδω ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ο αλλος να μην βγαινει εξω γιατι το βλεπει φυσιολογικο για να μπορεσει να ΖΗΣΕΙ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.