doupiaki_ole Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Γεια σε ολους. Το access point πρεπει να ειναι ενσυρματα συνδεμενο με εναν υπολογιστη η το συνδεεις στην αρχη για να κανεις τις ρυθμισεις του? Π.χ. σε ενα προηγουμενο θεμα ειχα την απορια πως γινεται να αναμεταδωσω το σημα απο το σαλονι στο δωματιο??? το ρουτερ το οποιο βρισκεται στον κατω οροφο μου δινει αρκετο σημα μονο στο σαλονι που βρισκεται ακριβως πανω απο το ρουτερ. Στο δωματιο ομως γιοκ σημα. Καποιος μου ειπε να βαλω access point. Αυτο το μαραφετι μολις το αγορασω, το συνδεω με τον υπολογιστη μου με καλωδιο για να το ρυθμισω? Μολις τελειωσω το αποσυνδεω και το τοποθετω στο σημειο που θελω για να κανει την αναμεταδωση, και ειναι συνδεμενο ασυρματα με το ρουτερ και τον υπολογιστη μου? Οποιος μου εξηγησει με σωζει γιατι καθε φορα που θελω να μπω στο internet πρεπει να πηγαινω στο σαλονι με το laptop γιατι στο δωματιο ο σταθερος υπολογιστης δεν εχει καθολου σημα. Με διορθωνετε αν λεω μπαρουφες. Ευχαριστω πολυ
kostas88 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Ερώτηση, Το access point μπορεί να πάρει ασύρματα σήμα και να το αναμεταδώσει ή μόνο μέσω ethernet?
damastes Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Universal Wireless Repeater appliance: a device that you can place anywhere and it will wirelessly repeat the strongest signal, onto another wireless network (with or without security). This functionality is also known as Wireless Client Bridge, or Range Expander. Μπορει και ασύρματα. Απλα πρόσεχε το access point που θα αγοράσεις να υποστιριζεί και mode repeater
doupiaki_ole Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Ευχαριστω πολυ παιδια. Αρα λοιπον με ενα access point το οποιο υποστηριζει mode repeater κανω την δουλεια μου ανετα. Μηπως εχετε καποια προτιμηση για access point? Ειδα κατι φθηνα στο eshop αλλα δεν ξερω αν ειναι ok. Αν και για το σκοπο που το χρειαζομαι εγω δεν πιστευω να χρειαζεται να εχει πολλες απαιτησεις.
Twisted_Wicked Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Πριν καταφυγεις στην αγορα access point,δεν δοκιμαζεις να βαλεις μια κεραια στο ηδη υπαρχον router?Απο οτι διαβαζω πιο πανω δεν μιλαμε για μια αποσταση 100 μετρων που να χρειαζεται σιγουρα access point και περα απο αυτο ενα access point παει 35+ευρω ενω μια κεραια 7+ευρω...
doupiaki_ole Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Αυτο φιλε μου να σου πω την αληθεια δεν το γνωριζα. Τι κεραια να βαλω? Εχω ενα ovislink. Ταιριαζουν ολες οι κεραιες? Μια φορα που κατα λαθος κοιτουσα, κατι ελεγαν για directional και omni-directional, για dbi και κατι τετοια. Αν μπορεις να μου πεις καποια ψιλοπραγματα θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. Ευχαριστω πολυ
Twisted_Wicked Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Την συγκεκριμενη μαρκα δεν την γνωριζω αλλα συνηθως τα wireless gateways με/χωρις κεραια εχουν περιπου 2dbi gain (δεν ειμαι ειδικος αλλα γνωριζω οτι μεγαλυτερο dbi->μεγαλυτερη αποσταση) οποτε απλα κοιταξε για κεραια με μεγαλυτερο dbi.(κοιταξε κιολας και το manual του ρουτερ οπου θα λεει το dbi του και τι ειδους συνδεση κεραιας χρησιμοποιει-μονο το reverse sma γνωριζω απο το δικο μου ρουτερ)
thanos75x Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 πολυ περιεργο παντως που δεν εχεις σημα και πρεπει να μετακινηθεις στο σαλονι. Εγω απο το ημιυπογειο επιανα σημα μεσα απο 3 τοιχους και σερφαρα στην αυλη μου που ειναι αρκετα μεγαλη αποσταση... Linksys WAG54GS. Με μια πιο δυνατη κεραια οπως λεει και ο φιλος πιο πανω πιστευω θα εισαι οκ
doupiaki_ole Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Thank's παιδες. Κοίταξα καποιες κεραιες και κατεληξα σε αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616424. Πιστευω πως θα κανω την δουλεια μου. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Περισσοτερα dBI => περισσοτερη ισχυς => ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ Τo προβλημα ειναι σοβαρο μην το περνετε στην πλακα....
Twisted_Wicked Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Με το ιδιο σκεπτικο πρεπει να κλεισω το κινητο μου και το κινητο της δουλειας(δεν πειραζει που θα μεινω χωρις δουλεια και χωρις φιλους-τουλαχιστον δεν θα παθω καρκινο),να σταματησω να δουλευω στο laptop στα ποδια μου (δεν θα μπορω να δουλευω και να διαβαζω στο λεωφορειο αλλα δεν θα μεινω στειρος) και να απαιτησω απο την σπιτονοικοκυρα μου να κατατρυπησω την πολυκατοικια περνοντας καλωδια για να μπορουν οι υπολοιποι να παιρνουν ιντερνετ απο εμενα(ατιμο wifi θα μας σκοτωσεις ολους....)Μεχρι τοτε,chill out....
Filos19 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Αν το καλοσκευτείς μπορείς να ζήσεις χωρίς όλα αυτά! 1. Φίλους κάνεις και χωρίς κινητό. 2. Κινητό της δουλειάς: Δεν ξέρω ανάλογα με τη δουλειά, και πάλι αν έχεις hands free ή bluetooth είσαι OK.Αυτά σε περιπτώσεις που το κινητό είναι απαραίτητο για τη δουλειά, πχ διευθυντής.Αν είσαι τώρα κανας δημόσιος υπάλληλος... αντε μη πω τίποτα.. 3. Internet εν ώρα λεωφορείου: Από πότε είναι τόσο σημαντικό να έχεις Internet την ώρα που είσαι μέσα στο λεωφορείο? Αποθήκευσε τη δουλειά, τις ασκήσεις, εργασίες σου στο laptop σου και δούλευε απο κει. Αλλιώς περίμενε να πας σπίτι δεν χάθηκε ο κόσμος για μισή-μία ώρα. 4. Wi-fi και για τους γείτονες: Πολύ απλά, κλείστο. Δεν θα σου ζητήσουν και τον λόγο...Ίσα ίσα που εμένα με ενοχλεί όταν όλη η πολυκατοικία είναι γεμάτη ασύρματα, τι φταίω εγώ να δέχομαι τον καρκίνο σου ρε μάγκα επειδή εσύ θες να μπαίνεις στο internet με το laptop στη μασχάλη?
Twisted_Wicked Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 1.δεκτο αλλα καπως πρεπει και να επικοινωνεις 2.Οι διευθυντες δεν το χρειαζονται αλλα το εχουν,εγω που δεν εχω γραφειο αλλα τρεχω σαν τον βεγγο το χρειαζομαι.Δημοσιος υπαλληλος?Οχι δεν εχο τοσο μεγαλο bluetooth γμτ... 3.Δεν μιλησα για ιντερνετ στο λεωφορειο,offline εργασια,και μακαρι να ηταν μιση ωρα αλλα τρωω 2 ωρες καθε μερα. 4.Οταν στην πολυκατοικια εχεις την μοναδικη γραμμη του οτε και ολοι τσονταρουν στον λογαριασμο για να μπαινουν και αυτοι ιντερνετ,να τους κλεισω το wifi?χμμμ....ενδιαφερον....
TNT1982 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Περισσοτερα dBI => περισσοτερη ισχυς => ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣΤo προβλημα ειναι σοβαρο μην το περνετε στην πλακα.... με συγχωρεις αλλα κανεις λαθος...Επικινδυνη γινεται αυτη η ακτινοβολια στα 50db και να στεκεσαι μπροστα απτην κεραια.Οι συσκευες του εμποριου συμφωνα με τον νομο εκπεμπουν μεχρι 20db και οσο πιο μακρια εισαι απαυτες εξασθενει.Φαντασου πως τα db ειναι και λογαριθμικη κλιμακα (αν δεν κανω λαθος 1db=x 2 db=10x ...) οποτε φανταζεσαι για τι ασημαντη ακτινοβολια μιλαμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.