Προς το περιεχόμενο

βοηθεια για δικτυο vista με winxp

dimitris1964

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θελω τα φωτα σας γιατι εχω "σκασει".

Λοιπον εχω laptop με vista ultimate και desktop με winxp pro.

και τα δυο συνδεονται σε ενα hub και στο ιδιο hub ειναι συνδεδεμενο το router για το adsl. internet εχουν και οι δυο κανονικα.

στις θεσεις δικτυου το laptop δεν βλεπει τον desktop αλλα ουτε και αντιστροφα.

ειναι φυσικα στο ιδιο workgroup και εχω ενεργοποιησει ολα τα σχετικα για την κοινη χρηση.

ping ο ενας στον αλλον κανουν κανονικα, δινοντας την IP αλλα και δινοντας το ονομα που εχω καθορισει απο το "ονομα του υπολογιστη"

Υποψην, για να μου φυγει η απορια περι hardware εβαλα δοκιμαστικα σε ενα παλιο δισκο στο desktop τα vista και οι δυο υπολογιστες βλεποταν κανονικα.

τι μπορει να συμβαινει ?

Δημοσ.

οχι δεν εχουν. Μονο τα vista εχουν username-password τα xp δεν εχουν password.

Θα δοκιμασω και θα σου πω. (θα εχει πολυ πλακα να ειναι αυτο το προβλημα, εχω δοκιμασει τα παντα...)

Δημοσ.

μπα φιλαρακι τιποτε.

δημιουργησα ενα κοινο χρηστη (username-password) αλλα τιποτε.

μπηκα και στους δυο υπολογιστες απο τον ιδιο χρηστη , παλι τιποτε.

Ουτε και απο την αναζητηση δεν βρισκει ο ενας τον αλλον.

Υποψην απο τα vista εκει που βγαζει την προβολη πληρους χαρτη δικτυου εμφανιζει το desktop αλλα μονο αυτο. αυτο το εβλεπα και πριν την δημιουργια κοινου χρηστη.

κατι αλλο συμβαινει , αλλα τι?

Δημοσ.

Εχω δικτυο (vista ultimate x64-win xp pro) μονο που τους εχω ξεχωριστες συνδεσεις ethernet αποκλειστικα για file sharing και ξεχωριστες για internet.Οταν τα σκαλιζα για το file sharing δικτυο, με obtain ip automatically ποτε δεν επιανε-επιασε μονο με καρφοτες ip,το δικτυο στα vista πρεπει να ειναι private,στα firewall και των 2 pc εβαλα κανονα να επιτρεπεται η συνδεση αντιστοιχα των ip που ειχα θεσει ( δεν χρησιμοποιω κανενα ms-vista-xp-firewall οποτε καλυτερα ας απαντησει καποιος αλλος πως γινεται αυτο αλλα για δοκιμασε να κλεισεις και τα 2 firewall για δοκιμη).Περα απο αυτα δεν εχω κανει κατι αλλο και οπως ειπα το δικτυο μου ειναι up&running.

Note:Επισης στο ιδιο δικτυο παλιοτερα ειχα σεταρει και ICS παλι με σωστα αποτελεσματα.

Δημοσ.

μπα τα εχω δοκιμασει και αυτα. εχω απενεργοποιησει τα firewall οπως επισης και οι διευθυνσεις ειναι καρφωτες. 192.168.1.1 ειναι το ρουτερ για το adsl και 192.168.1.2 και 192.168.1.3 ειναι οι δυο υπολογιστες.

μασκα:255.255.255.0

gateway:192.168.1.1

dns:192.168.1.1

Δημοσ.

dns:192.168.1.1?Εβαλες για dns το default gateway?Dns η θα το αφησεις κενο η θα βαλεις τους dns του isp σου(trial & error)Αν αποτυχουν ολα τοτε δοκιμασε με automatic και τσεκαρε τις ρυθμισεις του dhcp server του ρουτερ.

EDIT:Υπηρχε patch?Ισως να ηταν μεσα στο SP3 γιατι δεν εχω κατεβασει τπτ αλλο περα απο αυτο.

Δημοσ.

Για να δουν τα xp το pc με τα vista πρεπει ναε γκαταστησεις ενα patch της microsoft.Δυστηχως ειμαι

εκτος σπιτιου οπου και εχω το link.Στο δικο μου δικτυο win xp sp2 και vista μονο μετα το patch ειχα δικτυο.

Δημοσ.

dns την ip tου router δεν είναι λάθος.Μία χαρά σωστό είναι.Δουλεύει και με τους dns του provider, αλλά είναι πιο εύκολο να θυμάσε την ιp του δικτύου σου.

χωρίς dns, δεν θα έχει internet.

για το προγραμματάκι που λέτε ρε παιδιά.εγώ έχω xp & vista σπίτι (και linux)και δεν έβαλα κανένα πρόγραμμα για να τα βλέπω στο δίκτυο, ούτε στην δουλειά που έβαλα δοκιμαστικά ένα laptop με vista.

Δημοσ.

παρόμοιο πρόβλημα αντιμετοπίζω και εγώ. Προσπαθώ να συνδέσω φορτηγο με βιστα και σταθερό με xp pro. τους έχω δώσει καρφωτές ιρ αλλά δεν βλέπω κανέναν από τους 2 υπολογιστές. Το μόνο που γίνεται είναι πινγκ από τον xp στον βιστα. Το αντίστροφο δεν γίνεται και παίρνω το μνμ host is unreachable. Στο σχεδιάγραμμα των βίστα μου δείχνει να είμαι συνδεδεμένος σε unidentified network

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...