pcfan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Πεδία μου μήν μου απελπίζεσται...Πολύ απλά φταίει ή εταιρία που έχετε κάνει την σύνδεση. Δέν φταίει καθόλου το Modem ή το Router. Εάν θέλετε να μην σας πετάει αλάξτε την σύνδεση. 2 εταιρίες στην Ελλάδα που δέν πετάνε καθόλου έξω είναι ή FORTHNET και ή CONN-X για την ακρίβεια και αυτές οι εταιρίες σε πετάνε έξω , γενικά δεν υπάρχει η τέλεια εταιρία ακόμα.
poulinos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 για την ακρίβεια και αυτές οι εταιρίες σε πετάνε έξω , γενικά δεν υπάρχει η τέλεια εταιρία ακόμα. δεν υπαρχει ετερεια που σε πεταει εξω με την εννοια που το λεμε εδω.γιατι πως γινεται πχ να λεει ενας οτι εχω την ταδε ετερεια και με πεταει εξω και καποιος αλλος με την ιδια ετερεια να πεζει σφαιρα.και να το πω και διαφορετικα η φιλη μας εχει 2 mbit ote και την πεταει εξω εγω ειχα 1 mbit forthnet αλλα πανω στο μηχανημα του οτε αλλα λογω πολυ καλης γραμμης δεν με πετουσε ποτε εξω.εκλεινα και 10 μερες online>το ιδιο και τωρα.εχω 2play απο καποια ετερεια και κλεινω πολλες μερες online.ολα εχουν φτιαχτει με το θεωρητικο να μην πεφτει η συνδεση αν τωρα στην φιλη μας η γρμαμη ειναι διαλυμενη αυτο ειναι αλλο.απλα να δοκιμασει με ρουτερ και αμα δεν βγει ακρη μετα κανονιζει για ραντεβου και βλεπει και για την χρεωση μην της ερθει ξαφνικα κανα τρελο ποσο.
katerina_a_86 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 χμχμχμχμμχ...Η...σοβαρότητα, ό,που μας βολεύει ; ...Για ξαναδιάβασε ΚΑΛΑ τους όρους της σύμβασής σου... * * * * * ...Όσο για κάποια προηγούμενα : Πληρώνεις λοιπόν 74 ? το δίμηνο (..λίγο παραπάνα πληρώνεις, αλλά τεσπα). Η Forthnet (αν έχει έρθει το δίκτυό της στην πόλη που βρίσκεσαι), παρέχει (ονομαστική) MEXΡΙ 24mbps σύνδεση (το οποίο κατά περίπτωση είναι συνήθως μεταξύ 5-20mbps) , και στο πρόγραμμα economy, όπου τα τηλεφωνήματα χρεώνονται (με σύνολο όσα σχεδόν πληρώνεις στον ΟΤΕ, σου παρέχει δερεάν τις εντός Ελλάδας και σε 24 νομίζω επιλεγμενες χώρες - τις κλήσεις,ενώ στις εκτός λίστας απλά τις χρεώνεσαι) ,,,αλλά ΔΕΝ έχεις πάγιο, και πληρώνεις 24 (ή 25) ? το μήνα. Το δίμηνο, μας κάνει ας πούμε 50. 50 % κάτω δηλαδή από τον ΟΤΕ που πληρώνεις. Με τους άλλους παρόχους τί γίνεται κι αν συμφέρουν ακόμα περισσότερο δεν ξέρω, αλλά το καλύτερο όνομα στους εναλλακτικούς, μάλλον η Forthnet το έχει. ..τους όρους που είχε αναφέρει ο poulinos σχετικά με τις συνδέσεις, μπορείς και μόνη σου να τους ψάξεις στη Wiki, αν ενδιαφέρεσαι (ενδεικτικά, έχουν να κάνουν με το "πόσο καλή είναι η σύνδεση" ). Τέλος, η απόσταση έχει απλά να κάνει με το πόσο απέχεις από τον πάροχο της περιοχής σου. Σε "γενικές" γραμμές, όσο πιο μακρυά, τόσο πιο κακά. Για τους όρους της σύμβασης μπορεί να έχεις και δίκιο.Πρ'αγματι δεν τους διάβασα. Ως προς τα οικονομικα : Το ξέρω πως υπάρχουν πολύ δελεαστικές προσφορές αλλά διστάζω να αλλάξω τον ΟΤΕ γιατί έχω ακούσει τραγικές περιπτώσεις.Για παράδειγμα ένας φίλος περίμενε 3 μήνες να τον συνδέσουν,ένας άλλος αηδίασε απο τις κακής ποιότητας υπηρεσίες και επέστρεψε στον ΟΤΕ (και πλήρωσε κιολας για να το κάνει) και γενικά μου έχει σχηματιστεί η εντύπωση πως όλες αυτές οι νέες εταιρίες με τις δελεαστικές προσφορές προσφέρουν χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες και σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς.'Ετσι προτιμώ να μένω στην ασφάλεια του ΟΤΕ χωρίς να το ψάχνω και πολύ. Το πόσο απέχω από τον πάροχο της περιοχής δεν ξέρω πώς γίνεται να ξέρω.
washcloud Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 ...Πάντως, εγώ ΔΕΝ πρότεινα να πας "αλλού". Όχι γιατί έχω λόγο να προτείνω, απλά ξεκαθαρίζω ότι πρόταση, ΔΕΝ έκανα. Απλά λεπτομέρεις για κάποια πράγματα που ξέρω παρέθεσα. Όσο για τους "εναλλακτικούς", απλά να πω περί Forthnet, ότι δεν είναι "μία από όλες αυτές τις νέες εταιρίες". Μάλλον η πιό παλιά είναι - εκτός φυσικά του ΟΤΕ, και απ΄' όσο έχω καταλάβει, η πιο "σταθερή". Η κουβέντα "ιδιόκτητο δίκτυο" ΔΕΝ λέει τα πάντα, το μέγεθος, την ιστορία κτλ κτλ του ΟΤΕ δεν νομίζω να τα επισκιάζει, αλλά κάτι πάντως λέει. (...και για να προλάβω κάθε σήκωμα φρυδιών από οποιονδήποτε, στον ΟΤΕ είμαι, με 1mbit κι όλας. Tώρα, "ΤΙ κάνω εδώ"...άλλο πακέτο) Από 'κει και πέρα, ελεύθερος καταναλ...ΑΝΘΡΩΠΟΣ είσαι, ενημερώνεσαι, επιλέγεις, και πράττεις όπως ανάλογα γουστάρεις... Όσο για την "απόσταση", παίζουν οι "κόμβοι" (DSLAM) - που οκ δεν θα μπεις google και θα βρεις πόσο εσύ απέχεις από το DSLAM που είναι συνδεδεμένη η γραμμή σου, ή πόσοι άλλοι είναι ταυτόχρονα, αλλά αν είσαι...100 μέτρα από τον ΟΤΕ της περιοχής σου, μπορείς να είσαι "σίγουρη", ότι τουλάχιστον δεν παίζει ζήτημα "απόστασης"....(...αν όμως είσαι μερικά χιλιόμετρα, μην...περιμένεις και πολλά)
poulinos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 το ποσο απεχεις απο τον αστικο κεντρο του οτε το βλεπεις απο το attenuation της γραμμης η πολυ απλα αν ξερεις που βρισκεται ο οτε στην περιοχη σου το υπολογιζεις πανω κατω.εγω πχ βλεπω aatenuation 29 σε μενα που σημαινει 2 xiliometra και κατι αλλα και με το ματι ειμαι περιπου 2 km απο τον οτε της περιοχης μου
katerina_a_86 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 το ποσο απεχεις απο τον αστικο κεντρο του οτε το βλεπεις απο το attenuation της γραμμης η πολυ απλα αν ξερεις που βρισκεται ο οτε στην περιοχη σου το υπολογιζεις πανω κατω.εγω πχ βλεπω aatenuation 29 σε μενα που σημαινει 2 xiliometra και κατι αλλα και με το ματι ειμαι περιπου 2 km απο τον οτε της περιοχης μου Και που μπορώ να το δω αυτό το attenuation της γραμμής μου?
poulinos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Διπλο κλικ στο εικονιδιο κατω δεξια στην μπαρα(πρασινο τριγωνο) οταν βγει ο αρχικος πινακας τοτε πατας Alt-d. εκει θα σου γραφει και το margin που σου ζητησα πιο πριν
katerina_a_86 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Διπλο κλικ στο εικονιδιο κατω δεξια στην μπαρα(πρασινο τριγωνο)οταν βγει ο αρχικος πινακας τοτε πατας Alt-d. εκει θα σου γραφει και το margin που σου ζητησα πιο πριν attenuation : 25.40db margin : 32,50 db Τι απόσταση δείχνει αυτο? Το margin τί είναι τελικά?
dimitris_p Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 attenuation : 25.40db margin : 32,50 db Τι απόσταση δείχνει αυτο? Το margin τί είναι τελικά? Kατερινα χρειάζεται το Downstream Line Attenuation αν μπορείς να το δεις απ το modem μπορείς να πας εδώ http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php βαζεις την τιμη και το πρόγραμμα υπολογίζει την απόσταση μεταξύ εσενα και στο dslam του οτε.Επισεις σου γράφει και την μέγιστη ταχύτητα θεωρητικά πάντα που μπορεί να κλειδώσει το modem σου.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 attenuation : 25.40db margin : 32,50 db Τι απόσταση δείχνει αυτο? Το margin τί είναι τελικά? τα νουμερα σου ειναι παρα πολυ καλα για να σου δημιουργουν disconects.εχεις κοντα στα 2 km αποσταση.θα μπορουσες σε 2play Να παιξεις κοντα στα 17 mbit.den dikaiολογειται να εχεις αποσυνδεσεις εκτος αν εχει κανα φιλτρο προβλημα η συναγερμο χωρις φιλτρο η αν εχεις αποσυνδεσεις οταν σηκωνεις το τηλ κτλ
dimitris_p Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Σαν τεχνικός έχω να πω τα εξής..Για της αποσυνδέσεις μπορεί να ειναι αρκετές οι αιτίες.. 1 πρόβλημα εσωτερικά στο σπίτι με την σύνδεση του modem-router με την γραμμή όπως κακή σύνδεση,χαλαρά fis η fis που δεν πατάνε καλά η καλώδια με πρόβλημα και τέλος πρόβλημα στην πρίζα ΟΤΕ. 2 Πρόβλημα στην γραμμή στο καλώδιο δηλαδή απο το σπίτι μας στο boxaki του ΟΤΕ και από εκεί στο kafao του ΟΤΕ.αυτό μόνο τεχνικός μπορεί να το ελέγξει. 3 πρόβλημα στο dslam στην πλακέτα.. 4 παράσιτα στην γραμμή από κακή επαφή πάλι στα καλώδια γενικώς 5 και τέλος πρόβλημα του παροχου internet που είναι και το ποιο σπάνιο.
katerina_a_86 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Το φαινόμενο τείνει να εξαλειφθεί.Δεν ξέρω τι έγινε αλλά πλέον δεν αποσυνδέομαι.
danaos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Ελπίζω να μην άκουσες τις "συμβουλές" περί φορμαρίσματος...
katerina_a_86 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Όχι φυσικά, σιγά να μην έκανα φορμάτ τόσο εύκολα.
dimitris_p Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Kανε ενα ελέγχο σε αυτά που έγραψα ποιο πάνω (καλώδια βύσματα) μήπως κάτι είναι λασκαρισμένο και δεν πατάει καλα. αν εχεις πάλι προβλήματα εχεις 2 λύσεις. παίρνεις το 1242 help desk και τους λες τι ακριβώς σου παρουσιάζει η το δεύτερο νομίζω οτι εχεις cone-x στο 121 και το δηλώνεις βλάβη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.