kostas88 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα Στο σπίτι είμαστε 4 άτομα έχουμε 2 υπολογιστές desktop και 2 laptop. Θέλω να τους συνδέσω αυτούς μαζί με 1 ετυπωτή. Δηλαδή δημιουργία τοπικού δικτύου. Επίσης τα 2 laptop θα μπορούν να δίνουν στον εκτυπωτή ασύρματα εντολή εκτύπωσης και επίσης θα μπορούν να συνδέονται και αυτά στο internet. Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου εξηγούσατε κάποια πράγματα. -Καταρχήν τι συσκευή χρειάζομαι? Router, bridge, switch, hub, access point? Μην ξεχνάτε τα laptop που πρέπει να συνδέονται ασύρματα. Και πως θα τα συνδέσω αυτά. -Η αρχιτεκτονική θα πρέπει να είναι client/server, η peer to peer? Δεδομένο ότι προορίζεται για δίκτυο στο σπίτι Ευχαριστώ,,,
nick#18 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 εγω αυτο το κανω με hub τα συνδεω ολα πανω με lan και το router μαζι βαζω τα windows να στισουν δικτυο μετα οριζω και τον εκτυπωτη απο το pc μου να εχει κοινοχρηστη χρηση και παω στα αλλα pc και βρησκω τον εκτυπωτη και τον κανω εγκατασταση και ολα οκ
ghostaki Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Νομίζω πως με αυτό είσαι ΟΚ: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=2168
kostas88 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 εγω αυτο το κανω με hub τα συνδεω ολα πανω με lan και το router μαζι βαζω τα windows να στισουν δικτυο μετα οριζω και τον εκτυπωτη απο το pc μου να εχει κοινοχρηστη χρηση και παω στα αλλα pc και βρησκω τον εκτυπωτη και τον κανω εγκατασταση και ολα οκ Από τι έχω καταλάβει: Έχεις το router για να έχεις σύνδεση με το internet. Ακόμα δεν έχουμε κάνει lan. Το lan το κάνεις με το Hub όπου συνδέεις το pc και σε άλλη θύρα τον εκτυπωτή. Οπότε τώρα έχουμε και lan αν κατάλαβα καλά. Συνδέεις τώρα το router σε μια υποδοχή του hub και πλέον το lan είναι συνδεδεμένο με το internet μέσω του router. Πάνω σε αυτό έχω μια απορία. Εγώ θέλω να συνδέσω και δύο laptop ασύρματα όμως. Η σύνδεση αυτή θα δίνει τη δυνατότητα στα laptop να εκτυπώνουν αλλά και να συνδέονται στο internet. Ουσιαστικά δηλαδή ο εκτυπωτής θα συμετέχει στο δίκτυο. Αυτό πως μπορεί να γίνει?
kostas88 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Νομίζω πως με αυτό είσαι ΟΚ: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=2168 Πολύ καλό εργαλείο αυτό. Αλλά τι ακριβώς ενοεί με το print server ??
ghostaki Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς: Πάνω σε αυτό έχω μια απορία. Εγώ θέλω να συνδέσω και δύο laptop ασύρματα όμως. Η σύνδεση αυτή θα δίνει τη δυνατότητα στα laptop να εκτυπώνουν αλλά και να συνδέονται στο internet. Ουσιαστικά δηλαδή ο εκτυπωτής θα συμετέχει στο δίκτυο. Αυτό πως μπορεί να γίνει?
kostas88 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς: ωραίος ghostaki! τώρα, με βάση τα λεγόμενα του Nick# θα πρέπει πρώτα από όλα να έχω ένα router ώστε να συνδέω το Lan μου με το internet.Έτσι? Και μετά στο USRobotics θα συνδέω τα 2 laptop 2 desktop και εκτυπωτή.Έτσι θα μπορούν να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους (Lan) αλλά και με το internet (μέσω router) Μπορώ να χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ το USRobotics και τίποτα άλλο? Δηλαδή αυτό μπορεί να δημιουργεί lan και ταυτόχρονα σύνδεση με το διαδίκτυο? Και ένα τελευταίο, ο εκτυπωτής που θα προμηθευτώ θα πρέπει να είναι δικτυακός... να έχει δηλαδή κάρτα δικτύου? Σε ευχαριστώ και sorry για τις πολλές ερωτήσεις
ghostaki Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Λοιπόν: -μόνο το USR χρειάζεσαι, θα παίρνει αυτό ιντερνετ από το DSL σου -εκτυπωτής απλός USB
nick#18 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 οπως τα λεει και ο φιλος μας ο ghostaki ο εκτυπωτης ειναι usb και απλα μετα τον ρυθμιζεις απο τον υπολογιστη που ειναι συνδεμενος να εχει κοινη χρηση στο δικτυο....
kostas88 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μια ερώτηση σημαντική ακόμη παιδιά. Σε ένα τέτοιο δίκτυο όπως προανέφερα (2 φορητοι 2 σταθεροί 1 εκτυπωτής) τι αρχιτεκτονική δικτύου πρέπει να ακολουθηθεί? Client-Server ή Peer to peer? Με ποια έννοια το λεω. Εγώ σκοπεύω να τα συνδέσω όλα επάνω στο router USR (εκτυπωτές και υπολογιστές) και να κάνω Lan. Όμως έχω ακούσει ότι για τη δημιουργία lan από 2 υπολογιστές και πάνω πρέπει να έχεις έναν server απαραίτητα. Άρα με αυτή τη λογική είμαστε στην αρχιτεκτονική client-server.Έτσι δεν είναι? Θα πρέπει ο server να έχει ειδικό λειτουργικό σύστημα? Στην περίπτωση peer to peer θα πρέπει να έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής δεδομένων? Επίσης με βολεύει το peer to peer στην περίπτωση μου που θέλω ο κάθε υπολογιστής να μπορεί να δίνει εντολές εκτύπωσης? Ευχαριστώ
kostas88 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Παιδιά, μπορούμε να έχουμε ένα δίκτυο (LAN) με Hub στη μέση που να συνδέει τους 5 σταθμούς και αρχιτεκτονική Peer to peer? Μήπως αυτό δεν θα είναι peer to peer αφού η πληροφορία διέρχεται πρώτα από το hub και μετά πηγαίνει στον παραλήπτη?? Ή δεν παίζει ρόλο? Και αν όχι, μήπως είναι τότε αρχιτεκτονική client-server? ή τίποτα από αυτά?
nick#18 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 client-server ειναι με hub ο huβ οριζει μονο του server και clients δηαλδη εμενα εχει ορισει το pc μου ως server....(νομιζω) γιατι ειναι στην στη δευτερη θεση του hub μετα το router και γιατι εχει ολα τα κοινοχρηστα περιφεριακα πανω....(αν ειμαι λαθος ας με διορθοσει καπιος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.