Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με drivers για την Motherboard Soltek SL-85DR3-R!!!HELP!!!

baraca83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας.Με λένε Τάσο και χαίρομαι που γίνομαι μέλος σε αυτό το εξαίσιο forum..

Έχω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση των Windows XP Service Pack 2..Έχω χάσει το cd της μητρικής και δεν μπορώ να δηλώσω τον δίσκο όταν μου τον ζητάει..Ψάχνω τόσες ημέρες μέσω του google μήπως και βρώ τίποτα αλλά τζίφος...Μήπως κάποιος απο το forum μπορεί να μου πεί πώς και απο πού μπορώ να κατεβάσω τους drivers για τον SATA???

Η motherboard είναι η Soltek SL-85DR3-R με controller FastTrak 376 1.00.0.21

Θα είμαι πολύ ευγνώμον σε όποιον μπορεί να με βοηθήσει....

Ευχαριστώ πολύ..Τάσος.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.Αυτό το site που μου έδωσες έχει για το FastTrak 376 1.00.0.11, εγώ θέλω για 1.00.0.21

Δημοσ.

...Συνονόματε, μάλλον πολύ άτυχος πρέπει να είσαι.

Αναφορικά με πχ αυτό

Promise site does not even refer to the FT 376

....από εδώ (φαντάζομαι το έχεις δει και συ)

http://64.233.183.104/search?q=cache:c7DbE-xNbJUJ:www.abxzone.com/forums/f24/p4pe-promise-376-onboard-raid-troubles-72461.html+FastTrak+376+1.00.0.21&hl=el&ct=clnk&cd=3&client=opera

....Eίναι driver...φάντασμα. Όντως δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά. Ούτε στο drivers.com

To κοντινότερο, μοιάζει να είναι αυτό στο site της MSI : http://global.msi.com.tw/index.php?func=driverfile&dno=2375&i=0

(είναι η version .19)

Kάνε μια δοκιμή. Και μετά υπάρχει η version .29, και .23 νομίζω (στο drivers.com αυτά)

Αλλιώς, παίρνεις μια SATA controller card (20-30 ?)...

Δημοσ.

Καλημέρα συνονόματε..Τί είναι το Sata Controller που πρέπει να αγοράσω???Εγω σκεφτόμουν να περάσω τα Win 98 που δεν πιστεύω να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα επειδή έχω δουλειές που πρέπει να κάνω στο internet και μετά να κάνω αναβάθμιση...Δυστηχώς είναι πρώτη φορά που δεν βρίσκω κάτι μέσω internet και κανένας δεν μπορεί να το βρεί αυτό το inf αρχείο που ζητάω....Χωρίς βεβαίως να θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια κανενός...

Δημοσ.
Εγω σκεφτόμουν να περάσω τα Win 98 που δεν πιστεύω να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα επειδή έχω δουλειές που πρέπει να κάνω στο internet και μετά να κάνω αναβάθμιση
?

...και τί σε κάνει να πιστεύεις ότι τα 98 ΕΧΟΥΝ driver που ΔΕΝ έχουν τα ΧΡ ; !

(...εκτός κι αν όντως έχεις περάσει παλιότερα τα 98, και ΧΩΡΙΣ να περάσεις ξεχωριστά SATA controller driver, αναγνωριζόταν ο δίσκος σου - πράγμα που μου φαίνεται χλωμότατο...) (τα XP ήταν επίσης...φέιμους, για την πληθώρα των driver που είχαν "μέσα τους", για διάφορες συσκευές, σε αντιδιαστολή με παλαιότερα αυτών λειτουργικά...Να μην έχουν κάτι τα ΧP, και να το έχουν τα 98....)

...Για SATA controller card μίλησα πριν (πχ : http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=CONTROLLER%2520CARD&category2=SERIAL%2520ATA - μόνο προσοχή, κάποιες ίσως να ΜΗΝ ξεκινάνε λειτουργικό, οπότε θέλει ψάξιμο... ) (...ίσως πχ αντί παραγγελίας, να πρέπει ν' απευθυνθείς σε τοπικό μαγαζί υπολογιστών, αλλά ενδέχεται να τις βρεις πολύ ακριβότερες....) (...ή να απευθυνθείς με e-mail στις εταιρίες παραγωγής, ρωτώντας αν η εκκίνηση λειτουργικού είναι δυνατή...)

Επίσης, τί ακριβώς εννοείς με την "αναβάθμιση" - δεν το κατάλαβα....

Κι όσο για το ψάξιμο, είχα κάνει λίγο προχθές όταν είχα δει το μήνυμά σου, αλλά δεν βρήκα κάτι, και χθες που "κόλλησα" πραγματικά ψαχνόμουν ώρες (και με πολύ "τρελλές" μεθόδους κι αναζητήσεις - το πήρα κάπως "προσωπικά") και αποτέλεσμα γιοκ, όπως έγραψα στο προηγούμενο post. ΚΑΙ η εταιρία της μητρικής έχει κλείσει, και η Promise δεν φαίνεται να έχει driver με ΑΥΤΑ τα στοιχεία που παραθέτεις (....περίεργο πάντως...), ΚΑΙ στο web τ' αποτελέσματα είναι από λίγα ως καθόλου (και συνήθως αφορούν controller CARD, και ΟΧΙ chipset στην μητρική, και αυτό μάλιστα για προβλήματα ασυμβατότητας....)

...Eν τω μεταξύ, τα αρχεία που σου υπέδειξε ο προηγούμενος, ή ακόμα και εγώ, ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ αν κάνουν τη δουλειά ; Δεν είναι απαραίτητο να μην ταιριάζει ένας "άλλος" driver....(κι αν κάτι δεν πάει καλά, απλά τον απεγκαθιστάς...)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ αλλά τελικά δεν προχώρησα άλλο γιατί το πρόβλημα το είχε η motherboard.Έκανα αναβάθμιση και ξένιασα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...