Προς το περιεχόμενο

RAID or Raptor?

gfdimopo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κλασικό ερώτημα...

Έχω το παρακάτω σύστημα που λειτουργεί με ένα σκληρο Seagate HDD 320 GB Sata 2 16mb cache...

CPU: Intel core duo E8400

Mobo: Gigabyte P35 DQ6

RAM: Teamgroup Xtream 1066 5-5-5-15

PSU: chieftec 850 W

GPU: Asus 8800GTX

Επειδή έχω ενα πιστωτικό στο πλαίσιο απο μία συσκευή που χάλασε...και σκεφτόμουν να έπερνα ένα raptor ή ενα ακόμα 320 και να τους εκανα RAID? Τι θα κάνει το σύστημα πιο αποκρίσιμο. Ξέρω ο ράπτορας έχει μικρότερο seek time αλλα το RAID Καλύτερη διαμεταγωγή...το θέμα είναι πιο βοηθάει το σύστημα καλύτερα στο να είναι πιο αποκρίσιμο στις εφαρμογές (RAID με ραπτορες δεν το σκέφτομαι λόγο κόστους).

Μήπως να μείνω ως έχω με τον 320 GB σκληρούλη μου?

Δημοσ.

Πιο αποκρίσιμο θα γινει το συστημα σου με εναν raptor...

Εχοντας raid0 , μαλιστα με 2 δισκους σαν τους δικους σου, μπορω να πω πως στην αποκρισημοτητα δεν ειδα καμμια διαφορα με το raid 0, παρα μονο στην διαμεταγωγη.

Δημοσ.

Απο πρακτικής και οικονομικής σκοπιάς, πιστεύω πως καλύτερα θα είναι να πάρεις έναν 320 και τους κάνεις raid. Και αρκετά πιο γρήγορα θα δουλεύει (σε σχέση με πριν) και θα κερδίσεις διπλή χωρητικότητα (640Gb στο σύνολο σε Raid0).

Δημοσ.

Είχα raid-0 με δυο 320άρηδες Seagate. ΟΚ τα παιχνίδια φόρτωναν (μάλλον) λίγο ταχύτερα αλλά δεν είδα κάπου αλλού κάποια ικανή διαφορά ώστε να το διατηρήσω. Οπότε προτείνω raptor :)

Δημοσ.

Οι μεταγωγές χρησιμοποιούνται πιο πολύ απο τις εφαρμογές ή πιο πολύ παίζει ρόλο το seek time?

Αν πάρω ενα σκληρό ακόμα και τον βάλω σε RAID θα καταλάβω διαφορά στο χρόνο που φορτώνουν τα προγράμματα, στο χρόνο εγκαταστάσεων κλπ? η απλα μόνο όταν κάνεις copy paste φαίνεται η διαφορα. Η δίσκοι μου από οτι έκανα κάποια τεστ χωρίς jumpers για να δουλεύουν σε SATA 2 ήταν περίπου στα 66Μβ/s

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...