Lucifer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Κοιτα, η αληθεια ειναι οτι ειμαι απο αυτους που θεωρουν οτι τα τεραποδα και γενικα τα ζωα δημιουργηθηκαν για να ειναι στη φυση ανεξαρτητως μεγεθους. Βεβαια απο τη στιγμη που υπαρχει παγκοσμια υιοθετηση του όρου "κατοικιδιο" την αποδεχομαι και βγαζω το σκασμο. Θεωρω δηλαδη οτι ουτε το ποντικακι πρεπει να μπαινει στο κλουβι, ουτε το πουλακι (το πουλακι πρεπει να μπαινει αλλου ), ουτε τιποτα. Πολυ απλα δεν μπορω να με φανταστω στη φυλακη και επομενως δεν μπορω να φανταστω οτι θα κανω εγω κατι τετοιο σε ενα ζωο και μαλιστα χωρις να φταιει σε κατι.... απλα και μονο για τη διακοσμηση μου.Δεν ειναι μια ακρως φιλοζωική αποψη αυτη? Όσο φιλάνθρωπη είναι και η άποψη πως οι ανάπηροι και οι ορφανοί δεν θα έπρεπε να χρίζουν προστασίας και βοήθειας.
Critter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Όσο φιλάνθρωπη είναι και η άποψη πως οι ανάπηροι και οι ορφανοί δεν θα έπρεπε να χρίζουν προστασίας και βοήθειας. Όπως επισης και οτι η ακριβεια ειναι ενα πολυ σημαντικο προβλημα στις μερες μας!
sleepy_head Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Γενικότερα η νοοτροπία μας σε αυτά τα θέματα (όπως και σε τόσα άλλα) είναι χέσε μέσα γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω το βλέμα και την απορία μερικών, όταν με βλέπουν στο δρόμο να φοράω το πλαστικό γάντι για να μαζέψω τις ακαθαρσίες του σκύλου! Τους φαίνεται εξωπραγματικό! +1 Έχουμε γεμίσει σκ@τ@ στη γειτονιά..κανείς δεν τολμάει να πάρει μια σακούλα και μια εφημερίδα όταν πάει βόλτα το σκύλο του..
momotis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Οι ακαθαρσιες στους δρομους ομως προερχονται και απο τα αδεσποτα, οχι μονο απο τα κατοικιδια. Οσον αφορα τις κατακριτεες συμπεριφορες των ανευθυνων ιδιοκτητων (που δεν φροντιζουν για τα ζωα τους και δεν ενδιαφερονται για την οχληση που προκαλουν στους αλλους επειδη τα εχουν εγκαταλελειμενα σε μπαλκονια )δε νομιζω πως πρεπει να μιλαμε για τα αυτονοητα θεματα που σαφως οι περισσοτεροι πιστευουν οτι ειναι λαθος,παραυτα γινονται δυστυχως. Eιναι σαν να λεμε οτι θελουμε την αξιοκρατια στο δημοσιο,τη στιγμη που τρεχουν ολοι να μπουν απο την "πισω πορτα"! Παντως παρεπιπτωντος επειδη διαβασα για την Κυψελη,ειμαι σιγουρος πως οι κατοικοι τετοιων περιοχων σιγουρα θα καταφυγουν σε κατοικιδιο- φυλακα οχι μονο για τις φιλοζωικες τους προτιμησεις..
Critter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Παντως παρεπιπτωντος επειδη διαβασα για την Κυψελη,ειμαι σιγουρος πως οι κατοικοι τετοιων περιοχων σιγουρα θα καταφυγουν σε κατοικιδιο- φυλακα οχι μονο για τις φιλοζωικες τους προτιμησεις.. Οπότε υποθέτω οτι αν θέλει φύλακα, δεν θα παρει τσιουάουα αλλα κανα λυκόσκυλο . Δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι το 1/3 των διαμερισματων στην κυψελη να έχουν λυκοσκυλα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Οι ακαθαρσιες στους δρομους ομως προερχονται και απο τα αδεσποτα,οχι μονο απο τα κατοικιδια. Και όχι μόνο! Στα πάρκα ειδικά, υπάρχουν και ακαθαρσίες ανθρώπων (και δε μιλάω για σκουπίδια αλλά για σκ@τ@)
toulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Μπορείς να κοιτάξεις και εδώ: http://adespotologio.wordpress.com http://www.stray.gr/ http://www.kaz-eric.gr/
Danny7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 τελικα πηρα απο την κυρια μαιρη ενα υπεροχο σκυλακι!!!ειναι παρα πολυ ζωηρο και τρελενεται για μια μπλε μπαλιτσα!!!τρεχει πανω κατω και θελει να του την πεταμε συνεχεια και μας την ξαναφερνει πισω!!!τον εκανα και μπανιο με σαμπουαν αυτο για τα μωρα!!!και σε λιγο θα παω pet shop να του αγορασω λουρακι και οτι αλλο χρειαζεται!!τη τροφη λετε να του παρω και καθε ποτε να του δινω να τρωει?!θα το παω και σε κτηνιατρο μια απο αυτες τις μερες αλλα να ξερω μεχρι τοτε!!!α και βγαζει αρκετη τριχουλα και πρεπει να το παω για κουρεμα!!!εχει κατουρισει 2 φορες στο ιδιο σημειο!!αν και του εριξα ξυδι την πρωτη φορα ξανακατουρησε εκει παλι!!!!τι λετε να κανω για να του μαθω να κανει την αναγκη του στο μπαλκονι η οταν το πηγαινω βολτα εξω!?η κυρια μαιρη μου ειπε να βαλω αμμονια εκει που θελω να κανει την αναγκη του και θα πηγαινει εκει!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 τελικα πηρα απο την κυρια μαιρη ενα υπεροχο σκυλακι!!!ειναι παρα πολυ ζωηρο και τρελενεται για μια μπλε μπαλιτσα!!!τρεχει πανω κατω και θελει να του την πεταμε συνεχεια και μας την ξαναφερνει πισω!!!τον εκανα και μπανιο με σαμπουαν αυτο για τα μωρα!!!και σε λιγο θα παω pet shop να του αγορασω λουρακι και οτι αλλο χρειαζεται!!τη τροφη λετε να του παρω και καθε ποτε να του δινω να τρωει?!θα το παω και σε κτηνιατρο μια απο αυτες τις μερες αλλα να ξερω μεχρι τοτε!!!α και βγαζει αρκετη τριχουλα και πρεπει να το παω για κουρεμα!!!εχει κατουρισει 2 φορες στο ιδιο σημειο!!αν και του εριξα ξυδι την πρωτη φορα ξανακατουρησε εκει παλι!!!!τι λετε να κανω για να του μαθω να κανει την αναγκη του στο μπαλκονι η οταν το πηγαινω βολτα εξω!?η κυρια μαιρη μου ειπε να βαλω αμμονια εκει που θελω να κανει την αναγκη του και θα πηγαινει εκει! Αν φροντίζεις να το βγάζεις βόλτα 1-2 φορές τη μέρα, δεν θα χρειαστεί να του μάθεις τίποτα γιατί σιγά σιγά θα λερώνει μόνο κατά τη βόλτα και όχι στο σπίτι (γενικότερα δεν τους αρέσει να λερώνουν στους χώρους που ζουν και το κάνουν μόνο όταν δεν έχουν άλλη επιλογή. Βόλτες καλό είναι να αρχίσετε μόλις στο πει ο κτηνίατρος (συνήθως μετά τα πρώτα εμβόλια). Στο petshop θα βρεις και σαμπουάν ειδικά για σκύλους μιας και δεν έχουν το ίδιο ph με εμάς! Για την τροφή να ξέρεις πως όσο είναι ακόμη κουτάβι, καλό είναι να του πάρεις μια αρκετά καλή γιατί τώρα χτίζεται το σώμα του και θα είναι σημαντικό να αναπτυχθεί σωστά. Από τις καλύτερες αλλά και τις ακριβότερες είναι η orijen puppy (περίπου 22 ευρώ τα 2.5κιλά) αλλά δεν την έχουν πολλά καταστήματα (εγώ τη βρίσκω σε ένα κατάστημα στην Καλλιθέα, αν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να σου στείλω τη διεύθυνση). Υπάρχουν όμως και άλλες καλές μάρκες σε κάθε pet shop. Να προτιμήσεις ξηρά τροφή για τους λόγους που σου έγραψα σε προηγούμενο post και να αποφύγεις αυτές που έχουν χύμα σε τσουβάλια! (καλές επίσης είναι οι hills,eagle, royal cannin). Η ποσότητα της τροφής εξαρτάται από την ηλικία του και το βάρος του. Συνήθως όταν είναι κουτάβια πρέπει να τρωνε 3 φορές τη μέρα και αργότερα 2 ή ακόμη και 1 (εξαρτάται από την ποιότητα της τροφής). Η κάθε τροφή αναγράφει στη συσκευασία της πόσο να του δίνεις την ημέρα ανάλογα με το βάρος του (και το διαιρείς μετά ανάλογα με τον αριθμό των γευμάτων, πχ αν σου λέει 300γρ τη μέρα και το ταΐζεις 3 φορές τη μέρα, του βάζεις 100γρ τη φορά) Μπάνιο δεν πρέπει να του κάνεις πολύ συχνά (μια φορά το μήνα ειναι οκ) και αυτό γιατί με το συχνό πλύσιμο χάνουν πολύτιμα συστατικά από το δέρμα τους που τα προστατεύει γενικότερα. Αν λερωθεί ενδιάμεσα μπορείς να το σκουπίζεις με μια υγρή πετσέτα ή με μωρομάντηλα κλπ. Αυτά για την ώρα! Καλή αρχή και μην αγχώνεσαι μιας και δεν θα γίνουν όλα τέλεια από την πρώτη μέρα! Και το σημαντικότερο είναι να το πας να το δει το συντομότερο ένας κτηνίατρος!
Danny7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 λοιπον πηγα pet shop αγορασα λουρακι χτενα(τον χτενισα και εβγαλε παρα πολυ τριχα και τωρα δεν βγαζει πολυ!του πηρα και ξηρα τροφη πρεπει να ηταν χιμα και εκανε 2 ευρω περιπου το κιλο και πηρα 2!ομως του ανοιξα και την κονσερβα του εβαλα και την ξηρα στο μπολ που του πηρα και δεν εχει φαει τιποτα οταν λεω τιποτα τιποτα!!Μονο νερο που εχει πιει παρα πολλες φορες!!τωρα του εχω μπροστα του την τροφη την ξηρα μεσα στο μπολ να φαει οποτε θελει!!!κοιματε τωρα μεσα στο δωματιου μου τον εχω και τον εχω δεσει στο καλοριφερ διπλα και του εχω απλωσει και εφημεριδες κατω!!!οταν φευγω απο διπλα του ολο κλαιει μολις παω ηρεμει!του πηρε 20 λεπτα μεχρι να ηρεμισει και να κοιμηθει!!!τον εχω παει ηδη δυο φορες βολτα με το που βγηκαμε εκανε τσισα του και μετα ξαναεκανε και αλλες φορες!μεσα στο σπιτι δεν κατουρισε παλι καλο αυτο απο τωρα εμαθε!θα τον παω παλι το πρωι πριν τισ εξετασεις και μετα το βραδυ πριν βγω για βολτα!αλλα κακα του δεν εχει κανει ακομα!!!!επισης πηρα τηλ για κουρεα και θα τον παω μια απο αυτες τις μερες!!τωρα κτηνιατρο θα μου προτινει ενας φιλος μου!η κυρια μαιρη μου ειπε οτι εχει κανει τα πρωτα εμβολια και μου ειπε οτι τον αυγουστο θελει τα επομενα ομως δεν μου εδωσε βιβλιαρακι υγειας μηπως πρεπει να το ζητησω!?
MAIPH Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Καλησπερα! Χαρηκα που ταιριαξατε και τα πατε τοσο καλα μαζι. Οντος οταν το βγαζεις βολτα συγκεγριμενες ωρες θα κανει τοτε την αναγκη του, θα σου λερωσει πια οταν τον αφησεις μονο του για αρκετες ωρες ή οταν δεν θα του δινεις σημασια, τοτε να ξερεις ειναι για εκδικηση. Οταν τον κουρεψεις σε παρακαλω βγαλτον μια φωτο να τον δω!! Και οτι χρειαζεσε μην το σκεφτεις καθολου επικοινωνησε μαζι μου!!! Σε ευχαριστω που τον αγαπισες απο την πρωτη στιγμη, ηταν φυσικο αλλωστε αφου ειναι γλυκας. Να τον προσεχεις!!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 λοιπον πηγα pet shop αγορασα λουρακι χτενα(τον χτενισα και εβγαλε παρα πολυ τριχα και τωρα δεν βγαζει πολυ!του πηρα και ξηρα τροφη πρεπει να ηταν χιμα και εκανε 2 ευρω περιπου το κιλο και πηρα 2!ομως του ανοιξα και την κονσερβα του εβαλα και την ξηρα στο μπολ που του πηρα και δεν εχει φαει τιποτα οταν λεω τιποτα τιποτα!!Μονο νερο που εχει πιει παρα πολλες φορες!!τωρα του εχω μπροστα του την τροφη την ξηρα μεσα στο μπολ να φαει οποτε θελει!!!κοιματε τωρα μεσα στο δωματιου μου τον εχω και τον εχω δεσει στο καλοριφερ διπλα και του εχω απλωσει και εφημεριδες κατω!!!οταν φευγω απο διπλα του ολο κλαιει μολις παω ηρεμει!του πηρε 20 λεπτα μεχρι να ηρεμισει και να κοιμηθει!!!τον εχω παει ηδη δυο φορες βολτα με το που βγηκαμε εκανε τσισα του και μετα ξαναεκανε και αλλες φορες!μεσα στο σπιτι δεν κατουρισε παλι καλο αυτο απο τωρα εμαθε!θα τον παω παλι το πρωι πριν τισ εξετασεις και μετα το βραδυ πριν βγω για βολτα!αλλα κακα του δεν εχει κανει ακομα!!!!επισης πηρα τηλ για κουρεα και θα τον παω μια απο αυτες τις μερες!!τωρα κτηνιατρο θα μου προτινει ενας φιλος μου!η κυρια μαιρη μου ειπε οτι εχει κανει τα πρωτα εμβολια και μου ειπε οτι τον αυγουστο θελει τα επομενα ομως δεν μου εδωσε βιβλιαρακι υγειας μηπως πρεπει να το ζητησω!? Μη φοβάσαι! Αν πεινάσει θα φάει! Απλά είναι σε νέο περιβάλλον και θέλει το χρόνο του να προσαρμοστεί. Αυτό με το δέσιμο στο καλοριφέρ δε νομίζω να είναι ότι καλύτερο! Όσο περισσότερο δεμένο το έχεις τόσο πιο ανήσυχο θα είναι και θα φωνάζει μεγαλώνοντας! Βιβλιάριο να ζητήσεις γιατί αν όντως έκανε τα πρώτα εμβόλια, τότε σίγουρα θα έχει και βιβλιάριο υγείας!
ellilili Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δηλαδη λες οτι οποιος γυρναει κουρασμενος απο τη δουλεια του και θελει να κοιμηθει 2 ώριτσες ειναι γαιδαρος αν δεν ανεχετε το σκυλι του απο πάνω να γαβγιζει μεσα στα αυτια του?QUOTE] Ναί,είναι γάιδαρος.Επίσης ακόμη χειρότεροι ειναι αυτοι που δηλητηριάζουν σκυλάκια και γατάκια επειδή ''τους ενοχλούν''. Τι πρεπει να γίνει δηλαδη;Και αν σε ενοχλούν τα ζωάκια να κλείνεις τις πόρτες.Απ'οτι ξέρω δεν υπάρχει νομος που να λέει οτι απαγορεύονται τα κατοικίδια γιατί γαυγίζουν και ενοχλούν τους γείτονες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.