sleepy_head Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Καλύτερα να πάρεις σκύλο από κάποια φιλοζωική ή κάποιο αδέσποτο. Αν αναφέρεις στον κτηνίατρο ότι ήταν αδέσποτο όταν το βρήκες λογικά θα σου κάνει κάποια έκπτωση την πρώτη φορά. Αναλόγως το σκύλο το τρίχωμα μπορεί να είναι πρόβλημα και να "τα ακούς" από τους δικούς σου...ξέρω από την δικιά μου που είναι κόλευ-γκριφόν. Επίσης καλό είναι να μάθει να μένει κάποιες ώρες μόνο του. Δεν θες όταν λείπετε όλοι από το σπίτι να ξεσηκώνει τον κόσμο, στην αρχή ίσως να κλαίει αλλά θα μάθει σιγά σιγά. Βρες έναν καλό κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν νιώθεις ότι δεν εμπιστεύεσαι τον κτηνιατρό καλύτερα να αλλάξεις αμέσως. Νομίζω ότι ο billdanos και ο momotis σε έχουν καλύψει. Οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι εδώ είμαστε.
MAIPH Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Εγω εχω 2 σκυλακια τα οποια ειναι γριφον-τεριε αμα σε ενδιαφερει πες μου να σου πω περισοτερα. Ειναι μικροσωμα και ψαχνω να τα δωσω σε ατομα που να τ'αγαπανε και να τα προσεχουν. Νομιζω πως διαθετεις αυτα τα προσωντα!!!
SOCRATIS1000 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Φιλε κανονικα το καλυτερο θα ειναι ενα Κανις μικρου μεγεθους αλλα να το βρεις θα πρεπει να ψαξεις πολυ επειδη δεν νομιζω να χαριζουν τοσο ομορφα σκυλια.Εγω Εχω ενα ciouaoua(Δεν ξερω πως γραφετε)το οπιο ειναι πολυ καλο σκυλακι και το εχω μαθει ακριβως που να κατουραει κτλ.Απλα να ξερεις πως αυτα τα σκυλια μαδανε .Ακομα αποτι ξερω ολα τα σκυλια μαδανε εκτοσ απο τα κανις.Και μια ερωτηση.Το σκυλι μου οπος ειπα ειναι ενα ciouaoua mini το οποιο με εμας μια χαρα ειναι αλλα οταν βλεπει ξενο ανθρωπο να μπαινει σπιτι μπορει να τον δεγωσει κιολας και βεβεα γαυγιζει πολυ.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω εκτοσ απο το να το βαρεσω?Ευχαριστω.
Danny7 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 μαιρη δεν εχω παει ακομα να δω το αλλα σκυλακια που ηθελα!!!αμα ειναι θελω να δω και τα δικα σου!σου εχω στειλει και πμ οποτε μπορεσεις στειλε μου και εσυ αμα θες και το τηλ σου χ)!SOCRATIS1000 δεν νομιζω να ειναι λυση να το βαρεσεις σιγουρα θα υπαρχει και αλλος τροπος!
livewire Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 socratis1000, αν και δεν διάβασες όλα τα ποστ, δεν πειράζει:Ρ Καταρχήν, να ξέρεις ότι έχεις Μακρύτριχο Τσιουάουα, το ποίο μαδάει σα να μην υπάρχει αύριο. Η short-haired version είναι οκ. Τα chihuahua είναι αρκετά επιθετικά(σπάνια δαγκώνουν, αλλά λόγω μικρού μεγέθους, προσπαθούν να επιβληθούν με το γάβγισμα) και εφόσον δεν πολυβγαίνουν από το σπίτι, έχουν ένα παραπάνω λόγο να είναι αντικοινωνικά. Ιδιαίτερα με τους ξένους, όπως έχεις παρατηρήσει. Δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό, εκτός κι αν επιμείνεις να το κυκλοφορείς αρκετά εκτός σπιτιού, και πάλι χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα. Μέσα στο σπίτι, όταν μπαίνει ξένος, μπορείς να το παίρνεις αγκαλιά και το να αφήνεις να εξοικιωθεί με τη νέα παρουσία, πριν το αφήσεις να πλησιάσει μόνο του. Θα περιορίσεις αρκετά έτσι το ξέσπασμα/γάβγισμα της πρώτης επαφής. Για το θέμα που συζητάμε, ρίτε και μια ματιά στους κινέζικους Λοφιοφόρους. Cool huh?
Critter Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Θα γίνω κακος αν πω οτι οποιος εχει σκυλια στο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ του, δεν ειναι φιλοζωος και δεν σεβεται τους γειτονες του? Προσωπικα γουσταρω πολυ ειδικα τα καθαροαιμα σκυλια και αν ειχα σπιτι (και οχι διαμμερισμα) μακρια απο πολυ κοσμο (π.χ εξοχικο) θα έπαιρνα άνετα ενα Γερμανικο ποιμενικο. Δεν το κανω όμως για τους παραπανω λόγους.
Danny7 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 κανεις μεγαλο λαθος 4 απο τα 14 διαμερισματα της πολυκατοικιας μου εχουν σκυλακι!!δεν εχουν ενοχλισει ποτε κανεναν παντως!!!και επειδη μενω σε διαμερισμα για αυτο ψαχνω και για μικρου μεγεθουσ σκυλι!
livewire Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός που ενοχλείται από την φασαρία ενός ζώου σε μια γειτονιά, είναι ή ζώο ο ίδιος(πιθανότατα γάιδαρος) ή έχει λύσει το πρόβλημα με τους sebring-άδες, τα κομπρεσέρ, τις τρελές που φωνάζουν στα μπαλκόνια και τους υπόλοιπους ambient ήχους του ελληνικού γκέττο λάιφστάιλ.
chill Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Στις αρχές δοκίμασε και το ξύδι εκεί που δείχνει να προτιμάει να κάνει την ανάγκη του εντός σπιτιού. Έτσι έμαθε η δικιά μου μέσα σε λιγότερο από βδομάδα . Για το τρίχωμα υπάρχουν ειδικές χτένες που απορροφάνε τις τρίχες που είναι έτοιμες να φύγουν από το σκύλο. Με ένα χτενισματάκι την ημέρα δεν παίζει μεγάλο πρόβλημα. Όταν έρχεται ξένος στο σπίτι απλά αγκαλιά και σύντομα θα εξοικειωθεί. 14 χρόνια είχαμε ένα μωρό στο σπίτι. Ακόμα και λίγο πριν αρρωστήσει για να φάει ήθελε παιχνίδι και φοβέρες με τον Μπαμπούλα των Σκύλων (ναι έβγαινα στο μπαλκόνι και γάβγιζα για να κάνει μαμ lol) για να φάει, τρελή φάση . Ωραία είναι τα σκασμένα αλλά φεύγουν νωρίς....ακόμα θυμάμαι την ημέρα που γύρισα σπίτι και δεν ήταν στην πόρτα να μου κουνάει την ουρά...από τα 5 στην αγκαλιά μου. Πολύ θα ήθελα ένα σκύλο και τώρα αλλά και μόνο στην παραπάνω σκέψη το αποφεύγω....
Critter Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός που ενοχλείται από την φασαρία ενός ζώου σε μια γειτονιά, είναι ή ζώο ο ίδιος(πιθανότατα γάιδαρος) ή έχει λύσει το πρόβλημα με τους sebring-άδες, τα κομπρεσέρ, τις τρελές που φωνάζουν στα μπαλκόνια και τους υπόλοιπους ambient ήχους του ελληνικού γκέττο λάιφστάιλ. Δηλαδη λες οτι οποιος γυρναει κουρασμενος απο τη δουλεια του και θελει να κοιμηθει 2 ώριτσες ειναι γαιδαρος αν δεν ανεχετε το σκυλι του απο πάνω να γαβγιζει μεσα στα αυτια του? Προσωπικα μενω σε γειτονια οπου αυτα που λες οτι συμβαινουν (προφανως θα μενεις κυψελη για να εχεις τετοιες εμπειριες) δεν συμβαινουν παρα σπάνια και επομενως τα σκυλια που γαβγιζουν στα σπιτια ειναι ενα μεγαλο προβλημα. Αυτος που μενει 3 οροφους πιο πάνω απο μενα έχει 2 ντόπερμαν που ο αντιλαλος τους οταν ειναι στο μπαλκονι ακουγεται στην παρνηθα. Επίσης αυτη που το σπιτι της βλέπει στον ακάλυπτο έχει ένα μικρο σαν κανις το οποιο δεν ξερω γιατι αλλα σεληνιαζεται και απο το πουθενα δεν εχει σταματημο. Αν υπαρχουν και καποια σκυλια που δεν γαβγιζουν (μα τι σκυλι ειναι αν δεν γαβγιζει?), τοτε no problem for me....παραμενει ομως το προβλημα για αυτα που ειναι εγκλειστα. Τελος ελπιζω να εισαι απο αυτους που οταν βγαζεις το σκυλο σου βολτα, εχεις μαζι σου και τα καταλληλα εφοδια για να μαζεψεις τα κοπρανα του. Ελπιζω δλδ να μην εισαι απο τους βρωμιαρηδες, ελεεινους και τιποτενιους που αφηνουν τα πεζοδρομια να εχουν αυτο το χάλι ώστε να μην μπορουμε να περπατησουμε.
Critter Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 κανεις μεγαλο λαθος 4 απο τα 14 διαμερισματα της πολυκατοικιας μου εχουν σκυλακι!!δεν εχουν ενοχλισει ποτε κανεναν παντως!!!και επειδη μενω σε διαμερισμα για αυτο ψαχνω και για μικρου μεγεθουσ σκυλι! Δεν έχουν ολοι μικρα σκυλακια οπως εδωσα και παραδειγμα στο προηγουμενο μου ποστ....και δεύτερον επειδη στη δικια σου πολυκατοικια 4 σκυλακια δεν γαβγιζουν θεωρεις απολυτο οτι κανενα σκυλακι σε καμμια πολυκατοικια δεν γαβγιζει? Γιατι η εκφραση "κανεις μεγαλο λαθος" ονομαζεται απολυτη αποψη.
livewire Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Critter, δεν έχω σκυλί καρντιά μου! Είμαι πολύ ανεύθυνος/ακατάλληλος για κάτι τέτοιο. Ένας φίλος μου, που είναι ο πιο ιδιότροπος άνθρωπος του κόσμου when it comes to sleep(αλλά και γενικότερα:ΡΡ), βρήκε την υγειά του με Ωτοασπίδες. Πάντως, ένα μεγάλο σκυλί περιορισμένο σε μικρό χώρο είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ κι εγώ.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δεν έχουν ολοι μικρα σκυλακια οπως εδωσα και παραδειγμα στο προηγουμενο μου ποστ....και δεύτερον επειδη στη δικια σου πολυκατοικια 4 σκυλακια δεν γαβγιζουν θεωρεις απολυτο οτι κανενα σκυλακι σε καμμια πολυκατοικια δεν γαβγιζει? Γιατι η εκφραση "κανεις μεγαλο λαθος" ονομαζεται απολυτη αποψη. ...Και είχα αρχίσει να ανησυχώ για το πότε θα καταλήξει εδώ και αυτό το τόπικ... Critter, το ότι εσύ ζεις σε πολυκατοικία με ανεύθυνους που είτε επέλεξαν Ντόπερμαν στο διαμέρισμα, είτε γενικότερα αφήνουν τα σκυλιά κλεισμένα έξω στο μπαλκόνι και χαλάνε τον κόσμο, δε σημαίνει πως πρέπει να γενικολογείς για όλους έχουν σκυλιά στο σπίτι! Είναι η ίδια περίπτωση με αυτους που αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν όλο το μεσημέρι στο μπαλκόνι, που ακούνε μουσική στη διαπασών Σάββατο μεσημέρι κλπ κλπ Ένας φυσιολογικός σκύλος που μεγαλώνει σωστά μέσα σε μια οικογένεια, ούτε φωνάζει στα καλά καθούμενα, ούτε επιθετικό είναι όταν συναντά ξένους ή άλλα ζώα και γενικότερα δεν προκαλεί κανενός είδους ενόχληση! Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο, δεν έχει ιδέα σχετικά με τις συνθήκες που θα πρέπει να μεγαλώνει ένα ζώο! Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η απόκτηση σκύλου σε ανεύθυνους ανθρώπους και όχι η ύπαρξη σκύλου σε διαμέρισμα γενικότερα! Γενικότερα η νοοτροπία μας σε αυτά τα θέματα (όπως και σε τόσα άλλα) είναι χέσε μέσα γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω το βλέμα και την απορία μερικών, όταν με βλέπουν στο δρόμο να φοράω το πλαστικό γάντι για να μαζέψω τις ακαθαρσίες του σκύλου! Τους φαίνεται εξωπραγματικό!
Danny7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 δυστυχως δεν μπορω να παω μεχρι ασπροπυργο γιατι ειναι λιγο μακρια και δεν θα καταφερω να δω τα σκυλακια!!!στις αγγελιες που εχω δει ολα τα σκυλια ειναι μεσαιου μεγεθους και μεγαλου οποτε δεν κανουν για πολυκατοικια!!!αμα καποις εχει κατι να μου προτινει η να μου χαρισει ο ιδιος ας μου το πει χ)!
Critter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Critter, το ότι εσύ ζεις σε πολυκατοικία με ανεύθυνους που είτε επέλεξαν Ντόπερμαν στο διαμέρισμα, είτε γενικότερα αφήνουν τα σκυλιά κλεισμένα έξω στο μπαλκόνι και χαλάνε τον κόσμο, δε σημαίνει πως πρέπει να γενικολογείς για όλους έχουν σκυλιά στο σπίτι! Κοιτα, η αληθεια ειναι οτι ειμαι απο αυτους που θεωρουν οτι τα τεραποδα και γενικα τα ζωα δημιουργηθηκαν για να ειναι στη φυση ανεξαρτητως μεγεθους. Βεβαια απο τη στιγμη που υπαρχει παγκοσμια υιοθετηση του όρου "κατοικιδιο" την αποδεχομαι και βγαζω το σκασμο. Θεωρω δηλαδη οτι ουτε το ποντικακι πρεπει να μπαινει στο κλουβι, ουτε το πουλακι (το πουλακι πρεπει να μπαινει αλλου ), ουτε τιποτα. Πολυ απλα δεν μπορω να με φανταστω στη φυλακη και επομενως δεν μπορω να φανταστω οτι θα κανω εγω κατι τετοιο σε ενα ζωο και μαλιστα χωρις να φταιει σε κατι.... απλα και μονο για τη διακοσμηση μου. Δεν ειναι μια ακρως φιλοζωική αποψη αυτη? Πραγματικα για μενα λοιπον, πραγματικα, πρωτα απ'ολα μετραει αυτο. Είναι η ίδια περίπτωση με αυτους που αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν όλο το μεσημέρι στο μπαλκόνι, που ακούνε μουσική στη διαπασών Σάββατο μεσημέρι κλπ κλπ Σαφεστατα και ειναι η ιδια περιπτωση. Γιάυτο άλλωστε απαγορευεται δια νομου με το νομο περι κοινης ησυχιας. Και στις περιπτωσεις μαλιστα δεν φταιει το σκυλι που γαβγιζει μεσημεριατικα ουτε τα παιδια, μιας και δεν ξερουν τους νομους, αλλα το αφεντικο/γονεις που πηραν το σκυλι και που δεν μαζεψαν τα παιδια τους. με βοηθησες αρκετα με αυτο που ειπες να διατυπωσω αυτα που θελω tnx. Ένας φυσιολογικός σκύλος που μεγαλώνει σωστά μέσα σε μια οικογένεια, ούτε φωνάζει στα καλά καθούμενα, ούτε επιθετικό είναι όταν συναντά ξένους ή άλλα ζώα και γενικότερα δεν προκαλεί κανενός είδους ενόχληση! Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο, δεν έχει ιδέα σχετικά με τις συνθήκες που θα πρέπει να μεγαλώνει ένα ζώο! Οποιοσδήποτε σκύλος? Το ενα απο τα ντοπερμαν που σου λεω που το ειχανε απο μικρο (τωρα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 100 κιλα...ειναι διπλασιο απο το αλλο και ειναι και πιο μικρο σε ηλικια) ....ε!μας εχει δει ολους 3214517 φορες στη γειτονια....μολις το βγαζουν βολτα αν πλησιασεις στα 20 μετρα το αφεντικο του ζηταει βοηθεια για να κρατησει κοντρα . Δεν λεω φυσικα οτι ειναι ο κανονας αλλα να που εισαι απολυτος! Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η απόκτηση σκύλου σε ανεύθυνους ανθρώπους και όχι η ύπαρξη σκύλου σε διαμέρισμα γενικότερα! Ποιος θα ορισει τον ανευθυνο?Πιστευω να καταλαβαινεις οτι αυτο δεν μπορει να γινει. Γενικότερα η νοοτροπία μας σε αυτά τα θέματα (όπως και σε τόσα άλλα) είναι χέσε μέσα γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω το βλέμα και την απορία μερικών, όταν με βλέπουν στο δρόμο να φοράω το πλαστικό γάντι για να μαζέψω τις ακαθαρσίες του σκύλου! Τους φαίνεται εξωπραγματικό! Εγω φίλε 2 φορες δει ανθρωπο να το κανει αυτο και του εχω πει μπραβο. Και λεω και σενα μπραβο που το λες. Ασε τους τρομπες να σε κοιτανε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.