oldmanserres Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Καλημέρα-καλησπέρα σε όλους! Έχω έναν λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα και η κάρτα που μου δώσανε για το ΑΤΜ (''ΑΤΕ-net debit''), γράφει πάνω δεξιά ''VISA''. Στο κατάστημα της ΑΤΕ που ρώτησα, μου είπανε πως μπορώ να τη χρησιμοποιήσω ως χρεωστική σε διάφορα καταστήματα. Όταν τους ρώτησα αν μπορώ να τη συνδέσω με λογαριασμό του Paypal, ο εξειδικευμένος υπάλληλος της τράπεζας με διαβεβαίωσε πως ΔΕΝ γίνεται. Μου είπε, μάλιστα, πως αυτό είναι στα σχέδια της τράπεζας και μπορεί να γίνει σε κανά μήνα ή περισσότερο. Μου πρότεινε να μου εκδόσει πιστωτική κάρτα και αφού του δήλωσα πως δεν υπάρχει 1/1.000.000 περίπτωση να πάρω πιστωτική, μου είπε να περιμένω μέχρι να γίνει κάτι... Και σας ρωτάω εγώ απορημένος, ύστερα από ΠΟΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ έρευνα σε ελληνικά fora με θέμα τις αγορές μέσω internet: Πώς γίνεται να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω την ''ΑΤΕ-net debit'' κάρτα στο Paypal, τη στιγμή που πληρεί (κατά τη γνώμη μου, πάντα) όλες τις προϋποθέσεις γι' αυτό; 1. Η λέξη ''VISA'' αναγράφεται δεξιά πάνω στην κάρτα μου. 2. Στο πίσω μέρος της αναγράφονται τα 3 ψηφία που απαιτούνται από το Paypal, κατά τη δημιουργία λογαριασμού σε αυτό! Μέχρι τώρα, δεν έχω βρει καμία αναφορά στην εν λόγω τράπεζα στα fora που έχω διαβάσει και παρακαλώ, όποιος γνωρίζει ή μπορεί να μάθει κάτι με 100% βεβαιότητα, ας απαντήσει στο topic αυτό!!!! :cry:
Legionnaire Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μπορείς. Απλά η διαδικασία για να πιστοποιήσεις τον λογαριασμό σου είναι λίγο πιο πολύπλοκη. Με την Debit δεν λαμβάνεις μηνιαίο λογαριασμό στο σπίτι. To Paypal αρχικά σου κάνει μια μικρή χρέωση στην κάρτα (~ 1 ευρώ) και στα σχόλια της χρέωσης γράφει ένα κωδικό που πρέπει εσύ να πληκτρολογήσεις στο site του paypal για επιβεβαίωση του λογαριασμού σου. Άρα, εφόσον δεν λαμβάνεις λογαριασμό δεν μπορείς εύκολα να δεις αυτόν τον κωδικό. Μπορείς, αφού γίνει η χρέωση από το Paypal να πας στην Τράπεζα και να ζητήσεις από τον υπάλληλο να σου διαβάσει αυτόν τον κωδικό αφού αυτοί μπορούν να τον δουν ή να σου εκτυπώσει αναλυτική κίνηση του λογαριασμού σου. Για περισσότερες πληροφορίες μίλα με τα κεντρικά της Τράπεζας και όχι με τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Στο site http://www.atebank.gr υπάρχουν τα σχετικά τηλέφωνα επικοινωνίας.
oldmanserres Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Επειδή έχω ενεργοποιήσει το Web Banking, πιστεύω πως ο κωδικός θα φανεί στις χρεώσεις του λογαριασμού μου. Συνήθως εμφανίζεται (απ' ό,τι έχω διαβάσει σε κάποιο forum) στην αιτιολογία της χρέωσης του λογαριασμού σου. Οπότε, αν αυτό ισχύει, θα τον έχω άμεσα τον κωδικό και η εγγραφή στο paypal θα γίνει γρήγορα! Ευχαριστώ πολύ, θα τηλεφωνήσω στα Κεντρικά, όπως μου πρότεινες Λεγεωνάριε και μόλις έχω νέα (ελπίζω καλά), θα ενημερώσω άμεσα εδώ!
oldmanserres Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Λοιπόν, μίλησα στο σχετικό τηλέφωνο με τον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος μου δήλωσε πως ακόμα ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα για αγορές μέσω internet (paypal). Όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο γίνεται αυτό, μου είπε πως δεν ξέρει ακριβώς, αλλά ''έτσι μας έχουν πει να λέμε στον κόσμο, να μην τη χρησιμοποιούν γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια ή κάτι τέτοιο''. Στη συνέχεια, τον ρώτησα τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που εγώ τη χρησιμοποιήσω μ' αυτόν τον τρόπο και μου είπε πως δεν ξέρει σίγουρα, γιατί απ' ό,τι γνωρίζει, κάποιοι πελάτες της Τράπεζας την έχουν χρησιμοποιήσει ήδη για αγορές μέσω internet!!!! Δηλαδή, παραδέχτηκε ότι γίνεται, αλλά δεν μου προτείνει να το κάνω κι εγώ, γιατί ''έτσι του έχουν πει να λέει...''!!!! Μέσα στο τρέχον έτος θα διευθετηθεί το θέμα στα σίγουρα, αλλά μέχρι τότε, δεν είναι ασφαλές (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων...) να αγοράσεις στο internet με την ATE-net debit! Αυτά από μένα, θα το προσπαθήσω κάποια στιγμή να δημιουργήσω λογαριασμό στο paypal και θα ξαναενημερώσω για το θέμα. Αυτό που έχω να πω, είναι πως στον τόπο αυτό η έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου για απλά θέματα που τον αφορούν άμεσα έχει καταντήσει μάστιγα και όλα ξεκινούν από τις εταιρείες που δεν εκπαιδεύουν το προσωπικό τους! Άκου εκεί ''εξυπηρέτηση πελατών''..., χα!
oldmanserres Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Τελικά, αφού δημιούργησα λογαριασμό στο Paypal, προσπάθησα να συνδέσω την κάρτα, αλλά δεν τα κατάφερα, αφού κάπου στο verification μου έβγαζε πρόβλημα! Στη συνέχεια της έκανα remove από τον λογαριασμό και μετά από αυτό δεν την δέχεται πια (προσπάθησα άλλη μια φορά, χωρίς αποτέλεσμα)! Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, μήπως έχει μπλοκάρει η τράπεζα τις κάρτες της... Αυτά, λοιπόν, έληξε άδοξα η ιστορία μου ... Αν υπάρχει κάτι νεότερο από μένα ή από κάποιον άλλον, εδώ είμαστε!
AlexNet Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Όχι δεν μπορείς.Το Paypal γράφει μεν οτι ισχύει και για τις κάρτες των ΑΤΜ, αλλά δεν ισχύει μάλλον για την Ελλάδα.
crc2 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Και βέβαια μπορείς να την χρησιμοποιήσεις , όπως κάνω και εγώ τα τελευταία 2 χρόνια απο την αντίστοιχη κάρτα της ALPHA , απλά στο verification σου ζητά τα 3 ψηφία που γράφει πίσω η κάρτα σου !!! Η κάρτα που έχεις είναι electron visa και μπορείς , ΕΦΟΣΟΝ υπάρχουν τα χρήματα στον λογαριασμό σου , να την περάσεις απο το μηχάνημα που περνάνε τις πιστωτικές και θα δουλέψει αντίστοιχα !!!Αν δεν έχεις χρήματα θα απορρίψει την κίνηση. Απο την στιγμή που βάζεις αυτήν την κάρτα στο paypal αμέσως και η τράπεζα , ξεκινά και σου στέλνει και αναλυτική κίνηση λογαριασμού στο σπίτι. Το paypal για την επιβεβαίωση θα σου χρεώσει 1€ και αμέσως θα σου το πιστώσει με έναν δικό τους κωδικό κίνησης που θα φαίνεται στην ανάλυση που θα έρθει σπίτι σου. Ο λογαριασμός σου είναι pending μέχρι ότου πας και πληκτρολογήσεις στον paypal λογαριασμό σου , κάποια απο τα ψηφία απο τον κωδικό κίνησης που θα έχουν βάλει και πλέον είναι ενεργή η κάρτα σου για χρήση σε Paypal !!!!
lsdoc77 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Θεωρώντας εξαρχής οτι η Ate-net debit είναι Electron Visa προσπάθησα να πλήρωσω μέσω internet και στο paypal και σε άλλα sites αλλά χωρίς επιτυχία (πάντα πρόβλημα στο verification).Αντιθέτως μπορώ να πληρώσω μια χαρά με καρτα της Τράπεζας Πειραιώς (wincard) που γράφει όμως Electron Visa και όχι το απλό Visa που γράφει η Ate-net debit.Οπότε φαντάζομαι οτι εκεί είναι η διαφορά..
nikos2004dj Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 ξεθαβω το θεμα μιας και αντιμετωπιζω το ιδιο ακριβως προβλημα.Ανανεωσα την καρτα της αγροτικης και η καινουργια που μου δωσανε ειναι debit .Ρωτησα στην τραπεζα και μου ειπανε οτι αυτη την καρτα μπορω να την βαλω και στο paypal .Δοκιμασα να την βαλω αλλα οταν πηγαινα να την κανω verified μου επεστρεφε μηνυμα λαθους..Την εβγαλα και οταν πηγα να την ξαναβαλω δεν την δεχοταν ..τους εστειλα ενα email αλλα περιμενω ακομη απαντηση .Εχει βγαλει κανεις ακρη;
usedthe100th Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Έγω ενεργοποίησα την κάρτα μου χθες (ATE debit) με σκοπο να κάνω αγορές μέσω paypal αλλά όταν πήγα να τη δηλώσω μου έβγαλε αυτο το μήνυμα: Your credit card ending in 4006 could not be added because we were unable to verify the three- or four-digit verification number that was entered for this card. The verification number is a three- or four-digit number printed on the back of your card. ξέρει κανείς τι παίζει να φταίει? Μήπως τελικά η κάρτα της αγροτικής δε συνδέεται στο paypal?
sokis58 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Σκούρα και για μένα τα πράγματα... Πήρα τηλέφωνο στο Paypal και μου είπαν ότι επειδή στείλανε 3 verification στην τράπεζα και δεν υπήρχε απάντηση ότι απαγόρευσαν τη σύνδεση της συγκεκριμένης κάρτας... Απορία, θέλω να αγοράσω χρόνο για το wow, και στο eshop της blizzard μπορείς να βάλεις κατευθείαν τη κάρτα χωρίς paypal, το έχει δοκιμάσει κανείς; Και άλλη μια αν δοκιμάσω να συνδέσω κατ' ευθείαν το λογαριασμό με το IBAN με το paypal θα έχω κανα πρόβλημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.