Προς το περιεχόμενο

server 2003 domain controller & 2 ethernet cards

djpal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Έχω έναν server και θέλω να το κάνω domain controller για ένα γραφείο.

To πρόβλημά μου είναι οι ρυθμίσεις των ip διευθύνσεων, στις 2 κάρτες δικτύου που έχω..

π.χ. για την μία που πάει στον ρουτερ και μου δίνει ιντερνετ είναι:

192.168.1.10 (static ip)

255.255.255.0 (subnet)

192.168.1.1 (gateway που είναι η ip του ρουτερ)

192.168.1.1 (DNS)

και για την άλλη που παει σε switch (και στην ουσία θα είναι η ip του σερβερ) και απο εκεί στα clients:

10.0.0.10 (static ip)

255.0.0.0 (subnet)

10.0.0.10 (gateway)

192.168.1.1 (DNS)

μόλις βάζω αυτές λοιπόν και τρέχω το wizard στην επανεκκίνηση ο υπολογιστής κολλάει εκεί που λέει preparing network conections...

ξέρω ότι σίγουρα οι ρυθμίσεις είναι λάθος... Γι'αυτο σας παρακαλώ τα φώτα σας..

Δημοσ.

a) Γιατι τρεχεις wizard?

B) Στις καρτες 10.χ.χ.χ θες να βγαινουν internet? αν ναι βαλε gateway & dns το router (οχι μονο dns)

γ) το οτι σου κολλαει στην επαννεκινηση δεν εχει να κανει με τις ρυθμισεις ΙΡ. Κανε κανα scan για αρχη.

Δημοσ.

το wizard εγκατάστασης του domain controller τρέχω. απλά θέλω στην μια κάρτα (192.χ.χ.χ) να είναι ο ρουτερ και στην άλλη οι clients μέσω switch. και δεν ξέρω τι ρυθμίσεις ιπ να βάλω στην κάθε μια έτσι ώστε οι clients να παίρνουν ιντερνετ μέσω του σερβερ.

Δημοσ.

192.168.1.10 (static ip)

255.255.0.0 (subnet)

192.168.1.1 (gateway που είναι η ip του ρουτερ)

192.168.1.1 (DNS)

και για την άλλη που παει σε switch (και στην ουσία θα είναι η ip του σερβερ) και απο εκεί στα clients: βαλε αυτα

192.168.0.1(static ip)

255.255.0.0 (subnet)

192.168.1.1(gateway)

192.168.1.1 (DNS)

PS 1: θα σου ελεγα να κανεις το routing απο το 2003, αλλα παιζει χοντρη πορτα αν δε τοχεις ξανακανει

PS 2: Ριξε απο το CD, ολο το i386 μεσα στο σκληρο του server και πηγαινε start>run and type DCPROMO. ετσι στησε το domain

Σε οσους δεν θες να βγαινουν internet, ΜΗΝ βαλεις dns & gateway

Δημοσ.

γιατί να μην παίξει σε 24αρι δύκτιο;

λοιπόν...χρειάζετε να κάνεις ip forwarding για να γίνει αυτό που θες και με τις ip που έχεις.

http://support.microsoft.com/kb/323339

με την διαφορά ότι dns & gateway πρέπει να βάλεις του router

εκτός και αν σηκώσεις dns & dhcp στον server και τα ρυθμίσεις έτσι ώστε και τα δύο να έχουν την ip του server που βγαίνει στο δίκτυο. (αυτό από τα pcs)

Δημοσ.

και για την άλλη που παει σε switch (και στην ουσία θα είναι η ip του σερβερ) και απο εκεί στα clients: βαλε αυτα

192.168.0.1(static ip)

255.255.0.0 (subnet)

192.168.1.1(gateway)

192.168.1.1 (DNS)

Στην δευτερη καρτα δεν χρειαζεται gateway και dns..

Δημοσ.

παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά έχω και την εξής απορία:

το subnet 255.255.255.0 δεν ειναι για c class ip? το 255.255.0.0 ειναι για b class ip. Επιπλέον τα windows ειναι φρέσκα και σε φρεσκο μηχάνημα και στην εκκίνηση αφου εγκαταστήσω τον domain controller εκει που λεει "preparing network connections" καθυστερεί αρκετά και μου βγάζει ένα μηνυμα ότι "at least one service or driver failed to start κλπ." αυτό μονο όταν έχω και τις 2 κάρτες δικτύου ενεργές και αφου στήσω τον domain controller. Τι θα μπορούσε να πάει στραβα? και οι 2 κάρτες δουλευουν σωστά.

Δημοσ.

Τωρα καταλαβα τη πορτα που τρως. Στο στησιμο Domain, DNS θα βαλεις την ιδια IP tou server (192.168.0.1 ή 127.0.0.1) και αφου ολοκληρωθει η εργασια του Domain, στην επαννεκινηση βαλε DNS to router για ιντερνετ

Δημοσ.
Τωρα καταλαβα τη πορτα που τρως. Στο στησιμο Domain, DNS θα βαλεις την ιδια IP tou server (192.168.0.1 ή 127.0.0.1) και αφου ολοκληρωθει η εργασια του Domain, στην επαννεκινηση βαλε DNS to router για ιντερνετ

Παλι την δικια του IP θα εχει για DNS, και στην παραμετροποιηση του DNS θα βαλει forwarders..

Δημοσ.
Παλι την δικια του IP θα εχει για DNS, και στην παραμετροποιηση του DNS θα βαλει forwarders..

ακριβώς

μόλις τώρα παρατήρησα το "ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ"...θεώρισα ότι ήδη έχεις στήσει το DC

οπότε η λύση είναι αυτή.dns τον εαυτό του.

Δημοσ.

ip forwarding? αυτο που λεει ο φίλος ο Blackman εννοειτε? επειδη στο ενα δικτυο ειναι 192.168.1.χ και στο αλλο 192.168.0.χ πώς θα επικοινωνήσουν? βεβαια στην ουσια ειναι 2 ξεχωριστα δικτυα που ενωνονται απο τον server. αλλα δεν καταλαβαινω την γενική λειτουργια αυτου του πράγματος...

Δημοσ.

αν δεν κάνεις το ipforwarding, τότε ο υπολογιστής σου δεν προωθεί τα πακέτα που παίρνει από την μία κάρτα στην άλλη. απλά μένουν εκεί.

Δημοσ.

έκανα το κολπάκι με την registry για ip forwarding. θα χρεαιστει καποια περαιτέρω παραμετροποιηση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...