Προς το περιεχόμενο

Just another Ram thread (3gb? 2gb? or what?)

Jasonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρω πως υπαρχουν πολλα threads για το θεμα αλλα κανενα δεν με καλυψε πληρως.

Εχοντας και γω 32ρι OS ξερω οτι ειμαι καταδικασμενος να εχω κατω απο 4g ram.

Εχω εναν core 2 duo E6850 και μια 8800 ultra.

Τωρα εχω 2g ram DDR2 (2 x 1g) στα 800 της TeamGroup σε dual channel.

Εχω την εντυπωση πως η RAM κραταει το συστημα πισω (βλεποντας και το age of conan να βασανιζει το pc μου).

Αν βαλω λοιπον αλλο 1g ram θα χαλασει το dual channel των αλλων 2?

θα δω διαφορα στην αποδοση?

Καμια αλλη προταση?

Χρησημοποιω XP 32 και δεν εχω σκοπο να κανω OC αμεσα.

Ευχαριστω προκαταβολικα.:-)

Δημοσ.

κ εγώ έχω μία παρόμοια απορία, να βάλω 3 η 4 gb τι θα γίνει αν βάλουμε 3 ?? απαντήστε καποιος που να ξέρει ρε παιδια... χρειαζόμαστε να φώτα σας :-D:-D:-D

Δημοσ.

Aν βάλεις στο υπάρχων σύστημα άλλο ένα dimm τους ενός giga, δεν θα δουλεύει πλέον dual channel.

H μόνη λύση είναι να βάλεις 2 dimms των 512 ακόμα, ώστε να δουλεύουν τα 2x1 και τα 2χ512 dual channel.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο σε συμφέρει αυτό,καθώς θα γεμίσεις τις υποδοχές της μητρικής σου και δεν θα μπορείς να βάλεις παραπάνω μελλοντικά, ενώ πολύ αμφιβάλω αν θα λύσει το πρόβλημά σου κάτι τέτοιο.

Το σύστημά σου είναι αξιοπρεπέστατο, αν συναντάς προβλήματα, μάλλον κάτι άλλο φταίει.

Δημοσ.
Aν βάλεις στο υπάρχων σύστημα άλλο ένα dimm τους ενός giga, δεν θα δουλεύει πλέον dual channel.

H μόνη λύση είναι να βάλεις 2 dimms των 512 ακόμα, ώστε να δουλεύουν τα 2x1 και τα 2χ512 dual channel.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο σε συμφέρει αυτό,καθώς θα γεμίσεις τις υποδοχές της μητρικής σου και δεν θα μπορείς να βάλεις παραπάνω μελλοντικά, ενώ πολύ αμφιβάλω αν θα λύσει το πρόβλημά σου κάτι τέτοιο.

Το σύστημά σου είναι αξιοπρεπέστατο, αν συναντάς προβλήματα, μάλλον κάτι άλλο φταίει.

οι 2 , 512 πρέπει να είναι ίδιες με τις 1g η και να είναι διαφορετικές δέν πειράζει?

Δημοσ.
οι 2 , 512 πρέπει να είναι ίδιες με τις 1g η και να είναι διαφορετικές δέν πειράζει?

Εννοείς σε μάρκα-χρονισμούς-timings κλπ?

Nα παίξουν δεν θα έχουν πρόβλημα, αλλά αν οι 2χ512 π.χ έχουν μικρότερο χρονισμό από τις 2χ1024, θα πέσουν και οι 2χ1024 στον ίδιο χρονισμό των 2χ512.

Δημοσ.

To dual channel συμφερει να το χαλασεις μονο αν φτασει στο σημειο να χρησιμοποιει το pagefile. Οσο για την μνημη αν δεν σε φτανει και εισαι σιγουρος για αυτο, το βλεπεις με ctr+alt+del - οχι απο επιδοσεις, τοτε βαζεις ενα κιτακι 2*2 και εισαι οκ... Πρωτα θα πουλησεις αυτες που εχεις. Τωρα πια ειναι εξεφτελιστικες οι τιμες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...