Προς το περιεχόμενο

Format σε partition με data. Μπορώ να κανω recover?

karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.. μόλις έκανα μια τεράστια βλακεία..

έχω ένα pc με έναν 160 σκληρό με 2 partition. Το ένα είναι 30g C: κ περιέχει λειτουργικό Windows XP κ το άλλο είναι 130g D: κ περιέχει μόνο data. Πέρασα έναν 250άρι που πήρα από έναν φίλο. Δε πρόσεξα ότι τον αναγνώρισε σαν E: κ με σιγουριά έκανα μέσα από τα Windows quick format στον D:.. ενώ ήθελα στον E:. .... .... no comments.

Ήθελα να κανω στον E: γιατί περιείχε κάποια δεδομένα, δεν ήταν καινούργιος.

Όπως κ να χει.. υπάρχει τρόπος να επανέλθει το partition στην κατάσταση που ήταν!!!! Και αν ναι ποιος κ πως? Δεν έχω ασχοληθεί άλλη φορά με τέτοια, γι αυτό ρωτάω.

Έχω τρελαθεί, έχουν χαθεί άπειρες πληροφορίες... έκλεισα το pc κ δεν έκανα τίποτα άλλο στο partition εκείνο..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που λένε ότι το καταφέρνουν αυτο που θες...

Κανε ένα googling για partition recovery και δοκιμασε διαφορα...

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Όπως είπε και ο "melenegiorgo" ΜΗΝ γράψεις ΤΙΠΟΤΑ στο δίσκο.

Δοκίμασε το RecoverMyFiles. Αρκετά καλό πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων και έχει και επιλογή για ανάκτηση από δίσκο που έκανες format.

Υπ' όψιν ότι την εγκατάσταση του προγράμματος αλλά και την ανάκτηση των δεδομένων θα τα κάνεις σε άλλο δίσκο.

Δημοσ.

αν δεν τα βρεις όλα, δοκίμασε το Active File Recovery (not free). Όσο περνάει ο καιρός, πείθομαι ότι είναι το καλύτερο που υπάρχει.

Δημοσ.

όχι παιδιά το ξέρω αυτό, δε πρόκειται να γράψω τίποτα εντελώς στον δίσκο. Το Recover My Files το έχω δουλέψει, όπως κ κάποια άλλα αντίστοιχα προγράμματα μεσω Windows. Να πω την αλήθεια δεν εχω μείνει ευχαριστημένος από κανένα, δεν μου βρήκαν αυτό που ήθελα.

Προσπάθησα από HIRENS v8.8 να δουλέψω το Active Partition Recovery αλλά.. δε ξέρω.. ενώ νομίζω ότι έκανα ότι μου είπε δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Επειδή ο δίσκος περιείχε αρκετά αρκετά αρκετά διαφορετικά αρχεία, δε θέλω να μου τα επεναφέρει χύμα κ να ψάχνω να βρω την άκρη. Θέλω να μου τα επεναφέρει έτσι ακριβώς όπως σβήστηκαν, αντε να εχει μερικες, ελάχιστες, απώλιες. αν μου τα απαναφέρει απλά σε έναν φάκελο χύμα, δε θα υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Τα προτημώ διαγραμμένα.. :/

Υπάρχει ένας σκληρός ακόμη 250g ώστε ότι χρειαστεί να επανέλθει να πάει εκεί.

Δημοσ.

Ποιά έκδοσή του έτρεξες ;

τί είχε μέσα το cd ; Το active PARTITION recovery ; Ή το active FILE recovery ; Ή και τα 2 ; Εσύ ποιό έτρεξες ;

(..δε σου επαναφέρει τίποτε "χύμα". Mια λίστα με ό,τι αρχεία βλέπει βγάζει, και διαλέγεις εσύ τι θα σώσεις).

Δημοσ.

Μέσα από το Hirens 8.8 έτρεξα το Active Partition Recovery, νομίζω η version 3.0, αν θυμάμαι καλά, σε περιβάλλον DOS. Το θέμα είναι ότι δε μου έκανε τίποτα, τώρα δοκιμάζω το ίδιο για περιβάλλον Windows, έκδοση 5.1 bulit 595.

Δημοσ.

Λοιπόν.. τελικα δοκίμασα το Easy Recovery Pro 7 .Διάλεξα την επιλογή που λεει Recover from Format Partition.. ή κατι τετοιο. Αυτό εννοει παντως, εκανε scan ολο το partition κ τωρα του ειπα σε εναν αλλο σκληρο να κανει το recover. Αυτο θα παρει μερικες ωρες οποτε περιμενω....

ουφ.. ελπιζω μονο να εγινε..

Ευχαριστω για την αμεση βοηθεια παιδια και ιδιαίτερα τον washcloud που ασχολήθηκε λιγο σε προσωπικό επίπεδο. Θα επανέλθω με θετικό ή... αρνητικό αποτέλεσμα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

παω να κανω εγω με το συγκεκριμενο προγραμμα, αλλα τον Ε δεν μου το βγαζει οπου θελω αν ανακτησω τα αρχεια...

Δημοσ.

Αφού διαγράψεις το partition τότε πρέπει να το δημιουργήσεις, λογικά τσ Windows από μόνα τους θα σου προτείνουν να γίνει δημιουργία partition.

Αν όχι τότε Πίνακας Ελένχου -> Εργαλεία Διαχείρησης -> Διαχείρηση Υπολογιστή -> Διαχείρηση Δίσκων. Από εκεί βλέπεις τους σκληρούς σου, τα partition, δημιουργείς ή διαγράφεις partition κλτ

* το path είναι για Windows XP

Αν έχει γίνει αργό format NTFS τότε πολύ φοβάμαι ότι δε θα μπορέσεις να σώσεις τίποτα. Αν έχει γίνει γρήγορο θα καταφέρεις να βρεις πολλά από τα αρχεία σου.

Εννοείται ότι μετά το format ΔΕΝ περνάς ούτε ίχνος byte στο partition που θες να κάνεις recovery.

Κατεβάζεις κάποιο από τα προαναφερθέντα προγράμματα για recovery. Όλα κάνουν την ίδια δουλειά, πάνω κάτω, κ ο τρόπος λειτουργίας τους είναι παρόμοιος κ πολύ απλός.

Θα χρειαστείς ένα χώρο, είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό σκληρό, ο οποίος να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από τον όγκο των δεδομένων που θέλεις να επαναφέρεις. Θα δηλώσεις από το πρόγραμμα ότι εκεί θα κάνεις την επαναφορά.

Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά χρονοβόρα, ελπίζω να έχεις κάποια δουλειά εκτός σπιτιού να κάνεις :D κ το χειρότερο είναι ότι δεν θα έχεις 100% ανάκτηση των δεδομένων σου.

Εγώ προσωπικά έχω κάνει recovery 4 φορές μέχρι τώρα (από βλακείες καλά πάμε) κ δυστυχώς και τις 4 φορές δεν μπόρεσα να επαναφέρω τα αρχεία που χρειαζόμουν.

Πάντως έχεις ελπίδες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...