Προς το περιεχόμενο

προβλημα στα παιχνιδια κ επανεκινησεις

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

cpu: p4 3ghz prescott

mobo: msi pt880 neo chipset via

ram: 2*512 ddr1 400mhz

vga : x850pro 256mb agp8x

psu: 450w asus

tv tuner

2*hdd 80 + 250

το παραπανω pc ανηκει σε φιλο μου κ εχει τρελο προβλημα στα παιχνιδια!!!

εντελως στο ασχετο απο red alert 2 εως fear πχ κανει restart χωρις μπλε οθονες η "να μην αποσταλει".

θερμοκρασιες εν ωρα παιχνιδιων:

cpu: 60-65c

mobo:50c

vga: 75-85c

hdd ide ( windows) 80gb : 50c

hdd sata (games) 250gb: 62c

rams: ?

chipset northbridge: ?

εχω αποκλεισει το ενδεχομενο οτι η vga εχει προβλημα, γιατι σε αλλο pc ηταν οκ.

η οποια ηταν σε αλλο mobo με chipest via κ δουλευε οκ

οι μνημες ειναι οκ κ αυτες....

πιστευω οτι απ το παραπανο pc εχει προβλημα στο northbridge.... τι λετε?:rolleyes:

Δημοσ.

Tα restart είναι πιθανό να οφείλονται σε πρόβλημα τροφοδοτικού.

Τα error messages, πιθανόν σε εγκατάσταση παιχνιδιού ή/και λειτουργικού.

Δοκίμασε να κάνεις και Update τους drivers της κάρτας γραφικών (αν δεν είναι last updated)

Δημοσ.

80 βαθμοί σαν πολλοί μου φαίνονται, και στον άλλον υπολογιστή έτσι ήταν?

Άμα δέν είναι απο την υπερθέρμανση θα είναι απο το τροφοδοτικό και άμα δέν είναι απο εκεί θα είναι απο τις μνήμες ή γενικά σε κάποια κάρτα.

Εγκατέστησε κανένα παράξενο πρόγραμμα τελευταία? (παράξενο = οτιδήποτε εκτώς απο παιχνίδια).

Δημοσ.

Δοκίμασε με κάποιο τροφοδοτικό γνωστού. Μπορεί αυτό που έχεις να μη μπορεί πλέον να δώσει όσο ρεύμα χρειάζεται. Αν θες, βγάλε το ρεύμα από τα οπτικά και άσε επάνω μόνο το σκληρό, μνήμη, κάρτα γραφικών και δες αν σου κάνει επανεκκινήσεις. Το northbridge αν είχε πρόβλημα πιθανόν δε θα δούλευε η μητρική. Το northbridge έχει να κάνει με το κοντρόλερ της μνήμης και τον επεξεργαστή αν έχεις Intel και στις καινούργιες μητρικές και με τις PCIE. Αν είχε πρόβλημα το chipset μπορεί να είχες πρόβλημα με τη μνήμη για παράδειγμα.

Δημοσ.

το τροφοδοτικο που ειναι στο pc του φιλου μου το ειχα εγω κ δουλευα με αυτο 2 σκλιρους, μια καρτα γραφικων 2900 της ΑΤΙ. κ εναν conroe Ε6400, κ δεν ειχα κανενα προβλιμα!!!!

οι μνημες ειναι ολοιδιες κ παρμενες απο αλλο pc κ αυτες στο οποιο δουλευαν οκ κ εκει.

εχω κατκλιξει να πιστευω οτι: ή να εχει προβλιμα το northbridge, ή το cd απ τα windows ( xp 32bit pro sp2 ) να εχει προβλημα, η καποιο μικρο φισακι απ το μεγαλο φις του ρευματος που παει στην μητρικη πλακετα να μην παταει καλα κ οταν το pc θελει να φαει ρευμα να μην μπορει!

ολα τα προβλιματα τα κανει οταν κυριος θα παιξει παιχνιδια!

αν το βαλει να κανει div-x που κ κει θα ξεσκιστει το ολλο pc μπορει να του κολισει το προγραμα κ γενικα ολλα οσα φοραει του τα εδωσα εγω τα οποια μου δουλευαν οκ ....

nikos933 την καρτα αυτη την ειχα εγω κ του την εδωσα, σε εμενα δεν ειχε βγαλει κανενα προβλιμα, βασικα του λεω να δουλεψει το atitool κ κα κανει profile οστε οταν παιζει να δουλευει το fan την καρτας 100%....

liopyr κ με του drivers πιστευε οτι εχει προβλιμα κ αλλαξε καμια 10ρια απο αυτους, μεχρι που ξαναεβαλε τους εργοστασιακους απ το cd τησ καρτας,

Δημοσ.

Αν έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι δεν φταίει η κάρτα γραφικών και αν επίσης σου κάνει επανεκκινήσεις όχι μόνο στα παιχνίδια που αναφέρεις, αλλά γενικά, τότε, μπορεί να είναι το τροφοδοτικό, οι μνήμες, ίσως και ο σκληρός. Με τον υπολογιστή "καθαρό", φορμαρισμένο με περασμένο επάνω μόνον τους drivers της μητρικής και της κάρτας γραφικών, σου κάνει επανεκινήσεις; Αν όχι, τότε όταν περνάς κάθε πρόγραμμα ή παιχνίδι, κοιτάς αν σου κάνει επανεκκίνηση. Έχεις σιγουρευτεί δηλαδή, ότι δεν είναι κάτι σε software;

Δημοσ.
Αν έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι δεν φταίει η κάρτα γραφικών και αν επίσης σου κάνει επανεκκινήσεις όχι μόνο στα παιχνίδια που αναφέρεις, αλλά γενικά, τότε, μπορεί να είναι το τροφοδοτικό, οι μνήμες, ίσως και ο σκληρός. Με τον υπολογιστή "καθαρό", φορμαρισμένο με περασμένο επάνω μόνον τους drivers της μητρικής και της κάρτας γραφικών, σου κάνει επανεκκινήσεις; Αν όχι, τότε όταν περνάς κάθε πρόγραμμα ή παιχνίδι, κοιτάς αν σου κάνει επανεκκίνηση. Έχεις σιγουρευτεί δηλαδή, ότι δεν είναι κάτι σε software;

:rolleyes: αυτό που σκέφτομαι είναι οτι κ οι δυο σκληροί έχουν σχετικά μεγαλούτσικη C!!

βασικά το όλο το pc του φίλου μου το είχα εγώ κ δούλευε οκ, παρά μόνο το καλοκαίρι που μπορεί να κόλλαγε καμία φορά, αλλά σε αυτόν έχει ξεσκιστεί στην επανεκκίνηση! :mad:

ξανά λέω:

το τροφοδοτικό είναι οκ γιατί δούλευε σε αρκετά μεγαλύτερο pc,

( :rolleyes: παίζει να μην πατάει καλά το 24πινο στο mobo? ;) )

οι μνήμες είναι ίδιου τυπου-μαρκας-συχνωτιτας, κ σε άλλο pc δούλευαν κανονικά, αλλάξαμε από έναν φίλο με αυτες που έχουμε κ πάλι τα ίδια!

( αποκλείσαμε το θέμα ασυμβατότητας της μιας μάρκας μνήμης με το chipset )

δεν είναι θέμα ότι κάποιο πρόγραμμα η κάποια υπηρεσία κολάι γιατί για να σταθεροποιηθεί κάπως το μηχάνημα έχουμε ανεβάσει το ρεύμα στο chipset.

τώρα: το ότι έχουμε ανεβάσει το ρεύμα στο chipset northbridge σίγουρα θα ζεσταθεί, μετά πάλι σε αυτό το σημείο συσσωρεύετε θερμότητα από επεξεργαστή κ απ την κάρτα γραφικών....

άλλο τώρα: το agp8x της κάρτας γραφικών είναι version 3 κ το mobo πρέπει να έχει version 2, ( άλλο κούφο κ αυτό !!! ) γιατί όταν πήγαμε να βάλουμε καινούριους drivers έβγαλε σφάλμα το setup ότι δεν μπορούσε να αντιγράψει-εγκαταστήσει ένα αρχείο viaagpv3… κάτι τέτοιο περίπου……

γιαυτο πιστεύω ότι φτέει το chipset.... :rolleyes:

Δημοσ.

Το τελευταίο φίλε μου που αναφέρεις με τους drivers και την κάρτα γραφικών είναι ύποπτο. Προσπάθησε να βρεις μία κάρτα γραφικών (όχι απαραίτητα για επιδόσεις) που να ταιρίαζει στην ver της agp θύρα της mobo σου και δες αν και με εκείνη την κάρτα γραφικών κάνει επανεκιννήσεις. Κάτι άλλο που ίσως φταίει είναι να θέλει αναβάθμιση το bios αν δεν έχεις την τελευταία έκδοση. Θέλει να τα ψάχνεις ένα ένα και με υπομονή....Βασικά είναι να μη μπλέξεις. Μπορεί να είναι και μια μικρή λεπτομέρια! Μπορεί και η μητρική να ακουμπάει κάπου στο σασί του κουτιού και να σου κάνει επανεκινήσεις. Έχω τύχει, να κάνω τρία φορμάτ και μετά από λίγο να αρχίζει τα χαζά του. Τα έβγαλα όλα από πάνω. Τα πέρασα ξανά. Έκανα φορμάτ. Τα ίδια μου έκανε. Έβγαλα τη μητρική με ότι είχε επάνω και την έβαλα να δουλέψει έξω από το κουτί. Εκεί δούλευε ρολόι. Την έβαλα μετά στο κουτί ξανά και μετά πρόβλημα κανένα. Βγάλε άκρη τι μπορεί να έφταιγε....Δε βγάζεις εύκολα άκρη σε κάποια με τους υπολογιστές. Μπορεί να σε τρελάνουν σε κάποια πράγματα!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...