Προς το περιεχόμενο

''ASUS RAMPAGE'' ή ''GIGABYTE GA-X48''

Αmbient

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για εμένα θα ήταν καλύτερο εάν η Intel υποστήριζε την Nvidia (SLI) αντί για την AMD (Ati-Crossfire).

Αυτό δεν συμβαίνει προφανώς γιατί δεν το επιτρέπει η Nvidia.

Έλα όμως που δεν το κάνει. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν και εφόσον έχω σκοπό να σκάσω τα λεφτά (όχι εγώ....όχι αυτή τι στιγμή τουλάχιστον) για μία μητρική επιπέδου Stiker II, Rampage ή Maximus γιατί να μην μπορώ να έχω την δυνατότητα, μετά από ένα εξάμηνο, να κοτσάρω και μια δεύτερη καρτούλα γραφικών με τα μισά σχεδόν λεφτά από ότι κοστίζει σήμερα και να εκτοξεύσω τις επιδώσεις από το μηχανάκι μου;

Kαλά δεν θα τις εκτοξεύσεις ακριβώς...

Ένα +20-30% θα πάρεις στην καλύτερη περίπτωση...

Βάλε και τα bugs/ασυμβατότητες/αυξημένη κατανάλωση/θόρυβος, και έδεσε το γλυκό!

Χώρια που όταν θελήσεις να πάρεις δεύτερη κάρτα να ''κοτσάρεις'', αν πουλήσεις την υπάρχουσα και προσθέσεις τα λεφτά που θα έδινες στην δεύτερη, πιθανότατα θα πάρεις μία και καλύτερη κάρτα...

;)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...Ένα +20-30% θα πάρεις στην καλύτερη περίπτωση...

ακόμα και 20% να είναι, μπορώ να κερδίσω τέτοια διαφορά μόνο με το chipset της μητρικής; (αντί για x38 να βάλω 780i π.χ. ή το ανάποδο και να έχω τέτοια αύξηση στις επιδώσεις)

Βάλε και τα bugs/ασυμβατότητες/αυξημένη κατανάλωση/θόρυβος, και έδεσε το γλυκό!

Γιατί να έχω απαραίτητα bugs και ασυμβατότητες; (Όσον αφορά την κατανάλωση και τον θόρυβο είναι κάτι που προσωπικά μπορώ να ανεχτώ, δεν θα βαράει και κανένα κομπρεσέρ)

αν πουλήσεις την υπάρχουσα και προσθέσεις τα λεφτά που θα έδινες στην δεύτερη, πιθανότατα θα πάρεις μία και καλύτερη κάρτα...

Έχω π.χ. μια 8800GT, σημερινό κόστος καινούργια 130? (521mb). Όταν μετά από λίγο καιρό πέσει στα 100? εγώ την πουλάω (εάν βρω) 50? και με άλλα 100? που θα έδινα για μια καινούργια - σύνολο 150? - ποια κάρτα θα πάρω που θα είναι καλύτερη από 2χ8800GT σε SLI;

(Το παράδειγμα είναι τυχαίο, θα μπορούσα να αναφερθώ και σε κάρτες της Ati αντίστοιχα)

Τέλος πάντων, το θέμα μας δεν είναι τι θα έκανα εγώ (εγώ έχω πάρει τις αποφάσεις μου). Κάποιος ζήτησε τη γνώμη μας για το πως να διαθέσει τα χρήματά του και εγώ είπα τη δική μου χωρίς να είναι απαραίτητα και ή καλύτερη. Άλλος έχει τα λεφτά, άλλος αποφασίζει.

Δημοσ.
ακόμα και 20% να είναι, μπορώ να κερδίσω τέτοια διαφορά μόνο με το chipset της μητρικής; (αντί για x38 να βάλω 780i π.χ. ή το ανάποδο και να έχω τέτοια αύξηση στις επιδώσεις)

Όχι δεν θα κερδίσεις την διαφορά λόγω chipset, λόγω δεύτερης κάρτας θα την κερδίσεις, όπου και αν υποστηρίζεται σωστά... :-(

Γιατί να έχω απαραίτητα bugs και ασυμβατότητες; (Όσον αφορά την κατανάλωση και τον θόρυβο είναι κάτι που προσωπικά μπορώ να ανεχτώ, δεν θα βαράει και κανένα κομπρεσέρ)

Δεν θα έχεις απαραίτητα, αλλά θα έχεις. Τα περισσότερα παιχνίδια δεν έχουν σωστή υποστήριξη σε SLi και Crossfire.

Έχω π.χ. μια 8800GT, σημερινό κόστος καινούργια 130? (512mb). Όταν μετά από λίγο καιρό πέσει στα 100? εγώ την πουλάω (εάν βρω) 50? και με άλλα 100? που θα έδινα για μια καινούργια - σύνολο 150? - ποια κάρτα θα πάρω που θα είναι καλύτερη από 2χ8800GT σε SLI;

Εγώ θα προτιμούσα μία 8800GTX π.χ, που θα παίζει σε αυτά τα λεφτά και το κεφάλι μου ήσυχο.

Μπορεί ο συγκεκριμένος συνδιασμός (8800gt σε SLi) να αποδίδει καλύτερα σε κάποια παιχνίδια, αλλά η διαφορά αυτή δεν υπερβαίνει για μένα τους παραπάνω λόγους που προανέφερα, (bugs,ασυμβατότητες,θόρυβος,κατανάλωση,fookin Nforce chipset) κλπ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...