Προς το περιεχόμενο

''ASUS RAMPAGE'' ή ''GIGABYTE GA-X48''

Αmbient

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

η Gigabyte X48-DQ6 έχει παραπάνω sata ports, e-sata ports και διάφορα άλλα τα οποία δεν έχουν οι Maximus & Rampage Formula, καλοί λόγοι επιλογής imho

το Fusion Block System είναι και καλά watercooling block για το northbridge...η χρήση του βέβαιά δεν είναι υποχρεωτική..

Δημοσ.

Λοιπόν το έψαξα λίγο ακόμα και είδα πως η Rampage είναι αρκετά καλή

Και από ότι διάβασα σε ένα ξένο side με το chip x58 εχεις μεγαλύτερες δυνατότητες στο O/C.

Από την άλλη ώμος καλή μου φάνηκε και η STRIKER II NSE γιατί

Μπορώ να κάνω μελλοντικό sly και ισος χρησιμοποιήσω το Fusion Block System

Γιατί θα βάλω W/C .

Ποια από τις 2 προτείνεται?

• Super Moderators
Δημοσ.

Χ58 αποκλείεται X48 ναι :P

Rampage & X48-DQ6 έχουν Χ48 chipset άρα όποια και από τις 2 να πάρεις είσαι οκ...

απο εκεί και πέρα κοίτα τον εξοπλισμό που έχει πάνω η κάθε μητρική και αποφάσισε τις θες...

η Striker που λες παίρνει μόνο ddr3 όχι ddr2

Δημοσ.

Άμα δεν ενδιαφέρεσαι για Sli εννοείται παίρνεις Intel ή Amd chipset (αναλόγως τον επεξεργαστή σου).

• Super Moderators
Δημοσ.

η Maximus Formula δεν έχει ούτε e-sata :-(

μην πεις για την Extreme ο topic creator πάει για ddr2...αν πρόσεξες από τις μητρικές του αρχικού post

Δημοσ.
η Maximus Formula δεν έχει ούτε e-sata :-(

μην πεις για την Extreme ο topic creator πάει για ddr2...αν πρόσεξες από τις μητρικές του αρχικού post

α.... οκ!:P

Δημοσ.
Να πω βέβαια ότι δε έχω βρει κάπου κάποιο test ή benchmark που να επιβεβαιώνει αυτό με τα chipset αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη
Εγώ κατάλαβα πως σου αρέσει να έχεις chipset και κάρτα γραφικών της ίδιας εταιρίας, π.χ. ΑΤΙ με ΑΤΙ ή NVidia με NVidia. Σεβαστό!

Κάποιοι μπορεί να θέλουν και ίδια μάρκα π.χ. Asus με Asus, Gigabyte με Gigabyte, XFX με XFX κτλ

Βασικά μου αρέσει να έχω chipset που να "ταιριάζει" με την κάρτα γραφικών μου (δλδ. Nvidia GPU & chipset που να υποστηρίζει SLI - Ati GPU & Chipset που να υποστηρίζει crossfire.)

• Super Moderators
Δημοσ.

σου αρέσει αλλά το θέμα είναι να μην χάνεις σε επιδόσεις και να κερδίζεις σε bugs/ασυμβατότητες, βλέπε Nvidia 680i chipset και συγκεκριμένα την Asus Striker Extreme :-)

Δημοσ.

Για εμένα θα ήταν καλύτερο εάν η Intel υποστήριζε την Nvidia (SLI) αντί για την AMD (Ati-Crossfire).

Έλα όμως που δεν το κάνει. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν και εφόσον έχω σκοπό να σκάσω τα λεφτά (όχι εγώ....όχι αυτή τι στιγμή τουλάχιστον) για μία μητρική επιπέδου Stiker II, Rampage ή Maximus γιατί να μην μπορώ να έχω την δυνατότητα, μετά από ένα εξάμηνο, να κοτσάρω και μια δεύτερη καρτούλα γραφικών με τα μισά σχεδόν λεφτά από ότι κοστίζει σήμερα και να εκτοξεύσω τις επιδώσεις από το μηχανάκι μου;

Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι η Nvidia έχει καλύτερα chipset από την intel ή το ανάποδο. Σκέφτομαι όμως, θα ήταν καλύτερα να έχω ένα μηχανάκι με SLI ή Crossfire και ας μην φοράει και το καλύτερο chipset της αγοράς στη mobo ή ένα μηχανάκι με το κορυφαίο chipset μητρικής και μία μόνο κάρτα γραφικών;

Προσωπικές μου σκέψεις και απόψεις τις οποίες παραθέτω χωρίς να χρειάζεται να τις ασπασθεί κανείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...