Προς το περιεχόμενο

to mac or not to mac?

jtsc21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σχέση έχουν τα προβλήματα στο λειτουργικό με τα προβλήματα του hardware? μου φαίνετε οτι δεν θέλεις να καταλάβεις. Ο λόγος που δεν έχω μόνο linux είναι επειδή κάποιες λειτουργίες είναι περισσότερο περίπλοκες απ`ότι στα windows και δεν υπάρχουν κάποια προγράμματα που χρειάζομαι για την δουλειά μου. Δεν έχς βάλει ακόμα Vista γιατί αυτόν τον καιρό έχω πολλά διασκορπισμένα αρχεία απο εδώ και απο εκεί αλλα και στα xp που χρησιμοποιώ τα έχς σε windows 95 στυλ. Ούτε έγρχωμες μπάρες ούτε τπτ, όταν και αν βάλω Vista θα τα βγάλω και απο εκεί.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τι σχέση έχουν τα προβλήματα στο λειτουργικό με τα προβλήματα του hardware? μου φαίνετε οτι δεν θέλεις να καταλάβεις. Ο λόγος που δεν έχω μόνο linux είναι επειδή κάποιες λειτουργίες είναι περισσότερο περίπλοκες απ`ότι στα windows και δεν υπάρχουν κάποια προγράμματα που χρειάζομαι για την δουλειά μου. Δεν έχς βάλει ακόμα Vista γιατί αυτόν τον καιρό έχω πολλά διασκορπισμένα αρχεία απο εδώ και απο εκεί αλλα και στα xp που χρησιμοποιώ τα έχς σε windows 95 στυλ. Ούτε έγρχωμες μπάρες ούτε τπτ, όταν και αν βάλω Vista θα τα βγάλω και απο εκεί.

στο σχολεί δεν υπάρχουν μόνο λειτουργικά προβληματα.... ίσως τα hardware να είναι πιο προβληματικά.... και εν πάσι περιπτώση δεν συγκρίνεις το υλικό που κατασκευάζεται οτιδήποτε στην ευρώπη με αυτό που κατασκευάζεται στην κίνα ή ξερω εγώ που.... δεν λέω ότι είναι χάλια το υλικό αλλα πριν ένα χρόνο είχα αγοράσει computer και μετά απο 6 μήνες ενώ έπαιζα ένα παιχνήδι έκανε μπουμ το cd rom ... δεν νομίζω να έφταιγα εγώ.... anw... ο καθένας με τις απόψεις του... σωστά???

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα,

να πω και εγώ τη γνώμη μου.

επι σχεδόν 20 χρόνια στήνω pc με όλες τις εκδόσεις DOS & WINDOWS απο 3.1 μέχρι VISTA. έχω στήσει και έχω δουλέψει σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις linux απο slackware και redhat μέχρι το πιο πρόσφατο opensuse το οποίο στις εκδόσεις linux δεν αλλάζω με τίποτε.

πριν απο περίπου 5 μήνες πήρα ένα macbook όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται για 2 κυρίως λόγους. ήταν το μόνο αξιόλογο στις 13.3 ιντσες που μπορούσα να πληρώσω (ταξιδευω πολύ) και η μπαταρία του.

μόλις δύο μέρες αφού το αγόρασα έψαχνα τρόπο να ξηλώσω τα XP απο το pc και να περάσω σε OSX. ο λόγος είναι απλός. ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ. δε χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο. πατάς το κουμπι και σε 15 δεύτερα δουλεύεις. κι όχι ανοίγω, πάω φτιάχνω καφέ διαβάζω εφημερίδα και μετά ανοίγει το welcome screen. τέτοια φιλικότητα και αμεσότητα απο λειτουργικό δεν έχω ξανασυναντήσει. απλά πράγματα. δε με νοιάζουν τα μπιχλιμπίδια και οι τρελές κάρτες γραφικών. δε μ ενδιαφέρει ότι μπορώ να τρέξω χιλιάδες παιχνίδια τη στιγμή που δεν έχω χρόνο να παίξω ούτε πασιέντζα.μ ενδιαφέρει ότι όταν το ανοίξω θα μπορώ να δουλέψω. κι όχι κάνε scan για ιούς, φόρτωσε τριάντα προγράμματα να σε προστατέψουν απο επιθέσεις, φτιάξε το μηχάνημα του τάδε γιατί δεν ήξερε και το π???ξε, δε μου φορτώνει το πρόγραμμα γιατί χτυπά με τον τάδε driver, κάνε defragment για να μη σκάσει ο δίσκος κτλ κτλ.

τώρα πια έχω ένα hackintosh AMD 4800+ με 4GB ram και ένα macbook 2.4 με 4GB ram. και σύντομα θα πετάξω το γερασμένο shuttle από το σπίτι κι ένα υπέροχο IMAC θα στολίσει το γραφείο των παιδιών μου.

αναμφίβολα η microsoft έχει επεκταθεί παντού και έχει εισχωρήσει στα πάντα κυρίως μέσω της τακτικής της να εθίζει τα μικρά παιδιά στα προϊόντα της. πράγμα που σημαίνει ότι όταν τα παιδιά αυτά μεγαλώσουν θα χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. αυτό βέβαια ίσχυε τις εποχές τις δικές μας που αν δεν ήξερες να χειρίζεσαι windows δεν έβρισκες δουλειά. τώρα πια μ ενα σεμινάριο είσαι ΟΚ οπότε δεν υπάρχει λόγος να εθίσω τα παιδιά μου σε τόσο κακές συνήθειες. ας τα αφήσω ν απολάυσουν τους υπολογιστές. έχουν χρόνια μπροστά τους για σκοτούρες...

φιλικά,

E.D

Δημοσ.

Συγγνώμη βρε φίλε ed, πως εθίζει η ms τα μικρά παιδιά.. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι του τι κάνει το παιδί στον υπολογιστή και τι λειτουργικό έχει ο υπολογιστής. Νομίζω πως υπερβάλλεις.

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.
Συγγνώμη βρε φίλε ed, πως εθίζει η ms τα μικρά παιδιά.. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι του τι κάνει το παιδί στον υπολογιστή και τι λειτουργικό έχει ο υπολογιστής. Νομίζω πως υπερβάλλεις.

Φιλικά πάντα.

είναι μια υποκειμενική άποψη. δεν είναι κακό που μια εταιρία προσπαθεί να εισβάλει στις μικρές ηλικίες. είναι κάτι που κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρίες. εδώ γνωστή εταιρία αναψυκτικών γυρνά ολόκληρη διαφήμιση σε animation για να φανεί εντυπωσιακή στα πιτσιρίκια, ή άλλη εταιρία του ίδιου επίσης χώρου εμφανίζει διαφημίσεις με έντονα χρώματα που τραβάνε τα παιδιά. οι πάντες έχουν στόχο τα παιδιά για δύο βασικούς λόγους. όταν συνηθίσεις σε κάτι από μικρός δύσκολα το κόβεις. έτσι έγιναν όλα τα παιδιά υπερβαρα με τις χλαπάτσες που τους διαφημίζουν, κι εμάς τους γονείς που τους τα αγοράζουμε, γιατί δεν έχουμε χρόνο να τους προσφέρουμε κάτι πιο ουσιώδες και έτσι τα ξεφορτωνόμαστε εύκολα.

όσο για την ms δωρίζει υπολογιστές σε σχολεία κλείνει συμφωνίες με το δημόσιο και τις μεγάλες εταiρίες για να τους εξοπλίσει με δικό της λειτουργικό. κι αν με ρωτήσεις πως αυτό έχει σχέση με τα παιδιά θα σου πω. το 80% των υπαλλήλων που θα υποχρεωθούν να δουλέψουν με αυτά τα συστήματα στη δουλειά τους όταν θα έρθει ή ώρα να πάρουν υπολογιστή σπίτι τι νομίζεις ότι θα πάρουν? MAC? όχι βέβαια. μπορεί να σου φαίνονται κουτά και μακρινά αλλά έτσι ακριβώς είναι.

E.D

Δημοσ.

μόλις δύο μέρες αφού το αγόρασα έψαχνα τρόπο να ξηλώσω τα XP απο το pc και να περάσω σε OSX. ο λόγος είναι απλός. ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ.

Εγω κραταω μονο αυτο απο το ποστ σου και συμφωνω απολυτα. It just works.

Δημοσ.

Ρε παιδες.. ερωτηση. Ψαχνομαι για macpro. γνωριζοντας οτι τα mac ειναι γενικα πιο ακριβα συνθετω ενα server pc αντιστοιχης δυναμικοτητας (dual quad xeon κλπ) με το σκεπτικο να μου ρθει φτηνοτερα, αλλα τσουπ! μου βγηκε ακριβοτερα. wassup with that? Μυθος τ'ακριβoτερα mac?

Δημοσ.
Ρε παιδες.. ερωτηση. Ψαχνομαι για macpro. γνωριζοντας οτι τα mac ειναι γενικα πιο ακριβα συνθετω ενα server pc αντιστοιχης δυναμικοτητας (dual quad xeon κλπ) με το σκεπτικο να μου ρθει φτηνοτερα, αλλα τσουπ! μου βγηκε ακριβοτερα. wassup with that? Μυθος τ'ακριβoτερα mac?

Καπου κανεις καποιο λαθος...

Πχ δες εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2238467#post2238467

Και αν θελεις κατι γρηγορο και τετραπυρηνο,δεν ειναι αναγκη να παρεις intel xeon. Εκτος αν θελεις οκταπυρηνο κλπ.

Μπορεις να παρεις intel quad και να φτιαξεις συστημα εξαιρετικα ποιοτικο,πιο αθορυβο απο mac pro , με μεγαλυτερη εγγυηση, 4GB ram, 1TB σκληρο , ταχυτατη καρτα γραφικων, intel quad τετραπυρηνο , μεγαλυτερη αναβαθμισημοτητα , με περιπου 1000 ευρω!

Δημοσ.

Και θα μπορείς να εγκαταστήσεις και δορυφορικό πιάτο επάνω για να τηλεφωνείς στο φεγγάρι με μόλις 5? επιπλέον!

Δημοσ.
και γιατι να παρεις mac pro ? και το mac mini τιν ιδια δουλεια κανει και καταναλωνει μονο 65 watt ....

Ο φιλος λεει οτι το θελει για server pc .

Οποτε προφανως δεν του κανει το mac mini.

Καλα καλα μπορει να μην του κανει ενας απλος intel quad και να χρειαζεται intel xeon..

Δημοσ.

Ερώτηση.. Στο mac mini με 2gb ram (φαντάζομαι με όποιον επεξεργαστή να'ναι ) , υπάρχει περίπτωση να είναι playable το wow ή πολλά ζητάω..;

Στο macbook με την intel x1300 και 2gb ram και στο imac με ati hd2400 xt φαντάζομαι κανένα πρόβλημα..

Δημοσ.
Ερώτηση.. Στο mac mini με 2gb ram (φαντάζομαι με όποιον επεξεργαστή να'ναι ) , υπάρχει περίπτωση να είναι playable το wow ή πολλά ζητάω..;

Στο macbook με την intel x1300 και 2gb ram και στο imac με ati hd2400 xt φαντάζομαι κανένα πρόβλημα..

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του λογικά ΝΑΙ

>Mac® System OS X 10.3.5 OS:
933 MHz or higher G4 or G5 processor
512 MB RAM or higher; DDR RAM recommended
ATI or NVIDIA video hardware with 32 MB VRAM or more
4 GB or more of available hard drive space
MacOS X 10.3.5 or newer
56k or higher modem with an Internet connection

Δημοσ.

Κρίμα.. Γιατί έτσι αυξάνονται οι επιλογές μου :P

Σίγουρα θα πάω για macbook (σεπτέμβρη μόλις ανοίξει η σχολή και μπορέσω να πάρω μια βεβαίωση σπουδών, α ρε edustore :P) και μετά..;

iMac (20αρι, δεν θέλω μεγαλύτερο με τίποτα) ή Mac Mini, μιας και έχω οθόνη (συν φοβάμαι ότι το 20 αρι δεν θα έχει καλής ποιότητας οθόνη από ότι διαβάζω)?.. Την αναποφασιστικότητα μου μέσα..

Δημοσ.

παντως σε αυτα τα παιχνιδια μια κ χρησιμοποιειται OpenGL πανε σφαιρα κ δε ζητανε πολλά..

αν θες τη γνωμη μου, ή παρε ενα macbook/macbook pro ή μαζεψε χρημα μπολικο για 24"!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...